Másfél hete le kellett mennem Szegedre Kocsival. Kikinek a diplomamunkáját (vagy 3nm-es festmény) kellett levinnem.
Le és felfele is kisérleteztem. Úgy hallottam a km köveket pontosan 1 km-enként helyezik el. GPS nincs a kocsiban, így marad a jó öreg s/t
Előtte nem sokkal voltunk Bohival, O.Attival és AndrewGL-el Fehérváron. Bohi említette is, hogy a 140es átlag még belefér. Úgyis csalnak az órák, meg kicsit feljebbtől számlázzák a büntit. Ok. Bele is egyeztünk.
Nos vissza a Szegedi útra. 3 és 4 km távokat mértem többször ellenőrzésképp!! Közben próbáltam mm-re tartani a mutatót először 130-on.
Igencsak meglepődtem, hogy mit kaptam végeredményként. Úgy gndoltam, meg az eddigi tapasztalataim alapján az jött le eddig, hogy mindegyik óra felfele csal 8-10 km/h-t. A valós sebességre vártam 130nál olyan 122-3-at. Mennyi lett? 138
Gyors ellenőrzés. a km táblák közti idő uannyi lett két század mp eltéréssel, tehát tényleg jók lehetnek a táblák. Uúgy 138 jött ki. Na mondom fsza...
Hazafele terelés. Kipróbáltam más tempóknál is. 110nél 122!!!!! és 70nél 79. Jesszus!
Nagyon kínos lehet ez trafi ügyben. Így újra kell értékelnem mindent. Vagy alkoholos filccel átrajzolom a számlapot
Alátámasztja a méréseket az is, hogy 190 felett már nagyon lassan vánszorog a mutató. 200nál meg kifejezetten lassan
Dagad a mellkasom, de félek mostmár, hogy trafiknál elfelejtem, hogy a 40 az az 50...
Hogy miért is lehet? Más spirál, más foglalat, más kúpos menet a végén... nemértem. Azért GPS-el is rámérek egyszer!
Neketek mik a tapasztalatok? Tudom egyedi eset vagyok, de azért nem árt ráellenőrizni 1-2x. Mennyit csal a tietek?

KE11 Sedan