Autoreszelgetes
-
syab19
- Visszajáró

- Autód gyártási éve: 1994
- Autód típusa (és generációja): Corolla E10
- Autód felszereltségi jelölése: XLi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Köszönöm! Utánanézek. Eszembe se jutott a hivatalos oldal...Jorn írta:A linked már nem jó, de amúgy a Haynes oldalán ki tudod keresni:syab19 írta:Sziasztok!
Véleményetek szerint ez a könyv:
Vatera - Hanyes manual
Lefedi az én autóm (JT alvázszámú) 1994-es 1332cm3 LB szerelési kézikönyvét?
(nem tudok fogalmazni, bocsi)
http://www.haynes.com/products/?searchT ... a&x=14&y=9
Kiírják (a könyv hátuljára is), ha esetleg valamelyik modellhez nem jó. Szerintem a lényeget mindig lefedik, max. valami speciális modell, vagy hajtás marad ki. (mint pl. az E11 könyvbõl az 1.8-as modellek, meg a 4 kerék meghajtás asszem)
- PiciPeti
- Fanatikus fórumozó

Üdv!
1.4 D-4D motoron EGR szelep tisztításnak lenne értelme ~70e km után? Errõl Aurisos leírást leltem képekkel, gondolom sokban nem különbözik...
Féktisztítóval, ecsettel lehet pucolni? Gondolom nem túl érzékeny a szerkezet...
A bontási síkokban lévõ tömítések cserélendõk, vagy vissza lehet építeni? Már ha van ott tömítés...
Köszi elõre is!
1.4 D-4D motoron EGR szelep tisztításnak lenne értelme ~70e km után? Errõl Aurisos leírást leltem képekkel, gondolom sokban nem különbözik...
Féktisztítóval, ecsettel lehet pucolni? Gondolom nem túl érzékeny a szerkezet...
A bontási síkokban lévõ tömítések cserélendõk, vagy vissza lehet építeni? Már ha van ott tömítés...
Köszi elõre is!
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
'07 E12 D-4D, Linea Luna
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Szerintem sem árt kipucolni, ha van hozzá kedved. Dieselnél azért van korom bõven. Ha abból indulok ki, hogy a benzinesek is 200 alatt full el tudnak tömõdni (tehát nincs rajta átjárás), akkor a Diesel sokkal rövidebb idõ alatt megteheti ugyanezt. Persze lehet azon nagyobb csõ van, vagy elõszûrõ/leválasztó... nem értek hozzá. Ártani nem ártasz vele szerintem.
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
- Yautja
- Gyakori látogató

Ha eltömõdik már kiírja, mert nincs visszaáramlás. Szépen világít sárga lámpa. Gyenge lesz és dadog a motor...
Eltud kormolodni teljesen...én sok egr-t tisztítok...
Jót tesz neki a pucolás.
Utána érdemes kiégetni a motort (katalizátor miatt), mert sok korom felszabadul ahogy a járatot is megtisztítod...
Tûzgyûrû a tömítés, nem szokott gond lenni vele...
Eltud kormolodni teljesen...én sok egr-t tisztítok...
Jót tesz neki a pucolás.
Utána érdemes kiégetni a motort (katalizátor miatt), mert sok korom felszabadul ahogy a járatot is megtisztítod...
Tûzgyûrû a tömítés, nem szokott gond lenni vele...
E12 '05 2ZZ-GE 1,8 TS facelift (5 ajtós) 192 Lóerõ 
Autóvillamosság - autó javítás - Toyota szervizelés - gumiszerelés - autóhifi stb.
Autóvillamosság - autó javítás - Toyota szervizelés - gumiszerelés - autóhifi stb.
- Yautja
- Gyakori látogató

Mentettem már meg ilyet isLackó írta:Hát igen, amikor már b@szhatod......Yautja írta:Ha eltömõdik már kiírja, mert nincs visszaáramlás
igaz nagy meló...gondolom a katalizátor azért nem örült neki
E12 '05 2ZZ-GE 1,8 TS facelift (5 ajtós) 192 Lóerõ 
- Lackó
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2017
- Autód típusa (és generációja): Egyéb Toyota
- Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
- Autód karosszéria variánsa: Crossover
Ja, persze, világos, csak akkor már bosszúság van vele ha egy hosszú úton valahol "lebutul" emiatt, ezért jobb elé menni.Yautja írta:Mentettem már meg ilyet isLackó írta:Hát igen, amikor már b@szhatod......Yautja írta:Ha eltömõdik már kiírja, mert nincs visszaáramlás
igaz nagy meló...gondolom a katalizátor azért nem örült neki
1980 - Toyota Corolla KE70 Liftback - 4AGE