Fogyasztás

Szükség esetén nyissatok bátran új témát, de csak akkor, ha máshova tényleg nem illik.
Bohi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bohi »

Én valahogy mostanában alig tudom 8,5-9 alá vinni... :(
Pedig csak 1.3-as! Azért a széles gumák is dobnak rá egy lapáttal, nem?
Na mind1, de legalább lépeget... :lol:
'87 E8 GT SEDAN
Prius II
kis_andras
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: kis_andras »

Bohi írta:Én valahogy mostanában alig tudom 8,5-9 alá vinni... :(

off autó, de 1.3mjet punto 165/70r14 helyett kapott 195/50r15öt és több mint egy litert jelent... régen 3-9-4.2 közt, most csak 5fölött, van, hogy 5.5....
kisa.
E12 facelift
Bohi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

kis_andras írta:
Bohi írta:Én valahogy mostanában alig tudom 8,5-9 alá vinni... :(

off autó, de 1.3mjet punto 165/70r14 helyett kapott 195/50r15öt és több mint egy litert jelent... régen 3-9-4.2 közt, most csak 5fölött, van, hogy 5.5....
Hát igen! Ez van, de mindent a látványért... :lol:
Enyém 175/70 r13 helyett 195/50 r15!!! :twisted: :lol:
'87 E8 GT SEDAN
Prius II
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Én a régi 95/50eseimnél nem vettem észre semmit. Lehet mert ezer éves már bitumenes semmi nem tapadós Barum BravurA gumik voltak. Ha fékeznem kellett valami húzósabbat, nyoma nem volt az aszfalton. Nos annálnem mutatkozott fogyasztás többlet. Ennél lehet, hogy már szerepet játszik.

Bohi ne sírjon már a szád. Ha sportkipuhangot hallok üvölteni, mindig te jutsz eszembe és keresem az ezüst dragstert. :) Add már bele a vezetési szokásodat. Simán el lehetne vele járni 7el!! Te is nyomod neki én is. Vagy akkor mondom dinamikus vezetésnek, hogy lámpától nem kicsurgunk, hanem határozott eeegy kettőő hárooom és már 60. Ez számít a legtöbbet. Amikor a tömeget elindítani, mozgatni kell. amikor tartod a 60at semmi. De hogy azt hogy éred el az már igen.
Tehát városban hozzáteszem budapest városban, ahol lámpa hátán lámpa van, ha meg nem akkor orbitális dugók és 20 km-t az ember 1 óra alatt tesz meg, na és emellett ha tudnánk is haladni akkor is dinamikusan megyünk lámpától lámpáig.. Így ez a fogyasztás tök korrekt. Na meg 50 %-ba lemegyek a vasútállomásra (3 km) vagy átmegyek Kikihez (2,5 km) Fel se melegszik szegény. Szivatón pöcörgök vele. Így hogy is várjunk valami emberi fogyasztást. nekem ez a 9 liter még talán jó is, ahhoz képest, hogy van benne néha 4E-FTE vel való viháncolás szétoptikázott, de 1.4is, 1.5 Ls civicek megviccelése...
Úgyh meg vagyok vele elégedve. Az más kérdés, hogyha kimennék mondjuk országútra és ott huzamos 110nél is megenné a 8at... Na akkor húznám a számat, de ott meg csodákra képes. Talán még hét alá is befigyel, ha kegyes vagyok hozzá. Na meg mit is várok. Ez nem 1.8 D, hanem 9000RPM :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Pacsker 2008 máj. 06, 08:36 am-kor.
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
Lyani
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2012
Autód típusa (és generációja): Auris
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: Hatchback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: Lyani »

Most ezt másoljam az aranyköpésekbe? 9000RPM! :lol: :lol:
Auris MK1 HSD Sol 5 door Hatchback
OFF: 2003 Patrol Y61 LWB ZD30
somag
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: somag »

Mi elég sokat használjuk hoszú utakon a gépet.
Ha finoman bánok a pedállal (110-130) akkor 5-600Kmes távon 5,5-6,5 liter/100KM csorog le a torkán.
Pesten őrület. Ha óvatos is vagyok akkor is bekajálja a 8-at.
Persze gumi függvénye is.Pl téli gumcsival hosszú utakon is jó étvággyal eszik meg 7-et.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára somag 2008 máj. 07, 02:43 pm-kor.
DBandesz
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: DBandesz »

Kinek van 4E-FTE motor a kocsijában? Mindent tudni akarok róla!!!
CindR
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: CindR »

DBandesz írta:Kinek van 4E-FTE motor a kocsijában? Mindent tudni akarok róla!!!
Azt, hogy kinek, azt nem tudom, de azt igen, hogy Tibi klub-társunk (toytib) építette be! Gondolom, ha lesz egy kis ideje, megosztja velünk az élményeit, mert hogy már meghajtotta 1-2szer, azt le merem fogadni... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Balázs - Corolla AE82 Liftback 1.6 4AC 8v '86
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Egyik kedves márkatársunk autójába került bele. Bencének hívják. Egy 3. generációs Starlet tulajdonosa. Az autó külsejét nem részletezném. :) Tele matricával, horpadással. Igazi bontószökevény. De meg is értem, mivel előbb legyen rendben az autó műszakilag, majd utána adunk a külsőre.
Most kezdődik a külső projekt.

Az országban ez az egyedüli ilyen motorral szerelt autó, de Európában sincs jóval több :)
Japánból rendelte.
Be van építve, láttam.... :shock: Felnyitod a motorháztetőt és az intercooler kacsint vissza rád, miközben bátran mutogatja melkasán az óriási turbo feliratot.
Úgy hogy még nincs teljesen beállítva (mivel egy kapcsoló nincs berakva, aminek a japán belpiacon a két állása ennyit jellentett : high boost, low boost :)
vááááááááááááááááááááá
most 0,2-0,3 baron dolgozik a turból. FOLYAMATOSAN KIS FORDULATRÓL. A high boost megegyezik a 0,6-0,7 es töltéssel.
Nost, hogy így butább is volt, igaz 3 személlyel voltam, de csúnyábban alázott, mint egy 200 lovas német autó. Uannyi nyomaték, mint nekünk 6600-tól, csak eki mindez szinte 2000-től végig!!. Az autó szétkönnyítve (versenyzik vele) és brutál futóművel.

Iszonyat állat brutál méregzsák. És 1.3as!!! :) AndrewGL már nagyon kíváncsi mit kezd a Silvertoppal... Én is!!!!

na nem mesélek többet. Ha minden igaz majd inkább ő, mivel meginvitáltam a júni elsejei talira. Remélem nem baj?! :lol: :oops:
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
somag
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: somag »

Pacsker írta:Egyik kedves márkatársunk autójába került bele. Bencének hívják. Egy 3. generációs Starlet tulajdonosa. Az autó külsejét nem részletezném. :) Tele matricával, horpadással. Igazi bontószökevény. De meg is értem, mivel előbb legyen rendben az autó műszakilag, majd utána adunk a külsőre.
Most kezdődik a külső projekt.

Az országban ez az egyedüli ilyen motorral szerelt autó, de Európában sincs jóval több :)
Japánból rendelte.
Be van építve, láttam.... :shock: Felnyitod a motorháztetőt és az intercooler kacsint vissza rád, miközben bátran mutogatja melkasán az óriási turbo feliratot.
Úgy hogy még nincs teljesen beállítva (mivel egy kapcsoló nincs berakva, aminek a japán belpiacon a két állása ennyit jellentett : high boost, low boost :)
vááááááááááááááááááááá
most 0,2-0,3 baron dolgozik a turból. FOLYAMATOSAN KIS FORDULATRÓL. A high boost megegyezik a 0,6-0,7 es töltéssel.
Nost, hogy így butább is volt, igaz 3 személlyel voltam, de csúnyábban alázott, mint egy 200 lovas német autó. Uannyi nyomaték, mint nekünk 6600-tól, csak eki mindez szinte 2000-től végig!!. Az autó szétkönnyítve (versenyzik vele) és brutál futóművel.

Iszonyat állat brutál méregzsák. És 1.3as!!! :) AndrewGL már nagyon kíváncsi mit kezd a Silvertoppal... Én is!!!!

na nem mesélek többet. Ha minden igaz majd inkább ő, mivel meginvitáltam a júni elsejei talira. Remélem nem baj?! :lol: :oops:
Húúúúúúúúú

Kíváncsian várom a talit.
Talán most mégjobban is.
Attila
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Attila »

A fogyasztáshoz annyit tennék hozzá hogy az én GTI-m ma autó pályán 9 litert evett, mert nem bírtam egyenletes nyugodt tempóval közlekedni...

A kis turbóra én is kíváncsi vagyok főleg a beszerzést illetően!
Ki intézte neki, mivel most én is motor cserés projekten dolgozom így minden infó érdekel!
gaborbol
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: gaborbol »

Ma hazafelé felvillant 1 pillanatra a sárga led az üzemanyag szintjelzőnél, begurultam a kútra, első kattanásig töltöttem 33 liter ment bele. Harmad rész város többi országút 90 km/h, semmi vadulás, 6,74-es fogyi jött ki.

Most fent vannak az új gumik, omv carrera a tankba, kiváncsi leszek a következő menetre, amit most meg is kezdek :)
Márc 29. ->USA
Bohi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Attila írta: A kis turbóra én is kíváncsi vagyok főleg a beszerzést illetően!
Ki intézte neki, mivel most én is motor cserés projekten dolgozom így minden infó érdekel!
Egyik péceli haverom 7évig dolgozott versen szervízben. Van sok autója megépítve, tobbsége japán. Eléggé vágja a dolgokat, vállal átépítéseket, ha gondolod vidd el hozzá és ír egy tervet meg kiszámolja mi mennyi. Elég olcsón tudnak alkatrészeket is kinntről meg neki is van sok. Azt mondta egy 4age-ből simán ki lehet hozni 170-180 lovat, mikor együtt nézegettünk egyet vagy akár még többet egy turbóval.
'87 E8 GT SEDAN
Prius II
gaborbol
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: gaborbol »

Hát ez besz@rás, ezt egyszerűen nem hiszem el!
227km szigorúan 90km/h, visszafelé jövet éjjel elegem lett, 110-140km/h. Ma lemegyek a szokásos kúthoz - szokásos hely, 32 liter.
454 km 32 liter. :twisted:
Istenverte jó verda ez a GT-i. Sose számoltam hány óra munkám van már benne, de minden percet megért. Remélem a héten még lesz egy kis időm foglalkozni vele a tali előtt...
Márc 29. ->USA
Attila
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Tunning

Hozzászólás Szerző: Attila »

Engem érdekelne ez a Péceli 4AGE tunning!
Válasz küldése