Autoreszelgetes
Lengéscsillapító PORVÉDÕ
Köszöntelek Benneteket!
Ha már így a gátló porvédõgumikkal kapcsolatban sírtam el bánatomat, akkor megosztanék egy remélhetõleg másoknak is hasznos tapasztalatot szintén a porvédõkkel kapcsolatban!
A Bárdi Autó által forgalmazott (és talán gyártott is) saját márkás, univerzálisnak nevezett porvédõgumikat vettem, mind elõre, mind pedig hátra. Természetesen kialakításban különbözött egymástól az elsõ tengelyhez való pár a hátsó tengelyhez való pártól.
Az elsõk hibátlanul passzoltak az E111-es konstrukciójához, viszont a hátsók nem, úgyhogy azokat le kellett szabdalni a velük egybeöntött ütközõkrõl, majd az ütközõkbõl le kellet vágni valamekkora darabkát, hogy be lehessen kókányolni a rendelkezésre álló helyre.
Így jár, aki sokat akar spórolni...
Ha már így a gátló porvédõgumikkal kapcsolatban sírtam el bánatomat, akkor megosztanék egy remélhetõleg másoknak is hasznos tapasztalatot szintén a porvédõkkel kapcsolatban!
A Bárdi Autó által forgalmazott (és talán gyártott is) saját márkás, univerzálisnak nevezett porvédõgumikat vettem, mind elõre, mind pedig hátra. Természetesen kialakításban különbözött egymástól az elsõ tengelyhez való pár a hátsó tengelyhez való pártól.
Az elsõk hibátlanul passzoltak az E111-es konstrukciójához, viszont a hátsók nem, úgyhogy azokat le kellett szabdalni a velük egybeöntött ütközõkrõl, majd az ütközõkbõl le kellet vágni valamekkora darabkát, hogy be lehessen kókányolni a rendelkezésre álló helyre.
Így jár, aki sokat akar spórolni...
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1998
- Autód típusa (és generációja): Corolla E11
- Autód felszereltségi jelölése: Terra
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Sebaj, a Bárdi-féle garanciával akkor sem érnél semmit, ha nem kellett volna szétvágni...
Nekem egy egyszerû, 2000 Forintos kapcsolót nem voltak hajlandóak garanciában kicserélni (fél év alatt ment tönkre), mert náluk a garancia feltétele a szakszervizben történõ beszerelés és ennek írásos, számlával történõ igazolása... vicc, egy 2 perc alatt bárki által beszerelhetõ kapcsolónál... ennyit az ügyfélközpontúságról. Ha náluk veszel valamit, ezt a fajta 'garanciát' íratják alá mindenre, tudtommal... Méltányosság nincs, persze, a 2000 Forintos kapcsolót 4000-ért fogom beszereltetni 'szakszervizben.'..
Nekem egy egyszerû, 2000 Forintos kapcsolót nem voltak hajlandóak garanciában kicserélni (fél év alatt ment tönkre), mert náluk a garancia feltétele a szakszervizben történõ beszerelés és ennek írásos, számlával történõ igazolása... vicc, egy 2 perc alatt bárki által beszerelhetõ kapcsolónál... ennyit az ügyfélközpontúságról. Ha náluk veszel valamit, ezt a fajta 'garanciát' íratják alá mindenre, tudtommal... Méltányosság nincs, persze, a 2000 Forintos kapcsolót 4000-ért fogom beszereltetni 'szakszervizben.'..
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
- Biagio
- Fanatikus fórumozó

rdani írta:Üdv!
Van egy 2005-ös csapott hátú Corollam 125000 km-el! Arra lettem figyelmes hogy 40-60 km/h között hallani lehet egy búgó hangot és ez csak akkor tapasztalható amikor a motor terhelés alatt van amikor üresbe teszem és gurulok 50-nel akkor nem...
Mi lehet a probléma?
rdani írta:Senki?
Jorn írta:Szûkíteni kellene a kört. Próbáld meg kisakkozni, esetleg kerék-e, ha igen akkor jobb-bal, elöl-hátul... Kanyarban is csinálja-e, vagy csak egyenesben... Hogyan reagál fékezésre... Ilyenek.
Az is lehet, hogy csak rezonál valami csavar, vagy valami csõ ér hozzá amihez nem kellene.
Érdemes lenne megemelni, és megrángatni a gyanús helyeken, felfüggesztést, kerekeket, megvizsgálni a motortartó bakokat stb.
Sokminden lehet...
rdani írta:Valaki azt mondta hogy a difi is csinálhat ilyet! lehetséges ez ennyi km-nél?
Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.
No injektor No ABS No Computer No problem

No injektor No ABS No Computer No problem

-
ksz315
- Aktív fóruméletet élõ

Változatosság kedvéért megdöglött a központi záram. Elsõ tünetként csak a bal elsõ, és jobb hátsó ajtót nyitotta, aztán a hátsót már csak zárná, de csak kattan, és nem zár be.
Korábban a riasztó a bal elsõ, és a csomagtér ajtó nyitását nem mindig érzékelte, de nem tudom ennek lehet-e köze a dologhoz.
Merre kezdjem a hibakeresést szerintetek?
Korábban a riasztó a bal elsõ, és a csomagtér ajtó nyitását nem mindig érzékelte, de nem tudom ennek lehet-e köze a dologhoz.
E11 liftback 4E-FE 1998 JT.... Volt
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Kapcsolat:
Küld el a hideget 
Aztán zsírozd át a zárakat és a rudazatait. Talán.
Bár tényleg el tudnak romlani/gyengülni elektromosan is.
Aztán zsírozd át a zárakat és a rudazatait. Talán.
Bár tényleg el tudnak romlani/gyengülni elektromosan is.
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

Olyat nálam is csinál, hidegben, de egyébként véletlenszerûen, hogy csak kattan, de nem zárja le az ajtókat, egyiket sem. De van olyan is, hogy zárás után kb. 10 másodperccel mégiscsak lemennek a pöckök. Zárolajzó/jégoldót szoktam bele fújni néha, ami lehet hogy nem segít, de úgy tûnik, nem is romlik az állapota, legalábbis még mindig ritka a jelenség, kb. 20-ból 1-szer van ilyen. (off autómon anno már feleennyi kilométernél behalt az egész központi zár...ksz315 írta:Változatosság kedvéért megdöglött a központi záram. Elsõ tünetként csak a bal elsõ, és jobb hátsó ajtót nyitotta, aztán a hátsót már csak zárná, de csak kattan, és nem zár be.
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

És mindig vízszintesen parkolsz, vagy van, amikor 'dombon' ? Nekem mintha attól is függne...ksz315 írta:Azért furcsállom, mert még nem csinált ilyet, -20-ban sem. Ezen a télen is volt már hidegebb, mint a -2 körüli, amikor megadta magát :S
- benkeszilard
- Visszajáró

Szelephézag ellenörzés, állítás.
Szervízkönyv szerint 90000 km-enként kell szelephézagot ellenörzni és állítani. Nálam ez még nem történt meg, muszáj ezt megycsinálni? Elvileg ha rendesen mûködik a motor, beindul, megy, nem zörög stb szerintem nem szabadna piszkálni.
Véleményetek?
E11 4E-FE
Véleményetek?
E11 4E-FE
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

Re: Szelephézag ellenörzés, állítás.
Sõt, Haynes 60 ezrenként ajánlja... Én is megkérdeztem már ezt itt, illetve autószerelõt is, eddig mindenki azt mondta, hogy nem kell piszkálni, ha nincs baja...benkeszilard írta:Szervízkönyv szerint 90000 km-enként kell szelephézagot ellenörzni és állítani. Nálam ez még nem történt meg, muszáj ezt megycsinálni? Elvileg ha rendesen mûködik a motor, beindul, megy, nem zörög stb szerintem nem szabadna piszkálni.
Véleményetek?
E11 4E-FE
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Kapcsolat:
Fõleg, hogy igen költséges lehet, ha elkezdtek korongokat rendelgetni...
Amíg nincs hangja, felejtsétek el.
Amíg nincs hangja, felejtsétek el.
Klubelnök
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Sajnos ez nem így van!
Mivel nem szelephimbás motorról beszélünk, hanem direkt emelõtõkésrõl, így nem növekszik a hézag, hanem csökken.
Ezáltal nem lesz hangja ha baj van vele, hanem kiég valamelyik kipufogó szelep, hiszen ott nagyobb a hõterhelés és ekkor fog igazán költséges lenni a javítás.
Azt hogy milyen idõközönként kell állítani, sok minden határozza meg, de fõként a vezetési stílus és az üzemanyag minõsége.
Az mondjuk valóban szélsõséges hogy 60ezrenkén ellenõriztessük, de 100-150ezernél illik ezt megcsináltatni.
Sajnos a szerelõk azért nem szorgalmazzák mert igen idõigényes munka és még célszerszámot is illik hozzá használni.
Tehát igenis illik ellenõriztetni és nem kivárni amíg baj lesz belõle
Mivel nem szelephimbás motorról beszélünk, hanem direkt emelõtõkésrõl, így nem növekszik a hézag, hanem csökken.
Ezáltal nem lesz hangja ha baj van vele, hanem kiég valamelyik kipufogó szelep, hiszen ott nagyobb a hõterhelés és ekkor fog igazán költséges lenni a javítás.
Azt hogy milyen idõközönként kell állítani, sok minden határozza meg, de fõként a vezetési stílus és az üzemanyag minõsége.
Az mondjuk valóban szélsõséges hogy 60ezrenkén ellenõriztessük, de 100-150ezernél illik ezt megcsináltatni.
Sajnos a szerelõk azért nem szorgalmazzák mert igen idõigényes munka és még célszerszámot is illik hozzá használni.
AE82 Gt 4AGE smallport 1987
AE86 GT 4AGE 1983
Prius II 2009
AE86 GT 4AGE 1983
Prius II 2009
- TRD
- Fanatikus fórumozó

- Kapcsolat:
De ha kopik a korong akk miért csökken a hézag? nem nagyobb lesz? Ezt nem értem...Toytib írta:Sajnos ez nem így van!
AE92 2.0 GT hatchback (3SGE) 
KE70 ??? Coupe
KE70 ??? Coupe