Régi autó <---> Új autó

Szükség esetén nyissatok bátran új témát, de csak akkor, ha máshova tényleg nem illik.

2, 2 és fél millióból mit vennél?

Vadi új alapfelszereltségü pöcsköszörüt, mert az új autó az új autó és 3 év múlva eladnád
0
0 szavazat
7-12 éves sok-sok extrás, megkimélt szeretnivaló társat
15
68%
1 millió éves öreg szerkezetet és a maradékból megcsinálnád :)
7
32%
Vagy valami öregebb épp hogy célnak megfelel&#245; igás lovat és gyüjtenél pár évet egy nagyobb árfekvésü újra?
0
0 szavazat

Szavazatok száma: 22

decaon16
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Autód gyártási éve: 1997
Autód típusa (és generációja): Corolla E11
Autód felszereltségi jelölése: G6
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: decaon16 »

Na vazze!
Egyszer nyitom ki a pofám, és ekkora lavinát idítok el vele? :) Egyébként én is az mellett vagyok, hogy 20-25 év múlva már igazi ritkaság lesz egy E9, E10, talán már az E11 is! Mint ahogyan mi látjuk ezt a 70-es 80-as években készült autóknál manapság. Már pl. egy Trabant is kezd egyre ritkább látvány lenni (hál istennek :P ), nem beszélve a többi szoci kocsiról amikből 10 éve is még egy csomó szaladgált útjainkon. Mire oda fogunk érni hogy a gyerekeink kocsi vételre adják a fejüket, a most futó modern autók addigra széthajtottá, és bagóért megvehetővé fognak válni! Amikkel pedig a klubtagok jó része jár most, azokból meg már iszonyat kevés fog megmaradni addigra épségben véleményem szerint. Vegyünk téged példának Biagio. Ha most 5 méterrel előtted lenne egy 1978-as Toyota Cressida, nem merném a nyakam tenni rá, hogy egyből felcsillanna rá a szemed, hogy:
- Jé! Ez egy első generációs Toyota Cressida, amit 1977-tő 1981-ig gyárotottak, 2.0 és 2.6-os mocikkal, és 4 fokozatu automata, illetve 5 fokuzatu manuális váltóval adták őket!
Mono meglepődve meg csak ennyit tudna hozzáfűzni:
-Aha!...... :shock:

:) :)
1997 E11 Liftback 1,3 G6
Misel (Volt adminisztrátor bácsi)

Kép
"Így vagy úgy, de a sors visszafizet mindenkinek mindent!"
Biagio
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Biagio »

Jó elfogadom persze mindenki saját önálló véleményét!
Én csak arra utalva jött ki ez belőlem, hogy a mai suhancok rohadtul lenézik a másikat még anyuci és apuci szarik az ő kicsi fiacskájára és csak pumpolja lóvéval.
Ez teljesen eltér attól, hogy igen lehet, hogy nem csillanna fel a szemem, de nem nézném le, hogy milyen ótvar rozsda bogjával közlekedik, csak csorgatnám nyálamat, hogy ez igen.
Na részemről viszont lezárva tekintem a dolgot és kérem, hogy haladjon a sor.... :roll:
Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.
No injektor No ABS No Computer No problem :e9bia:
Kép
Biagio
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Jahh és ha valaki egy kicsit is ismer akkor tudja, hogy néha félszavakat mondok amiket nehéz kibogozni. Hangosan gondolkoztam és gondoltam megosztom, de látom kár volt!
Én kezdtem abba is hagytam!
Kép
decaon16
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Autód gyártási éve: 1997
Autód típusa (és generációja): Corolla E11
Autód felszereltségi jelölése: G6

Hozzászólás Szerző: decaon16 »

Biagio írta:Jó elfogadom persze mindenki saját önálló véleményét!
Én csak arra utalva jött ki ez belőlem, hogy a mai suhancok rohadtul lenézik a másikat még anyuci és apuci szarik az ő kicsi fiacskájára és csak pumpolja lóvéval.
Ez teljesen eltér attól, hogy igen lehet, hogy nem csillanna fel a szemem, de nem nézném le, hogy milyen ótvar rozsda bogjával közlekedik, csak csorgatnám nyálamat, hogy ez igen.
Na részemről viszont lezárva tekintem a dolgot és kérem, hogy haladjon a sor.... :roll:
Nos mivel a labdát én dobtam fel, engedd meg hogy együtt csaphassam le veled... :)
A példámban egy szóval sem akartam érzékeltetni, hogy a két "jövő gyerek" lenézné az akkora ősrégivé érett Corollát! Csupán elcsodálkoznának egy olyan járgányon, ami addigra már piszok ritka lessz, ezért nem is fogják ismerni. És mivel addigra bőven lesznek olyan kényelmesek az emberek, szerintem nem fognak hazaszaladni a nethez, hanem egyszerüen a telefonuk segítségével gyorsan kiderítik hogy miféle szerzet lehet az ott előttük, illetve adatokat is kapnak róla!
-Az Auris elődje? Nahát! Nem semmi kocsi!
Kérdem naívan, hol van ebben a lenézés? Ez inkább elismerés akar lenni, mint lenézés. :)
- Csak tudnám hol van a tolatóradarja!...
Ez csak plussz poén akart lenni a végére, mivel szerintem addigra már az olcsónak nevezett autókba is lehet majd tolatóradart rendelni, és az embernek addigra már természetessé fog válni ez az extra! :wink:
Biagio írta:Jahh és ha valaki egy kicsit is ismer akkor tudja, hogy néha félszavakat mondok amiket nehéz kibogozni. Hangosan gondolkoztam és gondoltam megosztom, de látom kár volt!
Én kezdtem abba is hagytam!

Nem a véleményed megosztásával lehetett baj, csupán elértetted a mondanivalóm! Jobb családokban is megesik az ilyesmi! :wink:

Case Closed
1997 E11 Liftback 1,3 G6
Misel (Volt adminisztrátor bácsi)

Kép
"Így vagy úgy, de a sors visszafizet mindenkinek mindent!"
B26
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: B26 »

Biagio írta:Jó elfogadom persze mindenki saját önálló véleményét!
Én maximálisan egyetértek veled Balázs!
Balázs

C-POWER!!!!!
sprintike
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: sprintike »

Mivel úgyérzem én is érintett vagyok a vitában így még egy pár mondat erejéig kifejtem a véleményem aztán részemről off.
Először is azthiszem én értettem félre amit Biagio írt.Én Úgy értelmeztem,hogy azért kell hullania a népnek mert nem ismernek fel egy 30 évvel azelötti autót.
Ahogy ténylegesen értette(csak ez nem jött le abból az egy mondatból) azzal teljesen egyetértek.Én sem szeretem a nagypofájú,kinyaltseggű hülyegyerekeket aki alatt xaros merci(direkt kisbetű.):-) van és még 2 hetet nem dolgozott egyhuzamban.Na ezeket én is megszórnám golyóval:-)Szóval ennyi.Eldumáltunk egymás mellett:-)
B26.Az azért továbbra is érdekelne,hogy-hogy jött ide az ennyire-annyira ismerni kéne a kocsidat meg,hogy szín alapján veszek autót meg csaj vagyok duma.Vagy ezt is félre értettem?Nem hiszem.

:-)Na mind1
sprintike
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: sprintike »

A témához kapcsolódóan.

Amit meg is fogok tenni és egy álmom fog valóra válni és még nem is kell hozzá 2-2,5.
Szeretnék venni egy Hb Gti-t amit atomjaira szednék kilakat,egyedivé alaktítás(spojler Bubble styleba,csupaszítva minden,új fény. stb........Hmmmmm.
Kell egy ilyen,hogy sok garázsmeló után legyen egy olyan kocsim amilyet elképzeltem.......
Remélem összejön.
:roll:
B26
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

sprintike írta:Mivel úgyérzem én is érintett vagyok a vitában így még egy pár mondat erejéig kifejtem a véleményem aztán részemről off.
Először is azthiszem én értettem félre amit Biagio írt.Én Úgy értelmeztem,hogy azért kell hullania a népnek mert nem ismernek fel egy 30 évvel azelötti autót.
Ahogy ténylegesen értette(csak ez nem jött le abból az egy mondatból) azzal teljesen egyetértek.Én sem szeretem a nagypofájú,kinyaltseggű hülyegyerekeket aki alatt xaros merci(direkt kisbetű.):-) van és még 2 hetet nem dolgozott egyhuzamban.Na ezeket én is megszórnám golyóval:-)Szóval ennyi.Eldumáltunk egymás mellett:-)
B26.Az azért továbbra is érdekelne,hogy-hogy jött ide az ennyire-annyira ismerni kéne a kocsidat meg,hogy szín alapján veszek autót meg csaj vagyok duma.Vagy ezt is félre értettem?Nem hiszem.

:-)Na mind1
Csak annyi érdekelt,hogy ha nem ismersz egy autót,akkor mi alapján veszed meg?

A csajok szokták mert szép színe van:)
Ez is egy szempont! :)

De ennyi!
Balázs

C-POWER!!!!!
DBandesz
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: DBandesz »

Nem csúsztunk el egy kicsit az eredeti témától? :shock:
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Van fent egy törött elég olcsón Sprintike!! Gondolkozz el rajta! (Hb Gti)

Köszi Bandesz! A továbbiakat PÜ-ben ha nagyon fontos! köszönöm!
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Layosh »

Igen Balázs ebben meg neked van igazad. Mármint B26 nak.
Éppen a múltkor volt a TV ben, hogy az utcán kérdeztek pláza cicusokat, hogy nekik milyen ótó tetszik? Na lehet találgatni. ezüst heló. Márpedig ezüstel ki jár? A négy kör jelzéső meg a három ágú csillagos kinyalt hajú szépfiúk... Jelzem mindkettőből van haverom :lol:
Biagio
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Layosh írta:Márpedig ezüstel ki jár? A négy kör jelzéső meg a három ágú csillagos kinyalt hajú szépfiúk... Jelzem mindkettőből van haverom :lol:
Mi a bajod a szürke autókkal? :lol: :lol: :wink:
Kép
B26
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Layosh írta:Igen Balázs ebben meg neked van igazad. Mármint B26 nak.
Éppen a múltkor volt a TV ben, hogy az utcán kérdeztek pláza cicusokat, hogy nekik milyen ótó tetszik? Na lehet találgatni. ezüst heló. Márpedig ezüstel ki jár? A négy kör jelzéső meg a három ágú csillagos kinyalt hajú szépfiúk... Jelzem mindkettőből van haverom :lol:
Nemcsak a pláza cicáknál érvényes.
A legtöbb nő ez alapján választ!
De ez a normális nőknél nem elítélendő,hisz akkor meg ők is elitélhetnének,hogy mi pl egy kajánál az ízére figyelünk,s nem tudjuk sokszor mik az összetevői! :)

Nehogy újra kezdjétek!

Lajos a 2 márkára utalt,amik általában ilyen színben vannak leginkább(s ezüst,nem szürke :) )!
Hisz a kis majmoknak(apuci kedvencei) annyi eszük sincs,hogy nem másolni kéne vmit.
De a pláza cicájuknak elég az,hogy pörgesse a 4 karikát!:)
(Onnan márcsak 1 karikányira vannak az olimpiától :D )
S mint tudjuk nem az eszük jellemzi egyiküket sem!
Se a pláza cicákat,se a sok műmájer apuci kedvencét!
Balázs

C-POWER!!!!!
DBandesz
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: DBandesz »

És a fentiekhez felénk kapcsolódnak az L200-ak, a Beetle-k, Tuareg-ek ML-ek és az egyéb "trendi" autókák. Jaaa, az 5-ös BeleMindenWackot -ról ne is beszéljünk. És a zsigányoknál is ez a menő.

Autószerelő haversrác mesélte, hogy jók ezek, csak pölö a VAG gruppe TDI-i eszik a vezérműtengelyt ugyanúgy, mint a 30d, 40d. Wehhehe... :twisted: megbírják!

A nagy kocsikkal kapcsolatban meg egyszer sikerült beszólnom az egyik barátom expasijának, aki épp akkor vette a második 5-ös Touring-ját (természetesen a legtutibb full-full, nagy benzinmotorral, de belerakatta az LPG-t... MUHAHA!) és mondott egy olyat hogy az én autóm egy semmi, ilyet 20-at is tudna venni, de minek, mert az csak egy pöcsköszörű, stb. stb.

barátom meg nézett rám, hogy kezd-e már lilulni a fejem, mert akkor inkább menjünk arrébb. csendesen annyit szóltam a tagnak:

- Nem tudom, hallottál-e már Freud-ról? Tudod, az a pszichológus/pszicháter ürge. Nna. Neki van egy világszerte elfogadott tézise a férfiak méretmániájával kapcsolatban, miszerint azért veszik körbe nagy tárgyakkal, hogy valamely testi fogyatékosságukat ( itt lefele néztem, értsd: méret) ellensúlyozzák.

Hát... kissé lett csak lila a tag, és mivel a főtér egyetlen kávézójának a teraszán történt ez a kis affér, és mivel sok pukkadozó ember volt körülöttünk (kicsi a város), jobbnak látta eloldalogni. Azóta nem köszön. Érthetetlen. pedig csak egy filozófiai tézist akartam vele megosztani. vagy rosszat szóltam?? :D :D
Biagio
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Kis ember nagybottal jár efektus ebben a tézisben is alátámasztja! :lol:

Érthetetlen, hogy miért vette az illető ennyire magára! :P :lol:
Kép
Válasz küldése