Olaj ügyeink
- Sancy
- Fanatikus fórumozó

Te használtál már sustinát? Jónak tûnik, de nem biztos hogy az. Majd ha lesz személyes tapasztalata valakinek, beszélünk róla, addig maradok az eddig jól beváltaknál.
Kevesebbet fogom használni, ergo megveszem bele a "drága" olajat. Kevesebb használat mellet jóval kitolódik az olajcsre periódus ideje(8-10ekm).
Kevesebbet fogom használni, ergo megveszem bele a "drága" olajat. Kevesebb használat mellet jóval kitolódik az olajcsre periódus ideje(8-10ekm).
E11 G6 TTE Facelift 1.6 VVTI
E12 TS TTE Facelift 1.8 VVTL-i
E11 TS Facelift 1.8 VVTL-i pálya autó építes folyamatban
Persze hogy azt használom, de még a 0w50et nem mertem betesztelni, rajtunk maradt egy 5w40 susitna ( legolcsobb leggagyibb) ezt tettem most a GT-be, a Hondába pedig 5w30 van. Bejött minden amit igértek a marketingesek, vagy minden placebo, de 110es ÁTLAG mellett (minden reggel M0, késve, padlózva) a Toyota 9000Ft/300km. A Honda meg már amióta megkapta a sustinát ment 6000km-t és 5.3 átlag fogyasztásSancy írta:Te használtál már sustinát? Jónak tûnik, de nem biztos hogy az. Majd ha lesz személyes tapasztalata valakinek, beszélünk róla, addig maradok az eddig jól beváltaknál.
Apám mazda 626os Comprex dizelébe is beküldtük az automata váltó olajat a manualba, eszméletlen frankó lett, isten verje a mérnököket akik a kontinentális éghajlat mellett 75w90 olajakat írnak elõ:D.
De egyébként Királykréten ha minden igaz itthon vagyok, és akkor megtudjátok hallgatni a vasat:)
- Sancy
- Fanatikus fórumozó

Nem téma az5w40. Csak télre raktam bele
Majd ha a 0w50 et tesztelted szójjá'
Én egy dolgot vettem észre, ha letekerem az olajsapkát, nincs benne olyan fehéres-sárgás trutymó ami az edge sport 10w60-al volt...
Mágneses olajleeresztõ csavar...
Talán megér egy misét, de ha már fémforgácsok vannak az olajban... b@szhatod
http://www.tuningaruhaz.hu/site/show_pi ... roduct=837
Én egy dolgot vettem észre, ha letekerem az olajsapkát, nincs benne olyan fehéres-sárgás trutymó ami az edge sport 10w60-al volt...
Talán megér egy misét, de ha már fémforgácsok vannak az olajban... b@szhatod
E11 G6 TTE Facelift 1.6 VVTI
- Bubi
- Fanatikus fórumozó

Én úgy tudtam, hogy az olajdeklik alja is mágnesezve van.Sancy írta:Nem téma az5w40. Csak télre raktam bele
Talán megér egy misét, de ha már fémforgácsok vannak az olajban... b@szhatod![]()
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
- PiciPeti
- Fanatikus fórumozó

Ezt azért kétlem... Elmész valami fémtárgy felett és feltapadna... vicces lenne...
Vagy ott ragadsz egy fekvõrendõr felett.
Amúgy ha van egy jó olajszûrõ akkor szerintem felesleges... Bár a nagyon finom fémport talán megfogja.
Váltóba már lenne létjogosultsága, de sztem ott van is.
Amúgy ha van egy jó olajszûrõ akkor szerintem felesleges... Bár a nagyon finom fémport talán megfogja.
Váltóba már lenne létjogosultsága, de sztem ott van is.
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
'07 E12 D-4D, Linea Luna
Ma voltam olajcserén. A régi olaj 9900 km-t ment. Szép sötétbarna színe volt. Nem is ez a fontos hanem hogy csak 3 liter ment bele ezután a 3.4 helyett.
A teknõ nincs megütve. Sanszos hogy sok az olajsár az alján? Azért még reggel indulás elõtt megnézem. Motoröblítés nélkül gondolom csak az eltávolításával lehet kideríteni és tisztítani? Nyûgös dolog leszedni ill. visszarakni úgy hogy ne szivárogjon?
A teknõ nincs megütve. Sanszos hogy sok az olajsár az alján? Azért még reggel indulás elõtt megnézem. Motoröblítés nélkül gondolom csak az eltávolításával lehet kideríteni és tisztítani? Nyûgös dolog leszedni ill. visszarakni úgy hogy ne szivárogjon?
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1998
- Autód típusa (és generációja): Corolla E11
- Autód felszereltségi jelölése: Terra
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Hát, én ugyan nem vagyok szakértõ, de 2 olajszûrõnyi olajsár hirtelen a semmibõl... nem valószínû...PTom írta:Ma voltam olajcserén. A régi olaj 9900 km-t ment. Szép sötétbarna színe volt. Nem is ez a fontos hanem hogy csak 3 liter ment bele ezután a 3.4 helyett.
És ha maradt benne a régi olajból ?
Vagy pedig a szûrõ még nem telítõdött amikor 'mérted', azóta esetleg nem csökkent az olajszint 4 decivel ?
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
Jorn írta:Hát, én ugyan nem vagyok szakértõ, de 2 olajszûrõnyi olajsár hirtelen a semmibõl... nem valószínû...PTom írta:Ma voltam olajcserén. A régi olaj 9900 km-t ment. Szép sötétbarna színe volt. Nem is ez a fontos hanem hogy csak 3 liter ment bele ezután a 3.4 helyett.
És ha maradt benne a régi olajból ?
Vagy pedig a szûrõ még nem telítõdött amikor 'mérted', azóta esetleg nem csökkent az olajszint 4 decivel ?
A korábbi két alkalommal sose néztem mennyit raktak bele. most a szerelõ szolt hogy csak 3 lityi fért bele. Az hogy csökkent-e a szint, azt napközben kb 20 perc állás után néztem de tele volt. Reggel megnézem még. Maradni nem hiszem hogy maradt már nem csöpögött mikor visszatekerte a csavart.
Hát nem tom reggel még megnézem és meglátjuk.
- Bohi
- Fanatikus fórumozó

Igen, ez az egyik. A másik, hogy szerintem a szerelõd nagyon sietett, nem hagyta meg hogy kicsöpögjön és valószínû, hogy csak az elejét emelték meg és nem engedték vissza, hogy kicsöpögjön minden. Nekem ezek jutottak eszembe.toytomi írta:Ha 3-4dl olajsár lenne a teknõben, ott elég nagy bajok lennének.
'87 E8 GT SEDAN
Prius II
Prius II
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Kapcsolat:
Szûrõt is cserélt? 
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
Srácok végignéztem az olajcserét. Csápra állt és felemelte a kocsit. Olaj leenged, amikor már épphogy csöpögött csavar vissza. Kocsi le olajszûrõ csere, abból még kifolyt egy kevés olaj. Levegõszûrõ csere. megnézte még a gyertyákat. utána felöntötte. Ma reggel megnéztem full-on volt. Toyota hivatalos partner szervizében voltam vele. Viszont szerintem is az történhetett , hogy maradt benne mert picivel sötétebb volt a színe mint a friss olajnak pedig csak egy 100-ast mentem vele. Csak én parázom túl a dolgokat. De ki ha én nem. Mégis csak én vagyok a gazdája
Én még le szoktam húzni az olajhûtõ adapterrõl a hûtõ felé menõ csövet és magasnyomású levegõvel kifújatom a maradvány olajat az olajhûtõbõl és a csövekbõl.
A kiáramló levegõ az olajteknõbõl még egy konkrét mennyiségû fáradt olajat ki is hord magával
A kiáramló levegõ az olajteknõbõl még egy konkrét mennyiségû fáradt olajat ki is hord magával
AE82 Gt 4AGE smallport 1987
AE86 GT 4AGE 1983
Prius II 2009
AE86 GT 4AGE 1983
Prius II 2009
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1998
- Autód típusa (és generációja): Corolla E11
- Autód felszereltségi jelölése: Terra
Az én szerelõm néha úgy csinálja, hogy elõbb a szûrõt veszi le, és csak utána engedi ki a leeresztõ csavart. Nem tudom, ennek oka van, vagy csak kényelem, hogy mihez fér hozzá elõbbPTom írta:
Srácok végignéztem az olajcserét. Csápra állt és felemelte a kocsit. Olaj leenged, amikor már épphogy csöpögött csavar vissza. Kocsi le olajszûrõ csere, abból még kifolyt egy kevés olaj. Levegõszûrõ csere. megnézte még a gyertyákat. utána felöntötte. Ma reggel megnéztem full-on volt. Toyota hivatalos partner szervizében voltam vele. Viszont szerintem is az történhetett , hogy maradt benne mert picivel sötétebb volt a színe mint a friss olajnak pedig csak egy 100-ast mentem vele. Csak én parázom túl a dolgokat. De ki ha én nem. Mégis csak én vagyok a gazdája
De legutóbb úgy volt, hogy egy órát csöpögtettük, csak utána lett levéve a szûrõ, akkor is csöpögött még egy 20 percet... És még így is maradt benne valami... Mindezt persze háznál történt, a csöpögés közben itattam sörrel, hogy teljen az idõ, ne siessen...
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
Jorn írta:Az én szerelõm néha úgy csinálja, hogy elõbb a szûrõt veszi le, és csak utána engedi ki a leeresztõ csavart. Nem tudom, ennek oka van, vagy csak kényelem, hogy mihez fér hozzá elõbbPTom írta:
De legutóbb úgy volt, hogy egy órát csöpögtettük, csak utána lett levéve a szûrõ, akkor is csöpögött még egy 20 percet... És még így is maradt benne valami... Mindezt persze háznál történt, a csöpögés közben itattam sörrel, hogy teljen az idõ, ne siessen...