Régi autó <---> Új autó

Szükség esetén nyissatok bátran új témát, de csak akkor, ha máshova tényleg nem illik.

2, 2 és fél millióból mit vennél?

Vadi új alapfelszereltségü pöcsköszörüt, mert az új autó az új autó és 3 év múlva eladnád
0
0 szavazat
7-12 éves sok-sok extrás, megkimélt szeretnivaló társat
15
68%
1 millió éves öreg szerkezetet és a maradékból megcsinálnád :)
7
32%
Vagy valami öregebb épp hogy célnak megfelel&#245; igás lovat és gyüjtenél pár évet egy nagyobb árfekvésü újra?
0
0 szavazat

Szavazatok száma: 22

Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Régi autó <---> Új autó

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Szeretném leszögezni, hogy most ne a Toyotákról beszéljünk elsõsorban.
Azt hiszem Régen is és most is ez a márka van szinte minden szempontból az elsõ helyen. (igaz itt is észrevehetõ pár negativum is a fejlõdés során, mely részben a különbözõ elõrásoknak, részben az üzletpolitikának köszönhetõ)

Kezdeném egy cikkel :

http://totalcar.hu/magazin/velemeny/otvar/

Sokat mosolyogtam rajta, imádom ahogy irnak a totalcarosok :)

Van benne valami, de végkicsengésbe mégis azt érzem, hogy hú de jók az új autók és vegye mindenki azokat, mert már a legszarabb is türhetõ.
Személy szerint nem értek vele egyet. Ha lenne 2-3 millióm, szinte biztos vagyok benne, hogy nem egy vadi új alapfelszereltségü kis ,,mopedet,, vennék, hanem inkább egy 7-10 éves szinte fullos még igazi japánbanösszerakott szerzeményt.
A cikkben tényleg fel vannak sorolva a keleti és nyugati 80-90-es évek végtermékei, de ne felejtsük el, hogy akkor is készültek jó autók! Sõõt!
Emellett elismerem, hogy nagyobb árkategóriában ma is vannak tuti verdák!

Mi a véleményetek? :)
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Layosh »

Én nekem megmondom őszintén hogy a 7-12 évre nyomtam. Namost azért mert egyszerűen egy ilyen kérdésnél, azt az autót nézem amivel minden nap járhatok ilyesmi. Szerintem egyszerűen szólva is vétek egy "régi" ámde nagyon szépen felújított kocsival minden nap járni. Főleg ugye a mi gyönyörű országunk nem éppen kultúrált útjain.

Az új autókban én sem látom a túl sok értelmet. Egyszerűen szólva, sajnos mindeggyik márka egyre trehányabban van összerakva. Hiába lézeres pontosságú a robot, az emberi kéz erelyét és pontosságát, a munkás lelkét képtelen visszaadni. Továbbá jönnek a mindenféle EURO szabvánnyal, ami miatt már hülyére vissza vannak folytva az új autók. Ezért megint nincs értelme. Fogyasztást meg persze minden cigány a saját lovát dícséri alapon, azt mondják hát de keveset fogyaszt. A NAGY FRÁSZT!!! Akkor majd nézzük meg 20 év múlva mennyit fogyaszt....

Meg ha tehetném lenne vagy három autóm :D Egy melós, egy családi und egy amit szépen ápolgatnék és vagy széjjel driftelném vagy gyorsulnám havonta, vagy csak furikáznék vele, mert a pór népnek autót is kell néha látnia.

Persze én figyelembe veszem, hogy ne csak Toyota, de akkor úgy mondom a véleményemet, hogy a Japán autókon kívül nagyon más már nekem nem létezik.

Nálam a sorrend ezen belül is, persze sok pénz...
TOYOTA családinak főleg...
Subaru, Mitsubishi, Mazda (Bár a mazdának a 929 en kívül sosem volt igazán különleges verdája mint a Subaru XT, SVX, vagy Mitsubishi Starion, Galant 4WD+4WS.

Toyotánál ott nem kérdés, egy kombi toyci családinak meg egy supra hétvégére. Asszem ez sokmindenkinél elegendő opció lenne:)
Biagio
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Biagio »

Én úgy érzem, hogy igen is érdemes igazi 90 évek beli autót venni, mert azok még igen is össze vannak rakva gondos felügyelet készülnek és nem csak a mennyiség és az eladott darabszám számított!
A minőség elérhető áron volt a jellemző!
Erre én is találtam egy cikket! :wink:
http://www.vezess.hu/magazin/penz_legyo ... ket/13568/

Ha már olcsó autó és új!!!
Dacia- hiába renault fejlesztés nem hiába kerül 2,2 milába vajon miért?
az anyag felhasználás, kényelem, stb.
Skoda, Seat, Fiat szintén ebbe a kalapba tenném! -csak VW-ra vetítve.
Sok gyárnál, meg a márka megvétele kerül annyiba amennyibe, de helyette nem kapunk egy megfelelő autót amire vártunk!
Lehet, hogy én vagyok túl kukacos, de nálam igen kicsi azon gyártók autói amit szívesen vennék és még jól is érezném magamat!
(Toyota, Saab, Subaru, Honda, Volvo) -persze csak a megfizethető kategóriág.
Egy lelketlen új autónál sokkal többet nyújt egy igazi tökös, életteli autó!
Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.
No injektor No ABS No Computer No problem :e9bia:
Kép
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Az utsó mondatod nagyon tetszik! :wink:
Klubelnök

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

Kép
konásandrás
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: konásandrás »

Biagio írta: Egy lelketlen új autónál sokkal többet nyújt egy igazi tökös, életteli autó!
sokkal több érzelmet tudok fűzni a 7 éves corollánkhoz, mint egy akármilyen új autóhoz. szalonban beültem az összes új autóba, kényelmesek, szépek, praktikusak, de nincs lelkük.
már a mienkből is hiányolom, hogy nem választhatom meg a fejegységet. raktak bele egy gyári rádiót, egybeépítve a komputerrel, jó, szép meg minden, de akkor is behatárolja a lehetőségeimet...
ilyen szempontból (is) szimpatikusak az Lancer EVO-k, hogy a 6-8+ milliós autóban is megmaradt a fejegység választási lehetőség.

ha autó vásárlás előtt állnék és szűkös lenne a keret, inkább vennék egy x éves használt autót, minthogy röhögtessem magam egy új keleti "csodával"...
E11 facelift
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Totál eggyetértek. A lelke az autóknak biza. Ezért mondtam, az emberi kéz hiányát!!! Nomeg következő dolog. A Magyar gondolkodásmód. Á lá Skoda Fábia a szörny. Megveszi a jóember magának gyerekének az új szart. Már bocsika de másnak nem tudom nevezni. Kifizet értek 1,8-X millát. PL Dacia, ami olyan randa mint a bűn. A minőségről itt ne beszéljünk, mert jó lessz ha a garit kibírja. És a múltkor esett meg hogy egy ilyen vagy hasonló új vacak után mentem esőben és az 500FT ot spórolandó, nem volt rajta sárvédő hát be is törte a bal első lámpámat. Benne van a kavics. Mázli hogy nem lukasztotta át. Csak azért látszik. Most meg ragasztóval betömtem a kavicsnál, nehogy bepárásodjon STB. Jó ez most a Magyar takarékoskodást jellemzi. De úgy oda vannak a nagy EU s előírásokkal. Bakker öhhöm biztonsági előírás lenne az a rohadék sárvédő. A kamionok a 18 darab méteres kerekükkel nem csinálnak akkora vízfügönnyt mint egy SX4, vagy egy Fabia.
Most akkor gondolj el egy helyzetet, hogy mész az oldtimer Corollával, aminek legalább már 100 rongy a szélvédője ha lehet szerezni és egy ilyen filléres autó miatt betörik. Most hogy érzed magad? Odamennék a tulajához és jól beleverném a fejébe hogy a sárvédő kötelező.

És mondjuk ezért az EU-t is felelősségre vonnám. Ha már oda vannak az EURO val meg mindennel. Igaz hogy a régi GTim, hidegen jobb értéket produkált mint egy vadi új autó. Pedig nem ide lettek tervezve. Asszem ez NO COMMMENT.

Nehari hogy sokat és hosszan írok, de engem az ilyenek felháborítanak.
Biagio
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Biagio »

Sajnos akkor Layosh el kell, hogy szomorítsalak!
Nekem sincs rajta, de remélem nincs harag! Hisz a miénkhez még nem volt gyári felszereltség!
De, ha találok egy igazán rávalót akkor minél elöbb felrakok rá. :oops:
Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.
No injektor No ABS No Computer No problem :e9bia:
Kép
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Létezik rá gyárilag!

Én is olyat vadászok! Még nem is olyan otromba
Klubelnök

Kép
DBandesz
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: DBandesz »

A saját első-hátsó pár sárvédő gumimat most adtam oda ajiba Attila haverom Si-jére. nekem nem tetszett vele, neki meg igen. Hajrá!

A 7-12 év közöttikre voksoltam én is, több okból is. Nevetezesen:

1. Nem vagyok hajlandó kifizetni az első éves koráig tartó iszonyatos amortizációt
2. Új kocsinál mindig annak gyerekbetegségek, azzal szívjon más én majd megveszem akkor, ha már az összes ilyen hibát gariban megcsinálták.
3. Lélektelenek az új autók. Tudom, mert dolgoztam a Hódmezői Toyotának, (most TMax), és ott ültem eleget új kocsiban. Sokkal nagyobb élmény volt a rozsdaboglya CRX-ben ücsörögni, meg a Firebirdben :D
4. Rengeteg súlyt szedtek magukra a mostani kocsik. Ez főleg a különböző NCAP, meg egyéb tesztek/jogszabályok/előírások velejárói, csak éppen elveszik az autózás igazi örömét. Hogy karottától idézzek:

"Az a kellemetlen helyzet, hogy az autópiacon a katalógusadatok versenyeznek, nem az örömérzet. Mert mennyivel egyszerűbb arról beszélgetni egy dolgos irodai munkanap után, frissen meglazított nyakkendővel, hogy az ML55 AMG-vel megvolt a 240 az érdi emelkedő tetején, mint azt hitetni el a tehetős barátokkal, hogy egy 15 éves MX-5-ösben bogárszájúra vigyorogtunk magunkat a lepencei szerpentinen. 110 lóval? Egy örömautóhoz ezek kellenek: kis tömeg, jó futómű, jó fékek, jó váltó, lelkes motor. Ez öt olyan paraméter, amit képtelenség katalógusba foglalni, csak a szenvedélyes élménybeszámolók alapján lehet elhencegni velük, és soha senki se fogja komolyan venni. Próbált már valaki diszkópultnál azzal csajozni, hogy a szakadt Corollája milyen érzékien fordul keresztbe, ahogy összezár benne a difi? Mennyivel egyszerűbb kicsapni a csillagos kulcstartót, és elmesélni, hogy amióta kiszedettem a leszabályozást, megfutja a 287-et az E-Classe?"

És a lényeg:

"Mivel a fajfenntartáshoz a dugás szorosabban kötődik, mint a kéjért autózás, mindenkinek azt javaslom, hogy vegyen valami csillogó vackot, amivel reprezentálhat, amitől emberszámba veszik. De ha gyerekkorában tolt mecsboxot keresztben a parkettán, berregve spriccelve a nyálpermetet szanaszét, akkor vegyen mellé titokban egy kicsi, kopottas, régebbi sportautót. Ne árulja el senkinek. És ha teheti, szökjön el vele pár órára, vigye ki egy versenypálya nyílt napjára, és tanuljon meg rajta rendesen vezetni. Az autózás ugyanis zseniális örömforrás, csak ez részben törvényellenes, részben ciki. De valamikor a pubertás táján mindnyájan tudtuk, hogy a konvenciók baromságok, a felnőttek majmok, és csak a kéjvágy az igazi, meg a rokkendroll. Menj, keress pár jó kanyart."

Majd egyszer átülök édesapám 620 SDi Roverjébe, azzal majd reprezentálok (csak a barátnőm meg ne tudja), mellé meg lesz egyAE86 3S-GTE.
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Nekem pl nagyon tetszik a Zed nek a sárvédői :) De ez úgyis tudjátok.
Hogy lenne már harag!

Balázs közel 20 éves autónál más a téma. De bocsánat 21. század új autónál már nagyon nagyon a minimumnak tekinteném. Erre még az osztottan dönthető hátsó ülés is extra.

Nemrég néztem egy jó kis dokumentumfilmet és benne volt hogy már 193x ben gyártottak Dupla vezműtengelyes mocit 16szeleppel és 180at tudtak menni :) Az azért nem semmi. Akkor a mostani autóknak már repülni kéne??? :lol:

DBandesz, te se semmiket tudsz írni :D

Akkor most dugás helyett vezetés :) Mingyá nincs nőhiányom :D

Amúgy pl az adatokra vonatkozóan. Amikor egy Subarut tesztelnek a totalcaron? Mi jön ki mindíg? PL Forester? Mind1 csak ronda legyen. Imprezza. Brum brum kipufogóhang. A többi a kuttyát nem érdekli kb.

A Lexust úgyis a sok burzsuj snob veszi meg.

Mi meg így is úgy is srácok maradunk Toyotánál, azon belül is Corolla főképpen, de ha lessz rá kenet, akkor Celica, Supra és egyéb édes finomságok. Ezen felül úgyis mindenkinek bekattan az agya és jön az oldtimer felújítás... A korral meg pláne nem csak a vezetéssel.

Teszem fel, egy évvel ezelőtt megkérdez valaki, mit csinálsz ha van egy Gti-d? Hááát amit lehet széjjel tuningolok rajta és kimegyek hétvégenként száguldani...
Most azt mondom gyári alkatrészét könyörgöm. Najó a HIFI, azért képez ezalól kivételt mert az úgyis mindíg jön ki újabb. Ellenben az AE és EE szériában aki tervezte a hangszóróhelyeket, hát megrugdosnám a kis japit :lol: Egy pofon és püff megmondanám neki hogy nem jóóóó. Dehát akkoriba pláne nem ez volt még a lényeg. Ezzel lehet vitatkozni. Persze utána lévő szériában hamar az ajtóba ment a haggszóró...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Layosh 2008 ápr. 03, 04:46 pm-kor.
DBandesz
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Ha valakit érdekel esetleg egy veterán találkozó, és az ott szereplő 1930 előtti ritkaságok, akkor szeretettel várom Szentesen, aug 26 körül.
A pontos időpontot mégg egyeztetnem kell.
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

DBandesz írta:Ha valakit érdekel esetleg egy veterán találkozó, és az ott szereplő 1930 előtti ritkaságok, akkor szeretettel várom Szentesen, aug 26 körül.
A pontos időpontot mégg egyeztetnem kell.
Húúú ez jól hanzik :) Már a közlmúzeumba is imádtam a régi gépeket és imádtam a papíron lévő adatokat hasonlítgatni. Na akkor még szerencsére ne beszéljünk vezetési élményről, mivel hogy kb 5 el mentek és hát nem egyszerű volt vezetni őket :) De a fa váz, meg a hatalmas busztól is nagyobb virsli kerekek:) És ott még igazi küllő volt :)
DBandesz
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Ha van egy kis szerencsém, akkor itt lesz egy 192x-es Bugatti versenyautó is, melynek különllegessége: sor4-16szelep, nincs tömítés sehol, és nyilván ez az egy van belőle...

Nálunk fognak lakni az Üdülőházakban, lefoglaltak 17 házat egy hétre, ami naggyon jó a cégnek, de a sok 100%-ban restaurált autó őrzését megoldanom nem lesz egyszerű. Bele fogok őszülni!

Ha van konkrét ip, akkor a találkozók topicba belerakom!
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

DBandesz írta:Ha van egy kis szerencsém, akkor itt lesz egy 192x-es Bugatti versenyautó is, melynek különllegessége: sor4-16szelep, nincs tömítés sehol, és nyilván ez az egy van belőle...

Nálunk fognak lakni az Üdülőházakban, lefoglaltak 17 házat egy hétre, ami naggyon jó a cégnek, de a sok 100%-ban restaurált autó őrzését megoldanom nem lesz egyszerű. Bele fogok őszülni!

Ha van konkrét ip, akkor a találkozók topicba belerakom!
Kimész a Moszkvára egy pár emberért maj azok őrzik őket :lol:
Amúgy gépágyú lézeres akármivel...

De ahogy az RPM című filmben mondták tűz, de a kocsira vigyázni :)
DBandesz
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Vna két pontonhíd-elemem. Lehet, hogy a legértékesebbeket kihorgonyzom a folyó közepére. :D
Válasz küldése