A saját első-hátsó pár sárvédő gumimat most adtam oda ajiba Attila haverom Si-jére. nekem nem tetszett vele, neki meg igen. Hajrá!
A 7-12 év közöttikre voksoltam én is, több okból is. Nevetezesen:
1. Nem vagyok hajlandó kifizetni az első éves koráig tartó iszonyatos amortizációt
2. Új kocsinál mindig annak gyerekbetegségek, azzal szívjon más én majd megveszem akkor, ha már az összes ilyen hibát gariban megcsinálták.
3. Lélektelenek az új autók. Tudom, mert dolgoztam a Hódmezői Toyotának, (most TMax), és ott ültem eleget új kocsiban. Sokkal nagyobb élmény volt a rozsdaboglya CRX-ben ücsörögni, meg a Firebirdben

4. Rengeteg súlyt szedtek magukra a mostani kocsik. Ez főleg a különböző NCAP, meg egyéb tesztek/jogszabályok/előírások velejárói, csak éppen elveszik az autózás igazi örömét. Hogy karottától idézzek:
"Az a kellemetlen helyzet, hogy az autópiacon a katalógusadatok versenyeznek, nem az örömérzet. Mert mennyivel egyszerűbb arról beszélgetni egy dolgos irodai munkanap után, frissen meglazított nyakkendővel, hogy az ML55 AMG-vel megvolt a 240 az érdi emelkedő tetején, mint azt hitetni el a tehetős barátokkal, hogy egy 15 éves MX-5-ösben bogárszájúra vigyorogtunk magunkat a lepencei szerpentinen. 110 lóval? Egy örömautóhoz ezek kellenek: kis tömeg, jó futómű, jó fékek, jó váltó, lelkes motor. Ez öt olyan paraméter, amit képtelenség katalógusba foglalni, csak a szenvedélyes élménybeszámolók alapján lehet elhencegni velük, és soha senki se fogja komolyan venni. Próbált már valaki diszkópultnál azzal csajozni, hogy a szakadt Corollája milyen érzékien fordul keresztbe, ahogy összezár benne a difi? Mennyivel egyszerűbb kicsapni a csillagos kulcstartót, és elmesélni, hogy amióta kiszedettem a leszabályozást, megfutja a 287-et az E-Classe?"
És a lényeg:
"Mivel a fajfenntartáshoz a dugás szorosabban kötődik, mint a kéjért autózás, mindenkinek azt javaslom, hogy vegyen valami csillogó vackot, amivel reprezentálhat, amitől emberszámba veszik. De ha gyerekkorában tolt mecsboxot keresztben a parkettán, berregve spriccelve a nyálpermetet szanaszét, akkor vegyen mellé titokban egy kicsi, kopottas, régebbi sportautót. Ne árulja el senkinek. És ha teheti, szökjön el vele pár órára, vigye ki egy versenypálya nyílt napjára, és tanuljon meg rajta rendesen vezetni. Az autózás ugyanis zseniális örömforrás, csak ez részben törvényellenes, részben ciki. De valamikor a pubertás táján mindnyájan tudtuk, hogy a konvenciók baromságok, a felnőttek majmok, és csak a kéjvágy az igazi, meg a rokkendroll. Menj, keress pár jó kanyart."
Majd egyszer átülök édesapám 620 SDi Roverjébe, azzal majd reprezentálok (csak a barátnőm meg ne tudja), mellé meg lesz egyAE86 3S-GTE.