Autoreszelgetes

Technikai okfejtések, hasznos tippek, leírások. Önállóan megvalósítható kisebb-nagyobb szervizelések és átalakítások.
DBandesz
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: DBandesz »

Kísérleteztem én is a LEDes megvílágítással, igaz a robogón, de nem jött össze úgy hogy jó is legyen. Az a baj a LEDdel, hogy oldalirányban korántsem tud akkora fényt produkálni, mint a hagyományos izzó. Egy nagy pontot tud teríteni. A többi terület viszont sötétségbe borul, ami nem igazán faxa. Ellenben van egy nagyon jó megoldás , amit az ebayen nagyon reklámoznak. Annak az a lényege, hogy az órába beraknak egy köralakú fénycsőszerűséget, ami végig ugyanazt a fényteljesítményt produkálja.

csak drága.
turkish
Visszajáró
Visszajáró
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: turkish »

Eladó!!!
XLi!!!!!! Minden! Hengerfej, szívósor, kábelköteg, tank, szívattyú, stb...
Telefonon hívhattok: 0630-57-41-490
+1-2 alaktrész
65.000 hmmm?!
1988 1.3 XL
Biagio
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Biagio »

Sikerült a műtét?

Minden okés a befecskendezéssel? :wink:
Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.
No injektor No ABS No Computer No problem :e9bia:
Kép
turkish
Visszajáró
Visszajáró
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: turkish »

:P nem...
azért adom el az XLiiiiiiiiii-t
:(
nem vagyok szerelő, inkább nem baxtatom...
Eljutottam a kábelekig, meg a tankcseréig, de inkább vissza az egész.
1988 1.3 XL
ksz315
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: ksz315 »

Sziasztok!
Új vagyok még itt, kezdeném egyből egy kérdéssel.
Adott egy 98-as Corolla (1332ccm, 86LE, 5 ajtós, no tuning). Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e bele tempomatot szerelni, illetve hogy kb mennyiből jönne ki. Nem az enyém a kocsi, a szüleimé, de mostanában és is sokat vezetem, és mivel megszaporodtak errefelé az autópályák, így kényelmesebb lenne, ha lenne. Előre is köszi.
DBandesz
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Szia! Lehet, nézz szét a metroman.hu-n, elég nagy a választék.
DBandesz
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

http://opc.mr2oc.com/online_parts_catal ... llaFWD.pdf

'89-es Corollák kapcsolási rajza. Hajrá!
ksz315
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Köszönöm a segítséget, ennyiért még sztem gondolkodom rajta....
Másik kérdés, hogy a fent említett autóval és bioetanollal van-e valakinek tapasztalata. (Átalakítás nélkül megy-e, illetve milyen átalakítások kellenek) Totalcar-on egy Saab-os írta, hogy ő használja átalakítás nélkül, és megy elég korrektül, kérdés, hogy a Corolla hogy reagálna rá.
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Layosh »

ksz315 írta:Köszönöm a segítséget, ennyiért még sztem gondolkodom rajta....
Másik kérdés, hogy a fent említett autóval és bioetanollal van-e valakinek tapasztalata. (Átalakítás nélkül megy-e, illetve milyen átalakítások kellenek) Totalcar-on egy Saab-os írta, hogy ő használja átalakítás nélkül, és megy elég korrektül, kérdés, hogy a Corolla hogy reagálna rá.
Ahogy a hírekben olvasom, Magyarországon sajnos a bioetanlo nagyon halva született dolog. Hiába az Uniós "parncs" itt senkit sem érdekel. Pedig állítólag jó dolog. Dehát.....
Biagio
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Biagio »

E9-esek bizti táblájában melyik reléhez tartozik a vízhűtő ventillátor? :cry:
Kérlek segítsetek, mert nem kapcsol be, pedig a hőgomba ki lett cserélve és jelet is ad! :cry:
Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.
No injektor No ABS No Computer No problem :e9bia:
Kép
ksz315
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

http://bioetanol.hu/index.php?waction=h ... 9448200799

Tény, hogy sajnos még csak ennyi kút van. Így egyenlőre annyira nem lényeg. Sajna a keleti országrészben, amerre mi járunk a családi Corollával még nincs is töltőállomás. Tervezem viszont a közeljövőben (1 éven beül) egy saját autó vásárlását is (Corolla, mi más :D ), az viszont nagyrészt pesten lesz használva, illetve Bp-Miskolc viszonylatban, tehát annál már érdekesebb lehet, de ez egyenlőre még tényleg a jövő. Elég szomorú, hogy itthon nagyon nehezen terjed el minden újdonság, ami még jó is lenne. Úgy látszik itt csak a tahóságsókat lehet meghonosítani, de ez már nagyon OFF itt, úgyhogy nem is szóltam.
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

ksz315 írta:http://bioetanol.hu/index.php?waction=h ... 9448200799

Tény, hogy sajnos még csak ennyi kút van. Így egyenlőre annyira nem lényeg. Sajna a keleti országrészben, amerre mi járunk a családi Corollával még nincs is töltőállomás. Tervezem viszont a közeljövőben (1 éven beül) egy saját autó vásárlását is (Corolla, mi más :D ), az viszont nagyrészt pesten lesz használva, illetve Bp-Miskolc viszonylatban, tehát annál már érdekesebb lehet, de ez egyenlőre még tényleg a jövő. Elég szomorú, hogy itthon nagyon nehezen terjed el minden újdonság, ami még jó is lenne. Úgy látszik itt csak a tahóságsókat lehet meghonosítani, de ez már nagyon OFF itt, úgyhogy nem is szóltam.
Az okés hogy OFF, de igazad van, ezzel teljesen eggyetértek. A jó dolgokra nagyon sokat várni kell... :( ON
ksz315
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

No mindenesetre amíg elterjed, meg nekem is aktuális lesz a vásárlás, addig megpróbálok tájékozódni a témában.
Ha jól emlékszem totalcaron nemtég volt egy cikk, csak már nem emlékszem milyen autót alakítottak át (vmit az előgyújtással variáltak, ha jól emlékszem) Mondjuk kezdem beleásni magam megint egy olyan témába, amiról nem sokat tudok.... (na jó, azt azért kb tudom hol a kocsi eleje-vége, meg hogy mitől megy, stb, de komolyabb szerelgetésekhez egyenlőre nem kezdenék....)
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

ksz315 írta:No mindenesetre amíg elterjed, meg nekem is aktuális lesz a vásárlás, addig megpróbálok tájékozódni a témában.
Ha jól emlékszem totalcaron nemtég volt egy cikk, csak már nem emlékszem milyen autót alakítottak át (vmit az előgyújtással variáltak, ha jól emlékszem) Mondjuk kezdem beleásni magam megint egy olyan témába, amiról nem sokat tudok.... (na jó, azt azért kb tudom hol a kocsi eleje-vége, meg hogy mitől megy, stb, de komolyabb szerelgetésekhez egyenlőre nem kezdenék....)
De valahol el kell kezdeni :) És most nem mondanék elrettentő példát, úgyis mindenki tudja, hogy a saját kárán és hülyeségén tanul :) De valahol el kell kezdeni!!! És a szándék a fontos :lol:
ksz315
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

:D
veszek egy OFF skoda 120L -t, és addig bütykölöm, míg Corolla nem lesz belőle:D
Komolyra fordítva a szót, ami árban elérhető és tetszik is, azok az E9-esek. Azokhoz még sztem kis okulgatás-tanulgatás után hozzá is mernék / tudnék nyúlni. Mondjuk egy 1.6-ossal vagy egy 1.8D - vel sztem el is lennék pár évig. Az 1.6-os a teljesítménye, a dízel a fogyasztása miatt tetszik nagyon. Amiket olvastam, az alapján hihetetlen megbízható szerkezetek, hiába nem fiatalok már. Ebben nyilván benne van az is, hogy sima szívódízel, nincs kihegyezve a teljesítményhajhászásra, igaz nem is egy erőmű.
Válasz küldése