Cyber.paraszt írta:Üdv!
Köszönöm a segítséget, amint kicsit melegebb lesz ki is próbálom amit tanácsoltatok. 1998, 1332 ccm, 4E FE motor.
Még egy apróság, amióta megvettem nem megy az ülésfûtés, hiába kapcsolgatom.
Nem tudom mi lehet a baj, biztosíték vagy esetleg valami vezeték jött szét.
Egy másik problémám hogy a középkonzolon ki van égve 1-2 zöld izzó vagy led (nem tudom melyik van benne), ott ahol állítani lehet a ventilátor erõsséget.
Nem tudom azt nehéz egyénileg cserélni, mit kell leszedni, esetleg valami rajz vagy leírás.
Elõre is köszönöm a segítséget.
Üdv mindenkinek!
Ülésfûtés nekem is gázos, szerintem a szövetbe épített fûtõszál hajlamos megszakadni. Az ülés alatt van 1-1 csatlakozó, azokat széthúzva rá lehet mérni, hogy szakadt-e (asszem hidegen kb. 1-2 Ohm kellene, hogy legyen), illetve a csati másik felén, hogy megkapja-e a 12 voltot.
A középkonzol sem nehéz, 3 tekerõgomb le, mögötte 2 csavar azokat ki, illetve a külsõ levegõ gombját is lehúzni, utána óvatosan, felülrõl indulva valami lapos késsel kipattintható a helyérõl az egész.
Ha ott van a digi. óra, akkor amiatt nem tudod majd teljesen kihúzni, de csipesszel így is elérhetõek az izzók. A mûanyagba oda szokott nyomtatva lenni, hogy milyen teljesítményû kell, nekem az angolba 1.2W, a japánba 1.4W, a lényeg, hogy hasonlót tegyél, a teszkókban kapható 2.4wattos már sok bele.
Az izzók tetején zöld mûanyag 'koton' elõfordulhat, azt óvatosan kell lepöndöríteni, mert szakadós, és visszarakni az újra. (asszem csak a japánban van ilyen, az angolba sima izzó, ha jól emlékszem.)
Benzinszûrõ cserét én szakemberre bíznám, mert koszolós munka, nekem be is volt ragadva az alsó csavarja, szóval trükközni kellett stb...