Autó HiFi

Szükség esetén nyissatok bátran új témát, de csak akkor, ha máshova tényleg nem illik.
DBandesz
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Re: hangszóró beültetés

Hozzászólás Szerző: DBandesz »

Noresz írta:Hello mindenkinek!
Egy olyan kérdésem lenne,hogy E11-es corollában(1997-es 3 ajtós kereklámpás) hogyan kell az ajtókból kiszedni a hangszórókat?Nem jöttem rá. Gondoltam inkább megérdezem valakitõl aki csinált már ilyet,mert nem akarok nekiesni aztán "szétbarmolni".Le akarom cserélni benne a hangszórókat mert a gyári nem adja annyira szépen már a hangokat.Elõre is köszönöm a segítségeteket!

Szia!

HA jól emlékszem, az E11 hangszóró-elhelyezése szinte megegyezik az E10-ével, abban meg van rutinom. Nos. Onnan indul, hogy le kell szedned az ajtókárpitot. Annak a folyamatai:

1. A kilincs mögül ki kell pattintani a takaróburkolatot. Az E11él asszem van egy csavarja is.

2. Az ajtó végénél van két stift, ami úgy mûködik, hogy a közepét egy kis csavarhúzóval benyomod, és így kompletten ki tudod húzni a stifteket. Arra vigyázz, hogy a belét csak addig nyomd be, hogy ne essen be az ajtóba, mert abban nincs utána köszönet.

3. Az ajtó elejénél (ahol a mûszerfalra csukódik) van két lepattintható kerek burkolatocska alatt egy-egy csavar. Ezek kitekerõsek.

4. Itt jön be az ablakemlõ-tekerõ kérdése:

4/a.: Abban az esetben ha a klasszikus tekerõd van, akkor kicsit el kell tartani a kárpitot a tekerõtõl, és vagy egy vékony csavarhúzóval, vagy valami hasonlóan erõs kellékkel le kell piszkálni a tekerõt tartó omega alakú acélból hajlított "drótot". Kissé úgy mûködik, mint egy zégergyûrû. Ha az lent van, akkor a tekerõ simán lecsusszan a tengelyrõl. Van ehhez spec. célszerszám is, de boltban nem láttam még.

4/b.: Abban az esetben, ha gyári villanyablakod van, akkor a kapcsolók foglalatánál kell, hogy legyen valahol egy alányúlási pontja, aminél egy csavarhúzóval benyúlva simán ki tudod pattintani a helyérõl. Csatlakozó széthúz, kapcsoló ki.

5. Innentõl már csak az ajtókapaszkodóban van 3 db nagyméretû csavar. Ezeket kitekered és már csak a patentek fogják a kárpitot. Ha sedan, vagy 5ajtósod van, akkor nyilván van egy csavar a kapaszkodóban ott, ahol megfogod az ajtót, ha csukod.

6. A kárpit alját fogva határozott mozdulattal kipattogtatod a kárpitokat, és a kárpit elszabadult.

Fontos!! Csak úgy tudod levenni a kárpitot, ha az ablak lent van, mert a kárpit belefekszik az ablak járatába. A kárpit ha elszabadul akkor kicsit magad felé húzod, majd felfelé indulsz el vele.

Ha a kárpit lent van, akkor meg fogod látni a hangszórót. Az enyémben anno Fujitsu-Ten volt a gyári, semmi bajom nem volt a hangzásával, amíg egyszer össze nem vizeztem, na onnantól sokol lett a hangzás. A hangszóró benne van gyárilag egy saját keretben.

Kép

Ezt a keretet három darab szép nagy csavar fogja, valamint a hangszóró kábelének kell kiugrania a csatlakozóból és kész is.

A hangszóró 165 mm átmérõjû, úgyhogy ilyet keress bele.

Többi szaki, kihagytam valamit?
Noresz
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: Noresz »

Köszönöm a részletes választ,majd megpróbálkozom a cserével csak vennem kell akkora hangszórót mert amit oda szántam az asszem csak 130 mm-es :( A villanyosablak kapcsolója egészben kijön kapcsolóstul vagy csak a keret mûanyagja?Meg nekem elöl van két ilyen mûanyag csavar jellegû parent(ahol a mûszerfal oldalára cuppan),a hátsó résznél nincs semmi látható fogatás.Ott is patent lehet?A fogókánál egy csavart találtam csak.Ja amúgy 3 ajtós a kicsike.Holnap illusztrálom képekkel is ha kell.
Köszikee a válaszot :)
Corolla foreva'
DBandesz
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Igyekszem röviden válaszolni, mert kissé elfáradtam a mai etapban.

A kapcsoló kompletten jön ki. A mûszerfalra csatlakozó résznél elvileg a patentek alatt van a csavar, ha hátul nincs semmi, akkor végig patentes a kárpit. A képeket mindenesetre megköszönném, mert így most csak tapogatózok.

A fotó a tuti, de egy ilyet találtam:

Kép

Ez elvileg az E11 kárpitja
DBandesz
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Kép

Ez még segíthet.

A többi cucc, kép, robbantott ábra ezen az oldalon található meg: http://www.toyodiy.com/parts/q.html

Ide be kell írnod az alvázszámot (Vehicle Identification Number, azaz VIN), és akkor a saját autódra specifikáltan nézelõdhetsz.
Lyani
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2012
Autód típusa (és generációja): Auris
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: Hatchback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: Lyani »

http://www.sencor.co.hu/elektronika-do- ... A0802.aspx

Ez vajon jó dolog?
Egyáltalán miféle márka ez a SENCOR?
:roll:
Sencor

Hogyan lehet az, hogy egy Sencor termékben ugyanazon alkatrészek vannak, mint az LG, Sanyo, Samsung és egyéb nagy márkák készülékeiben, ugyanott gyártják, ugyanazzal a professzionális technológiával, mégis jelentõsen olcsóbb, mint vetélytársai?

A válasz egyszerû: A Sencor nem költ dollármilliókat TV-reklámokra és egyéb drága média-megjelenésekre, így ezek horrorisztikus összegeit nem kell a vevõkkel megfizettetnie. A technológiai nagyhatalom szívében, Tokióban 40 éve alapított, ma már az egész világon gyárakkal rendelkezõ Sencor mégis a legtöbb eladott terméket forgalmazó cégek közé tartozik. A trükk tehát ennyi: Szigorúan ellenõrzött magas minõség, melynek árához nem tevõdik hozzá a tetemes marketing költség.

Autó hifi, házimozi rendszer, TV és egyéb digitális termékek a nagy nevek által ismertté tett minõségben, mégis olcsón - Ezt a kivételes lehetõséget nyújtja a Sencor és forgalmazója, a DIGITAL WEBSHOP. Ha a hangzatos nevet szívesen lecserélnéd jelentõs pénzmegtakarításra, a minõségbõl viszont nem akarsz engedni, akkor a Sencor kitûnõ választás.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Lyani 2009 dec. 12, 06:02 pm-kor.
Auris MK1 HSD Sol 5 door Hatchback
OFF: 2003 Patrol Y61 LWB ZD30
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Sok komoly autóban, amibe gyárilag HIFI-t (most az igazi jelentésérõl beszélek, nem a humbuk akármikrõl) szereltek, azokba nagyon sokban van mélynyomó az ülés alatt. Bevállt technika. Jó dolog, csak azokba kimérik a hang terjedését...
Ja és add bele, hogy nekünk ici-pici az ülés alatti tér! Lehet nincs 10 centi se fõleg, ha valaki ül benne.
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
Baker
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: Baker »

Tudnátok ajánlani valakit, aki nem horror áron tudna megjavítani egy erõsítõt( cadence ultra drive 600)
Bandagoose
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Bandagoose »

E11-ben 16,5-ös hangszórók?? :roll:
én 13-asra emlékszem.

Neten lehet rendelni adaptert, forgácslapból, amivel 16,5-ös hangszórót is be lehet építeni.

Amikor a kárpitot kipattintod, nyúlj alá az ujjaiddal, tapogasd ki hol a patent, és a patenthez minél közelebb fogva rántsd meg, különben kiszakadhat a patent a kárpitból.
Corolla E11 G6 HB 4E-FE
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Én 16-os hangszórót láttam eddig csak E11-ben. Igaz mindkettõ G6 volt.
Van is 1 vagy 2 szettem gyári csatikkal.
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
Bandagoose
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Na ezt majd lemérem :roll:

Érdekes, ismerõsömnek is G6-ja van, és õ is 13-asokat cserélt nagyobbra...talán, a TTE, vagy a facelift teheti. Talán valami extra felszereltség, vagy ilyesmi... Ha jól emlékszem, az általad bontott piroskában is spéci csipogó volt a tükörnél. A mezei G6-ok nem voltak csipogóval szerelve.
Corolla E11 G6 HB 4E-FE
Bandagoose
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Keresek E11-be gyári papír hangszórókat:
-elsõ ajtóba 16,5 cm-est
- hátsót, a kalaptartó melletti helyre (kb. 10 cm-es)
- csipogókat az elsõ ajtóba
Corolla E11 G6 HB 4E-FE
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: montoya »

Bandagoose írta:Keresek E11-be gyári papír hangszórókat:
-elsõ ajtóba 16,5 cm-est
- hátsót, a kalaptartó melletti helyre (kb. 10 cm-es)
- csipogókat az elsõ ajtóba
Kérdezd meg Pacskert, hátha maradt még Neki a bontásból!
IS200 '01
:glcarina: Carina Coupe 1.8 XE - RIP :(
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Bandagoose
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Kérdeztem...
Corolla E11 G6 HB 4E-FE
Birka
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Birka »

Bandagoose írta:E11-ben 16,5-ös hangszórók?? :roll:
én 13-asra emlékszem.
Jogos. Ma szétszedtem megnéztem:
Kép
Bandagoose írta: Neten lehet rendelni adaptert, forgácslapból, amivel 16,5-ös hangszórót is be lehet építeni.
Hol találhatok ilyet? Nem szeretnék kókányolni, de ha volna gyári közeli megoldás azt szívesen tudnám magaménak. Bár nem tudom hogy férhet el, szerintem kicsi a hangszórónak szánt kivágás az ajtóban egy 16,5-es tányérnak. Azt is faragni kell? :?
Lackó
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2017
Autód típusa (és generációja): Egyéb Toyota
Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
Autód karosszéria variánsa: Crossover

Hozzászólás Szerző: Lackó »

Az ajtóban lévõ nyílásba nem a hangszóró peremének kell beférni, hanem a
kosárnak, az pedig bõven befér.

Egyébként némi kreativitással házilag is lehet profi kiemelõgyûrût gyártani,
kis üvegszálból, meg mûgyantából. Bár - ha van hozzá - egyszerûbb meg-