Noresz írta:Hello mindenkinek!
Egy olyan kérdésem lenne,hogy E11-es corollában(1997-es 3 ajtós kereklámpás) hogyan kell az ajtókból kiszedni a hangszórókat?Nem jöttem rá. Gondoltam inkább megérdezem valakitõl aki csinált már ilyet,mert nem akarok nekiesni aztán "szétbarmolni".Le akarom cserélni benne a hangszórókat mert a gyári nem adja annyira szépen már a hangokat.Elõre is köszönöm a segítségeteket!
Szia!
HA jól emlékszem, az E11 hangszóró-elhelyezése szinte megegyezik az E10-ével, abban meg van rutinom. Nos. Onnan indul, hogy le kell szedned az ajtókárpitot. Annak a folyamatai:
1. A kilincs mögül ki kell pattintani a takaróburkolatot. Az E11él asszem van egy csavarja is.
2. Az ajtó végénél van két stift, ami úgy mûködik, hogy a közepét egy kis csavarhúzóval benyomod, és így kompletten ki tudod húzni a stifteket. Arra vigyázz, hogy a belét csak addig nyomd be, hogy ne essen be az ajtóba, mert abban nincs utána köszönet.
3. Az ajtó elejénél (ahol a mûszerfalra csukódik) van két lepattintható kerek burkolatocska alatt egy-egy csavar. Ezek kitekerõsek.
4. Itt jön be az ablakemlõ-tekerõ kérdése:
4/a.: Abban az esetben ha a klasszikus tekerõd van, akkor kicsit el kell tartani a kárpitot a tekerõtõl, és vagy egy vékony csavarhúzóval, vagy valami hasonlóan erõs kellékkel le kell piszkálni a tekerõt tartó omega alakú acélból hajlított "drótot". Kissé úgy mûködik, mint egy zégergyûrû. Ha az lent van, akkor a tekerõ simán lecsusszan a tengelyrõl. Van ehhez spec. célszerszám is, de boltban nem láttam még.
4/b.: Abban az esetben, ha gyári villanyablakod van, akkor a kapcsolók foglalatánál kell, hogy legyen valahol egy alányúlási pontja, aminél egy csavarhúzóval benyúlva simán ki tudod pattintani a helyérõl. Csatlakozó széthúz, kapcsoló ki.
5. Innentõl már csak az ajtókapaszkodóban van 3 db nagyméretû csavar. Ezeket kitekered és már csak a patentek fogják a kárpitot. Ha sedan, vagy 5ajtósod van, akkor nyilván van egy csavar a kapaszkodóban ott, ahol megfogod az ajtót, ha csukod.
6. A kárpit alját fogva határozott mozdulattal kipattogtatod a kárpitokat, és a kárpit elszabadult.
Fontos!! Csak úgy tudod levenni a kárpitot, ha az ablak lent van, mert a kárpit belefekszik az ablak járatába. A kárpit ha elszabadul akkor kicsit magad felé húzod, majd felfelé indulsz el vele.
Ha a kárpit lent van, akkor meg fogod látni a hangszórót. Az enyémben anno Fujitsu-Ten volt a gyári, semmi bajom nem volt a hangzásával, amíg egyszer össze nem vizeztem, na onnantól sokol lett a hangzás. A hangszóró benne van gyárilag egy saját keretben.

Ezt a keretet három darab szép nagy csavar fogja, valamint a hangszóró kábelének kell kiugrania a csatlakozóból és kész is.
A hangszóró 165 mm átmérõjû, úgyhogy ilyet keress bele.
Többi szaki, kihagytam valamit?

KE11 Sedan 

Carina Coupe 1.6 DX