Autoreszelgetes

Technikai okfejtések, hasznos tippek, leírások. Önállóan megvalósítható kisebb-nagyobb szervizelések és átalakítások.
Bohi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bohi »

Az ültetés se nagyon tetszett az öregnek, főleg mikor lekoccolt az akna szélén
Turkish:
Te csináltad/csináltattad az ültetést, futóművet?
Ha igen érdekelne mit raktál bele! Tavasszal aktuális lesz nekem.
Nekem is 2E van az enyémbe, fekvő karbis. Mostanában néha vacakol, de én nagyon szeretem. Jó nyomatékos alacsony fordulaton. Én is gondolkoztam az átalakításon, de lóvé miatt lemondtam róla. Mostanában megint gondolkoztam rajta, mert egy kicsit sokat eszik ha taposom. Átlagban 7 körül,de be tudja nyelni a 8-9-et is :lol:
Neked mennyit eszik?
Ja, a másik az alapjárat. Hiába állítottam rajta, az elején fa.s.z.a magas, de később majdnem leáll...
Majd írj, hogy döntöttél![/quote]
'87 E8 GT SEDAN
Prius II
turkish
Visszajáró
Visszajáró
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: turkish »

Hej Bohi!
Nem, már ült amikor megvettem, de baromi kényelmes, a kis hibákat elnyeli, nem zajos, de mégis elég sportos, kemény. Hátha meglátod valamikor... A fogysztás?! Még nem is tudom pontosan, de szerintem ez is olyan 7 liter körül...
Na jó, inkább felette. :)
1988 1.3 XL
Bohi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bohi »

Te sem tudod megállni, hogy kinyomd a szemét??? :lol: :lol: :lol:
Egyszerűen igényli, hogy pörgessék... :lol: :o :lol: (szerintem... 8) )

Nekem is egy ilyen szolid ültetés kéne, de inkább az irányíthatóság a probléma. Alulkormányzott és nagyon dőlöngél kanyarban...
'87 E8 GT SEDAN
Prius II
turkish
Visszajáró
Visszajáró
Kapcsolat:

Na akkor ez tényleg tetszene! :) Irtózatosan stabil a kanyarban!!!
1988 1.3 XL
turkish
Visszajáró
Visszajáró
Kapcsolat:

Sziasztok!
Hogy tudom a legegyszerűbben kicserélni a műszerfalvilágítás izzóit?!
Már egyszer szétszedtem, de akkor az egész elejét megbontottam...
Csak ez az egy mód van???
1988 1.3 XL
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Layosh »

turkish írta:Sziasztok!
Hogy tudom a legegyszerűbben kicserélni a műszerfalvilágítás izzóit?!
Már egyszer szétszedtem, de akkor az egész elejét megbontottam...
Csak ez az egy mód van???
Igen ez van csak. Az egész számlapos panel részt ki kell tulajdonképpen venni. Amikor izzót cserélsz vigyázzál az izzóko lévő kék bugyikra. Nagyon értékesek. Akárhogy is meg kell őket menteni. Csak úgy simán ne rakjál be izzót mert sárga vagy zöldes lessz a műszerfalnak a fénye. Vagy hófehér ledeknél, Paradoxx esetéből tanulva lila (Ami sztem kék volt).

Szóval ennyi. Máshogy bütykölni nem lehet. Jah igen. És amikor kötöd vissza a számlapot és kötnéd be a bovdent ugye a sebességmérőét mer az bovdenes, a motortérben engedd szét a bovdent :D Egyszerűbb mint a műszerfalnál kézérelvágás kockáztatása melett visszadugni... :)

Tapasztalat by: Anzsi, Cindi, Matyi :D
turkish
Visszajáró
Visszajáró
Kapcsolat:

Szerintem ezen már nincs bugyi, mert sárga az egész... Ráadásul nem is homogén, a km óra erősebb a többi gyenge. Valami kéket akartam beletenni, de így egyelőre nem fogok hozzá. Majd a szünetben esetleg.
Ha venni akarok bele égőt akkor milyet kérjek, hogy ne adjon rosszat ?! /még nem is láttam/
1988 1.3 XL
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

turkish írta:Szerintem ezen már nincs bugyi, mert sárga az egész... Ráadásul nem is homogén, a km óra erősebb a többi gyenge. Valami kéket akartam beletenni, de így egyelőre nem fogok hozzá. Majd a szünetben esetleg.
Ha venni akarok bele égőt akkor milyet kérjek, hogy ne adjon rosszat ?! /még nem is láttam/
Hát akkor az van hogy tudni kell melyik izzón van bugyli melyiken nem mert vegyes. :D Továbbá akkor műszerfal izzó kell aminek van egy ilyen kis műanyag kerete elég érdekes megoldás. Namost a nagy izzóból kell vagy 4-6 darab a kicsiből meg vagy 10 nem tom elég sok izzó van a műszerfalba.
turkish
Visszajáró
Visszajáró
Kapcsolat:

:( Akkor még várat... A múltkor sem tudtam a számlapot kierőszakolni... Nem tudom mi a fene fogta, az összes csavart leszedtem. Majd valamelyik találkozóra elmegyek egy marék égővel, aztán megkínállak benneteket a melóval! :lol: /sörér-borér.../
1988 1.3 XL
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

turkish írta::( Akkor még várat... A múltkor sem tudtam a számlapot kierőszakolni... Nem tudom mi a fene fogta, az összes csavart leszedtem. Majd valamelyik találkozóra elmegyek egy marék égővel, aztán megkínállak benneteket a melóval! :lol: /sörér-borér.../
Egyrész hátul fogja a bovde a sebessgmérőnek. Ugyanis a fordulatszám elektromos jeladós. És még a két három főcsatlakozó. Ahogy egyik oldalról jobboldalon be tudsz nyúlni fordítod ki és sorba szeded le a csatikat és a bovdent. Összekeverni semmit sem lehet.
turkish
Visszajáró
Visszajáró
Kapcsolat:

Akkor a hétvégén nekiugrok, köszönöm a segítséget! :)
1988 1.3 XL
Pacsker

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Ha nagyon nem megy ne erőltesd, nehogy eltörjön! Szívesen megcsinálom neked vmelyik talin!
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Pacsker írta:Ha nagyon nem megy ne erőltesd, nehogy eltörjön! Szívesen megcsinálom neked vmelyik talin!
Jaja! Hagyjuk Matyira ebben már profi. Amúgy tényleg nem nehéz. sok apró csavar meg a műszerfal elejének pattintgatása. Nálam annyi a gond hogy hiába cserélem az izzókat, ha a panellal van valami gebasz. Majd amikor hifi szerelés lessz villamosságis megcsinálja ennyi.
turkish
Visszajáró
Visszajáró
Kapcsolat:

Hahó!
Mi az oka annak, hogy a km óra csak kb 30 km/h -nál kapcsólódik be a buliba, amíg azt nem érem el, addig a 0-án vesztegel?! hm?!
1988 1.3 XL
Imy
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: Imy »

turkish írta:Hahó!
Mi az oka annak, hogy a km óra csak kb 30 km/h -nál kapcsólódik be a buliba, amíg azt nem érem el, addig a 0-án vesztegel?! hm?!
A méter(azaz 100m számláló) kisebb tempónál (30-alatt) müködik?
Elektromos, megy mechanikus a sebeségmérője az autódnak?
Válasz küldése