-={ November 10-11 Szlovákia MagasTátra }=-

Találkozók, Kirándulások, Összejövetelek, egyéb Rendezvények... Hírek, infok, minden amit tudnod kell
Pacsker

-={ November 10-11 Szlovákia MagasTátra }=-

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Kedves Tagok!

Nagyon örülök, hogy nem merült ki a klubunk pár hónap után. Jönnek az újabb és újabb CCH fanok, csináljuk szűntelenül a találkozókat, jó a hangulat, jó a társaság, sokat autózunk, van matricánk, pólónk, szórólapunk,.... Ráadásul nem egy klubtól hallottam már, hogy irígykednek, milyen jó csapatot hoztunk össze! Nem csak a szánkat jártatjuk, hanem valóban segítünk egymásnak!
Ehhez minden aktív tagunk közrejátszott és mindenki büszke lehet magára! Köszönöm!

Tudom furán hangzik a Topic címe első látásra. Tátra??? :shock: Szlovákia?? :shock: Úgy gondolom megérett a klub egy "nagyobb" útra. Ezért is szólok most. Tegyük előre szabaddá magunkat, szeretném ha minél többen el tudnánk menni.

Hogy mi is várna ránk? Első téli találkozója a klubnak. Gyönyörű tájak, országutak, konvojozás, (fűtés) :lol: , hó, hegyek, kristály tiszta patakok és tavak. Szlovák Corollások csorgó nyála a klub után, jól befűtött szállás, vagy vacogás :) , szánkózás, hógolyózás, kirándulás, túrázás, hegymászás, na és persze a legfnotosabb, nagy havas placcon, csúszkálás, pörgés és ezek megörökítése. Na meg amit elképzeltek és kihagytam...

Mutassuk meg külföldön, hogy mekkorák is vagyunk.
Nem kell annyira megijedni. Számolgattam. És úgy gondolom olyan 400km maximum a cél eléréséig. Most tavasszal volt egy nap amikor kedvem szottyant egyet elmenni e hegyekig. Szóltam a szomszédomnak, a pénztárcám is úgy akarta, aztán elindultunk du. 2kor. Igaz az éjszakai órákban, de haza is értünk. azthiszem 600km körül tettünk meg és voltunk jó magasan is. Tehát olyan másfél tankot mondanék a benyára. Autópálya matrica egész olcsó. És van 1 napos is!!! Ha nem megyünk a megszokott 120-130-al, akkor még spórolhatunk is a fogyasztáson.
Norbi felajánlotta, hogy mehetnek vele többen a Versoval és így össze lehet dobni a benzint. Persze én örülnék ha minél több autóval mennénk, de ha valaki nagyon le lesz égve, ez is megoldható.
De ugye itt már nem sátorozhatunk :) Szállást kéne foglalni. Azt beszéltük Gergővel, hogy jobb lenne a Tátra lábainál lefoglalni a szállást, mivel ott még olcsóbb. Úgyis kocsival vagyunk, mozogni tudunk... A szállást ugye le kéne foglalnunk minél hamarabb. Tehát szeretném ha most mindenki el kezdene gondokozni rajta és mondjuk október első felében visszatérnénk rá. Pontos látszámra lesz majd szükségünk.
Még 1 fontos dolog. Ha leesik a hó, tudom a klub nagyrésze igencsak jól vezet, de mégis sokkal jobban oda kell majd egymásra figyelnünk. Meg kell álni a konvojban való ökörködést. Biztos találunk majd nagyob placcot, parkolót, ahol fényképezehtünk, videózhatunk a kézizésekről és hátsókerekezésről! :)
Téligumi mondjuk kötelező és akinek hólánca is van az előnyben :) Aztán ki tudja a mostani időjárást. Lehet 40 fok lesz és virágozni fognak a fák...
Ide tényleg össze kéne szednünk sok Walki-Talkit!

Lehet picit sokat írtam és kicsit sokmindenre oda kell figyelni, de szerintem nem kell megijedni.
Összesítve? Ugyanolyan találkozó mint az eddigiek (jó hangulat, társaság, sok autó) plusz még egy fél tank.

Arra gondoltam most várjunk egy kicsivel többet két nagyobb tali közt. Pontosabban két hónapot! Addig minitalik ezerrel. Úgy hallottam tegnap már meg is volt az első.
A dátum még fogjuk rá variálható. Én erre gondoltam. Ha mindneki feljegyzi magának nem lesz baj.
Manjünk minél többen! Érezzük jól magunkat.

Zoli segíts. Fáradt vagyok. Eeste vezettem. Nem tudtam olyan frappánsan megírni, mint ahogy te szoktad. Írj pár olyan kedvcsináló sort :)

Nos akiben megmozdult valami írjon! Kinek hogy tetszik? Csináljuk vagy se? Vagy ne legyen téli találkozó, várjunk tavaszig? :lol:
Véleményeket kérek! Ha megcsináljuk, már lenne előre pár ember aki biztosra mondta. :wink:
andoriusz
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: andoriusz »

... Megfeleloen frappans es figyelemfelkelto volt a leiras :)

A reszemrol mehet, ha addig lesz muszakim es rendbehozom a motort. (szerintem addigra tuti meglesz minden)
Lehet, kene gyartani CCH-s telikabatokat is? :)
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Layosh »

Téligumi, hólánc, csörlő továbbá nagyon nagyon sok hátsókerekes Hacsi rendel :) Jégrally, hórally RULEZ :)

Én is benne lennék, jó kis utazás lehet. Reggel beindul a gép és le sem lessz állítva. :)
Biagio
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Biagio »

Ez igazán jó ötlet! A táj adta szépség adott hisz gyönyörű vidék pláne, ha oda repül a CCH 10-20 autóval! :)

Én benne vagyok! Ha jóltudom hólánc kötelező a magastátrában havas időjárásban sőt még lehet, hogy az alacsony tátrában is! :?
Nem vennék rá mérget!
Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.
No injektor No ABS No Computer No problem :e9bia:
Kép
Pacsker

Szerintem az Alpoknál van ez így. Ha beengednek az országba onnan már mindegy. :D
De ha mégis kellene, kérek vkitől kölcsön.
andoriusz
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: andoriusz »

Fiuk (lanyok), ha mar most sporolunk egy par holacon (max. 3000 Ft) akkor nem biztos, hogy komolyan kene foglalkozni a temaval.
Teny, penzbe kerul ez a kiruccanas (is), de vagy aldozunk ra es kielvezzuk a hegyeket, a havat, a szabdsagot, vagy nincs mirol beszelni.
CindR
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: CindR »

Nekem nagyon tetszik az ötlet, csak ugye a pénz. Utána kell nézni mennyi lenne nagyságrendileg a szállás, és akkor tudunk pontosan kalkulálni. Akkor viszont, ha itt kirándulni, hegyetmászni szeretnétek, nem vagyok benne biztos, hogy elég az 2 nap... :roll:
Balázs - Corolla AE82 Liftback 1.6 4AC 8v '86
Pacsker

Ezért dobtam fel. Vitassuk meg most. CindR! Legyen Péntek Szombat Vasárnap? És akkor 1 nap szabi?

De mondom, ha nem jó ötlet mondjátok és csinálunk más talit. Ezért van a fórum. Ha van rá igény, megcsináljuk, ha nem nem.
CindR
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: CindR »

Nekem egyébként tetszene a 2 éjszaka, de azt viszont csak úgy érdemes, ha mindenkinek van kedve ott mászkálni, kirándulni, vagy akár autós kirándulásokat tenni (plusz benzin).

Megpróbálok szétnézni, van egy pár prospektusom onnan, érdeklődök árakat a jövő héten. Ha már van mivel kalkulálni, javaslom üljünk össze egy minitali erejéig ezzel kapcsolatban, és vitassuk meg a dolgokat. Addigis mindenki írja ide is a véleményét, van akinek nincs is alkalma minitalira jönni a távolság miatt.

(szerk: a törölt részeket ne vegyétek figyelembe, változott a dátum :) )
Balázs - Corolla AE82 Liftback 1.6 4AC 8v '86
ngabeee
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: ngabeee »

Sziasztok!

Animnak és nekem is nagyon tetszik az ötlet, régóta vágyunk már egy ilyen nagy téli banzájra :D, csak soha nem jutottunk el a megvalósításig, és lám, most elénk pottyant a lehetőség ;):roll:! Ezúttal szeretnénk ottalvósan részt venni, bár a két éjszakás nem menne nekünk, nincs már szabink erre az évre :(.
Biztosan nagyobb költségű móka lesz, mint egy hagyományos tali, de szerintem megéri az árát.
Sajnos még ez a tali sem 100%-os, mivel kilátásban van egy családi ház vétel, és az minden erőnket kiszívná. Egyszerre tudnék sírni és nevetni :oops:. Mindenesetre egyelőre a részvétel a biztosabb, de szólok, amint változik a helyzet.

Legyetek jók!
Repül a Corolla, ki tudja, hol áll meg...

Today, Tomorrow, Toyota Corolla '98 1.3 sedan
Biagio
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Biagio »

Sajnos a mai világban a pénz az úr :( ,de a lelkesedésünk határtalan :D !!!
Így, ha többeknek nem jön össze a Szlovákiai "kirándulás" akkor én amondó vagyok, hogy Magyarországon is vannak szép hegyes vidékek amin jobb esetben hó födte. De támogatom CindR javaslatát, hogy egy klubbos "vitadélutánon" (egy jó kis Pub-ban 8) ) megvitassuk!
Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.
No injektor No ABS No Computer No problem :e9bia:
Kép
Zed Kristianz
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Zed Kristianz »

Minden rosszban benne vagyok, nemcsak a jóban!!! :):):)

Határozott kérésem, munkámból kifolyólag, okt. 10-ig (azaz minden megelőző hónap elejéig) dőljön el, mi a végleges dátum, mert úgy kell kérni a szabit. Köszi!

Tátra, Szlovákia, CCH, klubélet, tagok, srácok, csajok, kocsik, konvoj, bogrács, pöri, söröcske, móka, benzin, gázolaj, olaj, padló, vissza 2 ????????????????? Simán!!! Jöjjön SK és egy kis k(r)ézifék vagy csapatós 2-s!

Állok elibe!!!
ALAPÍTÓ TAG - Tiszteletbeli elnökségi tag

AE92 /Kyuni/ Liftback 4A-F '88
Karburátor Rulez! :twisted:

Elporladva 2016...
Gyurmi
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Autód gyártási éve: 2004
Autód típusa (és generációja): Corolla E12
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: Sedan (4 ajtós)

Hozzászólás Szerző: Gyurmi »

Minden tiszteletem a lelkesedéseteké, de nekem vannak aggályaim a szlovákiai út biztonságát illetően!

Néhány napja erősítették meg a Benes-dekrétumot! Kőkemény magyar-ellenes hangulat van odaát. Elképzelhetőnek tartom, hogy provokációnak vennék egy nagyobb magyar csoport kivonulását. Én szeretem az autóm fényezését és nem velük akarom a kasznit megreformáltatni!

Nagyon szép a Magas-Tátra, de már 15 évvel ezelőtt is csak suttogva és titokban mert egy néni magyarul útbaigazítani minket!!!

Tehát nem kívánok ünneprontó lenni, de szerintem jó lenne jegelni ezt a kiruccanást akkorra, mikor lecsendesettek a politikai viharok!
Zed Kristianz
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Zed Kristianz »

Köszi, Gyurmi! EZt fel sem mértük. Valóban, a kocsimra nagyon harapnék, ha szórakoznának vele a zsaruk ill. helyi nacionalista erők. Reszkírozhatunk, de megéri? Tegyük át későbbre.

Átrakhatjuk a mi hegyeinkbe - Börzsöny, CSerhát, Mátra, Bükk- ill. marad a "hazai pályám" az ukrán Kárpátok. Ott nem igazán kell tartani molesztálástól. LEgyen meg minden papír és felszerelés + senki ne igyon alkoholt a vezetéshez.
Csak az keményen messze van, hiába 170 ft a 95-s benzin literje. PEstről 305 km a határ és onnan még bőven 100 lenne a Kárpátok. Tehát sok és autópályázásra van szükség. Nyíregyig kész az M3, nem gond haladni.

Át kell gondolnunk ezt a rándulást, merre máshova esetleg.

Ausztria???
ALAPÍTÓ TAG - Tiszteletbeli elnökségi tag

AE92 /Kyuni/ Liftback 4A-F '88
Karburátor Rulez! :twisted:

Elporladva 2016...
ngabeee
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: ngabeee »

Hmm, hadd ne mondjak semmit "kedves" északi szomszédunkról :evil:, lehet, hogy tényleg más felé kéne kacsingatni. Nekünk tetszik Ausztria is, közelebb esik hozzánk, mint Ukrajna, deutsch-ul is jobban tudunk, mint szlovákul vagy ukránul :D, de persze a többség dönt :). Nekünk mindenképpen újdonság lenne a külföldi telelés :):roll:8)

Üdv!
Repül a Corolla, ki tudja, hol áll meg...

Today, Tomorrow, Toyota Corolla '98 1.3 sedan
Válasz küldése