Autoreszelgetes

Technikai okfejtések, hasznos tippek, leírások. Önállóan megvalósítható kisebb-nagyobb szervizelések és átalakítások.
murray
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: murray »

a Fönök trisót használ a hutömosásra
a mutato ill motor visszahûlése haladáskor normális.
rengeteget számit
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Nem használok trisót. Egyszer próbáltam, de nem jött be és az én trutyisodásomat nem oldotta meg.
Arra kéne rájönnöd, hogy rozsda-e vagy hûtõtömítõ paszta, mert máshogy kellene hozzáállni, más vegyszert kéne alkalmazni. Tudok segíteni, hogy hozzájuss nagyker áron brutál jó vegyszerekhez, akár neked is kikevernek igény szerint, csak mondjuk kéne tudni, hogy mit.
Van egy nagyon jó kikisérletezett vegyszerem, azt tudom ajánlani. Lúgos dolog, 1800ft 5 liter. (épp most vettem)
Az meg, hogy a mutató lejjebb esik a mi autónknál menet közben, egyáltalán nem természetes, sõt rendellenes. Murray E9-ben ha egyszer eléri az üzemi hõmérsékletet vízszintesen kell állnia télen, nyáron, dugóban, autópályán. Max 1-2 mm-t játszhat, de ránézésre mindig vízszintes. Ha nem így teszi kezd el megkeresni az okát! Elsõ lépésben termosztátnál.

E7-ben már ebben nem vagyok túl biztos. 83-elõtti mûszeregységekben láttam már anomáliákat, többek közt a starletben is. Ugye ott a felsõ hatodban van egy piros rész, ahova nem mehet és sokszor meg is közelíti a mutató. Pl Áky GT-je üzemmelegen nem sokkal alatta van, a Starlet játszik fél és az említett szint közt, úgyhogy lehet, hogy máshogy van skálázva z E7 mûszere. Az a lényeg, hogy fél alá ne nagyon menjen, mert az már lehet túl hüvös és kopik a motor, meg a pirosba se szaladjon bele egyszer sem!
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
szipak
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: szipak »

mondjuk amíg dzsuvás volt a hûtõrendszer, addig vízszintesen állt a mutató tartós tempónál, viszont dugóban ácsorogva elkezdett kúszni felfele, mondjuk a piros alatt 2-3mm -rel megállt. most, hogy ki lett valamennyire pucolva, egyenesen arányosan csökkent a mutató szintjelzése. lehet, ha még jobban kipucolom, akkor még kevesebbet fog mutatni.
na mindegy, kéne akkor vennem egy termosztátot, lángnál van is nipparts féle 88°C -on nyitó.
Matyi: vegyszar ügyében megy pm.
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Válaszoltam is.
Termosztátból csak gyárit! Ezt mindenkinek ajánlom. Sajnos már volt hogy befürödtem utángyártottal! 3 hónapot bírt. Nevetséges!!!
Klubelnök

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

Kép
szipak
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: szipak »

Pacsker írta: Termosztátból csak gyárit! Ezt mindenkinek ajánlom.
gyárit honnan lehet rendelni? vagy kin keresztül?
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Bemész akármelyik Toyota márkakereskedésbe. Pl emil-frey, Tsusho, Supratrend, Reálszisztéma......
És megmondod, hogy ehhez az autóhoz szeretnél ezt és ezt. Vidd a forgalmid. Alvázszám kell!
Kérdezz rá egyébként, hogy nem lehetne-e kicsit olcsóbban, mégiscsak régi autó, meg nem-e ragadt be nekik raktáron. :D
Klubelnök

Kép
Birka
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Birka »

Tudja valaki, hogy hivatalosan mi kell ahhoz !itthon!, hogy üzembe lehessen helyeztetni egy autón egyedi hátsó lámpát?
Milyen elõírások vonatkoznak erre?
Minek kell megfelelniük?
Köszi akárki... :P
janikatuning
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: janikatuning »

E jelzésnek benne kell lenni a többi nem számít:D
Birka
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Birka »

janikatuning írta:E jelzésnek benne kell lenni a többi nem számít:D
Ez eddig tiszta, de mik az E jelzésnek a feltételei? Vagy puszira meg? Vagy csinál egy gyártõ egy lámpát letesz a mozaik utcában egy talicska pénzt oszt már mehet is utcára? :wink:
Pölö a lexus-kristály-LEDes lámpákban is biztos van ilyen különben üldöznék õket, mint a kékledesablakmosósokat anno.
Hol lehet ennek utánanézni?
MFerenc
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: MFerenc »

Imént végeztem Lackó projektjének elolvasásával, kissé sokkos állapotba kerültem...
Nem tudom, nekem is hasonlóra lenne szükségem? Ugyanis "csipegeti" az olajat, azt is némileg rapszodikusan (volt egy idõ, amikor ~6 dl/1000 km-t, most legutóbb Valvoline 15W 40-et tettem bele(ez volt kéznél, még mielõtt támadás érne miatta és nem akarom "vastag" olajjal kiküszöbölni az olajfogyást! :roll: ), ezt kevésbé eszi...), erõs gyorsításnál, 5000 fölött :oops: szép kék pamacsot nyomat, tavaly a zöldkártyán már rongy a kipufogóba stb. trükkök elõkerültek...
Mi lehetne vajon a megoldás? Esetleg szelepszár szimmering, vagy gyûrûzés is? Szívesen vennék minden konkrét tanácsot, akár pm-ben is; konkrét mûhely ajánlását is elfogadom, ha valaki már csináltatott ilyet és saját tapasztalat van velük!
Lackó, ha netalán az enyémet is megcsinálnád ugyanígy :oops: , azt se bánnám, de ha megosztanád velem a költségtényezõket (alkatrész stb...) pm-ben, azért is nagyon hálás lennék!
Köszi elõre Mindenkinek!
1993 1,3 Corolla xli 16V hatchback volt, E11 Corolla kombi '98 volt
murray
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: murray »

ez eléggé durva. sztem itt a srácok tuti szépen megcsinálnák, korrekt ár ellenében.
janikatuning
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: janikatuning »

szerintem ha egyedi lámpát akarsz akkor a gyári lámpa e jelzését bele glavíroztatod:D és nincs gond a rendõr
gyse tudja leellenõrizni :twisted:
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

akku

Hozzászólás Szerző: Bubi »

Ez a kérdésem több embernél ki fogja verni a biztosítékot, de remélem kapok szakmai választ és /vagy segítséget.

az :e11bubi: át van alakítva egy toldattal "direkt" szûrõsre azért az idézõjel mert ha van toldat akkor már nem direkt. Azért csináltam ezt így,hogy minden visszaalakítható legyen. Észrevettem egy dolgot ill. olvastam is róla, miszerint a nyomaték függ a szívócsõ hosszától ( biztos, hogy mástól is függ de én ezt a képletet úgy értelmeztem, hogy jobb lenne ha hosszabb lenne a toldat). Ez nem is okozna gondot csakhogy útban van az aksi. Tud valaki olyan biztonságos és nem túl bonyolultan kivitelezhetõ módszert amivel az akku a csomagtartóba számûzhetõ ( mint a bömösöknél ) ?

Így hegeszthetnék egy új toldatot ami hosszabb ( mûanyag természetesen )

Kép
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Szerintem olyan minimálisat számít a direktszûrõ mind erõben, mind nyomatékban, hogy azt észre se veszed a gyárihoz képest. Nem hogy még a gégecsõ hosszát...
Amiatt jó, hogy távolabb van a blokktól, mert így legalább nem szív meleg levegõt!
Ha nagyon akarod még távolabb tenni és biztonságos helyre (hogy dzsuva, por, szemét ne kerüljön oda, akkor csinálsz egy toldatot a csõ mostani végétõl, az akksi mögött kijövõ mûanyag csonkig. Az utóbbi a hangcsillapító dob. Ennek alját nyugodtan kivághatod és belerakhatod a direktszûrõt. Így hosszú is lesz a szívócsöved, nem is kell hozzányúlnod az akksihoz és jó dobozos mély szívóhangja is lesz a kocsinak. Szerintem :)
Klubelnök

Kép
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bubi »

Pacsker írta:Szerintem olyan minimálisat számít a direktszûrõ mind erõben, mind nyomatékban, hogy azt észre se veszed a gyárihoz képest. Nem hogy még a gégecsõ hosszát...
Amiatt jó, hogy távolabb van a blokktól, mert így legalább nem szív meleg levegõt!
Ha nagyon akarod még távolabb tenni és biztonságos helyre (hogy dzsuva, por, szemét ne kerüljön oda, akkor csinálsz egy toldatot a csõ mostani végétõl, az akksi mögött kijövõ mûanyag csonkig. Az utóbbi a hangcsillapító dob. Ennek alját nyugodtan kivághatod és belerakhatod a direktszûrõt. Így hosszú is lesz a szívócsöved, nem is kell hozzányúlnod az akksihoz és jó dobozos mély szívóhangja is lesz a kocsinak. Szerintem :)
Valamennyit számít. Kétféle direkt szûrõ is volt rajta, az egyiknél csak 4 felett jött valami teljesítménytöbblet azonban a képen látható kisebb szûrõvel 2000-nél már jobban húz. Csináltam rá egy könyök toldatot, hogy megvédjem a motor hõjétõl:

Kép

Már csak valami kipufogót kéne szereznem. Nincs ötleted?
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
Válasz küldése