Sziasztok!
Bodnár Norbert vagyok, annyira nem új tag, ( a 86-os számon futok a fõoldal listájában), de eddig nem vettem részt a klub életében. Az elõzõ autóm egy '91-es CE90-es dízel Liftback volt, a vásárlás után kb egy évvel regisztráltam itt. Aztán egy balesetben elhalálozott, eladtam, elvitték, megsirattam.

( Megkésve, de szeretném megköszönni minden kedves klubtárs segítségét!! (Respect Biagio!))
Eltelt majdnem egy év, autóm nem volt, , a MÁV-BKV-Volán szentháromság viszont megutáltatta velem a tömegközlekedést, valamit tenni kellett.
Így hosszas keresés után megvettem a második E9-es Corollámat, azt amit Pacsker az eladó Corolla topicban aug. 6-án dícsért.
Leszálltam Tiszaújvárosban a vonatról, megláttam, szerelmes lettem, megvettem.
Az autó 1.3-as, 92-es évjáratú, a motorkód 2E-E. Eléggé jól felszerelt, van benne központi zár, négy elektromos ablak, motoros tetõ, könnyûfém felni. Kaptam hozzá négy acélfelnire szerelt, kb 80%-os téligumit is.
Átnéztem én is, átnézettem szerelõvel, egy-két hiba azért akad:
-A karosszérián apróbb karcok vannak, ez még elmegy, de rosszabb hogy elõl-hátul törték. Árulkodó volt hogy a hátsó lámpa elállt a kasztnitól, a csomagtartó alján két jó nagy folt van, a két elsõ sárvédõt is cserélték, a lökhárítók színe elüt a karosszériáétól
-a kipufogó a blokk alatt lukas, kifúj. Pici a luk, de nagyon hülye hangja van
-a bal hátsó lengéscsillapító nemsokára a kátyúmentes-tükörsimaságú-aszfaltozott örök vadászmezõkre költözik
-a küszöbök végeit és a hátsó sárvédõíveket javítani kell
-a benne lévõ Blaupunkt Lübeck Cc-22 rádió halott, kuka
- és ami a legzavaróbb: lelevegõsödött a kuplung hidraulikája. Légtelenítettük, de visszalevegõsödött. Valószínûleg munkahenger csere lesz, eléggé zavar hogy olyan mintha egy takonylabdát taposnék kuplungpedál helyett.
Nem hiba, de még ma cserélve lesz az olaj (Castrol Magnatech), olajszûrõ, légszûrõ. A szíjak, görgõk, gyertyák az elõzõ tulaj által cserélve lettek, megnéztem újak.
Pozitívumok: minden extra mûködik. Nagyon kényelmes, jól pakolható. Bár nem sokkal erõsebb, mint a dízelem, de számomra érezhetõ az a pár lóerõ különbség.
De a lényeg: végre van autóm, és talán végre találkozóra is eljutok!
Bocsánat, ha kicsit hosszúra sikeredett a hozzászólásom.
Norbi
Képek (bocs a minõségért, mobillal lõttem):