Bemutatkozás, hogyan találtál az oldalra

Itt írhattok nekünk egy pár soros bemutatkozást.
szipak
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: szipak »

jaja, Thundra melletti :)
költeni valószínûleg karosszériára kell majd a legtöbbet, motorikusan nagyon pöpec, fogyasztani se fogyaszt sokat, kanyarokat meg egyszerûen kívánja 8) élvezet vezetni.
na, ugrok is az E7 topikba, lesz egy-két kérdésem. :roll:

ui.: gyárilag debreceni vagyok, de miskolcon tanulok az egyetemen és budapesten dolgozom. nyár az viszont végig bp a munka miatt.
Ewing
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Autód gyártási éve: 1990
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: XLi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: Ewing »

Üdvözlet minden Corollásnak

Örömmel jelentem mindenkinek, hogy hosszas keresés után sikerült hozzájutnom elsõ autómhoz, amit természetesen Toyota Coralla néven anyakönyveztek még 1990-ben. Motorja 1,3 literes injektoros (2E-E), éppen háromszor annyi lóerõ van benne mint amennyi idõs vagyok. Felszereltsége teljesen alap, eggyetlen extra a központi zár, de ezért kárpótol az autó állapota, mivel 73000 km-rel vettem, igen jól látjátok 18 éves kora ellenére valóban ilyen kevés kilóméter van benne. Kívül belül teljesen gyári állapotban van az autó (A festésen persze van néhány apró karc, amit majd a waxolás eltüntet). És persze piros színû. Az autót eredetileg édesanyámnak kerestem mivel neki is van egy ugyan ilyen, csak szeretett volna egy jobb állapotút, de mivel az övét nem tudta eladni ezért úgy gondoltam ha már rátaláltam egy ilyen ritka jó állapotúra nem hagyhatom ott parlagon, jó lesz nekem. Dióhéjban ennyi, majd képeket is rakok fel a verdáról. Olvastam a nagy nyári CCH találkozóról is jól hangzanak a programok majd szeretnék én is részt venni rajta.
Remélem Tiszafüreden találkozunk.
EE90 2E-E; 1,3 Liftback
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Szervusz!

Örülünk, hogx ránk találtál és, hogy sikerült életed elsõ autójánál is belenyúlni a jóba :)
73000 km? Hogyh? bizti, hogy ennyi? Képeket!!!
A Tiszafüredes levelet megkaptam. Írj légyszíves a megfelelõ topicba is, én meg megpróbálok mihamarabb válaszolni!
TALÁLKOZUNK! Tiszafüreden! :)
Bármi kérdésed van az autóval kapcsolatban elõször olvass vissza, mert errõl a típusról már sokmindent kiveséztünk, ha nem találtad meg, akkor meg kérdezz bátran!
Milyen kasztni kivitel? Sedan, 3dr Hatchback, 5dr hatchback, liftback, wagon? Gyári fény van mindenhol? Ha tényleg igaz, ez a 73 ezer km, akkor szívesen rápillantanék. Szép lehet! :)
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
Ewing
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hello

Tényleg ennyi van benne, Harkányi Viktor már átnézte, õ is azt mondta hogy reális. A gyári fényezés pedig csak a jobb hátsó sárvédõív peremérõl hiányzik, mert Gyuszi bácsi (az elsõ tulaj) garázsba beállásnál szûkre vette az ívet és ledörgõlte a festéket, de mint ahogy egy szocializmusban edzett nyugdíjas TMK-s is tette volna, Gyuszi bácsi nem esett kétségbe hanem, ecsettel rozsdabarna alapozóval pótolta a hiányzó festékréteget. Ezt majd késõbb lefestetem.
Az autó különben piros Liftback.
Remélem Tiszafüreden találkozunk.
EE90 2E-E; 1,3 Liftback
Ewing
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Sziasztok

Íme a verdám
Kép
És mégegy kép
Kép
A háttérben anyu corollája bújik meg a diófa mögött.
Az enyém már kapott új levegõszûrõt, cseréltem benne fagyállót, már megvettem a motorolajat (Castrol Magnatec) és olajszûrõt is, csak bele kell öntenem. Egy teljes takarításon is átesett (kárpittisztítás és az összes apró zug portalanítása, nehezen hozzáférhetõ helyeken fogkefével :) ). Gondoltam ha már úgyis fényeztenem kell a jobb hátsó sárvédõívet akkor már letisztítom fémtisztára azokat a helyeket is ahol kezd a rozsda megtelepedni úgyhogy a hátsó sárvédõívek belsejérõl, ahol kezdett a festés hólyagosodni ott lekapartam és homokszóróval letekarítottam fémtisztára és alapozóval lekentem, nemsokára viszem festõhöz léfújatni. Még tervben van egy üregvédelem, foliázás, elektromos ablakok beszerelése. Egyenlõre ennyi.
Ez talán a projektekbe illene de ez még nagyon messze van Matyi motorcseréjétõl vagy a 4AGZE felélesztésétõl és még sorolhatnám :wink: .
EE90 2E-E; 1,3 Liftback
Biagio
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Biagio »

Üdv a klubban és tényleg grat az autóhoz hisz a km állás tükrözi az autó külsõ állapotát is.
Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.
No injektor No ABS No Computer No problem :e9bia:
Kép
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

:)
Szép az autó! A felnik is hihetetlen szép állapotban vannak! Tényleg valós lehet a km.
Mindig mosolygok, ha ilyen Corolla-s megszállot családot látok! Remélem sok örömödet leled majd az autódba!
Klubelnök

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

Kép
tibierdrol
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: tibierdrol »

Sziasztok!

Idén nyáron meglett a barátnõmnek a jogsija, és úgy gondoltuk hogy kéne valami igénytelen benzinhajtányos négykerekû, amin meg tud tanulni vezetni. Aztán párszáz órát eltöltöttem a használtautó.hu, az euroncap.com és a népítélet oldalai elõtt, és végül találtam egy körbehorpasztott E11-es 4E-FE motoros '99-es lépcsõshátú Corollát. Erre is alig volt pénzünk, öregebb autót meg a töréstesztek miatt nem akartam, úgyhogy elmentem megnézni. Kellemesen csalódtam, ugyanis a sérülések élõben sokkal kisebbnek tûntek mint a fényképeken. Gyakorlatilag csak a hûtõrács alatti lemez állt nagyon furcsán, ezen kívül csak a jobb oldala volt kicsit meghúzva és a jobb hátsó lámpa alatt volt egy alig észrevehetõ benyomódás. Megvettük az autót, az elejét itthon fél óra alatt a helyére tapostuk, így már nem áll félre a szája :? , csak kacsint egy kicsit :wink:
A futómûve úthibákon nyekereg, az elsõ fék üt egy kicsit, ezeket a hibákat épp most orvosoljuk.
Az autó kívül-belül szürke, full fapados, egyetlen extra a 15ezres szervíz alkalmával beépített gyári automata klíma.
Még csak két hónapja van meg az autó, de ezalatt megjártuk vele Bulgáriát, úgyhogy összesen már ötezer kilométert vitt minket mindenfelé.

Ami nem tetszik:
-néhány nap folyamatos autózás után a jobb lábamat zavaróan nyomja a középkonzol éle (192 centi vagyok)
-nincs szakaszos ablaktörlés
-nincs kis kallantyú amivel a belsõ tükröt át lehet állítani hogy ne vakítson a mögöttem jövõ autó
-nincs csomagtér világítás.

Ami tetszik:
-jól fogyaszt
-nem olyan alacsony a hasa mint szüleim E10-es Corollájának
-az automata klíma jó dolog
-kényelmesen lehet benne aludni, és egy mozdulat hátra dönteni az üléseket, nem úgy mint a tekerõs megoldásnál.

Az autó kesztyûtartójában volt egy régi szórólap, onnan tudok a klubról. Úgy látom a régi tulaj nem volt itt tag, pedig az új autója is Corolla.

Jó utat!

Tibi
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Szia!

Örülünk, hogy rátaláltál a klubra és hogy egy õszinte véleményt tudsz mondani pár ezer km után.
A "nem tetszõ" hibalistádat nem is értettem az elején.
A középkonzol <-> térd kérdésén kívül szerintem az összes orvosolható.
A szakaszos ablaktörlés, a csomitér világítás, a fénytompítós tükör az én autómba mind van ALAP felszereltségként. Tudom, hogy E11 korban volt egy kisebb hátralépés, de csaknem ekkora. Szerintem ha bemész a bontóba mindegyiket meg tudod venni. Lehet tényleg full fapad, de akkor sem értem ezeket. A 82-es Starletembe van tükör tompítás és a többi :)
Lehet E10-el is megegyezik pl a tükör, vagy a világítás és akkor abból bányászhatsz olcsón. Racing-Bazar.hu-n van egy srác aki E10-et hirdet. Kérdezd meg bajuszkapcsoló, és tükör gyanánt. Elõtte meg nézd meg, hogy a szüleidébe egyezik-e.
Remélem örömdet leled az autóban!
Klubelnök

Kép
tibierdrol
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: tibierdrol »

Hát, ezek a dolgok zavarnak, de azért annyira nem hogy idõt is szánjak a javításukra, mert mostanában abból van a legkevesebb. Nagy valószínûséggel öt-tíz évnél többet úgyse lesz nálam az autó, erre a kis idõre meg már minek ilyen apróságokkal görcsölni :o) Mondjuk csomagtér világítást lehet hogy mekkelek bele gyorsan, de az is inkább csak az alatt az egy hét alatt hiányzott amíg benne laktunk.

Az útról élménybeszámoló itt:
http://tibierdrol.fw.hu/2009bulgaria/2009_bulgaria.html

és képek itt:
http://picasaweb.google.com/tibierdrol/ ... usBulgaria#

Igazából nekem inkább célszerszámnak mint házi kedvencnek kellett az autó, aztán ahogy egyre többet használom úgy egyre jobban a szívemhez nõ. Szerintem szerencsém volt hogy ennyi pénzért egy ilyen jó járgányt sikerült kifogni. Egyedül az ajtó éleken vannak rozsdapöttyök, ahol le lett verve a festék, úgy néz ki motorikusan is rendben van, szóval összességében egy igen jó kis autó ez.
gasztroterrorista
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Autód gyártási éve: 2002
Autód típusa (és generációja): Egyéb nem japán gyártó
Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
Autód karosszéria variánsa: Egyéb

Hozzászólás Szerző: gasztroterrorista »

Sziasztok!

Bodnár Norbert vagyok, annyira nem új tag, ( a 86-os számon futok a fõoldal listájában), de eddig nem vettem részt a klub életében. Az elõzõ autóm egy '91-es CE90-es dízel Liftback volt, a vásárlás után kb egy évvel regisztráltam itt. Aztán egy balesetben elhalálozott, eladtam, elvitték, megsirattam. :( ( Megkésve, de szeretném megköszönni minden kedves klubtárs segítségét!! (Respect Biagio!))
Eltelt majdnem egy év, autóm nem volt, , a MÁV-BKV-Volán szentháromság viszont megutáltatta velem a tömegközlekedést, valamit tenni kellett.
Így hosszas keresés után megvettem a második E9-es Corollámat, azt amit Pacsker az eladó Corolla topicban aug. 6-án dícsért.
Leszálltam Tiszaújvárosban a vonatról, megláttam, szerelmes lettem, megvettem.
Az autó 1.3-as, 92-es évjáratú, a motorkód 2E-E. Eléggé jól felszerelt, van benne központi zár, négy elektromos ablak, motoros tetõ, könnyûfém felni. Kaptam hozzá négy acélfelnire szerelt, kb 80%-os téligumit is.
Átnéztem én is, átnézettem szerelõvel, egy-két hiba azért akad:
-A karosszérián apróbb karcok vannak, ez még elmegy, de rosszabb hogy elõl-hátul törték. Árulkodó volt hogy a hátsó lámpa elállt a kasztnitól, a csomagtartó alján két jó nagy folt van, a két elsõ sárvédõt is cserélték, a lökhárítók színe elüt a karosszériáétól
-a kipufogó a blokk alatt lukas, kifúj. Pici a luk, de nagyon hülye hangja van
-a bal hátsó lengéscsillapító nemsokára a kátyúmentes-tükörsimaságú-aszfaltozott örök vadászmezõkre költözik
-a küszöbök végeit és a hátsó sárvédõíveket javítani kell
-a benne lévõ Blaupunkt Lübeck Cc-22 rádió halott, kuka
- és ami a legzavaróbb: lelevegõsödött a kuplung hidraulikája. Légtelenítettük, de visszalevegõsödött. Valószínûleg munkahenger csere lesz, eléggé zavar hogy olyan mintha egy takonylabdát taposnék kuplungpedál helyett.

Nem hiba, de még ma cserélve lesz az olaj (Castrol Magnatech), olajszûrõ, légszûrõ. A szíjak, görgõk, gyertyák az elõzõ tulaj által cserélve lettek, megnéztem újak.

Pozitívumok: minden extra mûködik. Nagyon kényelmes, jól pakolható. Bár nem sokkal erõsebb, mint a dízelem, de számomra érezhetõ az a pár lóerõ különbség.

De a lényeg: végre van autóm, és talán végre találkozóra is eljutok!

Bocsánat, ha kicsit hosszúra sikeredett a hozzászólásom.

Norbi

Képek (bocs a minõségért, mobillal lõttem):
Kép
Kép
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára gasztroterrorista 2009 aug. 19, 08:48 pm-kor.
Slampixxx
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Slampixxx »

gasztroterrorista írta: -a benne lévõ Blaupunkt Lübeck Cc-22 rádió halott, kuka
Ne dobd ki!
Add el inkább olcsón valakinek mondjuk a Vaterán. Többen is foglalkoznak autórádió szereléssel.
Corolla KE50 Liftback_ 1977
Corolla TE51 Liftback
Corolla TE51 Liftback DeLuxe USA_ 1979
Model F_ 1986

·A komoly vasak hátul tekernek·
Kép
Biagio
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Biagio »

Örülök, hogy újra köztünk vagy és egy szép autóval tértél vissza.
Nagyon kíváncsivá tettek a képek és szívesen vettnék rá egy pillantást is.
Sok örömet és sok-sok km-t az autóba.
Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.
No injektor No ABS No Computer No problem :e9bia:
Kép
gasztroterrorista
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Autód gyártási éve: 2002
Autód típusa (és generációja): Egyéb nem japán gyártó
Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
Autód karosszéria variánsa: Egyéb

Hozzászólás Szerző: gasztroterrorista »

Nyugodtan. Aug 23-ig. szabimat töltöm a kies Sz-Sz-B megyében, de utána visszatérek Szentendrére melózni, így részt tudok venni bármilyen összeröffenésen, a hétvégéim általában szabadok.
gecsa
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

;)

Hozzászólás Szerző: gecsa »

Sziasztok!
kb egy hete vettem egy ee90-est,eddig minden szuper,leszámítva,hogy az alapjárat nem tudom miért,de ingadozik...viszont így is jó a gép..:) az oldalra az iwiw nevü nagysikerü oldal által találtam...hát,kb ennyi...amúgy van itt még pécsi??
Válasz küldése