Autoreszelgetes
- Totya
- Aktív fóruméletet élõ

szasztok japperek
Már írtam is emilt a carina tulajának h mennyibe fájna a motor váltó kábelköteg+ecu kombináció:)) csak azt felejtettem megkérdezni h ez melyik moci a 99le-s vagy a 107 le-s remélem az utóbbi
arra már rámernék rakni 1 0,4 es töltőnyomású csigabigát
néztem már 1-2 mocit 4age+4afe de előbbi nem volt biztató utóbi meg totálkáros e9 liftbackbe volt és szegény úgy kapta a pofont h kiszakadtak a hengerfejből a csavarok,pedig nagyonelgondolkoztam h megveszem az egész ótót, már alkudoztam is
na mind 1 rem ez összejön akkor nem lesz megállás 4 leömlő kipuffrendszer stb
arra már rámernék rakni 1 0,4 es töltőnyomású csigabigát
néztem már 1-2 mocit 4age+4afe de előbbi nem volt biztató utóbi meg totálkáros e9 liftbackbe volt és szegény úgy kapta a pofont h kiszakadtak a hengerfejből a csavarok,pedig nagyonelgondolkoztam h megveszem az egész ótót, már alkudoztam is
Hali.Totya írta:szasztok japperekMár írtam is emilt a carina tulajának h mennyibe fájna a motor váltó kábelköteg+ecu kombináció:)) csak azt felejtettem megkérdezni h ez melyik moci a 99le-s vagy a 107 le-s remélem az utóbbi
arra már rámernék rakni 1 0,4 es töltőnyomású csigabigát![]()
néztem már 1-2 mocit 4age+4afe de előbbi nem volt biztató utóbi meg totálkáros e9 liftbackbe volt és szegény úgy kapta a pofont h kiszakadtak a hengerfejből a csavarok,pedig nagyonelgondolkoztam h megveszem az egész ótót, már alkudoztam isna mind 1 rem ez összejön akkor nem lesz megállás 4 leömlő kipuffrendszer stb
![]()
Erre is nagyon oda kell figyelni,mert a képen úgy látszik hogy ferdén áll a motortartóbak!!!!!!
AE82 Gt 4AGE smallport 1987
AE86 GT 4AGE 1983
Prius II 2009
AE86 GT 4AGE 1983
Prius II 2009
Helló.Chriss21 írta:Hali tibcsi! 1C-s motorra lehet rakni turbót vagy sem? Más! Nem tudod véletlenül hogy a fesz szabályzót (gyárit) hogyan kell bekötni a generátorra? Ugyanis nem gyári van rajta hanem aszem Ladáé.
Szerintem túl költséges lenne
Nagyon sokmindent kell átalakítani egy turbósításhoz.
Nem egészen abból áll hogy felszerelünk egy turbós kipufogótorkot, rácsavarozzuk a turbót és padlógáz.
Szinte minden más egy turbós motorban. A hajtókarok,dugattyúk,hengerfejtömítés,üzemanyagellátórendszer,vezérműtengely, stb.
Bár lehet egyszerűbben is turbósítani, de vagy nagyon alacsony nyomással, vagy mindig legyen nálad mobil hogy tudj hívni autómentőt
Én magam is kacérkodtam sokat a gondolattal,mielőtt megrendeltem a motoromat. Meg is van hozzá pár cuccom, egyedül az ECU volt a kínos.de végülis elvetettem a gondolatot mert olykor messzebbre is kell mennem(1800-2000Km) és haza is kellene jutnom. Németből nagyon drága egy autómentés
A generátoroddal kapcsolatban sajnos nem tudok okosat, mivelhogy a dízelé egészen más a vákumpumpa miatt, de utánanézek
AE82 Gt 4AGE smallport 1987
AE86 GT 4AGE 1983
Prius II 2009
AE86 GT 4AGE 1983
Prius II 2009
- Layosh
- Fanatikus fórumozó

Haleee mindenkinek! Kiderült az autómnál, hogy a kuplung okozza, hogy löki a váltókart 5 ösben. Továbbá a tárcsából két fok le volt törve és keresztbe be volt repedve. A lendkerékbe belemart, így azt fel kellett szabájozni és még a váltón is kellett szerelni. Hát izgalmas lett. Tényleg nagyon a végét járta. Jah és a tárcsa nagyon meg volt égve mondta a szerelő. Holnap hajnalban kapom vissza a gépet. AISIN tárcsa és szerkezet kerül bele, SKF csapágy.
- Biagio
- Fanatikus fórumozó

Sziasztok!
Lenne egy nagy-nagy kérdésem karburátor ügyben!
Ez sajnos az első szériás motor amibe a lamellás karbit rakták!
Volt egy "japán mesternél" (szerelő) és azt mondta, hogy vajmi keveset lehet állítani rajta! Eddig túlszívta magát és melegedésíg füstölt és pörgött a fordulatszám, most állítás után alacsony a fordulatszám és dadog!
Utána már mint a villám!
Ha esetleg tudnátok egy megbíszható karburátorost aki segítene nékem azt nagyon megköszönném, vagy esetleg van otthon házilag kiforott tapasztalat?
Köszönöm előre is!
Lenne egy nagy-nagy kérdésem karburátor ügyben!
Ez sajnos az első szériás motor amibe a lamellás karbit rakták!
Volt egy "japán mesternél" (szerelő) és azt mondta, hogy vajmi keveset lehet állítani rajta! Eddig túlszívta magát és melegedésíg füstölt és pörgött a fordulatszám, most állítás után alacsony a fordulatszám és dadog!
Utána már mint a villám!
Ha esetleg tudnátok egy megbíszható karburátorost aki segítene nékem azt nagyon megköszönném, vagy esetleg van otthon házilag kiforott tapasztalat?
Köszönöm előre is!
Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.
No injektor No ABS No Computer No problem

No injektor No ABS No Computer No problem

-
Pacsker
Biagio!
Írj Németh Ákos alapító tagunknak mailt. Ő majd ad neked egy telefonszámot.
Ákos gépe dupla karbi 4 torkos gépezet, ennek ellenére láttad, hogy van beállítva. Megy mint a golyó és ha nem tapossaa 8at fogyaszt... Meggyőző, nem?
Totya!
Na végre. Megjavult a Bluetooth? Jó lesz jó lesz...
De mi már bezéltünk msn-n. Kipu színre fújás meg hátsó szárny! Hajrá. Úgy érzem már finishbe vagy. Ja és utána jöhet a carina motor. Sosincs vége...
Írj Németh Ákos alapító tagunknak mailt. Ő majd ad neked egy telefonszámot.
Ákos gépe dupla karbi 4 torkos gépezet, ennek ellenére láttad, hogy van beállítva. Megy mint a golyó és ha nem tapossaa 8at fogyaszt... Meggyőző, nem?
Totya!