Autoreszelgetes
-
MFerenc
- Aktív fóruméletet élõ

Üdv Mindenkinek! Kérdésem lenne, fõleg azokhoz, akik újítanak fel autókat. Pontosan arról lenne szó, hogy "elfáradt" szilenteket hogy/hol pótoljátok? Én az E10-hez nem nagyon találok (Bárdi, Unix...), ha lenne, akkor épp nincs; autószerelõ ismerõs tudna olyat, hogy szétszedi azt a részt, ahová új szilent kellene, lemérik és újat "sütnek". De akkor napokig áll az autó, azt meg nem nagyon tudom megengedni. Ne adj isten, a "hacsi"-é mennyire lehet kompatibilis vele? Emiatt: klikk
Kösz!
Kösz!
1993 1,3 Corolla xli 16V hatchback volt, E11 Corolla kombi '98 volt
-
MFerenc
- Aktív fóruméletet élõ

A hacsiét csak amiatt gondoltam, mert olyan szépen egybe van pakolva
Megnéztem az oldalt, néhányat találtam, ami ismerõs volt, csak nálam szétnyomott rágóhoz hasonlítanak; majd valahogy át kell néznem, mi is kell pontosan, mert így nehéz...
Köszi!
Megnéztem az oldalt, néhányat találtam, ami ismerõs volt, csak nálam szétnyomott rágóhoz hasonlítanak; majd valahogy át kell néznem, mi is kell pontosan, mert így nehéz...
Köszi!
-
MFerenc
- Aktív fóruméletet élõ

Ez a szilent volt nekem gyanús: hmmm...
Kicsit olyan rágógumi kinézete van, jobb oldalon sokkal biztatóbban néz ki, meg is találtam, több helyen is.
A másik gondom: ha a képen látható helyen kicsit megrángatom a stabilizátort, mintha kattogna. Szilent szintén?
A fõ gondom pedig:
taposólemez,küszöb
Ki lehet ezeket javítani, normálisan, szakszerûen, emberi árakon? Ki tudná szépen megcsinálni? HELP
Kicsit olyan rágógumi kinézete van, jobb oldalon sokkal biztatóbban néz ki, meg is találtam, több helyen is.
A másik gondom: ha a képen látható helyen kicsit megrángatom a stabilizátort, mintha kattogna. Szilent szintén?
A fõ gondom pedig:
taposólemez,küszöb
Ki lehet ezeket javítani, normálisan, szakszerûen, emberi árakon? Ki tudná szépen megcsinálni? HELP
- DBandesz
- Fanatikus fórumozó

Nekem az nem szilentnek tûnik, hanem stabilizátorrúd-gömbfejnek inkább. A bárdinál az alábbi árakon találtam (shop.bardiauto.hu) :MFerenc írta:Ez a szilent volt nekem gyanús: hmmm...
A fõ gondom pedig:
taposólemez,küszöb
Birth: 6148.-
FL: 3870.-
Quinton Hazell: 4770.-
Küszöb:
Klokkerholm küszöb: 20614.-
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Kedvezményem van ezekbõl az árakból, ha gondolod!
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
-
MFerenc
- Aktív fóruméletet élõ

Az lesz az, stabilizátor bigyóka! 
Egyelõre a küszöb "sürgõs", hálás lennék, "ha ki tudnálak használni"! Írd meg lécci', akár pü-ben is, hogy tudjuk megejteni; a küszöbbõl úgy láttam, egyetlen db van, remélem, nem most akar mindenki venni.
A gömbfejbõl melyik jobb, ha lehet ilyet kérdezni?
Egyelõre a küszöb "sürgõs", hálás lennék, "ha ki tudnálak használni"! Írd meg lécci', akár pü-ben is, hogy tudjuk megejteni; a küszöbbõl úgy láttam, egyetlen db van, remélem, nem most akar mindenki venni.
A gömbfejbõl melyik jobb, ha lehet ilyet kérdezni?
-
MFerenc
- Aktív fóruméletet élõ

Miután kész lett a küszöb, plusz újra lett építve a bal oldali fenéklemez, gondoltam nekiállok a mûszerfal cserének. Ki is cseréltem, röpke fél nap alatt; de szembesülnöm kelett egy problémával, ami a csere elõtt is fennállt: hiába van helyén a mûszerfal, a gyújtáskapcsoló a helyétõl kb. 2 cm-rel hátrébb van. Mindent a helyére raktam, a mûszerfal csavarjai meghúzva, felfekszik az illesztési pontokon és mégis...
Valakinek ötlet? Ha más nem, kivágom a kormányzár reteszét és egyszerûen fentebb csavarozom, akkor a megfelelõ helyre kerülne.
Köszönettel veszem az ötleteket!
Valakinek ötlet? Ha más nem, kivágom a kormányzár reteszét és egyszerûen fentebb csavarozom, akkor a megfelelõ helyre kerülne.
Köszönettel veszem az ötleteket!
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Ilyenrõl még nem is hallottam
És maga a kormányoszlop, azok burkolatai, a helyükön vannak?
Szabi, meg Dbandesz lesz a te embered!
És maga a kormányoszlop, azok burkolatai, a helyükön vannak?
Szabi, meg Dbandesz lesz a te embered!
Klubelnök
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

-
MFerenc
- Aktív fóruméletet élõ

Fura, mi? Kormányoszlopot tartó 4 csavar meghúzva, máshova nem lehet õket kapatni; a "nagy vas", ami a mûszerfal alatt van, helyén van, egyéb mûanyag elemek ezt nem befolyásolják (párat beraktam, azok szépen passzolnak).
Mindenesetre most ezzel nem foglalkozok, beleér a kulcs a lyukba
, nem mûködik az irányjelzõ, viszont jó a vészvillogó (ti. ha nincs bent a vészvillogókapcsoló, akkor nem megy az index), szóval van mire nézni...
(az index meggyógyult, csak egy vezetéket kellett meghosszabítanom, rendesen összekötnöm
)
Mindenesetre most ezzel nem foglalkozok, beleér a kulcs a lyukba
(az index meggyógyult, csak egy vezetéket kellett meghosszabítanom, rendesen összekötnöm
- médzsör
- Gyakori látogató

- Autód gyártási éve: 2015
- Autód típusa (és generációja): Corolla E18
- Autód felszereltségi jelölése: Active
- Autód karosszéria variánsa: Sedan (4 ajtós)
kuplung
Sziasztok!
Van 1 olyan gondom,hogy kuplung benyomásakor halkan igaz de idegesitõen nyekergõ hangot hallok.
Már minden látható részen beolajoztam de a zaj nem szünik.
????????
Model:2003 háromajtós. 1.6 benzin.
Van 1 olyan gondom,hogy kuplung benyomásakor halkan igaz de idegesitõen nyekergõ hangot hallok.
Már minden látható részen beolajoztam de a zaj nem szünik.
????????
Model:2003 háromajtós. 1.6 benzin.
- DBandesz
- Fanatikus fórumozó

MFerenc írta:Fura, mi? Kormányoszlopot tartó 4 csavar meghúzva, máshova nem lehet õket kapatni; a "nagy vas", ami a mûszerfal alatt van, helyén van, egyéb mûanyag elemek ezt nem befolyásolják (párat beraktam, azok szépen passzolnak).
Mindenesetre most ezzel nem foglalkozok, beleér a kulcs a lyukba, nem mûködik az irányjelzõ, viszont jó a vészvillogó (ti. ha nincs bent a vészvillogókapcsoló, akkor nem megy az index), szóval van mire nézni...
(az index meggyógyult, csak egy vezetéket kellett meghosszabítanom, rendesen összekötnöm)
Tudnál felrakni egy fotót?
-
MFerenc
- Aktív fóruméletet élõ

Tulajdonképpen nem sok minden egyéb látszik, mint amit leírtam: a gyújtáskapcsoló bentebb van jó 1,5 centivel, mint a mûszerfal; azért lefényképezem, felrakok egy képet, még ma, ha sikerül.DBandesz írta: Tudnál felrakni egy fotót?
Más. Ha már szét volt szedve és kicseréltem ezt-azt, megcsináltam a taposólemez hangszigetelését öntapadós bitumenlemezzel. Ez plusz hogy már nem "lötyög" a mûszerfal, csodát tett: kisebb lett a menetzaj, döccenõn is jobban viselkedik!
-
MFerenc
- Aktív fóruméletet élõ

Íme a képek:

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu