E11 - (1997-2002)

Karosszéria variánsok, motorfajták, egyéb típusok. Toyotainkról szakmai beszélgetések, tudnivalók, érdekességek...
decaon16
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Autód gyártási éve: 1997
Autód típusa (és generációja): Corolla E11
Autód felszereltségi jelölése: G6
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: decaon16 »

Zsoltee írta:Ugye Misel? Dobjuk már össze egy ilyet kettõnkébõl :lol:
Oké Zsoltee! Egyszerre csinálunk egy kézifékes fordulót, és oldalt össze endedjük õket! Úgyis a tied fog beleolvadni az enyémbe! :)
KovZoo írta:G6-os a kis Corolla?
Kipróbálnék egy e11et 6os váltóval :)
Csak essek be egy olyan klubtalira, amin te is részt fox venni! Megadom a lehetõséget! :)
1997 E11 Liftback 1,3 G6
Misel (Volt adminisztrátor bácsi)

Kép
"Így vagy úgy, de a sors visszafizet mindenkinek mindent!"
KLeroo
Visszajáró
Visszajáró
Kapcsolat:

Corolla g6

Hozzászólás Szerző: KLeroo »

Sziasztok!
Kacérkodok egy G6-os beszerzésén.
csak aggodalmaim vannak.
Pontosan az a helyzet, hogy versenyben vana 6gen civic, a focus I és a corolla g6. Civicbõl nagy a választék, de nagy része szar is. focusból lehet jókat kapni, de annyira azért nem nagyszám autó. És az én szerelmem a G6!! Minden téren a legjobb kocsi. nemrég találtam egy ráncfelvarrás elõtti verziót a 115 lovas mocival, 116e km-rel 1.4 misiért. Ez az ár nekem a létezõ legmaximumabb. Így az lenne a kérdésem, hogy ennyi km-rel tudja teljesíteni azt a kritériumot(amiért a focus "játszik") hogy nem kell rá évekig semmit költeni a kötelezõ dolgokon kívül? vagy 120e körül már 100-200 ezret el kell rá költeni. Hálás lennék ha egy G6 tulaj segítene egy kicsit a téveszmék, aggodalmak eltûntetésében. Mihamarabb le akarok csapni a fekete csodára
UI: nem ez a fontos dolog, de kiváncsi volnék rá, hogy a 115ló+6sebesség+~1200kiló milyen gyorsulásra képes? mert youtubeon kb 8-9 mp-es gyorsulások vannak, amit én hihetetlennek tartok...
Birka
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Re: Corolla g6

Hozzászólás Szerző: Birka »

KLeroo írta:Sziasztok!
Kacérkodok egy G6-os beszerzésén.
csak aggodalmaim vannak.
Pontosan az a helyzet, hogy versenyben vana 6gen civic, a focus I és a corolla g6. Civicbõl nagy a választék, de nagy része szar is. focusból lehet jókat kapni, de annyira azért nem nagyszám autó. És az én szerelmem a G6!! Minden téren a legjobb kocsi. nemrég találtam egy ráncfelvarrás elõtti verziót a 115 lovas mocival, 116e km-rel 1.4 misiért. Ez az ár nekem a létezõ legmaximumabb. Így az lenne a kérdésem, hogy ennyi km-rel tudja teljesíteni azt a kritériumot(amiért a focus "játszik") hogy nem kell rá évekig semmit költeni a kötelezõ dolgokon kívül? vagy 120e körül már 100-200 ezret el kell rá költeni. Hálás lennék ha egy G6 tulaj segítene egy kicsit a téveszmék, aggodalmak eltûntetésében. Mihamarabb le akarok csapni a fekete csodára
UI: nem ez a fontos dolog, de kiváncsi volnék rá, hogy a 115ló+6sebesség+~1200kiló milyen gyorsulásra képes? mert youtubeon kb 8-9 mp-es gyorsulások vannak, amit én hihetetlennek tartok...
Szia!
Csak támogatni tudom az elképzelésedet! :wink:
Szerintem egy kicsit irreális az ár azért amit kinéztél, de lehet Te jobban képben vagy ezzel.
A másik, hogy nem hinném, hogy annyival nehezebb lenne a G6, mint az 1.3-asom ami 1020 kilót nyom.
Ja még valami! csakis Corolla!
:lol: :lol: :lol:
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Szia!

A Fordot hagyjuk. A Civic kicsit szervízigényesebb és tényleg sok a széthajtottabb állapotú. Mindenképpen ajánlom a G6-ot. De errõl majd Misel bõvebben! (neki az van) Remélem végre meglesz az elsõ Corolla-d! Pont a napokban olvastam vissza, amikor még E9 gti-t kerestél :)

Birka!
Nem hiszem, hogy valójában 1020kg lenne a tied. Forgalmi elírás. Biztos, hogy 1100 fölött van
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
KLeroo
Visszajáró
Visszajáró
Kapcsolat:

:D

Igen régebben, miközben csináltam a jogsit gyüjtöttem mint a hangya egy elsõ kocsira. A jogsi aztán nagyon eletolódott, de a pénz csak gyûlt. Így most per pill 550ezrem gyûlt össze(koplalok ezerel, mert állásom gyakorlatilag nincs :) )
És aztán szüleim felajánlották hogy támogatnák nekem a kocsi projektet :)
Ott tartunk, hogy civicbõl többet is megnéztünk, már 35 ropiba van a szalonos átnézetés, de még nincs jó találat(2 törött...).Tökünk tele van már így jött képbe egy kis ford(ami bárki bármit mond jó kis kocsi :), de minden sarkon beáll mellém egy...) A legelsõ szerelmem a G6 volt, csakhogy nincs választék belõle. Egy õstulok pedig 1.6 misiért árulta "áron alul, alkuképtelen" árral.

Azóta felhívtam a fazont. sajna külföldi a kocsi, szervízkönyv nélkül. De 5 éve, 85 ezerrel jött be, jól átvizsgáltatta, tehát nem törött,(remélem) és ritkán használta, szóval talán a km is reális.Az áron sztem az oz felni dob egy kicsit, de én is sokallom. csak azért adja el, mert lett 1 céges kocsija.
És telóban rendesnek tûnt. nem az a szófosó, ez a világlegjobbkocsija típus.

(egyébként kb 1 hét mulva jön a jogsim.. :) )
KLeroo
Visszajáró
Visszajáró
Kapcsolat:

Ja egyébként ettõl függetlenül imádom a kis a92-est is :)
Csak ennyi pénzbõl azért már feljebb gondolkodik az ember. És itt is hálát nyilvánítok szüleimnek akik nem kérdés nélkül a seggem alá tolnak egy akármit, hanem féltenek, és ezért akarnak egy fiatla kis kocsit ami kevesett futott, megbízható, és "ne feküdjek" alatta.
És akkor itt ütközünk :D régi japán, vagy új gagyibb más.. :D
Birka
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Pacsker írta: Birka!
Nem hiszem, hogy valójában 1020kg lenne a tied. Forgalmi elírás. Biztos, hogy 1100 fölött van
Passz.
Nem mértem.
:)
decaon16
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Re: Corolla g6

KLeroo írta:az én szerelmem a G6!! Minden téren a legjobb kocsi. nemrég találtam egy ráncfelvarrás elõtti verziót a 115 lovas mocival, 116e km-rel 1.4 misiért. Ez az ár nekem a létezõ legmaximumabb. Így az lenne a kérdésem, hogy ennyi km-rel tudja teljesíteni azt a kritériumot(amiért a focus "játszik") hogy nem kell rá évekig semmit költeni a kötelezõ dolgokon kívül? vagy 120e körül már 100-200 ezret el kell rá költeni. Hálás lennék ha egy G6 tulaj segítene egy kicsit a téveszmék, aggodalmak eltûntetésében.
Szervusz KLeroo!

Mint G6 tulaj, csak bíztatni tudlak a vételre! Az enyém ugyan már meg volt törve állítólag, de ha nem mondja az elõzõ tulaj, nekem fel se tünik. Biztos mert lüke vagyok az ilyesmihez! :D
Legyen elég annyi, hogy úgy indúltam a megvételéhez, hogy max. 1,5 évig megtartom, aztán veszek valami mást helyette, de már harmadik éve halasztom a lecserélését! :) Túlságosan a szívemhez nõtt, és attól félek, hogy még egy ilyen f@sza kocsim nem lesz többé mint ez! Viszont az árát picit magasnak tartom annak amit kinéztél! Milyen évjárat? Hány ajtós?
Az enyém 97-es 5 ajtós, 1,3-as és 3 éve vettem 1,5 milláért. Akkor volt benne 123 ezer km. Azt elismerem hogy a Toyoták tartják az árukat, de ilyen stabilan azért nem hiszem. Próbálj meg alkudni belõle, és ha nem enged, akkor szerintem hagyd ott! Különben is válság van, ilyenkor aki anyagi gondokkal küzködik, az minnél hamarabb meg akar szabadúlni a kocsijától, és ehhez hozzátartozik a barátibb ár! Viszont az is igaz, hogy G6-ot nem találni minden sarkon! :(
Summa summarum a G6 felé orientálódj! Sok sikert! :wink:
1997 E11 Liftback 1,3 G6

Kép
KLeroo
Visszajáró
Visszajáró
Kapcsolat:

Köszönöm a bíztatást :)
Pontosan õ lenne az: http://www.hasznaltauto.hu/2864963_toyota_corolla_1999
Én is mindenképp alkudnék belõle. olyan 1.250-re szeretném levinni, ami talán mindenkinek jó.Volt bármilyen problémája nálad?Amire figyelnem kell, mert nagyon fontos a költségmentesség(egy fityinget se keljen szervízre költeni a kötelezõkön kívül)
decaon16
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

KLeroo írta:Volt bármilyen problémája nálad?Amire figyelnem kell, mert nagyon fontos a költségmentesség(egy fityinget se keljen szervízre költeni a kötelezõkön kívül)
Probléma?????........... Hát esküszöm most el kell gondolkodnom ezen! :wink:
Mikor elõször vittem mûszakira, akkor megbuktatták a (nem gyári) sportkipufogója miatt, "magas zajszint" - re hivatkozva! Gondoltam, nem tart semeddig kicserélni a végét. Viszont ezeknek a kipufogója csak 2 részre van osztva, tehát ami a végén kijön, az a kocsi feléig elmegy. Potom 30 ezerért vettem rá gyári kipufogót! :evil: Megcsapta a pénztárcám kissé, de így legalább átengedték végre. Aztán 2007 telén menni akartam vele valahová, de meg sem nyikkant a motor, gyújtás viszont volt. Fogalmam nem volt hogy mi lehet a baj. Aztán felnyitottam a motorháztetõt, és a 4 gyújtókábelbõl 3 elvolt szakadva! Elõször valamelyik jó akarómra gyanakodtam, de semmi sérülés nem volt se a motorháztetõn, se az ajtón. Aztán megláttam ezt a cikket:
http://www.vezess.hu/ha_tanacsado/haszn ... yota/4101/
A tulajdonos utolsó mondatára hívnám fel a figyelmet! :)
Egyébként akkor már klubtag voltam, és kértem is a tagok segítségét:
viewtopic.php?t=703&start=0
Aztán végül fateromnak sikerült beszerezni egy munkatársától egy olyan kábelt ami ehhez kell, "összehegesztettük" az enyémmel, és azóta kiválóan szuperál! :)
Aztán vettem még hozzá 4 acélfelnit 2 téli gummával (2 db-t adott az elõzõ tulaj) 85-ért, de ez sem a hibajavítás része, inkább a biztonsági extráé! :)
Még annyit hogy tavaly decemberben kiégett a középkonzolom egy izzója, illetve az egyik lámpám helyzetjelzõje. De ez max. 500 ft-omba volt, a javítást meg én is megtudtam oldani.
Komolyan mondom nehezet kérdeztél! Több probléma egyszerûen most nem ugrik be! Ha sikerûl, értesítelek azon nyomban! :D
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára decaon16 2009 ápr. 03, 10:18 am-kor.
1997 E11 Liftback 1,3 G6

Kép
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

A cikk, ami nincs belinkelve :) Gondolom egy lapos hosszú ragadozóról szól (nyest, görény, menyét), amik elõszeretettel szeretnek a meleg motorterekbe bemászni és ott poénból szétrágni minden kis vezetéket. Vidéken igen komoly problémákat jelent ez. Volt, hogy légszürõházban találtak már kis zsákmány egeret pockot stb.. :D Oda is költözött
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
decaon16
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Pacsker írta:A cikk, ami nincs belinkelve :)
Tisztelt fõnök úr!

Legyen szíves legközelebb megvárni hogy Misel papa befejezhesse a mondandóját, különben legközelebb büntibõl megmoderálom egy picit a hozzászólását! :twisted: :D
1997 E11 Liftback 1,3 G6

Kép
KLeroo
Visszajáró
Visszajáró
Kapcsolat:

Ez jó hír :D
Mármint hogy nem valami szervízigényes :D:D
Ha mégnéztétek a hírdetést, akkor láttátok ti is a belterét.
Nem gyanus nektek hogy "sport pedálok" vannak benne, és a kormány elég fura színû/kopott? vagy reális hog így néz ki a kormány 116e után?
a gyári pedálok gondolom nem ilyenek.
Birka
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

KLeroo írta: reális hog így néz ki a kormány 116e után?
Én 120e km-el vettem, akkor az még rosszabbul nézett ki.
Bõrt néki, oszt víz! :lol: :lol: :lol:
KLeroo
Visszajáró
Visszajáró
Kapcsolat:

biztos 120 volt a tiédben ? :D
Ennél is kopottabb? atyaég :D
Ez akkor jó jel számomra :)
Toyotáéknál is 10-12 ezer Ft egy átnézetés mint pl a Hondánál, vagy feljebb/lejjebb van ennek az ára?
Válasz küldése