KE25 vagy TE27. Motorfüggő. A kasztni ugyanaz Afelszereltség é a motor lehet más.
A TE27-ben ha jól tudom már létezett a 2T-G. Vagy csak 1T-G, (1.6os).
Ha KE25 akkor 3K-H motorral szerelt (1.2es)
Diesel még nem létezett belőlük.
Tehát az első betű, hogy milyen motor, a második kettő karakter, hogy E2-es széria (2. generáció) az utsó számok elvileg karosszériára utalnak, gyakorlatban nem mindig.
Nos ezt a későbbi típusoknál is 80%-ban értheted így.
Kérdésed a másik topicban.
TE71, KE70. Nos coupe (hosszabb ferdehátú) kivitelből 90%-ba csak GT létezett, így TE7x-ek. Mivel ugye 2T-G motor, E7-es széria, és coupe kivitel. 3 számmal is írják (TE70, 71 és 72) Ha jól tudom a hivatalos coupe szám a TE71 és TE72 (Ákosé, nagylámpás ráncfelvarrott).
Liftback (Pampi) szériájából létezett.
KE70: 4K már 1.3as motorral
TE70 (néhol 71-nek írják, emiatt van átfedés coupe és liftback között): 2T motorral (1 karbis 1.6os), 2T-B motorral 1.6os duplakarbival (4torok!!!) és 2T-G ami a GT típusokban volt található Duplavezérműtengelyes, 8 szelepes, duplakarbis 115 lovas!
Nos Ha KE70 et hallassz, akkor az lehet 2, 3 ajtós sedan, wagon, liftback és már halottam coupe-ról is. ezek ugye 1.3asok.
Ha TE70-et, 71-et, 72-t hallassz. Akkor az 1.6os motorral felszerelt előző felsorolás.
Ha meg TE71 GT DOHC-t hallassz, akkor az liftback, vagy coupe kasztni 2T-G motorral.
Általában egyébként az utsó számok ezeket jelentik az E7es szériánál:
0 liftback, sedan
1 coupe
2 nagylámpás coupe, (liftback)
5 cabrio, wagon
De sajna nagyon csereberélik a nemzetek. Neten is keszekuszaság van.
Remélem valamelyest kielégítő volt a válasz
Egyébként E7-be Pampi a főgóré. Kérdezd őt!
Visszatérve a képre! Az egyik legszebb corolla! coupe kivitel, gyönyörű kis méregzsák kasztni (mango becenév) brutál moci, hátsókerék, laprugó és kb 700 kg
Kell ennél több?
Ja igen kell. Az erősebb kivitelekben már volt a fordszámmérőn, a benzinszintjelzőn és a vízhőfokon kívül olajnyomás, olajhőfok és töltésmérő is!!! Na meg analóg óra. Beszarás... Több mint most az enyémben... Csodaszép:
Ja és ugye KE25-höz van jópár alkatrészem... Ha valaki akarja élőbe látni a sima K-s műszerfalat, szívesen megmutatom.