Autoreszelgetes

Technikai okfejtések, hasznos tippek, leírások. Önállóan megvalósítható kisebb-nagyobb szervizelések és átalakítások.
Zolee11
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Autód gyártási éve: 2019
Autód típusa (és generációja): Egyéb Toyota
Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
Autód karosszéria variánsa: Egyéb

Re: Autoreszelgetes

Hozzászólás Szerző: Zolee11 »

Szépen haladunk a javítgatásokkal, a váltó problémát valószínűleg a kuplung korossága okozza, lassan csere-éretté válik, elég fent fog már.

A hátsó féktárcsák és betétek cseréje után szorult a fék. A kézifék és az üzemi fék rendben van, a dugattyú mégsem ment vissza a helyére eléggé. Pontosabban vissza lehetett tekerni simán, és épp ezért volt meglepetés, hogy mégsem működik megfelelően. Mint kiderült, valamiért szorulnak a dugattyúk, a további tekergetés nehézkessé vált, viszont egy kis kenőanyag segített, most nem szorul már meg, jól működik. Az egyik porvédő már megsérült, szakadt, így azt mindenképp cserélni kell, így emiatt is most épp féknyereg felújító készletre vadászunk, segítenék én is vadászatban, csak nem tudom pontosan melyik lenne jó, illetve milyet kell keresni.
Alvázszámom: JT153ZEB100050162, így vagy Sumitomo, vagy Akebono, inkább előbbi lesz, csak ennek nem tudom mekkora a dugattyú átmérője, az Akebono 35, ha minden igaz, (a Lucaas Girling a 38-as), amit még találtam az 30mm-es, persze mi a f***nak odaírni, hogy az milyen fékrendszerhez jó, úgyis tudja mindenki, azzal születik. :)
A Toyodiy szerint a dugattyú cikkszáma: 47701-12050, de ezzel se jutottam előrébb.
Persze megoldják valahogy nélkülem is, de kíváncsi vagyok én is a dolgokra. :)

Zoli.
'19 Corolla Touring Sports 1.8 Hybrid Comfort Tech e-CVT
lehella
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: lehella »

Sziasztok! E11-es Coriba milyen és mekkora mennyiségű váltóolajat javasoltok? Gyári ötös váltó. Gyertyákat is cserélnék, mert mióta megvan a kocsi, azóta nem lett cserélve és általunk már 60ezer került bele. Javasoltok pár típust hozzá? Köszi.
Toyota Corolla E11 4EFE
Lada 2104 1600 HMS296°
Kymco People 250
Zolee11
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Autód gyártási éve: 2019
Autód típusa (és generációja): Egyéb Toyota
Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
Autód karosszéria variánsa: Egyéb

Hozzászólás Szerző: Zolee11 »

lehella írta:Sziasztok! E11-es Coriba milyen és mekkora mennyiségű váltóolajat javasoltok? Gyári ötös váltó. Gyertyákat is cserélnék, mert mióta megvan a kocsi, azóta nem lett cserélve és általunk már 60ezer került bele. Javasoltok pár típust hozzá? Köszi.
Mennyiségre 2 Liter kell, típusra pedig 75W-90 elsődlegesen GL4, másodlagosan GL5, én a Liqui Moly-t preferálom, nem olcsó, de nem kell gyakran cserélni.
Gyetya: Denso K16R-U11 de van még több típus is, fölösleges drágát tenni bele.

Szerk. most nézem, neked 1.3-as van, lehet ahhoz is jó ez a gyertya, azt nem tudom. Az olajok biztos jók.
'19 Corolla Touring Sports 1.8 Hybrid Comfort Tech e-CVT
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1998
Autód típusa (és generációja): Corolla E11
Autód felszereltségi jelölése: Terra
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: Jorn »

lehella írta:Sziasztok! E11-es Coriba milyen és mekkora mennyiségű váltóolajat javasoltok? Gyári ötös váltó. Gyertyákat is cserélnék, mert mióta megvan a kocsi, azóta nem lett cserélve és általunk már 60ezer került bele. Javasoltok pár típust hozzá? Köszi.
Váltóolaj: 2 liter Castrol Syntrans Transaxle 75W-90 GL4+ (hivatalosan 1,9 liter megy bele, nekem meg is szokott maradni 1-1 deci)

Gyertyák: NGK BKR5EKB11 (javaslom 30ezrenként cserélni, nem egy nagy tétel, viszont a kiszedett gyertya állapotából le lehet vonni következtetéseket a motor állapotára, szóval jó diagnosztikai eszköz, ezért sem használok olyan gyertyát, ami elbírna 100 ezer km-t... :)
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
lehella
Visszajáró
Visszajáró

Köszönöm a válaszokat, megfogadom a tanácsokat, ez alapján váltóolajból 3000/liter áron találtam Castrolt, gyújtógyertyát, NGK-t 2000/darab áron, kicsit sokallom az árukat. Gyertyára olcsó lenne a Denso, csak többféle van, DEN K16TR11/P, DEN K16TT/P, DEN K16TR11/LA, DEN K16TT/SZ, ezek mind 900 alatti áron vannak, van esetleg javaslatotok? Vagy mindegy melyik, gondolom nagyon úgysem lehet mellélőni.
Motorolajból most a Castrol 10W-40 Magnatec 4L választom 6000-ért.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lehella 2014 jún. 13, 08:17 am-kor.
Toyota Corolla E11 4EFE
Lada 2104 1600 HMS296°
Kymco People 250
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Denso gyertya olcsóbb és az a gyári.
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

lehella írta:Köszönöm a válaszokat, megfogadom a tanácsokat, ez alapján váltóolajból 3000/liter áron találtam Castrolt, gyújtógyertyát, NGK-t 2000/darab áron, kicsit sokallom az árukat. Gyertyára olcsó lenne a Denso, csak többféle van, DEN K16TR11/P, DEN K16TT/P, DEN K16TR11/LA, DEN K16TT/SZ, ezek mind 900 alatti áron vannak, van esetleg javaslatotok? Vagy mindegy melyik, gondolom nagyon úgysem lehet mellélőni.
Motorolajból most a Castrol 10W-40 Magnatec 4L választom 6000-ért.
Motorolajból próbálj ki egyszer fullszintetikusat (persze abból "csak" 5W-40 van :)
Még az is lehet, hogy ugyanannyiért megkapod, mint a 10W-40-et, és kevésbé fogja enni, a motor finomabb járásáról nem is beszélve... :) A Fuchs-nak van most egy olcsó 5W-40 olaja, de a Mobil Super 3000 is hasonló literenkénti árú - ha jó helyen veszed.

A felsorolt gyertyák gondolom egy vagy több webshopból vannak, a /P, /LA.. csak a webshop saját jelölése, nem a gyártóé, tehát az nem jelent különbséget. (megjegyzem, ezerháromszázért is van ugyanott NGK)
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

A gyertyák hézagát mindenképpen ellenőrizd, (illetve korrigáld is, ha szükséges), mielőtt beszereled.
Akárki is gyártja :)
Mindig vannak meglepetések.
lehella
Visszajáró
Visszajáró

Tényleg javaslod egy 270e-t futott motorba az 5w40-et? :) Hideg motorral az első pár méteren nagyon gyenge kékes füstöt köp már ki hátul.
Fuchs olajat 7e-ért találtam, a márkát nem ismerem egyáltalán, mered ajánlani? :) Eddig mindig Castrol/Mobil/Liqui/Motul vevő voltam. Mobil 3000-t nyolc ezerért találtam így hirtelen, ez a legalja. Gyertyahézagot csak a 3ZZ/4ZZ motorkódhoz találtam, 1.1mm-t, jó lesz ez nekem is?
Toyota Corolla E11 4EFE
Lada 2104 1600 HMS296°
Kymco People 250
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Nekem mindkét autó 260 ezer km fölött van már, és 5W-40-et kapnak :)
kb. 3,5 dl / 1000km olajfogyás, persze az első párezer km-en szinte alig, aztán beindul, de átlagban ennyi.
Szeretik, szépen jár a motor, és benzinből is kevesebbet esznek. (most 6,3...6,5 liter légkondival)

Kékes füstje mondjuk nincs egyiknek se, szerencsére :)
Ettől még kipróbálhatod, legfeljebb hamarabb elfogy. De amúgy sem árt a gyakoribb olajcsere, sőt.

A Fuchs alapból egy jó márka, tudom ajánlani, 2 kannával már el is használtam. Bár nálam az alap a Mobil Super 3000 (mert ebből van 5 literes is, 3 liter a cseréhez, 2 liter utántölteni :) Eddig a legjobbnak a Motul 8100-at találtam, de az drágább. (A Castrol Magnatech csak félszintetikus tudtommal, ezért azt nem próbáltam.)

A hézagod szerintem is 1.1mm, a Haynes könyv is ezt írja, illetve az NGK cikkszám vége is erre utal (BKR5EKB11).
szaby79
Újonc
Újonc

Szervíz igény, tapasztalatok

Hozzászólás Szerző: szaby79 »

Sziasztok,

újonc tagként és Corolla tulajdonosként örülök, hogy rátaláltam az oldalra. Tegnap vettem egy Toyota Corolla 1.4 D4D (2004.12.) tipusú autót és ezzel kapcsolatosan lenne 1-2 kérdésem.
1., 90.120 km van az autóban. Szervízkönyve 75.000 km-ig vezetve volt (SAKURA és MAYER pecsétekkel) most viszont nem vagyok nyugodt, hogy megtörtént e a 90.000-es szervíz. A kereskedő szerint igen, csak maszek szervizes csinálta és nem pecsételt bele.
Mit javasoltok? Mit és hol cseréltessek le az autóban? Ha van Érd környékén maszek szervízes, aki profi és megbízható, azt szívesen veszem, de sk ötleteteket is.
2., Az autó még most sem tudom, hogy vezérműszíjjas vagy láncos....? Ezt hány km-enként kell cserélni?
3., Mit érdemes lecsekkolni egy használt (2004-es) Corollánál?
4., Egyéb ötletek, vagy tanácsok?

nagyon köszönöm előre is kedves segítségeteket!

Üdv,

Szaby
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Szia Szaby,

első körben olvasd át a "Vásárlás utáni teendõk" topikot :)
szaby79
Újonc
Újonc

Szia Jorn,

és az hol van??
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Re: Szervíz igény, tapasztalatok

Hozzászólás Szerző: PiciPeti »

szaby79 írta:Sziasztok,

újonc tagként és Corolla tulajdonosként örülök, hogy rátaláltam az oldalra. Tegnap vettem egy Toyota Corolla 1.4 D4D (2004.12.) tipusú autót és ezzel kapcsolatosan lenne 1-2 kérdésem.
1., 90.120 km van az autóban. Szervízkönyve 75.000 km-ig vezetve volt (SAKURA és MAYER pecsétekkel) most viszont nem vagyok nyugodt, hogy megtörtént e a 90.000-es szervíz. A kereskedő szerint igen, csak maszek szervizes csinálta és nem pecsételt bele.
Mit javasoltok? Mit és hol cseréltessek le az autóban? Ha van Érd környékén maszek szervízes, aki profi és megbízható, azt szívesen veszem, de sk ötleteteket is.
2., Az autó még most sem tudom, hogy vezérműszíjjas vagy láncos....? Ezt hány km-enként kell cserélni?
3., Mit érdemes lecsekkolni egy használt (2004-es) Corollánál?
4., Egyéb ötletek, vagy tanácsok?

nagyon köszönöm előre is kedves segítségeteket!

Üdv,

Szaby
Hali!

1, Olaj, és a szokásos szűrőcseréken kívül érdemes lecserélni a fék, váltóolajat. Ezek után előbbit 4 évente, utóbbit 60e kmenként érdemes cserélni. Üzemanyagszűrőt szintén érdemes cserélni, ezek után szintén 60e km-enként. Hűtőfolyadék dettó.
Hosszbordás szíjat, fékeket meg kell nézni, ha indokolt, akkor cserélni.

2, Láncos

3, Ha semmi gyanús dolog nincs, akkor 1-es pont.

4, Használd! :D
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
szaby79
Újonc
Újonc

Hali Picipeti,

köszönöm a mindenre kitérő hozzászólásodat! :)
Azt még elfelejtettem írni, hogy MMT-s a váltója. Ezzel van valami "tennivaló"?
Javaslat valami buda-környéki Toyota szervízre?
Köszi!
Válasz küldése