Ködlámpa beszerelés

Technikai okfejtések, hasznos tippek, leírások. Önállóan megvalósítható kisebb-nagyobb szervizelések és átalakítások.
Roll
Újonc
Újonc

Ködlámpa beszerelés

Hozzászólás Szerző: Roll »

Sziasztok!

2004-es Corollám van, nem volt hozzá ködlámpa. Vettem hozzá, a mai napon be is építettem.
Még nem vagyok annyira otthon az elektronikájában. (elõtte Opel Vectrám volt)
Gyárilag ki volt építve a ködlámpa csati, rá is csatlakoztattam a ködlámpákra. Persze azt már magamban elõre borítékoltam, hogy nem fog mûködni!

A kérdéseim a következõk:
- hol találom az elsõ ködlámpa reléjét, ill. a foglalatját?
- hol találom a hátsó ködlámpa reléje?

Ha a ködlámpához van vezeték, akkor másik végének is kell lenni, na ezt hol találom? Motortérben lévõ biztosíték, ill. reléfoglalatokban mindegyikben van relé.
csak kódok vannak a tetõben is. A gyári mûagyar nyelvûben nem találtam leírást melyik minek a reléje, ill. biztije.

A hátsó ködlámpával együtt szeretném kapcsolni az elsõket.
Nem vagyok kezdõ, igényesen szeretném megoldani! :wink:

Tudom végsõ megoldás az autó villamossági! De abban semmi érdekes nincs!
feca81
Visszajáró
Visszajáró

Re: Ködlámpa beszerelés

Hozzászólás Szerző: feca81 »

Roll írta:Sziasztok!

2004-es Corollám van, nem volt hozzá ködlámpa. Vettem hozzá, a mai napon be is építettem.
Még nem vagyok annyira otthon az elektronikájában. (elõtte Opel Vectrám volt)
Gyárilag ki volt építve a ködlámpa csati, rá is csatlakoztattam a ködlámpákra. Persze azt már magamban elõre borítékoltam, hogy nem fog mûködni!

A kérdéseim a következõk:
- hol találom az elsõ ködlámpa reléjét, ill. a foglalatját?
- hol találom a hátsó ködlámpa reléje?

Ha a ködlámpához van vezeték, akkor másik végének is kell lenni, na ezt hol találom? Motortérben lévõ biztosíték, ill. reléfoglalatokban mindegyikben van relé.
csak kódok vannak a tetõben is. A gyári mûagyar nyelvûben nem találtam leírást melyik minek a reléje, ill. biztije.

A hátsó ködlámpával együtt szeretném kapcsolni az elsõket.
Nem vagyok kezdõ, igényesen szeretném megoldani! :wink:

Tudom végsõ megoldás az autó villamossági! De abban semmi érdekes nincs!
Szia!
Épp én is ezzel küzdök. Hatalmas mázlid van,hogy neked ki van építve. Nekem nincs meg a kábelezése. Ha 2004-es a géped,akkor az elméletben E12-es. Nekem 2006-os van. Megpróbálom megosztani azt az infót,amit már tudok:
az elsõ ködlámpa reléje a kesztyûtartó mögött van. van egy nagy fehér mûanyag,amibe millió vezeték megy be. annak a tetején kell lennie a relé helyének. Ha kiveszed a jobb oldali légbeömlõt a mûszerfalból,akkor rálátsz. 4db relé foglalat van, 3 egyforma kicsi, és egy nagyobb. a ködlámpáé a középsõ kicsi.
a képen a 2-es számú holder és a 9-es relé
http://www.toyodiy.com/parts/diag_1CqQb6T.png

a biztosíték a kormánytól jobbra lévõ kis rekesz mögött van.
a hátsó relét nem kerestem,mert az mûködik nekem.
A kapcsoló pedig egy bajuszkapcsoló, aminek a következõ kimenete a fontos: 2,3,4-es, konkrétan a felsõ sor. 2-4-es elsõ ködlámpa, 3-4 hátsó.

Sajnos én itt akadtam el, mert nekem be kell vezetékelni...
Remélem tudtam segíteni,ha van még kérdés megpróbálok válaszolni...
Roll
Újonc
Újonc

Köszönöm a gyors választ!

Holnap kiszerelem a kesztyûtartót, úgy is kiszeretném cserélni a pollenszûrõt. :)
A gépkönyvben, 28-nak jelöli ez elsõ ködlámpa biztosítékát, van is benne egy 15A-es biztosíték.
Kíváncsi vagyok a relére, nem értem az miért nincs a könyvben. :(

A bajuszkapcsolót, még nem szeretném piszkálni. :) Cserélnem kellene, mert nem szeretnék külön kapcsolót.
Ideiglenesen a hátsó ködlámpára kötném a vezérlését.

Késõbbi terv a bajuszkapcsoló cseréje.

Holnap írok a továbbiakról!

Köszönöm a segítséget!
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: PiciPeti »

Ne kösd a ködzárófénnyel együtt, mert ha esetleg úgy alakul, hogy ködben te mész a sor elején, és közvetlen mögötted jönnek, akkor szét fogod égetni a mögötted jövõ retináját. :evil:
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
Roll
Újonc
Újonc

Nem vagyok nagy ködlámpa párti, csak a legszükségesebb idõben használom és humánusan! :)
Ha jön valakki mögöttem lekapcsolom!

Pedig 95' óta vezetek, még senki nem kapcsolta le azért a hátsó"zárófényét", mert mögötte voltam! :)
Köszönömöt sem kaptam azért mert lekapcsoltam a hátsó ködlámpámat! :)

Csak ennyire figyelünk egymásra! :D

Megjegyzésként: ha lemarad a mögöttem lévõ felszoktam kapcsolni, hogy feltudjon zárkózni megint. :twisted:
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Én azért szoktam kapcsolgatni, nem jársz errefelé... :D

Ha valaki este beáll a seggembe, akkor is fel szoktam kapcsolni, általában észre veszik magukat, és lemaradnak. :twisted:
'07 E12 D-4D, Linea Luna
Roll
Újonc
Újonc

:D :D :D
feca81
Visszajáró
Visszajáró

Roll írta:Köszönöm a gyors választ!

Holnap kiszerelem a kesztyûtartót, úgy is kiszeretném cserélni a pollenszûrõt. :)
A gépkönyvben, 28-nak jelöli ez elsõ ködlámpa biztosítékát, van is benne egy 15A-es biztosíték.
Kíváncsi vagyok a relére, nem értem az miért nincs a könyvben. :(

A bajuszkapcsolót, még nem szeretném piszkálni. :) Cserélnem kellene, mert nem szeretnék külön kapcsolót.
Ideiglenesen a hátsó ködlámpára kötném a vezérlését.

Késõbbi terv a bajuszkapcsoló cseréje.

Holnap írok a továbbiakról!

Köszönöm a segítséget!
Érdekes... nekem a 14-est jelöli ködlámpa biztosítéknak, és ez is 15 amperes. 28-asom nincs is:)
ha fel akarod kapcsolni,akkor sajnos muszáj piszkálnod. kell egy kapcsoló,amivel felkapcsolod.
Roll
Újonc
Újonc

Na megnéztem, kiszereltem a kesztyûtartót és nincs mögötte relé panel.
Van négy csatlakozó fehér keretben összefogva és van két csati a levegõben, de relé sehol.
A bal oldali panel mellé van felpattintva az index relé. nem találok több relét a mûszerfalban. :(

De legalább a pollenszûrõt kicseréltem, ráfért már! :D

Összegezve:
- van két ködlámpa, csatlakoztatva a gyári csatikra
- az utastéri biztosíték aljzatban benne volt, van a 15 A -es biztosíték(az elsõ ködlámpáé)
- reléket csak az motortéri biztosíték dobozban találtam, 2 db elöl, 4 db hátul mindegyikben van relé, nincs több relé hely.
tehát vagy benne van a relé is ahogy a biztosíték is, vagy máshol van még relépanel :(
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Pedig ott kell lennie. Most néztem meg direkt, a kesztyûtartó környékérõl lehet hallani a relé kattanását. Lehet a lábtérben, a küszöb elõtti takaró mögött van a relétábla.
Párszor már szét volt szedve, de most nem emlékszem. Lehet keverem az E11-el. :roll:
'07 E12 D-4D, Linea Luna
feca81
Visszajáró
Visszajáró

Roll írta:Na megnéztem, kiszereltem a kesztyûtartót és nincs mögötte relé panel.
Van négy csatlakozó fehér keretben összefogva és van két csati a levegõben, de relé sehol.
A bal oldali panel mellé van felpattintva az index relé. nem találok több relét a mûszerfalban. :(

De legalább a pollenszûrõt kicseréltem, ráfért már! :D

Összegezve:
- van két ködlámpa, csatlakoztatva a gyári csatikra
- az utastéri biztosíték aljzatban benne volt, van a 15 A -es biztosíték(az elsõ ködlámpáé)
- reléket csak az motortéri biztosíték dobozban találtam, 2 db elöl, 4 db hátul mindegyikben van relé, nincs több relé hely.
tehát vagy benne van a relé is ahogy a biztosíték is, vagy máshol van még relépanel :(
szinte 100, hogy nincs benne relé. Amúgy ami néztél, az nem az. Elõször én is azt hittem, hogy az a relé tartó, de az csak egy gyûjtõ. A relétartó úgy látod meg, ha kiveszed a kesztyûtartót, befekszel az üléshez, és felnézel a kesztyûtartó üregébe. A fel-t értsd valóban fel, nem elõre, jól el van rejtve. A relé pontos helyét meg a jobb oldali levegõbeömlõ kiszedésével fogod csak látni. Ha azt kiveszed, akkor pont rálátsz. Linkelek egy másik képet. Sztem amit te láttál, az a 82666B számú alkatrész, neked pedig a 82666D kell.
http://www.toyodiy.com/parts/diag_1Chd95Q.png
Roll
Újonc
Újonc

Köszönöm neketek a segítõ hozzászólásokat!

Holnap megint szétszedem, már alig várom! :)
Nincs is jobb mint a csillag garázsban szerelni télen! :)
Már nagyon kíváncsi vagyok!

Feca ez a másik kép már valóban az én vasam robbantott rajza, pont olyan minden rajta! :)

Legalább holnap már relét is tudok venni, ha kell! :)
Roll
Újonc
Újonc

Beszéltem a Toyota szervizes ismerõsömmel, õ kiderítette, hogy én sem vagyok elõrébb mint Feca! :)

Ugyan is a ködlámpától a kbelezés csak a reléig van Tovább semmi!
Tehát hiába is tennék bele relét, nem mûködne, mert nincs meg a relé vezérlése.
Kioperáltam a kesztyû tartót! :(
Mit megtudtam, ennél a típusnál lebontják a mûszerfalat felülrõl, mert a jobb oldali légbeömlõt kivéve csak a mûanyag keret alja látszik! :(
Lebontottam a kormámymû búrkolatját, a bajósz kapcsolón van egy háro pólusú csati, ahová bemegy a ködzáró kapcsolójáról két vezeték. Gondolom a szabad egy éritkezõre megy az elsõ ködlámpa vezetéke.
Hát eddig jutottam!

A Toyotánál azt tanácsolták, hogy kössem újra külön vezeték,relé,kapcsoló!
Õk is így szokták! :(

Még megpróbálom lefotózni vhogy a panelt.
feca81
Visszajáró
Visszajáró

Roll írta:Beszéltem a Toyota szervizes ismerõsömmel, õ kiderítette, hogy én sem vagyok elõrébb mint Feca! :)

Ugyan is a ködlámpától a kbelezés csak a reléig van Tovább semmi!
Tehát hiába is tennék bele relét, nem mûködne, mert nincs meg a relé vezérlése.
Kioperáltam a kesztyû tartót! :(
Mit megtudtam, ennél a típusnál lebontják a mûszerfalat felülrõl, mert a jobb oldali légbeömlõt kivéve csak a mûanyag keret alja látszik! :(
Lebontottam a kormámymû búrkolatját, a bajósz kapcsolón van egy háro pólusú csati, ahová bemegy a ködzáró kapcsolójáról két vezeték. Gondolom a szabad egy éritkezõre megy az elsõ ködlámpa vezetéke.
Hát eddig jutottam!

A Toyotánál azt tanácsolták, hogy kössem újra külön vezeték,relé,kapcsoló!
Õk is így szokták! :(

Még megpróbálom lefotózni vhogy a panelt.
No igen, ez tök szép és jó, csak a külön vezetékkel nem mûködik a km órában lévõ visszajelzõ. Nekem pont ez a problémám... Én már megvettem a bajuszkapcsolót, univerzális kábelköteget, lámpákat, mindent. Csak össze kell szerelni + rájönni a visszejlzõ kérdésre.
A bajuszkapcsolón a 3 pólusú csatlakozó nem tudom mi. a ködlámpához a 12-es sorcsatlakozó 2,3,4-es pólusa kell.
Roll
Újonc
Újonc

Kicsit elszomorított, hogy a szakszervíz is milyen könnyelmûen oldja meg a dolgot! :-(
Akkor is meg csinálom! :-) Megnéztem, valóban meg van a három relé hely, ma vettem is relét.
Holnap bele rakom és meglátjuk hogyan tovább.

Hol találtál bajúszkapcsolót és mennyiért?
Edig még csak olyat találtam amilyen az enyémben van.
Válasz küldése