Bohi írta:Jogszabályok topic nincs? Kerestem, de nem találtam. (KRESZ változások, jogszabályok stb.)
cikk a változásokról:
http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2012 ... ekedesben/
Jogszabályok, KRESZ módosítások, hivatalos dolgok
- Biagio
- Fanatikus fórumozó

Jogszabályok, KRESZ módosítások, hivatalos dolgok
Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.
No injektor No ABS No Computer No problem

No injektor No ABS No Computer No problem

-
MFerenc
- Aktív fóruméletet élõ

Igen, hozzáadjuk a km-óra "csalását", utána meg nem értik odaát, miért mindenkit 69-cel fotóznak le...bepi81 írta:Ez a táblázat nem számolja bele a mérõmûszer 3km/h pontatlanságát, így valójában a bünti 69km/h-tól jön, 68-ig nincs semmi - lakott területen -.
1993 1,3 Corolla xli 16V hatchback volt, E11 Corolla kombi '98 volt
- Funkii
- Visszajáró

Sziasztok,
hétvégén volt egy kis incidens a közterület felügyelettel.
Pénteken este hazaérkeztem és mivel a lakóparki ház elõtt nem volt szabad parkoló így tovább gurultam a következõ háztömbhöz, ahol véletlenül egy mozgáskorlátozott helyre álltam be, de ezt akkor még nem tudtam. Ugyanis a felfestés nagyon le van kopva az útról. A képen látható is: felfestés (klikk)
A mellette lévõ villanykaróra ugyan ki van téve a mozgáskorlátozott megállóhely tábla, de az a Lada felé mutat én meg a másik irányból érkeztem, szóval felém csak a tábla hátulja látszott és mivel a felfestés marhára nem látható (fõleg este esõben) így fel sem merült bennem, hogy a táblát megnézzem.
Szombat délután mikor mentem volna a kocsihoz az nincs a helyén, telefonálgatás után kiderítettem hol van, elvontatták. Elmentem érte, az elszállítás és õrzés költségét ott ki kellett fizetnem ami 21 200 ft volt + szélvédõmön ott figyelt egy 50 000 bírság mivel mozgáskorlátozott parkolóhelyen parkoltam.
71 200 magyar forint egyetlen rossz helyen parkolásért...azért ezt nonszensznek tartom! Szeretném megreklamálni a dolgot, mivel a felfestés nagyon nem látszott. Rajtam kívül még egy tapasztalt sofõr ült az autóban, õ szintén nem vette észre a jelzést. Szerintetek van esélyem bármilyen összegcsökkentésre, netán eltörlésre? Egyáltalán jogos, hogy elvontatták az autót? Tettek volna fel egy kerékbilincset, azt megúszom 20-25 000bõl, de nem 71 200 ft...Nyílván holnap az elsõ dolgom a közterület felügyelethez való telefonálás lesz. Esetleg bármi egyéb hivatali iroda ahol panasszal élhetek? Valakinek tapasztalat?
hétvégén volt egy kis incidens a közterület felügyelettel.
Pénteken este hazaérkeztem és mivel a lakóparki ház elõtt nem volt szabad parkoló így tovább gurultam a következõ háztömbhöz, ahol véletlenül egy mozgáskorlátozott helyre álltam be, de ezt akkor még nem tudtam. Ugyanis a felfestés nagyon le van kopva az útról. A képen látható is: felfestés (klikk)
A mellette lévõ villanykaróra ugyan ki van téve a mozgáskorlátozott megállóhely tábla, de az a Lada felé mutat én meg a másik irányból érkeztem, szóval felém csak a tábla hátulja látszott és mivel a felfestés marhára nem látható (fõleg este esõben) így fel sem merült bennem, hogy a táblát megnézzem.
Szombat délután mikor mentem volna a kocsihoz az nincs a helyén, telefonálgatás után kiderítettem hol van, elvontatták. Elmentem érte, az elszállítás és õrzés költségét ott ki kellett fizetnem ami 21 200 ft volt + szélvédõmön ott figyelt egy 50 000 bírság mivel mozgáskorlátozott parkolóhelyen parkoltam.
71 200 magyar forint egyetlen rossz helyen parkolásért...azért ezt nonszensznek tartom! Szeretném megreklamálni a dolgot, mivel a felfestés nagyon nem látszott. Rajtam kívül még egy tapasztalt sofõr ült az autóban, õ szintén nem vette észre a jelzést. Szerintetek van esélyem bármilyen összegcsökkentésre, netán eltörlésre? Egyáltalán jogos, hogy elvontatták az autót? Tettek volna fel egy kerékbilincset, azt megúszom 20-25 000bõl, de nem 71 200 ft...Nyílván holnap az elsõ dolgom a közterület felügyelethez való telefonálás lesz. Esetleg bármi egyéb hivatali iroda ahol panasszal élhetek? Valakinek tapasztalat?
Corolla E11 facelift 1.4-->1.8 4ZZFE

- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Kösziköszi!
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
- Lyani
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2012
- Autód típusa (és generációja): Auris
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: Hatchback (5 ajtós)
Hogyan tudom elintézni, hogy a forgalmiban, a helyes adatok szerepeljenek?
Konkrétan a 115 kW nem a kilówattban kifejezett teljesítmény, hanem a lóerõben leadott teljesítmény. A helyes adat a 86 kW lenne.
Azért fontos, mert a biztosítás, és a teljesítmény adó, valamint az átírási költség is ez alapján befolyásolódik.
Konkrétan a 115 kW nem a kilówattban kifejezett teljesítmény, hanem a lóerõben leadott teljesítmény. A helyes adat a 86 kW lenne.
Azért fontos, mert a biztosítás, és a teljesítmény adó, valamint az átírási költség is ez alapján befolyásolódik.
Auris MK1 HSD Sol 5 door Hatchback
OFF: 2003 Patrol Y61 LWB ZD30
OFF: 2003 Patrol Y61 LWB ZD30
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1998
- Autód típusa (és generációja): Corolla E11
- Autód felszereltségi jelölése: Terra
Ha annakidején például az okmányiroda írta el (és tudod bizonyítani, pl. korábbi forgalmival) akkor ingyen ki kell hogy javítsák.Lyani írta:Hogyan tudom elintézni, hogy a forgalmiban, a helyes adatok szerepeljenek?
Nekem a motorszámmal volt hasonló eset off autón, ott ez így oldódott meg.
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
- Taki
- Aktív fóruméletet élõ

- Autód karosszéria variánsa: Hatchback (3 ajtós)
Nincs nyomtatód?
Szerintem ilyent nem fosz tudni beszerezni. A kipufogódobom is azért lett olyan-amilyen mert volt hozzá mûbizonylat. Igaz elfelejtették elküldeni a gyártótól.
Panaszkodtam--->Leküldték FAX-on----> Elsõ sor a mûbizonylaton----> CSAK AZ EREDETI ÉS A BEÉPÍTÕ ÁLLTAL ALÁÍRT, LEPECSÉTELT (DNS minttával és vizeletmintával azonosítható stb...) PÉLDÁNY ÉRVÉNYES!
Kitörölhetem vele.
Szerintem ilyent nem fosz tudni beszerezni. A kipufogódobom is azért lett olyan-amilyen mert volt hozzá mûbizonylat. Igaz elfelejtették elküldeni a gyártótól.
Csak az az igazán bátor, aki be meri venni a hashajtóra az altatót!
1988 E9 Liftback 1.8D
1988 E9 Hachback 1.6Gti
1988 E9 Liftback 1.8D
1988 E9 Hachback 1.6Gti
- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
Külföldi autó vásárlás
Klubelnök
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Carina Coupe 1.6 DX