Minden, ami gyújtás, izzítás
- Layosh
- Fanatikus fórumozó

Minden, ami gyújtás, izzítás
Sziasztok! Nekem a 4A-GE hez gyárilag milyen gyertyak kéne?
Mert most BOSCH SUPER 4 R1 662 es jelölés? gyertyák vannak. És az 1-3 hengerben szépek ki vannak égve a 2-4 ben viszont kormosak.
Mert most BOSCH SUPER 4 R1 662 es jelölés? gyertyák vannak. És az 1-3 hengerben szépek ki vannak égve a 2-4 ben viszont kormosak.
- paradoxx
- Gyakori látogató

Szia!
Asszem itt a fórumon a Denso Iridiumról olvastam jókat, de pl. egy Haynes katalógus szerint NGK vagy Champion való bele. Ha jól tudom gyárilag Denso gyertyákat raknak a Toyotákba, legalábbis az újabbakba. Hogy 91-ben mit raktak bele, az egy nagyon jó kérdés
Az enyémben most Denso van, ami elvileg jó lenne, ha az elromlott légtömegmérő miatt nem lenne szegény a keverék, és nem rángatna/hörögne le üzemmeleg motorral szegénykém 
Asszem itt a fórumon a Denso Iridiumról olvastam jókat, de pl. egy Haynes katalógus szerint NGK vagy Champion való bele. Ha jól tudom gyárilag Denso gyertyákat raknak a Toyotákba, legalábbis az újabbakba. Hogy 91-ben mit raktak bele, az egy nagyon jó kérdés
- Layosh
- Fanatikus fórumozó

Aha. Na me én néztem autóboltokban meg Bárdinál és írnak hozzá BOSCH, NGK meg Champion gyertyákat. Namost DENSOT gondolom kb a föld alól.paradoxx írta:Szia!
Asszem itt a fórumon a Denso Iridiumról olvastam jókat, de pl. egy Haynes katalógus szerint NGK vagy Champion való bele. Ha jól tudom gyárilag Denso gyertyákat raknak a Toyotákba, legalábbis az újabbakba. Hogy 91-ben mit raktak bele, az egy nagyon jó kérdésAz enyémben most Denso van, ami elvileg jó lenne, ha az elromlott légtömegmérő miatt nem lenne szegény a keverék, és nem rángatna/hörögne le üzemmeleg motorral szegénykém
Néztem még BERU t is, de arra azt mondják hogy nagyon nem jó bele. A kérdés meg főleg arra támaszkodna, hogy milyen hőértékű és réintkező távolságú kell. Mert úgy tom abban is van különbség hogy az értintkezője a gyertyának milyen távolságra van a másik pólustől.
- Layosh
- Fanatikus fórumozó

Jaja vágom. DENOS t gőzöm sincs honnan lehet venni. Az Irridium meg kb 4 rudi / darab. Szóval nem tom. Most visszaraktuk a kocsiba a régi NGK három pólusú gyertyákat. Hát nyomaték több van me más a tömítése mint a BOSC nak viszont LE ben kevesebb.CindR írta:Lehet hogy hülyeség, de én mindenképp Densot próbálok majd felhajtani. Ha sok pénzem lesz, ezt az Iridiumot..Ezen kívül max az NGK V-line sorozata mehet majd a gépembe, mást biztos nem.
- steve
- Visszajáró

Nézz be a rákospalotai (újpalota?) bontóba.Vanna egy jó pár denso gyertya.Természetesen vadi újak.Van irridium is,a pontos árára már nem emlékszem,csak azt tudom,hogy annyira horror volt,hogy én onnantól kezdve egy életre kivertem a fejemből.Layosh írta:Jaja vágom. DENOS t gőzöm sincs honnan lehet venni. Az Irridium meg kb 4 rudi / darab. Szóval nem tom. Most visszaraktuk a kocsiba a régi NGK három pólusú gyertyákat. Hát nyomaték több van me más a tömítése mint a BOSC nak viszont LE ben kevesebb.CindR írta:Lehet hogy hülyeség, de én mindenképp Densot próbálok majd felhajtani. Ha sok pénzem lesz, ezt az Iridiumot..Ezen kívül max az NGK V-line sorozata mehet majd a gépembe, mást biztos nem.
Nekem ua. a bosch super 4-es van benne és nekem tökéletesen bevált.Sokkal fínomabban jár a motor.
Lehet,hogy neked nem az igazi mert az 4A-GE-s.
AE92 Gt-i
- Layosh
- Fanatikus fórumozó

steve írta:Nézz be a rákospalotai (újpalota?) bontóba.Vanna egy jó pár denso gyertya.Természetesen vadi újak.Van irridium is,a pontos árára már nem emlékszem,csak azt tudom,hogy annyira horror volt,hogy én onnantól kezdve egy életre kivertem a fejemből.Layosh írta:Jaja vágom. DENOS t gőzöm sincs honnan lehet venni. Az Irridium meg kb 4 rudi / darab. Szóval nem tom. Most visszaraktuk a kocsiba a régi NGK három pólusú gyertyákat. Hát nyomaték több van me más a tömítése mint a BOSC nak viszont LE ben kevesebb.CindR írta:Lehet hogy hülyeség, de én mindenképp Densot próbálok majd felhajtani. Ha sok pénzem lesz, ezt az Iridiumot..Ezen kívül max az NGK V-line sorozata mehet majd a gépembe, mást biztos nem.
Nekem ua. a bosch super 4-es van benne és nekem tökéletesen bevált.Sokkal fínomabban jár a motor.
Lehet,hogy neked nem az igazi mert az 4A-GE-s.
Hú köszönöm a tippeket. Namost elvileg ezek a motorok amennyire tom nem kúpos tömítésű a gyertyának a helye. Nekem meg amik vannak Super 4 ek azok kúpos tömítésűek. Meg már mondjuk marha régiek. Kb 4 évesek lehetnek. Annyi már simán van. Az árakat meg vágom az Irridium az 4 rudi vagy még több. Te nálad meg valszeg azért is frankó a gyertya mert full belepasszol. Nekem anynira nem. Mert most visszaraktuk a hárompólusú NGK kat és több a nyomaték jócskán az LE meg kevesebb.
Na meg persze abban is igazad van, hogy a 4A-GE külön világ bizony. Ki tudja milyen szélsőséges hőértékű gyertyasz kell neki.
- Layosh
- Fanatikus fórumozó

Na megnézzzük megnézzük. Még annyit mondjatok már meg hogy pontosan hol is van a Toyota bontó ahol van a DENSO gyertya. Me felhívnám őket hogy mennyibe is fájna a dolog. MEg megnézem azt az NGK t is. Hogy aztán tényleg az a jó-e bele? Meg a V-line mennyivel jobb?CindR írta:Ha jól hámoztam ki, NGK-ból neked ez kell: BCPR5EP-11
Azt nem találtam meg, hogy a V-line szériából melyik felel meg ennek.
- TRD
- Fanatikus fórumozó

- Kapcsolat:
HI !!! Majd leírom neked, hogy az olcsóbbik DENSO gyertyának mi a pontos száma, mert az enyémbe is GTI-be való DENSO-k vannak!!!Layosh írta:Na megnézzzük megnézzük. Még annyit mondjatok már meg hogy pontosan hol is van a Toyota bontó ahol van a DENSO gyertya. Me felhívnám őket hogy mennyibe is fájna a dolog. MEg megnézem azt az NGK t is. Hogy aztán tényleg az a jó-e bele? Meg a V-line mennyivel jobb?CindR írta:Ha jól hámoztam ki, NGK-ból neked ez kell: BCPR5EP-11
- Layosh
- Fanatikus fórumozó

Az lessz az lessz. Köszönöm!TRD írta:HI !!! Majd leírom neked, hogy az olcsóbbik DENSO gyertyának mi a pontos száma, mert az enyémbe is GTI-be való DENSO-k vannak!!!Layosh írta:Na megnézzzük megnézzük. Még annyit mondjatok már meg hogy pontosan hol is van a Toyota bontó ahol van a DENSO gyertya. Me felhívnám őket hogy mennyibe is fájna a dolog. MEg megnézem azt az NGK t is. Hogy aztán tényleg az a jó-e bele? Meg a V-line mennyivel jobb?CindR írta:Ha jól hámoztam ki, NGK-ból neked ez kell: BCPR5EP-11
A Törteli Tibivel beszéltem telón és ő is azt modnja hogy a Toyotához menjek be és ott kapok kb 800FT ért gyári DENSO t és attól jobb nem kell. Hát ezzel nem is tok vitatkozni veszek DENSO.
(OFF)Add ide a DENSOt, a DENSOt add ide !!!
De hülye vagyok pedig csak meló van(ON)
- Layosh
- Fanatikus fórumozó

Fater egyébként tegnap megnézte ezeket a csodagyertyákat. Irridium és társai, DENSO, NGK, BOSCH, BRISK.
Namost nekem gyárilag állítólag 1,1mm es hézagú DENSO van írva. Fater kapásból azt mondta, hogy nagyon egy gagyi gyertya. Egy érintkezős sima vacak. Minden egy bótban kerül 1300 pénzbe/db. a BOSCH Super 4 meg kerül 1800/db be. Az NGK és DENSO Irridium pedig 4000 fölött van mind a kettő. Amúgy az egyik nagy autósbótban van BERU 4 pólusú gyertya, aranyozott fejjel azok 6 rudi 4 darab. Namost kérdés, hogy viszonyul a motor a BERU hoz. Ma fogom felhívni a toyotát, hogy alvázkód szerint mennyibe is fáj a DENSO gyertya.
Na megvannak az árak is:
A sima ami 4A-GE hez van az: 1126 HUF
Az Irrridium az meg 5521 HUF
mind a kettő kb három napos rendelésre.
Egyébként még ami igaz az igaz, hogy még a Champion gyertyák árait nem néztem meg. Mert elvileg azt is ír ehhez a motorhoz.
Namost nekem gyárilag állítólag 1,1mm es hézagú DENSO van írva. Fater kapásból azt mondta, hogy nagyon egy gagyi gyertya. Egy érintkezős sima vacak. Minden egy bótban kerül 1300 pénzbe/db. a BOSCH Super 4 meg kerül 1800/db be. Az NGK és DENSO Irridium pedig 4000 fölött van mind a kettő. Amúgy az egyik nagy autósbótban van BERU 4 pólusú gyertya, aranyozott fejjel azok 6 rudi 4 darab. Namost kérdés, hogy viszonyul a motor a BERU hoz. Ma fogom felhívni a toyotát, hogy alvázkód szerint mennyibe is fáj a DENSO gyertya.
Na megvannak az árak is:
A sima ami 4A-GE hez van az: 1126 HUF
Az Irrridium az meg 5521 HUF
mind a kettő kb három napos rendelésre.
Egyébként még ami igaz az igaz, hogy még a Champion gyertyák árait nem néztem meg. Mert elvileg azt is ír ehhez a motorhoz.
- Layosh
- Fanatikus fórumozó

Elvileg a Norautónál van BERU 4 pólusú aranyozott gyertya ami négy darab elvileg 6 rudi. Hát marad az. Amúgy meg a 4A-GE hez különleges 1,1mm es gyujtótávolságú gyertya kell. Mondják mindenhol hogy ez már majdhogynem versenyautó kategória. hát látszik az árako. Szóval a sima gyertyákkal ne csodálkozzak hogy nem megy a kocsi. Alig kap szikrát. Meg akko ne csodálkozzak má benne, hogy kormosodnak a gyertyák. Milyen lessz már a rendes gyertyákkal.
- CindR
- Gyakori látogató

Szerintem egy sima egy pólusú Denso, ami biztos hogy az autódba való, jobb tud lenni azoknál a csoda 4 pólusúaknál, ami nem kifejezetten a tiedbe való... Ha nem akarsz 20 ezret költeni a szettre, lehet hogy a "gagyi" Denso-val járnál a legjobban, és nem a hangzatos "sport gyertyákkal".
Balázs - Corolla AE82 Liftback 1.6 4AC 8v '86