MEgvettünk Anzsival minden alapozót, csiszpapírt, műanyagalapozót, festéklágyítót, gittet, edzőt... mindent, hogy nemsokára lefjjuk színre a lökösöket (és az én spoileremet, mert sérülT)
Régebben kitaláltuk, hogy rakunk bele mind2en ködlámpákat. nem a tesco-ban mevehetőset, aminek van egy foganytyúja és utólag hipp-hopp be lehet szerelni, hanem valami bontóból, vagy valami utángyártottat szeretnénk bármilyen autótípushoz, amit nem kis munkával be tudnánk süllyeszteni a lökösbe.
Alap volt, hogy téglalap alakú legyen, esetleg a sarkai kicsit gömbölyítettek, de semmiképp sem kör, mert nem megy az autó design-jához, az első lámpákhoz. két kikötés volt, hogyha lehet az egyik széle a lokos döntött vonalát kövesse, a másik, hogy jó 30° ban meg legyen döntve lefele a lámpatest és úgy világítson előre. mert a lökös is megy befele. (ez talán a képen nem annyira látszik.
Nem is volt gond. Találtam többet is ami tetszik. Voltam nem kevés bontóban, odamértem a kocsihoz, lemértem centivel, volt amit szinte oda döntottek, egyik oldala döntött, kerekített, másik egyenesen le, mintha a sajátja lenne(ami sajnos sosem készült el).
Jó volt az E39-es bömös ködlámpája, a Seat Cordobáé. Mind tökélyek, mondjuk még utángyártottba is 7-8 darabjuk. De egy bajom van
Megnéztem és ott ahol kivágnám a műanyag kis lamellákat a lökösből, rögtön mögötte pár centire egy karosszéria elem. Tömör vas. És ráadásul elég jelentős sszerepe van, mivel nagyon vastag
Ugrott az egész. Vagy mégse?
Nem tudtok olyan ködöst, ami hátrafele az üveg búrájától keveset nyúlik befele? mert ezek az utángyártottak 10-15 centit is sajnos:(
Még egyen gondolkozok. a 3-as golfnak van a lökösébe dupla ködlámpa és az index egy csíkba. 3-3 kis lámpa. biztos tudjátok. azthiszem a vento-n is ez van. Annak nem tudjátok mennyit lóg hátra a foncsoros része? mert az még talán jól nézne ki benne. Na majd meglássuk

Csak lesz valami...
kicsit akár előre is lóghat.
Esetleg ha van felesleges téglalap alakú ködösötök, küldjetek képet, hátha elbusinesseljük.
Még egy kérdés. Akinek van esetleg olyan pótféklámpája, aminek törött a felfogató része, vagy esetleg a háza és nem használja, szóljatok. ahosszú vékony csík érdekel. nem a kocka. minél vékonyabb és hosszabb annál jobb!