Olaj ügyeink

Ha alkatrészre lenne szükséged, vagy meg szeretnél válni tőle nézz be ebbe a témakörbe!
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: PiciPeti »

Igen, a motorokba való olaj, elég másképp van adalékolva. Csúszásgátló adalékok, magasabb üzemi hõfokra vannak beállítva, más konstrukciójú váltókhoz igazítva, stb...
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
Gugyor
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Hatchback (3 ajtós)

Hozzászólás Szerző: Gugyor »

a lényeg hogy minõségi legyen
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Akkor tegyél bele márkás trafóolajat! :lol: :lol:

Akkora választék van olajból, szerintem simán találhatsz olyat ami megfelel a motorodba...
'07 E12 D-4D, Linea Luna
Gugyor
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

[quote="PiciPeti"]Akkor tegyél bele márkás trafóolajat! :lol: :lol:

Disznózsír nem jó? :D
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Melegen folyik az is :lol:
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Az a baj indulás elõtt alá kell gyújtani a motornak. :? De ha van kéznél, nyugodtan beletöltheted.... 8) :D
'07 E12 D-4D, Linea Luna
Gugyor
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

majd beépítek egy aparátot :D
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Nemrég cseréltem olajat az E9-ben. Liqui teljesen szintetikus 5W40 ment így bele a tavaszra (még pár hüvi) való tekintettel. Valami Super Leichtlauf... a neve.
Egyszerûen hihetetlen a különbség. Az ok, hogy az ember olajcsere utáni elsõ pár indításnál észreveszi, hogy "finomabban jár", de basszus ezt minden indulásnál hallom! Van, hogy 4 napig nem megy a kocsi, teljesen lefolyik a karterbe az olaj és jég hidegben sem hallok egyáltalán az olajnyomás felállása ideje alatt semmit. Pedig felpörög rögtön 2 ezerre... Lehet közrejátszik az is, hogy más olajszûrõm van (Toyota kínai), de egyáltalán nem errõl híres.
Szerintem a nagyon jó hideg oldali tényezõknek köszönhetõ, hogy egész folyékony marad még mínuszban is.

Köszönet Sede7-nek is, mert az övébe vettem ilyet és végül emiatt döntöttem a kipróbálása mellett. Egyáltalán nem bántam meg. Mindenkinek ajánlom.
Finomabban, picit halkabban jár tõle a motor. Egyszerûen érezni, ahogy vidáman duruzsol és örül az új ízületeknek :)

Bardos6, Frool, Bohi. Tieteknél hallok hidegindulásnál jó pár fordulatnyi koporászást. Esetleg próbáljátok ki. Mondjuk ha ringre mentek, meg huzamosabb távon õrültködtök, akkor inkább más meleg oldalt. (bár nem biztos, hogy ez annyira szar ott)
Klubelnök

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

Kép
Bohi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bohi »

Köszi Matyi, nálam amúgy is aktuális most! Majd jobban belemegyek vétel elõtt, valszeg én is váltok castrolról. Nagyon hosszú állatkodások nem szoktak játszani csak közúton való meghibbanás, ami nem tart sokáig! :lol:
Igen, beindulásnál valóban kopogós. (castrol edge 10W60)
'87 E8 GT SEDAN
Prius II
kleingy
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: kleingy »

Látom egy újabb LM rajongóval állunk szemben! :D 8) :yeah:
Kép

1999 liftback, 1.3 4E-FE
gecsa
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: gecsa »

castrolt én is hanyagolni fogom most...én úgy vettem észre,hogy nagyobb fordulaton mintha összeesne az olaj..még nem tudom mi lesz az utód...
Danee21
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: Danee21 »

kleingy írta:Látom egy újabb LM rajongóval állunk szemben! :D 8) :yeah:
Nincs ezen semmi meglepõ, nagyon kiegyensulyozott olajat gyártanak, nem másolják, stb. Korrekt az ár/minõség arány:) ennyi a titka.
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Srácok! Azért ne találjuk már ki 1 hét alatt, hogy a Castrol a világ legszarabb olaja!!
Sok sok évig jártunk velük mindenféle probléma nélkül, sõõt! Mindig is a Bárdi nagykerben vettem, nem éreztem a régiekhez képest sem különbséget, talán nem a hamisítványt kaptam.
Az LM se csúcs, de egy hasonló jó kompromisszum. Ez nem a legolcsóbb 5W40, hanem az egyik legjobb Full szintetikusa. Lehet ezért éreztem a különbséget, de inkább fõleg azért, mert olyan keveset jártam az E9-el a télen, hogy az 1000-et futott 10W60-at nem volt szívem (pénzem) lecserélni. Inkább nagyon óvatoskodtam hidegindulásnál.
Magyarul továbbra is jó olajnak tartom utcára akár a sima magnatec 5W40-et is és nehogy már kitaláljuk, hogy a Valvoline, Botond, meg a Tesco jobb nála. (persze eredetirõl beszélek).
Hozzáteszem még olyan infot se hallottam volna, hogy a hamisítványtól 2 olajcsere után tönkrement volna a motor.

Az, hogy valaki extrém módon odafigyel az autójára és akár elmegy a Motulig, az úgyis csak hosszú távon térül meg.
Klubelnök

Kép
Danee21
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: Danee21 »

Pacsker írta:Srácok! Azért ne találjuk már ki 1 hét alatt, hogy a Castrol a világ legszarabb olaja!!
Sok sok évig jártunk velük mindenféle probléma nélkül, sõõt! Mindig is a Bárdi nagykerben vettem, nem éreztem a régiekhez képest sem különbséget, talán nem a hamisítványt kaptam.
Az LM se csúcs, de egy hasonló jó kompromisszum. Ez nem a legolcsóbb 5W40, hanem az egyik legjobb Full szintetikusa. Lehet ezért éreztem a különbséget, de inkább fõleg azért, mert olyan keveset jártam az E9-el a télen, hogy az 1000-et futott 10W60-at nem volt szívem (pénzem) lecserélni. Inkább nagyon óvatoskodtam hidegindulásnál.
Magyarul továbbra is jó olajnak tartom utcára akár a sima magnatec 5W40-et is és nehogy már kitaláljuk, hogy a Valvoline, Botond, meg a Tesco jobb nála. (persze eredetirõl beszélek).
Hozzáteszem még olyan infot se hallottam volna, hogy a hamisítványtól 2 olajcsere után tönkrement volna a motor.

Az, hogy valaki extrém módon odafigyel az autójára és akár elmegy a Motulig, az úgyis csak hosszú távon térül meg.
nem most lett kitalálva, évek óta ismert /mikor az EDGE nevet elkezdték használni/. Persze ez lehet hogy neked, vagy egyes embereknek rossz érzés hogy a kultivált jó olajról ezt kell hallani:). Amugy pedig nem feltétlen szar, csak az elvárt minõséget nem hozza. Egy tekintetben sem, viszont az ára relative magas. Errõl szól csak a dolog.
Bardos6
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Bardos6 »

Pacsker írta:Nemrég cseréltem olajat az E9-ben. Liqui teljesen szintetikus 5W40 ment így bele a tavaszra (még pár hüvi) való tekintettel. Valami Super Leichtlauf... a neve.
Egyszerûen hihetetlen a különbség. Az ok, hogy az ember olajcsere utáni elsõ pár indításnál észreveszi, hogy "finomabban jár", de basszus ezt minden indulásnál hallom! Van, hogy 4 napig nem megy a kocsi, teljesen lefolyik a karterbe az olaj és jég hidegben sem hallok egyáltalán az olajnyomás felállása ideje alatt semmit. Pedig felpörög rögtön 2 ezerre... Lehet közrejátszik az is, hogy más olajszûrõm van (Toyota kínai), de egyáltalán nem errõl híres.
Szerintem a nagyon jó hideg oldali tényezõknek köszönhetõ, hogy egész folyékony marad még mínuszban is.

Köszönet Sede7-nek is, mert az övébe vettem ilyet és végül emiatt döntöttem a kipróbálása mellett. Egyáltalán nem bántam meg. Mindenkinek ajánlom.
Finomabban, picit halkabban jár tõle a motor. Egyszerûen érezni, ahogy vidáman duruzsol és örül az új ízületeknek :)

Bardos6, Frool, Bohi. Tieteknél hallok hidegindulásnál jó pár fordulatnyi koporászást. Esetleg próbáljátok ki. Mondjuk ha ringre mentek, meg huzamosabb távon õrültködtök, akkor inkább más meleg oldalt. (bár nem biztos, hogy ez annyira szar ott)
Én is ilyen olajra cseréltem le a castrol 5w40 és picit csendesebb lett, túl nagy külömbséget nem vettem észre.
EE90 Hatchback XLi 1.3 2E-E
AE95 Sedan 4WD Gli 1.6 4A-FE
AE92 Liftback GT-i 1.6 4A-GE
MR2 AW11 GT 1.6 4A-GE
ST162 Coupe GT 2.0 3S-GE
Válasz küldése