Legtomegmero, szonda?sede7 írta:Na, "beérkeztek" az autópályás adatok: a szûk 200km-es távon 9,3sede7 írta:Ha lesz huzamosabb pálya vagy országút a közeljövõben, mondom azt is.(gyakorlatilag állandó 130-as tempót tudtam menni az új kamion-törvénynek köszönhetõen
). Itt valami nem oké. Szabber 1700km-rel ezelõtt cserélt nekem termosztátot, azóta 10,1 a vegyes átlagom. Kinek milyen ötlete van? Plíz help!
Fogyasztás
- montoya
- Fanatikus fórumozó

IS200 '01
Carina Coupe 1.8 XE - RIP 
Carina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Carina Coupe 1.6 DXDatsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
- Bruce E9
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Ezek a fogyi adatok jelzik, hogy valami nagyon nincsen rendben. Tényleg csak ötletelés:sede7 írta:Na, "beérkeztek" az autópályás adatok: a szûk 200km-es távon 9,3sede7 írta:Ha lesz huzamosabb pálya vagy országút a közeljövõben, mondom azt is.(gyakorlatilag állandó 130-as tempót tudtam menni az új kamion-törvénynek köszönhetõen
). Itt valami nem oké. Szabber 1700km-rel ezelõtt cserélt nekem termosztátot, azóta 10,1 a vegyes átlagom. Kinek milyen ötlete van? Plíz help!
üresben jól gurul az autó? könnyedén? fékek nem szorulnak, guminyomás, kerékcsapágyak rendben? kézifék esetleg nem fog folyamatosan?
Ha katalizátoros, akkor még a katalizátor is össze lehet szakadva benne és dugítja a kipufogó rendszert, vagy a hátsó dobban, van dugó (hangszigetelõ összeszakadt benne, vízdugó, stb.)
Ha ezek kizárhatók, akkor a motor beállítással (gyújtás, injektálás) vagy a motor állapotával (mechanikailag szorul valami akár valami csapágy, pl. szervószivattyú, ha van klímakompresszor, stb.) .
----------------------------------
Forró Fecske
AE92 Corolla Liftback GT-i, Black Top G6
Forró Fecske
AE92 Corolla Liftback GT-i, Black Top G6
- Yautja
- Gyakori látogató

Melyik motorod van?sede7 írta:Na, "beérkeztek" az autópályás adatok: a szûk 200km-es távon 9,3sede7 írta:Ha lesz huzamosabb pálya vagy országút a közeljövõben, mondom azt is.(gyakorlatilag állandó 130-as tempót tudtam menni az új kamion-törvénynek köszönhetõen
Szondáknál égni kellene a motorjelzõnek, de vannak még csodák.
2000 elõtti toyotát nehezebb kód olvasni, de érdemes lenne.
De termosztát csere elõtt jobb fogyasztásod volt? Nálam elõfordult, hogy a hõmérõ jót mutatott, de mégse volt jó fûtés és fogyasztott is.
Nálam átlag fogy:
Vegyes:
E11 4E-FE (1,3) : 6,5-7
E12: 4ZZ (1,4): 7,8-8,3 (itt sok klíma is van, nehezebb kaszni és sajnos a vvt-ik többet esznek és nyomom is neki)
E12 '05 2ZZ-GE 1,8 TS facelift (5 ajtós) 192 Lóerõ 
Autóvillamosság - autó javítás - Toyota szervizelés - gumiszerelés - autóhifi stb.
Autóvillamosság - autó javítás - Toyota szervizelés - gumiszerelés - autóhifi stb.
- montoya
- Fanatikus fórumozó

Bmeg, többet töltessz az 1.4-be, mint én az 1.6-baYautja írta:Melyik motorod van?sede7 írta:Na, "beérkeztek" az autópályás adatok: a szûk 200km-es távon 9,3sede7 írta:Ha lesz huzamosabb pálya vagy országút a közeljövõben, mondom azt is.(gyakorlatilag állandó 130-as tempót tudtam menni az új kamion-törvénynek köszönhetõen
Szondáknál égni kellene a motorjelzõnek, de vannak még csodák.
2000 elõtti toyotát nehezebb kód olvasni, de érdemes lenne.
De termosztát csere elõtt jobb fogyasztásod volt? Nálam elõfordult, hogy a hõmérõ jót mutatott, de mégse volt jó fûtés és fogyasztott is.
Nálam átlag fogy:
Vegyes:
E11 4E-FE (1,3) : 6,5-7
E12: 4ZZ (1,4): 7,8-8,3 (itt sok klíma is van, nehezebb kaszni és sajnos a vvt-ik többet esznek és nyomom is neki)
IS200 '01
Carina Coupe 1.8 XE - RIP 
Carina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Carina Coupe 1.6 DXDatsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
- sede7
- Aktív fóruméletet élõ

Köszi a hozzászólásokat, ömlesztett válaszok következnek:
Nem maga a szonda a légtömegmérõ? Sajnos én a legalapabb alapokon túl nem konyítok az autókhoz
Meg tudok nézni valamit valahol, amibõl esetleg kiderül valami?
4A-FEYautja írta:Melyik motorod van?
montoya írta:Legtomegmero, szonda?
Megtörtént többször is, legutóbb Szabber nézte úgy egy hónapja. "Papíron" minden rendben volt.Yautja írta:Szondáknál égni kellene a motorjelzõnek, de vannak még csodák. 2000 elõtti toyotát nehezebb kód olvasni, de érdemes lenne.
Nem maga a szonda a légtömegmérõ? Sajnos én a legalapabb alapokon túl nem konyítok az autókhoz
Kézifék nekem jónak tûnt, guminyomás elõl 2,3 és hátul 2,1 (175/65R14). Hátsó fékdobokat tisztított Szabber, de próbakört is ment vele, és csak a kopogós futómû zavarta (amit azóta orvosolt is, részletek majd jönnek a projektembe).Bruce E9 írta:üresben jól gurul az autó? könnyedén? fékek nem szorulnak, guminyomás, kerékcsapágyak rendben? kézifék esetleg nem fog folyamatosan?
Erre sajnos szintén nem tudok mit mondaniBruce E9 írta:Ha katalizátoros, akkor még a katalizátor is össze lehet szakadva benne és dugítja a kipufogó rendszert, vagy a hátsó dobban, van dugó (hangszigetelõ összeszakadt benne, vízdugó, stb.)
Intelligens a motorvezérlés, hiába állítottunk az alapjáraton, pár nap (kb. 200km) után visszakúszott alacsonyra. A többi pontra az elõzõ válaszommal megegyezõ a feleletemBruce E9 írta:Ha ezek kizárhatók, akkor a motor beállítással (gyújtás, injektálás) vagy a motor állapotával (mechanikailag szorul valami akár valami csapágy, pl. szervószivattyú, ha van klímakompresszor, stb.) .
Elõtte még szarabb volt, 12,8 körül tetõzött. Mielõtt elszaródott volna a termosztát 9,5-10 volt a nyári vegyes (pálya 8,6), tehát a probléma már akkor is fennállt.Yautja írta:De termosztát csere elõtt jobb fogyasztásod volt? Nálam elõfordult, hogy a hõmérõ jót mutatott, de mégse volt jó fûtés és fogyasztott is.
- Bubi
- Fanatikus fórumozó

Egyszer egy srác (anno) beugrott hozzánk a kútra tankolni egy Chevy Yukonnal. Asszem 100 liter feletti tankja van. 6,5 literes V8-as turbodízel. Akkor olyan 20-25 ezret fizetett. Õ állítása szerint hetente 2 hetente tankolt. Ezt a szintet nem fogjuk elérni 4E FE-vel. Én is megérzem az áremelést, fáj az a +3-4000 havonta de azért ez még talán kordában tartható.
A nagyobb baj, hogy másodlagos hatása is van az üzemanyagár emelkedésnek. Ennek a hatása egyelõre olyan pontosan nem lemodellezhetõ.
A nagyobb baj, hogy másodlagos hatása is van az üzemanyagár emelkedésnek. Ennek a hatása egyelõre olyan pontosan nem lemodellezhetõ.
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Ahhoz képest, hogy a 4AGE "G"-s teljesítményre fokozott és nem "F"-es gazdaságosságra tervezett motor, tökéletesen elégedett vagyok a fogyasztásával!
Egy szigorú 3 személyes országutat nemrég teljesített 6,16-al, most meg egy igazi kiképzést 7,78-al.
Bõvebben az utóbbiról:
viewtopic.php?p=56660#56660
Mindemellett, ha kell, akkor gyönyörûen megindul.
Egy szigorú 3 személyes országutat nemrég teljesített 6,16-al, most meg egy igazi kiképzést 7,78-al.
Bõvebben az utóbbiról:
viewtopic.php?p=56660#56660
Mindemellett, ha kell, akkor gyönyörûen megindul.
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)