Fogyasztás

Szükség esetén nyissatok bátran új témát, de csak akkor, ha máshova tényleg nem illik.
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: montoya »

sede7 írta:
sede7 írta:Ha lesz huzamosabb pálya vagy országút a közeljövõben, mondom azt is.
Na, "beérkeztek" az autópályás adatok: a szûk 200km-es távon 9,3 :( (gyakorlatilag állandó 130-as tempót tudtam menni az új kamion-törvénynek köszönhetõen :)). Itt valami nem oké. Szabber 1700km-rel ezelõtt cserélt nekem termosztátot, azóta 10,1 a vegyes átlagom. Kinek milyen ötlete van? Plíz help!
Legtomegmero, szonda?
IS200 '01
:glcarina: Carina Coupe 1.8 XE - RIP :(
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Bruce E9
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: Bruce E9 »

sede7 írta:
sede7 írta:Ha lesz huzamosabb pálya vagy országút a közeljövõben, mondom azt is.
Na, "beérkeztek" az autópályás adatok: a szûk 200km-es távon 9,3 :( (gyakorlatilag állandó 130-as tempót tudtam menni az új kamion-törvénynek köszönhetõen :)). Itt valami nem oké. Szabber 1700km-rel ezelõtt cserélt nekem termosztátot, azóta 10,1 a vegyes átlagom. Kinek milyen ötlete van? Plíz help!
Ezek a fogyi adatok jelzik, hogy valami nagyon nincsen rendben. Tényleg csak ötletelés:

üresben jól gurul az autó? könnyedén? fékek nem szorulnak, guminyomás, kerékcsapágyak rendben? kézifék esetleg nem fog folyamatosan?

Ha katalizátoros, akkor még a katalizátor is össze lehet szakadva benne és dugítja a kipufogó rendszert, vagy a hátsó dobban, van dugó (hangszigetelõ összeszakadt benne, vízdugó, stb.)

Ha ezek kizárhatók, akkor a motor beállítással (gyújtás, injektálás) vagy a motor állapotával (mechanikailag szorul valami akár valami csapágy, pl. szervószivattyú, ha van klímakompresszor, stb.) .
----------------------------------
Forró Fecske
AE92 Corolla Liftback GT-i, Black Top G6
Birka
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Birka »

Lambda szonda?
Yautja
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: Yautja »

sede7 írta:
Melyik motorod van?

Szondáknál égni kellene a motorjelzõnek, de vannak még csodák.
2000 elõtti toyotát nehezebb kód olvasni, de érdemes lenne.

De termosztát csere elõtt jobb fogyasztásod volt? Nálam elõfordult, hogy a hõmérõ jót mutatott, de mégse volt jó fûtés és fogyasztott is.
Nálam átlag fogy:
Vegyes:
E11 4E-FE (1,3) : 6,5-7
E12: 4ZZ (1,4): 7,8-8,3 (itt sok klíma is van, nehezebb kaszni és sajnos a vvt-ik többet esznek és nyomom is neki)
E12 '05 2ZZ-GE 1,8 TS facelift (5 ajtós) 192 Lóerõ :)

Autóvillamosság - autó javítás - Toyota szervizelés - gumiszerelés - autóhifi stb.
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Yautja írta:
sede7 írta:
Melyik motorod van?

Szondáknál égni kellene a motorjelzõnek, de vannak még csodák.
2000 elõtti toyotát nehezebb kód olvasni, de érdemes lenne.

De termosztát csere elõtt jobb fogyasztásod volt? Nálam elõfordult, hogy a hõmérõ jót mutatott, de mégse volt jó fûtés és fogyasztott is.
Nálam átlag fogy:
Vegyes:
E11 4E-FE (1,3) : 6,5-7
E12: 4ZZ (1,4): 7,8-8,3 (itt sok klíma is van, nehezebb kaszni és sajnos a vvt-ik többet esznek és nyomom is neki)
Bmeg, többet töltessz az 1.4-be, mint én az 1.6-ba :D Kollégának amúgy 4A-FE-je van. De a 8l 4ZZ-vel ugye Budapest és nem vegyes?
IS200 '01
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
sede7
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: sede7 »

Köszi a hozzászólásokat, ömlesztett válaszok következnek:
Yautja írta:Melyik motorod van?
4A-FE
montoya írta:Legtomegmero, szonda?
Yautja írta:Szondáknál égni kellene a motorjelzõnek, de vannak még csodák. 2000 elõtti toyotát nehezebb kód olvasni, de érdemes lenne.
Megtörtént többször is, legutóbb Szabber nézte úgy egy hónapja. "Papíron" minden rendben volt.
Nem maga a szonda a légtömegmérõ? Sajnos én a legalapabb alapokon túl nem konyítok az autókhoz :oops:
Bruce E9 írta:üresben jól gurul az autó? könnyedén? fékek nem szorulnak, guminyomás, kerékcsapágyak rendben? kézifék esetleg nem fog folyamatosan?
Kézifék nekem jónak tûnt, guminyomás elõl 2,3 és hátul 2,1 (175/65R14). Hátsó fékdobokat tisztított Szabber, de próbakört is ment vele, és csak a kopogós futómû zavarta (amit azóta orvosolt is, részletek majd jönnek a projektembe).
Bruce E9 írta:Ha katalizátoros, akkor még a katalizátor is össze lehet szakadva benne és dugítja a kipufogó rendszert, vagy a hátsó dobban, van dugó (hangszigetelõ összeszakadt benne, vízdugó, stb.)
Erre sajnos szintén nem tudok mit mondani :oops: Meg tudok nézni valamit valahol, amibõl esetleg kiderül valami? :)
Bruce E9 írta:Ha ezek kizárhatók, akkor a motor beállítással (gyújtás, injektálás) vagy a motor állapotával (mechanikailag szorul valami akár valami csapágy, pl. szervószivattyú, ha van klímakompresszor, stb.) .
Intelligens a motorvezérlés, hiába állítottunk az alapjáraton, pár nap (kb. 200km) után visszakúszott alacsonyra. A többi pontra az elõzõ válaszommal megegyezõ a feleletem :)
Yautja írta:De termosztát csere elõtt jobb fogyasztásod volt? Nálam elõfordult, hogy a hõmérõ jót mutatott, de mégse volt jó fûtés és fogyasztott is.
Elõtte még szarabb volt, 12,8 körül tetõzött. Mielõtt elszaródott volna a termosztát 9,5-10 volt a nyári vegyes (pálya 8,6), tehát a probléma már akkor is fennállt.
ksz315
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: ksz315 »

A: nehéz a lábad :)
B: akaszd le a 1.5t-s utánfutót :D
C: egyebet nem mondhatok, kérem kapcsolja ki a kamerát :D

(feltételezem gyertyák is lettek cserélve vásárlás után)
E11 liftback 4E-FE 1998 JT.... Volt
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Ma tankoltam, kb 350km pálya és kb 130km város átlaga 7.55. A gumik mérete és az idõjárás függvényében egész kellemes.
IS200 '01
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Laic
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: Laic »

Megnyugodtam, nekem 100% városi mellett (igaz csak 185-ös gumival) szokott ennyi lenni.
Ma meló után megyek tele-tankolni, már félek elõre a fizetendõ összegtõl :?
Toyota Corolla 1,4 sedan E11 4E-FE
Birka
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

15 pénz már nem elég egy teletankra. Vagy nagyon rég raktam már tele, vagy nagyon megy a anyag ára felfele. :brrr:
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Mai tankolás eredménye: 7.2. Ami annak függvényében, hogy mostanság megfogtam 1-2 méretes dugót a hungárián (pl ma du 4-kor), elég kellemetes.
IS200 '01
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bubi »

Egyszer egy srác (anno) beugrott hozzánk a kútra tankolni egy Chevy Yukonnal. Asszem 100 liter feletti tankja van. 6,5 literes V8-as turbodízel. Akkor olyan 20-25 ezret fizetett. Õ állítása szerint hetente 2 hetente tankolt. Ezt a szintet nem fogjuk elérni 4E FE-vel. Én is megérzem az áremelést, fáj az a +3-4000 havonta de azért ez még talán kordában tartható.
A nagyobb baj, hogy másodlagos hatása is van az üzemanyagár emelkedésnek. Ennek a hatása egyelõre olyan pontosan nem lemodellezhetõ.
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
Birka
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Persze, de ez egy tankra vetített plusz.
Elég sokat autózom, így kb egy 10essel több tavalyhoz képest.
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Alakul a fogyasztás így, hogy picit jobb idõ van. Mondjuk ebben még bõven voltak reggeli 4 fokok, meg hidegebb utak, de így most 6.9 lett.

Életem legdrágább tankolása is megvolt ma, 16.800ft...
IS200 '01
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Ahhoz képest, hogy a 4AGE "G"-s teljesítményre fokozott és nem "F"-es gazdaságosságra tervezett motor, tökéletesen elégedett vagyok a fogyasztásával!
Egy szigorú 3 személyes országutat nemrég teljesített 6,16-al, most meg egy igazi kiképzést 7,78-al. :luv:

Bõvebben az utóbbiról:
viewtopic.php?p=56660#56660

Mindemellett, ha kell, akkor gyönyörûen megindul.
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
Válasz küldése