Egyéb Toyoták

Karosszéria variánsok, motorfajták, egyéb típusok. Toyotainkról szakmai beszélgetések, tudnivalók, érdekességek...
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: montoya »

Fõleg keletrõl. Németországitól kevéssé félnék, ott legalább a szar üzemanyag nem valószínû.
IS200 '01
:glcarina: Carina Coupe 1.8 XE - RIP :(
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
ksz315
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: ksz315 »

Sajnos az elsõ generációs 2.0D4D tényleg kényes darab, sok-sok drága alkatrésszel. A helyedben ilyet maximum ismerõstõl (aki elsõ tulaj) vennék. Nem tudom mennyit mész évente, mennyire fontos a fogyasztás, de én lehet a benzinest venném inkább, abból is a vvti elõttit. Abból is volt 1.6 (4AFE), 1.8 (7AFE) és 2.0 (3SFE), tehát kedvedre válogathatsz, és azért ezek elég tartós, kiforrott konstrukciójú motorok.
A korai D4D-k parája miat beszéltem rá apum anno a második generációs Avensis ráncfelvarrott verziójára, mert az már egy teljesen más motor, amit a 2.2D-CAT-bõl faragtak vissza. Persze ez már egy másik árkategória.
E11 liftback 4E-FE 1998 JT.... Volt
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bubi »

Az 1,6 kevés. Nehézkes és a fogyasztása se lehet v.mi jó. Én is a benzinesre szavaznék. Használtban csak szívó D-t vennék.
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
Slampixxx
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Slampixxx »

Kép
Corolla KE50 Liftback_ 1977
Corolla TE51 Liftback
Corolla TE51 Liftback DeLuxe USA_ 1979
Model F_ 1986

·A komoly vasak hátul tekernek·
Kép
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Máskor ne ebbe a topicba, de nagyon jó! :)
Megvetted? Mi ez? Melyik típus idejébe csinálták?
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
Slampixxx
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Slampixxx »

Sajnos csak az oldjapanesecar fórumon találtam valakinek a projektjénél...
De jól jönne az enyémhez is! 8)
Corolla KE50 Liftback_ 1977
Corolla TE51 Liftback
Corolla TE51 Liftback DeLuxe USA_ 1979
Model F_ 1986

·A komoly vasak hátul tekernek·
Kép
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2007
Autód típusa (és generációja): Verso
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: MPV

Hozzászólás Szerző: bepi81 »

PiciPeti írta:Ha common rail-es(D-4D az ave. (teljesítmény alapján nem az), akkor nagyon óvatosan. A porlasztócsúcs sor több mint fél misi, változó geometriás turbó szintén. Rengeteg drága hibaforrása van. És elég egyszer valami szemetet betankolni, vagy pár év papázás után megküldeni autópályán, vagy autópályás zavarás után egybõl leállítani....

Ha sima TD, vagy PD, akkor a fentiek nem igazak... Max az utolsó...
Ha 2.0 d-4d, akkor én a 116LE-s verziót ajánlanám belõle. Mint minden dízelre, erre is figyelni kell, a ZK-s fórumon van topicja, esetleg nézz be oda is. Hibaforrás lehet a kettõstömegû lendkerék, illetve, ha nem rendeltetésszerûen volt használva, akkor porlasztócsúcsok. Utóbbiak igen borsos árúak, de a turbó közel sem fél millás költség, bár ahhoz tényleg nagyon ütni-verni kell, hogy tönkremenjen.

Haveromnak egy 2005-ös Corolla Versoja volt ezzel a motorral, használat közben ütötte-verte (pályán 180-200 padlón), de 15.000-ként minden szükséges elõírnak megfelelõ karbantartást megkapott a debreceni Toyota szervizben, neki 150.000km alatt semmi(!) gondja nem jött elõ. Ja, de, 4 év alatt kb 2x cserélt benne vmelyik izzót.

Bármelyik PD-nek is pontosan ugyanezen hibái lehetnek, tehát minden karbantartás/használatfüggõ.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bepi81 2011 szept. 01, 02:29 pm-kor.
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
sede7
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: sede7 »

bepi81 írta:Haveromnak egy 2005-ös Corolla Versoja volt ezzel a motorral, használat közben ütötte-verte (pályán 180-200 padlón), de 15.000-ként minden szükséges elõírnak megfelelõ karbantartást megkapott a debreceni Toyota szervizben, neki 150.000km alatt semmi(!) gondja nem jött elõ. Ja, de, 4 év alatt kb 2x cserélt benne vmelyik izzót.
Azért a komoly hibák zöme nem az elsõ 4-5 évben jön ki egy autón (pláne a garanciális idõszak alatt nem jellemzõ), úgyhogy én nem vonnám le azt a következtetést, hogy kb. mindegy hogy használtak egy autót, ha megkapja az elõírt szervizelést.
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Pedig hidd el, hogy nagyon sokat számít, kb megfelezed az esélyt arra, hogy bármi gondod legyen vele... A haverom használata mellett egy francia szemét már régen széthullott volna... Ma is láttam az exautóját, ezt a versot, itt Csabán, egy helyi faci vette meg... Még nem beszéltem vele, de ahogy elnézem, továbbra sincs egy deka füstje sem...
A másik, hogy a családunkban a dízel autók mind külföldrõl behozottak (tesómnál a 3., anyumnál szintén), mind autópályás elõélettel, szervizkönyvvel (>150.000km) lettek véve, nem is volt velük olyan gond, ami az elõzõ tulaj igénytelensége miatt nálunk jött volna ki. Olyan volt velük (Passat), ami a mi hülyeségünk miatt jelentkezett... Szóval, hidd el, elsõsorban a megfelelõ karbantartás számít, aztán nem sokkal lemaradva a használat... :wink:
sede7
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: sede7 »

bepi81 írta:Pedig hidd el, hogy nagyon sokat számít, kb megfelezed az esélyt arra, hogy bármi gondod legyen vele... A haverom használata mellett egy francia szemét már régen széthullott volna... Ma is láttam az exautóját, ezt a versot, itt Csabán, egy helyi faci vette meg... Még nem beszéltem vele, de ahogy elnézem, továbbra sincs egy deka füstje sem...
A másik, hogy a családunkban a dízel autók mind külföldrõl behozottak (tesómnál a 3., anyumnál szintén), mind autópályás elõélettel, szervizkönyvvel (>150.000km) lettek véve, nem is volt velük olyan gond, ami az elõzõ tulaj igénytelensége miatt nálunk jött volna ki. Olyan volt velük (Passat), ami a mi hülyeségünk miatt jelentkezett... Szóval, hidd el, elsõsorban a megfelelõ karbantartás számít, aztán nem sokkal lemaradva a használat... :wink:
Nem azt mondtam, hogy nem számít a karbantartás, hanem azt, hogy nem semlegesíti a használatot!

Ha rosszul fogalmazol meg valamit, és valaki jó szándéktól vezérelve kijavít, akkor miért nem lehet azt mondani, hogy jogos, rosszul fogalmaztál? Sokszor addig próbálod csûrni-csavarni a dolgokat, amíg ki nem hozod, hogy igazad volt.:) Ebbõl lesznek a floodok és az átláthatatlan fórumok. Már pedig nem az a lényeg, hogy minél több hozzászólás legyen, hanem hogy minél jobbak. A "konkurens" fórumban elhangzó hasznos észrevételek pl. gyakorlatilag kihámozhatatlanok azok számára, akik nem hardcore, napi szintû felhasználói - szvsz.
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Köszönöm Sede7!
Klubelnök

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

Kép
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Sede7, a másik fórumot miért nevezed "konkurensnek"? Mondom én, hogy ez nálatok egy - bocsánat, de - hülye szokás...
Nem akartam csûrni-csavarni a dolgot, csak érzékeltetni, hogy arányaiban többet számít, de legalább annyit a helyes karbantartás, mint a használat módja. Tudnék Neked legalább 4-5 olyan autót mondani így hirtelen, amelyeket hajtanak, mint animal, viszont mindenben megkapják a lehetõ legjobb alkatrészeket, folyadékokat.
Nem azt mondtam, hogy Te szerinted nem számít a karbantartás, csupán azt, hogy - szerintem - fontosabb a karbantartás és nem sokkal lemaradva utána a használat módja. Olvass vissza, nyugodtan, nem állítottam mást. :wink:
Nem is akartalak kioktatni, ha ez lett volna a célom, ami amúgy baromira nem jellemzõ rám, más stílusban tettem volna. Csupán elmondtam a véleményemet senkire nem ráerõszakolva, amit légyszi, ne javíts ki a jövõben. Fogadd el, hogy vannak dolgok, amiket nem egyformán látunk, és úgy gondolom, a fórum arra való, hogy ezeket leírjuk. Utolsó mondatommal kapcsolatban MOST kijavíthatsz, ha nem így "van". :wink:
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: PiciPeti »

bepi!

Ezeket a modern, nagyfordulatú turbókat elég egyszer úgy leállítani, hogy izzik... Onnantól csak idõ kérdése mikor reped szét a csigaház... Olyan gyorsan hûl meg izzásról, hogy mikrorepedések keletkeznek az anyagban...

Lehet hogy 1 héten belül, de lehet csak 1-2 év múlva kap olyan terhelést, hogy leadja a forgalmit...

A hajtásra meg csak annyit mondok, hogy kétszeres fordulathoz négyzetes kopás társul. Ezen nem segít semmilyen olajcsere, karbantartás... Egyszerûen hamarabb fog elkopni a motor. A karbantartással csak annyit érsz el, hogy nem egy meghibásodás miatt (vezérlésszakadás pl), hanem a kopás miatt lesz használhatatlan egy idõ után a motor...

Ahogy sede mondta, a karbantartással nem semlegesíted a gyilkolást. Maximum kevésbé lesz káros, de ez sem igaz ugye mindenre...
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
Biagio
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Biagio »

Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.
No injektor No ABS No Computer No problem :e9bia:
Kép
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Teszteltük mi is hosszú úton, ugyanezzel a motorral.
Nekem ez már mind anyagválasztékra, mind egyszerûségére új autó, azonban tökéletes választás lehet. Pályán is elenyészõen evett 140 körüli tempónál 6.-ban. Egész tûrhetõen ment, tágas, halk... Olyan új Toyota :)
Klubelnök

Kép
Válasz küldése