Egyéb Toyoták
-
ksz315
- Aktív fóruméletet élõ

Sajnos az elsõ generációs 2.0D4D tényleg kényes darab, sok-sok drága alkatrésszel. A helyedben ilyet maximum ismerõstõl (aki elsõ tulaj) vennék. Nem tudom mennyit mész évente, mennyire fontos a fogyasztás, de én lehet a benzinest venném inkább, abból is a vvti elõttit. Abból is volt 1.6 (4AFE), 1.8 (7AFE) és 2.0 (3SFE), tehát kedvedre válogathatsz, és azért ezek elég tartós, kiforrott konstrukciójú motorok.
A korai D4D-k parája miat beszéltem rá apum anno a második generációs Avensis ráncfelvarrott verziójára, mert az már egy teljesen más motor, amit a 2.2D-CAT-bõl faragtak vissza. Persze ez már egy másik árkategória.
A korai D4D-k parája miat beszéltem rá apum anno a második generációs Avensis ráncfelvarrott verziójára, mert az már egy teljesen más motor, amit a 2.2D-CAT-bõl faragtak vissza. Persze ez már egy másik árkategória.
E11 liftback 4E-FE 1998 JT.... Volt
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Máskor ne ebbe a topicba, de nagyon jó! 
Megvetted? Mi ez? Melyik típus idejébe csinálták?
Megvetted? Mi ez? Melyik típus idejébe csinálták?
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2007
- Autód típusa (és generációja): Verso
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: MPV
Ha 2.0 d-4d, akkor én a 116LE-s verziót ajánlanám belõle. Mint minden dízelre, erre is figyelni kell, a ZK-s fórumon van topicja, esetleg nézz be oda is. Hibaforrás lehet a kettõstömegû lendkerék, illetve, ha nem rendeltetésszerûen volt használva, akkor porlasztócsúcsok. Utóbbiak igen borsos árúak, de a turbó közel sem fél millás költség, bár ahhoz tényleg nagyon ütni-verni kell, hogy tönkremenjen.PiciPeti írta:Ha common rail-es(D-4D az ave. (teljesítmény alapján nem az), akkor nagyon óvatosan. A porlasztócsúcs sor több mint fél misi, változó geometriás turbó szintén. Rengeteg drága hibaforrása van. És elég egyszer valami szemetet betankolni, vagy pár év papázás után megküldeni autópályán, vagy autópályás zavarás után egybõl leállítani....
Ha sima TD, vagy PD, akkor a fentiek nem igazak... Max az utolsó...
Haveromnak egy 2005-ös Corolla Versoja volt ezzel a motorral, használat közben ütötte-verte (pályán 180-200 padlón), de 15.000-ként minden szükséges elõírnak megfelelõ karbantartást megkapott a debreceni Toyota szervizben, neki 150.000km alatt semmi(!) gondja nem jött elõ. Ja, de, 4 év alatt kb 2x cserélt benne vmelyik izzót.
Bármelyik PD-nek is pontosan ugyanezen hibái lehetnek, tehát minden karbantartás/használatfüggõ.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bepi81 2011 szept. 01, 02:29 pm-kor.
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
- sede7
- Aktív fóruméletet élõ

Azért a komoly hibák zöme nem az elsõ 4-5 évben jön ki egy autón (pláne a garanciális idõszak alatt nem jellemzõ), úgyhogy én nem vonnám le azt a következtetést, hogy kb. mindegy hogy használtak egy autót, ha megkapja az elõírt szervizelést.bepi81 írta:Haveromnak egy 2005-ös Corolla Versoja volt ezzel a motorral, használat közben ütötte-verte (pályán 180-200 padlón), de 15.000-ként minden szükséges elõírnak megfelelõ karbantartást megkapott a debreceni Toyota szervizben, neki 150.000km alatt semmi(!) gondja nem jött elõ. Ja, de, 4 év alatt kb 2x cserélt benne vmelyik izzót.
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

Pedig hidd el, hogy nagyon sokat számít, kb megfelezed az esélyt arra, hogy bármi gondod legyen vele... A haverom használata mellett egy francia szemét már régen széthullott volna... Ma is láttam az exautóját, ezt a versot, itt Csabán, egy helyi faci vette meg... Még nem beszéltem vele, de ahogy elnézem, továbbra sincs egy deka füstje sem...
A másik, hogy a családunkban a dízel autók mind külföldrõl behozottak (tesómnál a 3., anyumnál szintén), mind autópályás elõélettel, szervizkönyvvel (>150.000km) lettek véve, nem is volt velük olyan gond, ami az elõzõ tulaj igénytelensége miatt nálunk jött volna ki. Olyan volt velük (Passat), ami a mi hülyeségünk miatt jelentkezett... Szóval, hidd el, elsõsorban a megfelelõ karbantartás számít, aztán nem sokkal lemaradva a használat...
A másik, hogy a családunkban a dízel autók mind külföldrõl behozottak (tesómnál a 3., anyumnál szintén), mind autópályás elõélettel, szervizkönyvvel (>150.000km) lettek véve, nem is volt velük olyan gond, ami az elõzõ tulaj igénytelensége miatt nálunk jött volna ki. Olyan volt velük (Passat), ami a mi hülyeségünk miatt jelentkezett... Szóval, hidd el, elsõsorban a megfelelõ karbantartás számít, aztán nem sokkal lemaradva a használat...
- sede7
- Aktív fóruméletet élõ

Nem azt mondtam, hogy nem számít a karbantartás, hanem azt, hogy nem semlegesíti a használatot!bepi81 írta:Pedig hidd el, hogy nagyon sokat számít, kb megfelezed az esélyt arra, hogy bármi gondod legyen vele... A haverom használata mellett egy francia szemét már régen széthullott volna... Ma is láttam az exautóját, ezt a versot, itt Csabán, egy helyi faci vette meg... Még nem beszéltem vele, de ahogy elnézem, továbbra sincs egy deka füstje sem...
Ha rosszul fogalmazol meg valamit, és valaki jó szándéktól vezérelve kijavít, akkor miért nem lehet azt mondani, hogy jogos, rosszul fogalmaztál? Sokszor addig próbálod csûrni-csavarni a dolgokat, amíg ki nem hozod, hogy igazad volt.
- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
Köszönöm Sede7!
Klubelnök

- bepi81
- Fanatikus fórumozó

Sede7, a másik fórumot miért nevezed "konkurensnek"? Mondom én, hogy ez nálatok egy - bocsánat, de - hülye szokás...
Nem akartam csûrni-csavarni a dolgot, csak érzékeltetni, hogy arányaiban többet számít, de legalább annyit a helyes karbantartás, mint a használat módja. Tudnék Neked legalább 4-5 olyan autót mondani így hirtelen, amelyeket hajtanak, mint animal, viszont mindenben megkapják a lehetõ legjobb alkatrészeket, folyadékokat.
Nem azt mondtam, hogy Te szerinted nem számít a karbantartás, csupán azt, hogy - szerintem - fontosabb a karbantartás és nem sokkal lemaradva utána a használat módja. Olvass vissza, nyugodtan, nem állítottam mást.
Nem is akartalak kioktatni, ha ez lett volna a célom, ami amúgy baromira nem jellemzõ rám, más stílusban tettem volna. Csupán elmondtam a véleményemet senkire nem ráerõszakolva, amit légyszi, ne javíts ki a jövõben. Fogadd el, hogy vannak dolgok, amiket nem egyformán látunk, és úgy gondolom, a fórum arra való, hogy ezeket leírjuk. Utolsó mondatommal kapcsolatban MOST kijavíthatsz, ha nem így "van".
Nem akartam csûrni-csavarni a dolgot, csak érzékeltetni, hogy arányaiban többet számít, de legalább annyit a helyes karbantartás, mint a használat módja. Tudnék Neked legalább 4-5 olyan autót mondani így hirtelen, amelyeket hajtanak, mint animal, viszont mindenben megkapják a lehetõ legjobb alkatrészeket, folyadékokat.
Nem azt mondtam, hogy Te szerinted nem számít a karbantartás, csupán azt, hogy - szerintem - fontosabb a karbantartás és nem sokkal lemaradva utána a használat módja. Olvass vissza, nyugodtan, nem állítottam mást.
Nem is akartalak kioktatni, ha ez lett volna a célom, ami amúgy baromira nem jellemzõ rám, más stílusban tettem volna. Csupán elmondtam a véleményemet senkire nem ráerõszakolva, amit légyszi, ne javíts ki a jövõben. Fogadd el, hogy vannak dolgok, amiket nem egyformán látunk, és úgy gondolom, a fórum arra való, hogy ezeket leírjuk. Utolsó mondatommal kapcsolatban MOST kijavíthatsz, ha nem így "van".
- PiciPeti
- Fanatikus fórumozó

bepi!
Ezeket a modern, nagyfordulatú turbókat elég egyszer úgy leállítani, hogy izzik... Onnantól csak idõ kérdése mikor reped szét a csigaház... Olyan gyorsan hûl meg izzásról, hogy mikrorepedések keletkeznek az anyagban...
Lehet hogy 1 héten belül, de lehet csak 1-2 év múlva kap olyan terhelést, hogy leadja a forgalmit...
A hajtásra meg csak annyit mondok, hogy kétszeres fordulathoz négyzetes kopás társul. Ezen nem segít semmilyen olajcsere, karbantartás... Egyszerûen hamarabb fog elkopni a motor. A karbantartással csak annyit érsz el, hogy nem egy meghibásodás miatt (vezérlésszakadás pl), hanem a kopás miatt lesz használhatatlan egy idõ után a motor...
Ahogy sede mondta, a karbantartással nem semlegesíted a gyilkolást. Maximum kevésbé lesz káros, de ez sem igaz ugye mindenre...
Ezeket a modern, nagyfordulatú turbókat elég egyszer úgy leállítani, hogy izzik... Onnantól csak idõ kérdése mikor reped szét a csigaház... Olyan gyorsan hûl meg izzásról, hogy mikrorepedések keletkeznek az anyagban...
Lehet hogy 1 héten belül, de lehet csak 1-2 év múlva kap olyan terhelést, hogy leadja a forgalmit...
A hajtásra meg csak annyit mondok, hogy kétszeres fordulathoz négyzetes kopás társul. Ezen nem segít semmilyen olajcsere, karbantartás... Egyszerûen hamarabb fog elkopni a motor. A karbantartással csak annyit érsz el, hogy nem egy meghibásodás miatt (vezérlésszakadás pl), hanem a kopás miatt lesz használhatatlan egy idõ után a motor...
Ahogy sede mondta, a karbantartással nem semlegesíted a gyilkolást. Maximum kevésbé lesz káros, de ez sem igaz ugye mindenre...
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
'07 E12 D-4D, Linea Luna
- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
Teszteltük mi is hosszú úton, ugyanezzel a motorral.
Nekem ez már mind anyagválasztékra, mind egyszerûségére új autó, azonban tökéletes választás lehet. Pályán is elenyészõen evett 140 körüli tempónál 6.-ban. Egész tûrhetõen ment, tágas, halk... Olyan új Toyota
Nekem ez már mind anyagválasztékra, mind egyszerûségére új autó, azonban tökéletes választás lehet. Pályán is elenyészõen evett 140 körüli tempónál 6.-ban. Egész tûrhetõen ment, tágas, halk... Olyan új Toyota
Klubelnök

Carina Coupe 1.6 DX