Autoreszelgetes
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
A "kisebb" hibákat nem küldi ki a mûszerfalra. Az csak kivillogtatásnál jelentkezik.
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
- Karl McKenick
- Újonc

- Karl McKenick
- Újonc

- toytomi
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1989
Az, hogy nem húz át, szerintem nem jelentheti azt, hogy nincs baja. Trafónál szintén. Nem bírsz esetleg kölcsönbe szerzeni kábelt, vagy trafót?
Egy próbát szerintem megérne.
CE90 XL Liftback - Kouki, 1C
Az egy igen kellemes hiba, legalább még megybepi81 írta:Mi lehet a hiba, ha az ablaktörlõ lapátok mûködnek ugyan, de amikor a kart alapállásba pöcköljük vissza, ott állnak meg a lapátok, ahol éppen vannak, tehát, nem térnek vissza a kiindulási helyzetbe.
Köszi a segítséget elõre is.
E11 sedan (4ZZFE)
- Karl McKenick
- Újonc

Trafó kilõve. Lett egy tartalék trafóm. Valószínûleg sosem lesz rá szükség...toytomi írta:Az, hogy nem húz át, szerintem nem jelentheti azt, hogy nincs baja. Trafónál szintén. Nem bírsz esetleg kölcsönbe szerzeni kábelt, vagy trafót?
Re: rángatás
Jó féle hibát szedtél össze.Karl McKenick írta:Szisztok!
E11 Corollám van, 4EFE motorral. Két külön trafós gyújtással.
Azt tapasztalom, hogy minden gyorsításkor és egyenletes sebességnél is 1700-2000-es fordulat közt rángat a motor. Nem kihagy, nem torpan, de rángat.
Akár nagyobb, akár kisebb gázzal tolom át ezen a fordulaton, érzem ezt. Sõt még motorféknél is észrevehetõ. Ráadásul ez pont 50 negyedikben, ami elég zavaró. Ha álló helyben pörgetem a motort, semmi kihagyás vagy hullámzás nem érezhetõ semmilyen fordulaton.
Egyébként minden rendben, indul, megy, jól fogyaszt. Gyertyát már cseréltem, annyit vettem észre hogy ajánlották a Denso K16TT-t, ami egypólusú, megvettem, na azzal volt gyújtáskihagyás, de a kétpólusúval nem. Kapott újakat belõle. Benzint is több helyen tankoltam, Spurit kap.
Valakinek valami ötlete van-e erre?
Üdw. Karl
E11 sedan (4ZZFE)
- toytomi
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1989
Én pl azért zárnám ki a fõtengely vagy vezérmûtengely jeladókat, mert ha azoknak baja van, nem biztos, hogy mindig beindulna. Legalábbis józan paraszti ész ezt diktálja, mert nem tudja az ECU hol áll a motor.
És ezt hideg és meleg motornál is csinálja-e? Azt nem láttam, hogy leírtad volna. A vízgombát is kimérném jó-e. Meg persze egy hibatároló lekérdezést se hagynék ki.
És ezt hideg és meleg motornál is csinálja-e? Azt nem láttam, hogy leírtad volna. A vízgombát is kimérném jó-e. Meg persze egy hibatároló lekérdezést se hagynék ki.
CE90 XL Liftback - Kouki, 1C
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Kapcsolat:
Amikor nagy értékû, vagy csak kérdõjeles alkatrészt cserélnél, valóban nem kifizetõdõ, ha ezeket mind megvásárolod.
Azért van a klub, hogy segítsünk egymáson. Kérj meg egy hozzád közel lakó E11 4EFE (angol/japán?) tulajt, hogy találkozzatok 1-2 órára és átrakhasd az övérõl a kérdéses alkatrészeket egy-egy próba erejéig.
Ha így sikerül megtalálni a hibás alkatrészt, már pontosan tudni fogod, mit kell keresned és nem költöd feleslegesen a pénzt.
Valóban sok tényezõs lehet a probléma, így a tesztelgetés segíthet.
Ha ez sem segít, szólj és megpróbálunk tovább ötletelni.
Azért van a klub, hogy segítsünk egymáson. Kérj meg egy hozzád közel lakó E11 4EFE (angol/japán?) tulajt, hogy találkozzatok 1-2 órára és átrakhasd az övérõl a kérdéses alkatrészeket egy-egy próba erejéig.
Ha így sikerül megtalálni a hibás alkatrészt, már pontosan tudni fogod, mit kell keresned és nem költöd feleslegesen a pénzt.
Klubelnök
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

- Karl McKenick
- Újonc

Nos leírom, ha már ennyien hozzászóltatok. Két dolgot csináltam.Pacsker írta:Amikor nagy értékû, vagy csak kérdõjeles alkatrészt cserélnél, valóban nem kifizetõdõ, ha ezeket mind megvásárolod.
Egy teszt gyújtókábelt barkácsoltam, azzal hengerenként végigpróbáltam. Nincs változás. Jöhet a MAP.
Addig gugliztam, hogy rájöttem, a Toyo és a régi ezer köbcentis Suzuki Swift MAP szenzora nagyon hasonló. Konkrétan a cimkén kívül ugyanaz. Elmentem a bontóba, kemény 2000-ért vettem egyet.
Hát, most már tudom, miért éreztem én ilyen trágya szarnak a gyorsulást, és miért kopogott a motor. Szerencsétlen kopogásérzékelõ nem gyõzte elvenni az elõgyújtást. Egész más lett az autó. Harap, szépen felpörög és csendesebb lett. És végre tudok 4-ben 50-nel menni rángatás nélkül.
Gyanús volt nekem a MAP, de ha nincs ez a Suzukis lehetõség, nyilván nem vettem volna egy újat aranyáron, próbára.
Ennyi. Most szalad a vas.
Köszönöm a tanácsaitokat! Üdw.