A km óra és ami mögötte van

Szükség esetén nyissatok bátran új témát, de csak akkor, ha máshova tényleg nem illik.
konásandrás
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: konásandrás »

decaon16 írta:Nos gyárilag 175 a vége, így max. még egy 10-est el lehet várni tőlük szakadéknak, hátszéllel! :lol:
de ez csak papíron nem?!
170-et még 4.ben is vitte :P (a béka)
E11 facelift
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Layosh »

konásandrás írta:
decaon16 írta:Nos gyárilag 175 a vége, így max. még egy 10-est el lehet várni tőlük szakadéknak, hátszéllel! :lol:
de ez csak papíron nem?!
Háát nekünk, a 2E-E re úgy van, hogy az óra az 180 ig van skálázva. A fordulat meg 6500 nál van a piros. Nekem ott úgy tilt mint annak a rendje. Viszont, már amikor az óra 177,5 nél megáll még mindíg javában gyorsul az autó. Szóval azért én annyira nem hiszem, hogy csak 170 lenne a vége. De tényleg egy rendes trafi kéne lemérni. Csak a csekk kiadó része ne legyen bekapcslva.

A békától el is hiszem a 4-esben a 170 et. Nekem anno a Gti simán ment 4-esben 160-at.
Birka
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Birka »

konásandrás írta: mienkkel épp csak karcoltam anno a 2kilót.
a béka is megy ennyit? :shock:
Részemről nem mentem még csak 170-et, de sztem ment volna többet is, csak hát kéne alá valami komolyabb futómű, meg fékszerkezet. Úgy simán bevállalnám a végét. Így viszont mire belendülök... Német pályán kéne, ott nyugodtabb az ember. :twisted:
B26
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: B26 »

Layosh írta:
konásandrás írta:
de ez csak papíron nem?!
Háát nekünk, a 2E-E re úgy van, hogy az óra az 180 ig van skálázva. A fordulat meg 6500 nál van a piros. Nekem ott úgy tilt mint annak a rendje. Viszont, már amikor az óra 177,5 nél megáll még mindíg javában gyorsul az autó. Szóval azért én annyira nem hiszem, hogy csak 170 lenne a vége. De tényleg egy rendes trafi kéne lemérni. Csak a csekk kiadó része ne legyen bekapcslva.

A békától el is hiszem a 4-esben a 170 et. Nekem anno a Gti simán ment 4-esben 160-at.
Nos az én "békám" 200-nál akasztja kb.(kb.mert ugrál tovább picit) a mutatót,s mint tudjuk 220-g van órázva!
Balázs

C-POWER!!!!!
ngabeee
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: ngabeee »

decaon16 írta:
konásandrás írta:mienkkel épp csak karcoltam anno a 2kilót.
a béka is megy ennyit? :shock:
Nos gyárilag 175 a vége, így max. még egy 10-est el lehet várni tőlük szakadéknak, hátszéllel! :lol:
Én eddig 170-et mentem Vele max., de még volt tartaléka. Idéznék egy népítéletet:
http://nepitelet.hu/index.php?op=itelet&cat_id=33426

Majd eccer kipróbálom, mennyit tud ténylegesen :P8)!
Repül a Corolla, ki tudja, hol áll meg...

Today, Tomorrow, Toyota Corolla '98 1.3 sedan
Bruce E9
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: Bruce E9 »

Pacsker írta:Szia!

Köszönöm a kimerítő választ! Amiket elmondtál mind igaz. A gumik is újak, én is 2,4-5ön járok, de nekem 50es 15ös kerekek vannak fent :?
Elvileg váltóméret. Nagyon kicsivel tér el.

A csalás meg nálam több volt mint 4-5 km. De jó a felvetés.
Annak meg tényleg örülök, hogy akkor a fogyasztás is vszínű jóval kevesebb! Ez egyzserű fizika. A napi számlálót, mondom úgy néztem, hogy kb 3 és fél km kő alatt mentem 3600 métert. Tehát 3-4 km enként csal 100 métert. Ez azt jelenti, hogy 35 km alatt 1 km, 350 km alatt 10, és 520 km nél olyan 17. Ez olyan két tizedet jelent a fogyasztáson. Egy kérdés!

Tankolt valaha valaki külföldön tele? (amikor már nagyon porzott a tank.) Ott mennyi ment E9-be? Mert félek, hogy itthon amikor a 40 literes tankomba 46ot tankolok, akkor az a 6-7 levegő, azaz karakter a számlálón....
Ez viszont már komolyabbat csökkent a fogyasztáson. Mármint ha jó adatokkal számolunk.

Krisztián! Nem jössz el júni elsején? Jönnek többen is Borsodból, Szabolcsból. És lesz legalább 6-7 Ep liftback gti!! :)
Köszi Matyi a külön személyes meghívót is, de sajnos Andi Pécsen lesz azon a hétvégén és én leszek otthon a kiscsávónkkal, így nem tudok elmenni a talira.
Ha nem is gyakran írok, ennek ellenére figyelemmel kísérlek Titeket itt a fórumon, és próbálok hozzászólni, ha valamihez tudok.

E9 Liftback üzemanyag tank ürtartalmáról: egyszer én úgy kifogyasztottam a benzint belőle, hogy megállt a motor, ekkor fullra tankolva a (T...O) benzinkúton 42-43 liter között ment bele a benzinkút órája szerint. Elvileg ugye 40 literes a gépkönyv szerint.

46 litert csak úgy tudok elképzelni, mint azt anno Ukrajnában láttam, amikor még virágzott az üzemanyag-business: a kocsi bal oldala árokban áll, vagy a jobb hátsó egy rámpán, nagyon lassan töltik bele az üzemanyagot, közben folyamatosan rázzák a kocsi farát gondolom, hogy ne maradjon benne légbuborék. :D
----------------------------------
Forró Fecske
AE92 Corolla Liftback GT-i, Black Top G6
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

:)

Szerintem is a 42-3 a reális. Ugye a betöltő csőbe is belefér kb 2-3. De nem 46! Főleg ha volt is benne benya.
most éppen kúton dolgozok. Nem túl jövedelmező, ott is hagyom. Azt mondták a kollegák nem nagyon mernek csalni a számlálóval a nagyobb cégek, mert hetente van ellenőrzés. Nincs is szükségük rá. Másból megvan a kellő pénz :( :? :cry:
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Na hoppá. Ez érdekes. Köszi az infót.
Melyik kútnál melózol? és pecce hol?
Márcsak arra lennék kíváncsi, hogy az adalékokból mi van benne, aminek benne kéne lennie? Meg víz mennyi van benne :D
Amúgy sztem a régebbi Coryknak nem ártana néha a brenyába egy pici olaj.
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Olajj???? :shock:

ha nem haragszol az enyémbe nem rakék bele. Nem kell, hogy füstöljön, meg rosszul menjen. Nem 2 ütemű!

Az oktánszámot is ellenőrzi hetente az OMH, így a vizezés is kizárva. Tehát Shell OMW MOL bátran lehet tankolni. TSZ, meg félreeső kutaknál már kérdéses!
Klubelnök

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

Kép
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Pacsker írta:Olajj???? :shock:

ha nem haragszol az enyémbe nem rakék bele. Nem kell, hogy füstöljön, meg rosszul menjen. Nem 2 ütemű!

Az oktánszámot is ellenőrzi hetente az OMH, így a vizezés is kizárva. Tehát Shell OMW MOL bátran lehet tankolni. TSZ, meg félreeső kutaknál már kérdéses!
Ahha. De azt is tudod, hogy mi ótóink alapból szegényebb keverékre vannak beállítva. Na az más kérdés, hogy enyémbe máshogy áll az előgyújtás. De az olaj rosszat annyira azért nem tesz neki. Egy pici plussz kenést ad neki...

Nekünk régen a Citroen Diesel úgy imádta, a növényi olajat hogy csak na. Egy nagy kamu volt amiket mondtak, hogy nem jó meg ilyesmi. Kibaszottul ment a étolajtól.

Tapasztalatból mondom. Szal azért nem kell a TV nek hinni mindíg.

A vizezéshez annyit szólok, hozzá hogy ami brenya a Gti-ben volt, és kifojt az üvegbe és szépen kipárolgott a brenya meg gondolom néhány adalék, hát le kellett volna fotóznom, hogy mennyi vizecske maradt benne. Meg annó akko nem tom mé fagyott bele a Renaultunkba a Dupla torkú Webber karbiba a brenya.... Szóval azért búvészkednek.
A sárga kutas power adalékről van más történetem :) Az meg nem a kúthoz került hanem máshova...

És egy tank brenyánál két deci olajtól még azért nem fog füstölni :)

De kíváncsiam várom Tibcsi véleményét erről :)
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Nem TV ből beszélek. :)
A dieselbe elhiszem, hogy raktatok olajat. Sültkrumpliszag, aztán mivan? Uúgy elment vele.
De az GázOLAJ-al ment, nem benzinnel. :) A benzin a kőolaj lepárlási szakaszai közt az utsó előtti (utsó a kerozin). A gázolaj jóval lejjebb van. Nem is tudom, hogy beszélhetek-e oktánszámról.
Hát elkoptatni a motort biztos nem fogja, ha raksz bele, de szerintem felesleges. Eldugítja a fúvókáidat, lerakódik mindenhova. De hol is kenhet? Tank, benzincsövek (itt azthiszem felesleges) injektor, itt sincs mozgó alkatrész, mint ahogy a szívósorba sem. Az égéstérbe? Hát ha nem kopott a motorod és az olajlehúzó gyűrű jól működik, nem engedi az az égértésből lejjebb a hengerfalra. Nem is értem hova gondolod. Ameddig felmegy a dugattyú, addig ugyealulról kapja is a kenést, felette meg minek? Ott már nem ér fém a fémhez. Vagy a szelepekre gondolsz? Amikor nyit és zár?

Kiváncsivá tettél!
Én azért nem rakok bele.
Klubelnök

Kép
gaborbol
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: gaborbol »

Pacsker írta::)

Szerintem is a 42-3 a reális. Ugye a betöltő csőbe is belefér kb 2-3. De nem 46! Főleg ha volt is benne benya.
most éppen kúton dolgozok. Nem túl jövedelmező, ott is hagyom. Azt mondták a kollegák nem nagyon mernek csalni a számlálóval a nagyobb cégek, mert hetente van ellenőrzés. Nincs is szükségük rá. Másból megvan a kellő pénz :( :? :cry:
Fogyasztáshoz írtam, hogy amikor elkezd nálam a sárga világítani, kb 32-34 litert szoktam tudni beletankolni, de 38 volt eddig a max ami belemet.
(még a szuzival szopattak be egyszer közvetlen karácsony előtt a dzset kútnál, 2 flakon octán boostert kellett vennem bele, hogy ki tudjam autózni azt a moslékot, és ne kelljen leengedni a tank teljes tartalmát)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gaborbol 2008 máj. 27, 03:54 pm-kor.
Márc 29. ->USA
B26
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: B26 »

Layosh írta:
Pacsker írta:Olajj???? :shock:

Ahha. De azt is tudod, hogy mi ótóink alapból szegényebb keverékre vannak beállítva. Na az más kérdés, hogy enyémbe máshogy áll az előgyújtás. De az olaj rosszat annyira azért nem tesz neki. Egy pici plussz kenést ad neki...

Nekünk régen a Citroen Diesel úgy imádta, a növényi olajat hogy csak na. Egy nagy kamu volt amiket mondtak, hogy nem jó meg ilyesmi. Kibaszottul ment a étolajtól.

Tapasztalatból mondom. Szal azért nem kell a TV nek hinni mindíg.

A vizezéshez annyit szólok, hozzá hogy ami brenya a Gti-ben volt, és kifojt az üvegbe és szépen kipárolgott a brenya meg gondolom néhány adalék, hát le kellett volna fotóznom, hogy mennyi vizecske maradt benne. Meg annó akko nem tom mé fagyott bele a Renaultunkba a Dupla torkú Webber karbiba a brenya.... Szóval azért búvészkednek.
A sárga kutas power adalékről van más történetem :) Az meg nem a kúthoz került hanem máshova...

És egy tank brenyánál két deci olajtól még azért nem fog füstölni :)

De kíváncsiam várom Tibcsi véleményét erről :)
SZERINTEM SEM TENNE JÓT A VASAKNAK AZ OLAJ A BRENYÁBA KEVERÉK!
PLUSSZ LEHET EGY CITROENNEK NEM GÁZ,MERT (BOCS LAJOS) EGY IGÉNYTELEN SZ...R.
A BENYA VIZEZÉSRŐL ANNYIT,HOGY ÉN IS TUDOK OLYAN KÚTRÓL AHOVÁ INKÁBB VÍZÉRT MENNÉK,MINT TANKOLNI!
pL:VOLT OLYAN MOL KÚT A HAVANNÁNÁL,AMINÉL TANKOLTAM,S AMI MÁSKOR ELÉG TÖBB NAPRA,AZ EGY NAP ALATT KIÜRÜLT CSONTRA!
NEM VÉLETLENÜL JÁROK IDE AZ OMW-HEZ.NEKEM EZ BEJÖTT.ITT EDDIG JÓ A BENYA.MEG ÉN MOLNÁL INKÁBB NEM TANKOLOK,MERT A LEGTÖBBEL MEGSZÍVTAM MÁR!
PONT A VÍZ MIATT!
SHELL MEG SZERINTEM NEM JOBB,MINT AZ OMW,CSAK DRÁGÁBB!:)
DE EZ AZ ÉN PRIVÁT VÉLEMÉNYEM!
Balázs

C-POWER!!!!!
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Én gondoltam a hengerfalra felülről, de pl a szelepnek azért lehet nem tesz rosszat. De gondolom az adatlékokat sem véletlenül teszik bele, mert túl szárazon menne amúgy a motor.

Nah a másik tök jókat írt Balázs full egyetértek vele. A Magyar olajosnál a legrosszabb a brenya. Nagyon nemszerette eddig még egyik autónk sem.
A sárga kutas. Balázs pls te is így írd jó.
Az meg mostmár úgy néz ki hogy fölöslegesen nagyon drága lett. Én a négy betűs Tigrisesnél szoktam meg az O betűsnél. Kb ennyi. A többit meg nagyon meg sem próbálom.
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Bátran írjátok ki a neveket.

Én OMW-nél tankolok ha tehetem. De sokszor becsúszika JET. Utálom a MOLt!! Ahhoz képest, hogy az OMW-n kívül az összes kútnak ő az üzemanyag ebszállítója, neki kéne a legolcsóbbnak lennie (mivel a többi kút még a saját hasznát rádobja). Ennek ellenére közel a legdrágább.
Ha tehetném mindig Carrera 100ast adnék a picikémnek. Dehát 350 fölött van :cry:
Klubelnök

Kép
Válasz küldése