ksz315 írta:Tudja valaki, hogy E11 liftbacken a hátsó szárny javít-e érdemben a stabilitáson, vagy leginkább optikai kiegészítõ?
És a toronymerevítõnek van érdemi haszna, érezhetõ hatása, normál (nem ringes) használat mellett?
Merevítõrõl azt mondta a srác, akitõl hoztam, hogy Õ érezte, amikor kivette. Ha bent lesz, referálok róla.
Hátsó szárny szerintem maximum pályatampónál termel némi leszorítóerõt hátra. De legalább jól néz ki.
IS200 '01 Carina Coupe 1.8 XE - RIP Carina Coupe 1.6 DX Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Én úgy hallottam, hogy a toronymerevítõnek érezhetõ hatása van de normál használat mellett minek? Itt megtanultam, hogy a futómû tuning is egy tudomány. Nem feltétlenül jó egyetlen paraméterhez hozzányúlni. Nem lehet, hogy ha merevíted a tornyot, az energia amit addig a torony nyelt el, az után más, arra nem kiképzett, keményített alkatrész fogja elvezetni?
A szárny engem is érdekelt korábban. A lifback baromi sok levegõt enged maga alá 100 km/h felett. Ettõl bizonytalanná válik a hátsó traktus, ami bizony nem jó. Viszont a pályadíjak ( ha csak nem évest vesz az ember ) drámaian megemelkedtek ill. már a 10 napos a legkisebb. Ez nekem annyit jelent, hogy ha csak nem kényszerít rá valami, akkor kerülöm a pályákat, így valószínûtlen, hogy 90 km/h felett fogok közlekedni, így már nem filózom a szárny kérdésen. Azért kíváncsi vagyok.
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
Jelenleg én is csak full elméleti síkon gondolkodom
Van ezer más dolog, amit meg kell csinálni, és fontosabb. Nyár elején mûszaki, addig fékek rendbetétele, meg egy pár szilent, ráadásul javíttathatom a nemrég cserélt szélvédõt is....
Hétfõn viszem szervízbe vizsgáztatni a corit. Érdekes dolog jött elõ tegnap. Ha menet közben erõsebben fékezek akkor a kerék forgásával megegyezõen erõs kerregést hallok a bal hátsó fék felõl. Ha állok és megtaposom a féket akkor meg recseg. Amikor elindulok akkor meg egy csendes kis kattanás hallatszik. A kézit szoktam használni és nem vettem észre hogy ragadna. A fékeket nem érzem rosszabbnak csak hangja van. Arra tippelek hogy kicsit már megvállasodott a dob és a pofa hamarabb ér a vállhoz. Remélem csak ennyi a baja. A dob 15e km-rel ezelõtt volt szabályozva és akkor kapott új pofákat is, az elsõk is ekkor voltak cserélve meg a tárcsák is. Az elsõkön alig lehet látni a kopást. Nem vagyok egy fékbajnok nem hiszem, hogy ennyire elkoptak volna. Majd hétfõ délután kiderül.
Álló helyzetben nyomd be a féket, húzd be a kézit, engedd fel a féket, utána a kézit ki. Ekkor elvileg be kell állnia. Ha utána is ilyen, akkor ott valami gebasz van :S
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
Álló helyzetben nyomd be a féket, húzd be a kézit, engedd fel a féket, utána a kézit ki. Ekkor elvileg be kell állnia. Ha utána is ilyen, akkor ott valami gebasz van :S
Holnap reggel kipróbálom amit írtál aztán meglátom. Köszi a tippet!
Ma reggel elvittem Goofy-t. Sajnos mire belekezdtek az érdemi munkába addigra el kellet jönnöm. Csápra tették és így sikerült pár képet 123 csinálni az aljáról. A hátsó rész csúnyán néz ki de az 1-2 hónap múlva rendbe lesz rakva. Az eleje az szép. A fékrõl még nem derült ki semmi érdemleges csak annyi hogy a csápon szorul 1 helyen.
Majd szerdán hozom el akkor majd leírom mi lett.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára PTom 2012 márc. 06, 12:25 pm-kor.
Mi a baj, ez nem is olyan rossz szerintem. Az alváznyúlványokon az meg nem vészes, csak éppen hogy nemrég kezdõdött. Vannak ettõl ezerszer rosszabb állapotú autók, amik tényleg már-már életveszélyesnek lehetne nyílvánítani és simán kapnak mûszakit.
toytomi írta:Mi a baj, ez nem is olyan rossz szerintem. Az alváznyúlványokon az meg nem vészes, csak éppen hogy nemrég kezdõdött. Vannak ettõl ezerszer rosszabb állapotú autók, amik tényleg már-már életveszélyesnek lehetne nyílvánítani és simán kapnak mûszakit.
Ja a mûszaki miatt én nem aggódtam ez még belefér. Meg van nálunk egy 850e km-t lefutott tank és még arra is megadták 2 évre. Bár az is rendben van csak most már nagy a holtjáték (kormánymû cserés) meg a talpasok gatyák . Csak hát nagyon szeretem a cori-t és rossz így látni. Meg még minimum 4-5 évig szeretném használni és ahogy mondani szokás a megelõzés a legfontosabb.
Békalámpás E11-be lenne valakinek a sebváltó elõtti rekesz (CD tartó) ajtaja eladó ?
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)