Autoreszelgetes
- benkeszilard
- Visszajáró

Kilóméter mizéria
Igen, én is keveslem az óraállást kérdeztem a szerelõmet hogy szerinte mennyire reális, azt mondta hogy eddig amit látott az autón akár valós is lehet. Most volt 13 éves az autó az kb évi 7500 KM (bár kicsit keveslem) és általában 2 falu közt ment szar úton ami 15 KM távolságra van egymástól. A szerelõm hogy pontosabbat tudjon mondani ahhoz majd megnézi a hátsó fékdobok kopását amikor viszem a szervóolaj ellenõrzésre (ha nagyon szutymákos mert feloldja az õstrutyit akkor még egyszer lecseréli). Most kapott Exedy kuplungszettet meg BOGE gátlókat remélem ezek már tovább fogják bírni. A régi gátlókat lehet felújíttatom tartaléknak jó lesz.
Bámulatos hogy az emberek mennyit mennek az autójukkal úgy hogy eszükbe sem jut lecseréltetni az különbözõ olajakat, hûtõvizeket, szûrõket.
Bámulatos hogy az emberek mennyit mennek az autójukkal úgy hogy eszükbe sem jut lecseréltetni az különbözõ olajakat, hûtõvizeket, szûrõket.
-
tibierdrol
- Gyakori látogató

Áthoztam az olajos témából:
Mikor megvettük már akkor is be-becsörgött alacsonyabb fordulaton nagy terhelésnél. Elindulásnál nagyon pörgetni kellett, különben lefulladt. Autószerelõ cserélt rajta lambda szondát, attól erõsebb lett alapjárat környékén, de a csörgés az ígérettel ellentétben nem javult, sõt az évek alatt csak egyre erõsebb lett. A végén már állítólag a Kamara erdõn felfelé a hetes úton négyezres fordulaton is csörgött a motor. Tankoltak bele 98-ast, azzal ötödikben ötvennel padlógázon is szép hangja van.
Lehet, hogy olyan kokszos a dugattyú teteje meg a hengerfej hogy a lecsökkent égéstér miatt öngyullad a 95-ös? Vagy mi okozhat még ilyet? És fõleg mi lehet a megoldás?
Apum E10 4E-FE-je nem nagyon eszi az olajat. Cserekor beletöltünk három litert, ezzel kb. felsõ nívón van a szint, 10ezer km múlva még alsó nívó fölött van.Toytib írta: A baj az hogy sokan erõsen tévedésben vannak a kopás fogalmával.
Ezeknél a motoroknál elsõsorban öregedésrõl beszélhetünk és lerakodásokról, kicsapódásokról.
Az általad említett alkatrészeknek többnyire, ismétlem többnyire semmi bajuk 5-600e kilóméterig, ha csak egy kicsit is odafigyelnek a szervizek betartására.
Bontottam már jó pár motort félmillió kilóméter környékén és olyan hengerfallal mint ha most emelték volna ki belõle a hónolót, a dugattyúk mintha most esztergálták volna, csupán elszínezõdés volt ott ahol a hengerfalon fut, a gyûrûk a gyári legkisebb hézaggal rendelkeztek és még is 1000Km/l olajfogyasztás.
Többnyire a gyenge minõségû olajaknak köszönhetõen lekokszolja az olajáteresztõ gyûrû járatait amin keresztül be kellene jutni az olajnak a dugattyú belsejébe.
Ennek eredménye kép túl sok olaj szakad rá az olajlehúzó gyûrûre, ami nem tud mit kezdeni az olajjal, nincs neki hova vezetni, ezáltal halad felfelé a kompresszió gyûrûhöz és utána az égéstérbe, ami természetesen olajfogyasztással fog járni.
Ezt a jelenséget még tovább fokozza az hogy miután nem jut a dugattyúfedélbe az olaj, ami ott a fejhûtést lenne hivatott megoldani, még jobban melegszik a dugattyú és még több koksz rakódik a túlhevült felületre.
Ez a jelenség akár dugattyútörést is szokott okozni sajnos.
Mikor megvettük már akkor is be-becsörgött alacsonyabb fordulaton nagy terhelésnél. Elindulásnál nagyon pörgetni kellett, különben lefulladt. Autószerelõ cserélt rajta lambda szondát, attól erõsebb lett alapjárat környékén, de a csörgés az ígérettel ellentétben nem javult, sõt az évek alatt csak egyre erõsebb lett. A végén már állítólag a Kamara erdõn felfelé a hetes úton négyezres fordulaton is csörgött a motor. Tankoltak bele 98-ast, azzal ötödikben ötvennel padlógázon is szép hangja van.
Lehet, hogy olyan kokszos a dugattyú teteje meg a hengerfej hogy a lecsökkent égéstér miatt öngyullad a 95-ös? Vagy mi okozhat még ilyet? És fõleg mi lehet a megoldás?
'99-es lépcsõshátú E11, 4E-FE motorral
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Kopogás szenzorra gyanakodnék én is. VVti-knél rendszeres probléma.
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
- Lackó
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2017
- Autód típusa (és generációja): Egyéb Toyota
- Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
- Autód karosszéria variánsa: Crossover
Ezzel a Saját, és a megboldogult MFeri-féle E10 gyûrûzésénél is szembesültem. Az olajáteresztõ gyûrû hornyaiban lévõ tûhegynyi furatok valóban el voltak dugulva. Hengerfalak mindkét esetben - ahogy írtad újszerûek, dugattyúk szintén. Dugattyútetõkön erõteljes kokszréteg, kopogásos égés, magas olajfogyasztás....stbToytib írta: Bontottam már jó pár motort félmillió kilóméter környékén és olyan hengerfallal mint ha most emelték volna ki belõle a hónolót, a dugattyúk mintha most esztergálták volna, csupán elszínezõdés volt ott ahol a hengerfalon fut, a gyûrûk a gyári legkisebb hézaggal rendelkeztek és még is 1000Km/l olajfogyasztás.
Többnyire a gyenge minõségû olajaknak köszönhetõen lekokszolja az olajáteresztõ gyûrû járatait amin keresztül be kellene jutni az olajnak a dugattyú belsejébe.
Ennek eredménye kép túl sok olaj szakad rá az olajlehúzó gyûrûre, ami nem tud mit kezdeni az olajjal, nincs neki hova vezetni, ezáltal halad felfelé a kompresszió gyûrûhöz és utána az égéstérbe, ami természetesen olajfogyasztással fog járni.
Ezt a jelenséget még tovább fokozza az hogy miután nem jut a dugattyúfedélbe az olaj, ami ott a fejhûtést lenne hivatott megoldani, még jobban melegszik a dugattyú és még több koksz rakódik a túlhevült felületre.
Ez a jelenség akár dugattyútörést is szokott okozni sajnos.
-
tibierdrol
- Gyakori látogató

Ó, pedig azt hittem, hogy a 4E-FE-ben még nincs kopogásszenzor, de rákerestem és tényleg van :o) Köszönöm a tippet! Ha lesz idõm rámérek mûszerrel, hátha tényleg csak az a rossz.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tibierdrol 2012 máj. 10, 04:11 pm-kor.
'99-es lépcsõshátú E11, 4E-FE motorral
-
tibierdrol
- Gyakori látogató

- bagoly
- Gyakori látogató

- Autód gyártási éve: 1991
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GLi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Valakinek van tippje/kipróbált módszere arra, hogy az ajtókárpit puha mûanyag része ha elválik az alatta lévõ akármitõl, felpúposodik, gyûrõdik, ráncosodik (több szinonímát nem írok), akkor miként lehet azt helyrehozni?
Az anyag alapvetõen nem nyúlt meg, nem szakadt, csak mintha elválna az alatta lévõ merevebb résztõl.
Az anyag alapvetõen nem nyúlt meg, nem szakadt, csak mintha elválna az alatta lévõ merevebb résztõl.
'91 E9 Liftback 1.6 (4AFE) GLi
Alapjárat probléma
Üdvözlet az Uraknak!
Új vagyok itt, és "pánikból" regisztráltam, mivel segítségre, tanácsra lenne szükségem.
A gépállat: 1999-es Liftback, 4E-FE (Északír gyártású)
A probléma:
A motor bemelegedése után leesik az alapjárat 600 környékére (Egy évvel ezelõtt volt mérve utoljára), gyakran az egész kocsiszekrényt berázza a "gyengélkedõ motor". Lefulladás, megtorpanás nincs. A befecskendezõ szelepek kiszerelt állapotban át lettek mosva, valamint ezzel egy idõben a szívótorokból is ki lett takarítva a kormos lerakódás. Eredmény: -Az alapjárat 1 hétig rendben volt, utána minden visszaállt a régi "rendetlenségbe".
Elõre is köszönöm a segítséget!
Új vagyok itt, és "pánikból" regisztráltam, mivel segítségre, tanácsra lenne szükségem.
A probléma:
A motor bemelegedése után leesik az alapjárat 600 környékére (Egy évvel ezelõtt volt mérve utoljára), gyakran az egész kocsiszekrényt berázza a "gyengélkedõ motor". Lefulladás, megtorpanás nincs. A befecskendezõ szelepek kiszerelt állapotban át lettek mosva, valamint ezzel egy idõben a szívótorokból is ki lett takarítva a kormos lerakódás. Eredmény: -Az alapjárat 1 hétig rendben volt, utána minden visszaállt a régi "rendetlenségbe".
- Yautja
- Gyakori látogató

Re: Alapjárat probléma
Gyertya hézag, trafó, gyertya kábel, vezérlés elrakás is tud ilyet...bhnorbert írta:Üdvözlet az Uraknak!
A probléma:
E12 '05 2ZZ-GE 1,8 TS facelift (5 ajtós) 192 Lóerõ 
Autóvillamosság - autó javítás - Toyota szervizelés - gumiszerelés - autóhifi stb.
Autóvillamosság - autó javítás - Toyota szervizelés - gumiszerelés - autóhifi stb.
- Lackó
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2017
- Autód típusa (és generációja): Egyéb Toyota
- Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
- Autód karosszéria variánsa: Crossover
Re: Alapjárat probléma
...és akkor hogy volt jó Neki egy hétig ?Yautja írta:Gyertya hézag, trafó, gyertya kábel, vezérlés elrakás is tud ilyet...bhnorbert írta:Üdvözlet az Uraknak!
A probléma:
- PiciPeti
- Fanatikus fórumozó

Szerintem a 600-as alapjárat egész tûrhetõ. Nekem se sokkal több. De 700 fölött semmiképp....
Az 1 hétig jót pedig úgy tudom elképzelni, hogy mielõtt kitakarították, állítottak a fojtószelepen, hogy emeljen egy kicsit az alapjáraton. De az ECU mindenképp beszabályozza magát 6-700 körülre. Ezt mi is eljátszottuk...Igaz nem egy hét kellett hozzá, hogy visszaálljon...
A remegés meg sztem motortartó bak miatt van...
Az 1 hétig jót pedig úgy tudom elképzelni, hogy mielõtt kitakarították, állítottak a fojtószelepen, hogy emeljen egy kicsit az alapjáraton. De az ECU mindenképp beszabályozza magát 6-700 körülre. Ezt mi is eljátszottuk...Igaz nem egy hét kellett hozzá, hogy visszaálljon...
A remegés meg sztem motortartó bak miatt van...
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
'07 E12 D-4D, Linea Luna
+