Fogyasztás

Szükség esetén nyissatok bátran új témát, de csak akkor, ha máshova tényleg nem illik.
tibierdrol
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: tibierdrol »

deserved írta:Az általad írt intevallumban szoktam tankolni, csak kíváncsi vagyok, hogy vajon meddig menne el.
46,1 litert már tankoltam, de nem jó érzés :o)
deserved írta:Egyébként a ~6,3 fogyasztás reális lehet?
Mióta megvettük az autót 6,42 az átlagfogyasztás, úgyhogy reális.
'99-es lépcsõshátú E11, 4E-FE motorral
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2007
Autód típusa (és generációja): Verso
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: MPV

Hozzászólás Szerző: bepi81 »

deserved írta:Hali

Az e10-em tankja 50L-es, ha jól tudom.
Miért van az, hogy már totál lent a mutató, és csak 40L-t tudok beletankolni? De már aggasztóan lent van a szintjelzõ.
Ezek szerint akkor még több mint 100km-t tudnék vele menni? (nem mertem eddig kipróbálni, de a tapasztalatok érdekelnének :) )
Nem tudom, hogy az E10-nél hogyan van belõve, az E11-nél a sárga lámpa felvillanásakor kb 8 liter van a tankban még. Ez normál országúti használat mellett is legalább 100km-t kitart, de, ahogy a manualban is le van írva, a sárga lámpa felvillanásakor az elsõ kúton érdemes tankolni. :wink:
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
deserved
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: deserved »

Igen, a sárga lámpa felvillanása után, még kb 80km-t megyek, mire a mutato "lankad", de ha a mutató már totál lent van, még akkor is csak 40L-t tudok bele tankolni, holott a tank elvileg 50L-es.
E10 Sedan (4E-FE 1.3 16V)
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

2013-as CCH Nyári tali "Hegykõ" fogyasztás eredményei.
Többnyire országút Magyarországon és Ausztriában, szellõs, nyugodt tempóban, átlagosan 1 tankra vetítve:
cslaci105 írta:Köszönjük mi is a kellemes hétvégét, a nemzetközi szervezést! Remekül éreztük magunkat, kellemes élményeket szereztünk! A csütörtöki önálló szervezésû Tata-Komárom-Gyõr-Pápa kirándulásunkkal együtt 950 km-t tettünk meg összesen (nem számolva a szombati túrára való utazást, mert akkor potyautasok voltunk a fehér lajhár... akarom mondani Vérfagyasztó Hópárducnál :D).
Sopronból Kiskunhalasra 4,5 órás hazaút kényelmes 90-100-as tempó, útközben tankolás és számolgatás, majd eredmény: 4,52 l-es átlagfogyasztás! (Új egyéni rekord! ) :buli:
toytomi írta: Hazafele beugrottunk fagyit venni is, és egy kis benyát is kellett magunkhoz venni, mert lámpa villanási határon voltunk. Utólag már bánom, hogy nem itt tankoltam meg rendesen. Ez a kinti benzin valami brutál, 6,5 litert tankoltam 10 euroért, Székesfehérvárig elég is volt :shock: Kb 250 km-re volt max 10-11 liter a tankomban. A hazafelé levõ konvojozás a szerpentinen a sok Corolla közt nagyon jó volt, mi uraltuk az utat :)
Bohi írta: Egy ilyen túra után van tényleg az, hogy újra nagyon megkedvelem a kocsit, eszméletlen jó volt most vezetni!

Fogyasztás:
Mindenki kapaszkodjon meg: 37 liter és 633 km... az annyi mint 5,8 liter!!!! Hihetetlen, ugye egy 1.6 benzinrõl beszélünk, a lábas is nehéz... 4AGE powaaaa!!!!!
(nem nagyon szoktam számolgatni, de ilyen hosszabb úton rámérek azért. Ja és nem autópálya és kb 200km város... besz@rás)
imádom 8)
Biagio írta: Irulva pirulva látom a fogyasztási számokat. Én sem vagyok az a nagy fogyasztás nézegetõ, de a hétvégét 6,59-es fogyasztással zártam, melyben Bp-Gyõr táv (péntek és vasárnap) autópálya volt.
Taki írta: Fogyasztás: 413Km-en mérve 6,27! :shock:
Ennek a kétszeresét mentük, de csak itt néztem, hogy mennyit tankoltam.
Pacsker írta:740km-nél tankoltam 46,1 litert.
A Maglódi OMV kút beállói jelentõsen lejtenek az autó orra felé. A betöltõ csõ hátul csatlakozik a tankhoz, így lehetett, hogy 46-al raktam tele.

A fogyasztás 6,2 liter, ami szerintem nagyon szuper. (Ugyanazon a kúton és kútoszlopon) 2-4 személy, ~100km város, full csomagtartó, 16-os 195-ös kerekek, 4AGE és talán a legnehezebb, legextrázottabb E9 itthon. Nem rekord, de tetszik :) Az országutazás, hogy az átlagsebességünk 100km/h alatt van, hogy az autót nem kell sokszor elindítani, nagyon sokat számít. Örülök, hogy többeteknek lett ilyen jó fogyasztási értéke :)
Talán még sosem láttam a napi számlálón hatótávolságra 700+km-t :) Melengeti a szívem.
Kárpit írta:Helló ! nekem a végére 6.1 jött ki ami jónak számít az én olmos lábamhoz képest ! :D
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
toytomi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1989
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi

Hozzászólás Szerző: toytomi »

Hihetetlen azért hogy többünknek is 20 év feletti autója van és ilyen fogyasztást tudnak produkálni. Megirigyelhetné 1-2 dajcs meg frhanszia szutyok. A japók az kistelek! 8) :rizspekta:
:toytomi: AE92 Gt-i Liftback - Zenki, 4A-GE 16V Smallport - R.I.P.

:toytomi: AE92 Gt-i Liftback - Zenki, 4A-GE 16V Smallport

CE90 XL Liftback - Kouki, 1C
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bubi »

Megirigyelhetné pár japó is. Nem attól függ, hogy melyik nemzet gyártja. Gondold át!
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1998
Autód típusa (és generációja): Corolla E11
Autód felszereltségi jelölése: Terra

Hozzászólás Szerző: Jorn »

Hogyan fogyasszunk kevesebb üzemanyagot?
http://billz.hostei.com/3.php
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Összességében ez egy jól összeszedett cikk, de két dologra felhívnám a figyelmet:

1. lámpánál leállítani a motort meggondolandó. Nem szabad összehasonlítani a hagyományos önindítók strapabíróságát a Start-Stop rendszerekbe épített modernebb társaikéval. A hagyományos szerkezet tönkre megy, pláne, ha már eleve egy idõsebb autóban van. Nekem így ment tönkre a Corollában néhány hónapnyi leállítgatás, indítást követõen a gyújtáskapcsoló betét. Csak gyári alkatrész van belõle, Denso, de 28.000Ft. Máris elillant a leállítgatós módszerrel megspórolt összeg (sõt, annak akár többszöröse is).

2. a Kamion, vagy busz, vagy teherautó mögötti szélárnyékos "vonatozás": Ez veszélyes. Már rövid távolságot megtéve is zavaró lehet, hogy nem látod a kamion elõtti teret, ami nagyon fontos az elõrelátó vezetési stílus miatt. Írtam is egyszer, hogy én 40 km-en keresztül bírtam idegekkel. És kész, vége volt, megelõztem a kamiont, mert nem éreztem magam biztonságban mögötte. A másik ilyenkor a viszonylag lassú tempó. Hosszú távon 90-nel cammogni fárasztó.

De alapvetõen minden egyéb leírt dolog mûködik, én alkalmazom is ezeket szinte mind. Egyenként kis dolgokról van szó, de ezek összeadódnak. Így lehet az, hogy több, mint 12500km-es átlagfogyasztásunk az Avensis 1,8-as motorja ellenére is 6,7 l/100km. És ennek több, mint 2/3-adát a feleségem vezette le! Város és országúti használatból jött össze.
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Jómagam sem állítgatom le a motort, csak ha 1 percnél többet kell várni... :) Nemcsak az önindító miatt.

(a gyújtáskapcsoló betétnek egyébként csak a mûanyag ürege szokott kikopni, amibe belemegy a zár pöcke, így a zár nem fordítja el teljesen a kapcsolót - én 2db vékony alulemezzel kipótoltam az üreget, azóta is tökéletes, már 3. éve... persze mire rájöttem, közben én is vettem bontóból egy másik gyújtáskapcsolót, az is ki volt kopva :)

A szélárnyék sem ér annyit, hogy kockáztassunk, ez is igaz.
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Azért vannak ott melegebb dolgok mint a szélárnyék vagy a leállítgatás. Bármiféle átalakítást végezni az autón - mielõtt nem tanulunk meg tudatosan közlekedni - - felesleges. A többsége még az után is, mert nem igazán térül meg.
ex bubidisc felhasználó
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

bubidisc írta:Azért vannak ott melegebb dolgok mint a szélárnyék vagy a leállítgatás. Bármiféle átalakítást végezni az autón - mielõtt nem tanulunk meg tudatosan közlekedni - - felesleges. A többsége még az után is, mert nem igazán térül meg.
Ezzel vitatkoznék. A tudatos vezetésnek minden kis trükk, amirõl a cikkben írnak, RÉSZE. Mint, ahogy az is, hogy a budira nem kell feltétlenül kocsival menni.
Minden kis trükknek megvan a mozgástere, hogy meddig ésszerû mûvelni õket. Ilyen pl a guminyomás. Egy jó gumi esetében a gyári max. nyomásérték gyakorlatilag semmilyen kompromisszumot nem kíván vezetés közben, cserébe elsõ sorban városi közlekedéskor könnyebben, hosszabban gurul az autó, így csökkentve a fogyasztást. Nagyobb tempónál már a légellenállás megöli ezt a kis elõnyt.

Lehetne még sorolni "sok kicsi sikra megy" módjára a trükköket, egy valami van azonban, ami azonnal és nagyságrenddel (=mérhetõ módon) csökkenti a fogyasztást, és ez a motor elõmelegítõ (Defa, Calix, stb.). Iszonyú sokat jelent, hogy gyakorlatilag 52-53 fokról indul a hûtõvíz hõmérséklete, ezáltal a motor gyakorlatilag nem jár hideg üzemben. Télen sem, bár akkor 35 fok körülrõl indul a hûtõvíz hõmérséklete.
Csak egy ilyen kütyü beszerelése (a blokk fagydugóján keresztül) közel 1 liter átlagfogyasztás csökkenést hoz egy teljesen átlagos körülmények között használt autónál. Mielõtt még valaki felvetné a mûködtetéshez szükséges áram költségét, természetesen ez a töredéke (le van mérve) a többletfogyasztás költségének. Mindazonáltal a motor is kevésbé kopik, ami szintén nem utolsó szempont.
Az ára 30-35.000Ft körül mozog, így, aki csak 2-3 évig használná az autójában, annak nem térül meg, de hosszabb távon kétséget kizáróan igen.
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: PiciPeti »

Azért azt az 1 litert erõs túlzásnak érzem. Nekem pl télen max 3-4 deci, nyáron 1-2 deci fogyicsökkenést jelentene. Szóval nem feltétlenül éri meg pénzügyileg. Motorkopás, olaj elhasználódás, komfort már más kérdés...
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

:agre: mint mindig. Vitatkozzál! :lol:
ex bubidisc felhasználó
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: montoya »

10 alatt evett az IS. A Gloria szerintem nem. Oszt'? :lol:
IS200 '01
:glcarina: Carina Coupe 1.8 XE - RIP :(
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

A Liftbackem (260E km) sajnos egyre több benzint kíván... biztosan van valami hiba, mert a Sedant is én vezetem stb. és az rendben van.

Már túl vagyok az alapokon: gyertyák újak, levegõszûrõ új, guminyomás jó, fékek újszerûek, motor hûtõfolyadék érzékelõ jó stb.

Van 3 alkatrész, amirõl kérném a véleményeteket:

1. A kuplung lassan cserés lesz (egyre lejjebb fog, egyre jobban be kell nyomni), de amúgy használható, és nem érzem, hogy csúszna - ettõl még lehet, hogy a kuplung miatt fogyaszt többet ?

2. Elsõ kerékcsapágyak, hangjuk nincs, de a szerelõm szerint (a megemelt kereket megpörgette) cserélni kellene - kérdés ugyanaz, okozhat-e fogyasztásnövekedést a kerékcsapágy ?

3. Lambda-szonda. Nem jelez hibát a mûszerfal, de ettõl még lehet, hogy csereérett, és ez okozza a többletfogyasztást ?

Elõre is köszönöm a tippeket.
Válasz küldése