Autó HiFi

Szükség esetén nyissatok bátran új témát, de csak akkor, ha máshova tényleg nem illik.
Lyani
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2012
Autód típusa (és generációja): Auris
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: Hatchback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: Lyani »

Lackó írta:Hi !

Az eddigi hozzászólásokban kevesen írtatok az Alpine, és a Clarion fejekről, pedig azok simán felveszik a versenyt a Sony, Blaupunkt, JVC, Panasonic, és társaikat, sőt.... (elnézést attól, akinek ilyen van...ez a véleményem)! Egy jó HiFi nagyon drága (felső határ gyakorlatilag nincs), de lehet kevés pénzből is viszonylag szépen megszólaló rendszert összerakni. Szerintem egy jó fejegység az, amin nem szabad spórolni. Szerencsére az Alpine lejebb vitte az egykor horror magas árait, és így már nagyon jó választás lehet egy ilyen cucc....vagy esetleg a másik kedvencem :), a Clarion, amely hasonló üzletpolitikát folytat. Konkrétabban Alpine-ból a CDE9870-R, Clarionból pl. a DXZ378RMP.....például. Jó választás még a Pioneer, mint márka. Én ezek közül választanék. Erősítő ebbe a keretbe nem fér, így szerintem a kalaptartóba vegyél egy pár jó ovált, vagy kétutas szettet, előre pedig kétutas szett, vagy egy pár kétutas hangszóró. Ezek között elég nagy a választék. Szerintem olyan cég termékét válaszd, amelyiknek a hangszórógyártás a fő profilja. Pl DLS, Rainbow, JBL, ....egyébként a legjobb megoldás itt az, ha bemész a kedvenc cd-del egy olyan helyre ahol sok hangszóró be van üzemelve, és ott egy hozzáértőnek elmondod mit szeretnél, és végigkapcsolgatod a hangszórókat. Ami a TE fülednek a legjobb, azt kell választani. Hát....valahogy így szerintem.

...de azóta talán már meg is van. Hogy áll a dolog ? :)
Ezt a választ is köszönöm. Egyenlőre úgy álla a dolog, hogy a pénztárcámban lapul pár színesebb papírlapocska. :)
Jobb alaposan megfontolni a dolgokat. ;)
Auris MK1 HSD Sol 5 door Hatchback
OFF: 2003 Patrol Y61 LWB ZD30
szullosz
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: szullosz »

Csatlakozom!

Én kicsi utánajárással több ezer forintot tudtam spórolni:

Alap JVC fejegységem van 4*45W RCA out...

Vettem egy alap JBL hanszróró szettet:

http://www.absolutsound.hu/index.php?P= ... K=11&SE=25

az erősítőt egy mágustól vettem "használtan" (falban volt, bemutatódarab, 2 év gyári gari) doboz nélkül... akkoriban 39.900 helyett 25 pénzért

http://www.absolutsound.hu/index.php?P= ... AK=13&SE=2

a mély is JBL, szintén haszált (1/2 éves) barátomtól 15 pénzért

http://www.absolutsound.hu/index.php?P= ... K=15&SE=25

+ igényes kábelezés és szigetelés (bitunem lapok, hullámszivacs) 15 pénzért

Nem egyszerre vettem mindent, hanem ahogy a pénztárca engedte....
Szerintem nagyot szól...

Egy talin bemutatom, ha van rá igény...

Szabber
Birka
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Birka »

Volna rá igény! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Milyen sorrendben vetted a cuccokat?
Vagy csak ahogy épp eszedbe jutott?
Vagy válogattál a már meglévő cuccaidhoz olyan további kiegészítőket ami neked tetszett?
Van elméleti jó sorrend egyátalán, hogy minek a megvétele mit követ? :o
DBandesz
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: DBandesz »

Engem leginkáb a szigetelés része érdekelne... Fotót, infót, linkrt zeretnék!
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Lyani, ahogy nézem több white fülü is van a klubban! :)
Lackó támogatom az izlésedet!
Szullosz, neked is meghallgatnám Kunfehértón a rendszert (gyeretek már velünk, 8kor! Jó buli akonvojozás! :) )

Fura oknál fogva... :) én is a viszonylag kevés pénzből, szépen szóló muzsika építését támogatom!

Fejegységből Alpine, Pioneer, régebbi Clarionok, esetleg még egy-két darab.
Hangszórókhoz, meg egy kis aktuális történet. Adódott, hogy egy ST164-es Celicát pofozgatok ki, emellett zenét is pótolgattam bele. Mondtam a tulajnak 10 től már lehet kapni hátra 6x9es oválokat, de olyan 15-20 környékére tenném a már szépen szóló darabokat. Természetesen, mint mindennél határ a csillagos ég. Kulcsszó: legyen... Nos a jól bevált boltomba (miért ne reklámozzam Marion, jászberényi út) bementem, ahol természetesen szépen ki lehet próbálni mindent, amit csak akarok. Akkor vegyük le a polcról a: Hertz-et, JBL-t, Pio-t, Magnat-ot, (rámbeszélte a Fusion-t), meg még volt talán egy. Nekem JBL van, gyönyörü tisztán operál a magasakkal, mélye is van, szeretem a Pio-t nagyon, csak ugye az drágább(hittem én), a Hertz meg olyasfajta igazi pikáns falat. Magnatot mondták sokan, hogy jó oválokba én eddig nem voltam elájulva tőlük.
Ok végighallgattam mind. Ja a JBL-t nem, mivel amikor megláttam a dobozán, hogy milyen csü, de hü de csodálatos dizájnos króm/ezüst sony explode szerü csilli-villi kiemelkedő tripla x-es rács van rajta, akkor mondtam hagyjuk. (inkább szóljon, mint felhvja magára az ablakból a figyelmet...) Egyértelmü. Hertz és Pio jutott be a döntőbe.
Majd azt a kettőt komoly zenével, koncert zenével szépen tesztelgettük, természetesen equalaiser 0-n. Nos nekem a Hertz nyerte el a tetszésem: Iszonyat gyönyörüen szólt, kristálytiszta hangokkal, dinamikus élvezetes zenét nyújtva. Csak áradozni tudnék... (olyasfajta Dzséj!!!BL-es). A Pio is tökéletes volt, csak kicsit mintha több lett volna benne a mély. Enyémbe Hertz-et vettem volna (beleszerettem), mégis a Pio-ra esett a választás: a Celica-ba való ládahiány miatt nem árt a több mély, nameg a tulaj rock-osabb zenéket szeret és az valahogy jobban illett hozzá.
Pioneer: 14900.-
Hertz: 18000 körül
Tehát az áruk egyáltalán nem eget-verő, mégis csodálatos minőséget nyújtanak. Természetesen fejegységről vannak hajtva. nincs mani végfokra. Talán majd később.

Ti mit szóltok ehhez a választáshoz? Talán valakinek valami tapasztalata?

Lyani! Van egy MP3-as lebukó előlapos Pio fejegységem. 3500MP ha jól tudom. (zöldfehér pilálcsos, mint az enyém). Hívj fel, ha érdekel.
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
szullosz
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: szullosz »

Szasztok!

A hifi történet 1/3:

Első autónk a D. Charade 1.3 66kW volt és ebben volt benne a JVC fej. Elég csirke volt a hangzás: elöl két 10cm papírmembrános hangszóró... Nagyon megszerettük a fejegységet, így azt nem adtuk el...

A Corolla-ban az első művelet (a fejcsere után) az ajtókban lévő hangszórók cseréje a fenti JBL szettre. Már itt nagyon nagy volt a hangzásbeli különbség! A hátsó hangszórókat kicsit nagyobb oválra cserélve (Hertz 2 utas) vagy 2 napig heggesztettük, mire igényesen bement a gyári helyére. Utánna jött a szigetelés!

Készítek képeket, és folytatom!

Szabber
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Layosh »

Attól mert egy hangszóró drága, még közel nem biztos hogy az adott autóba, avagy helységben és neked tetszően fog szólni. Hallottam én már 20 rongyos Blaut, hogy leszólta a 100 rongyos JBL-t... No comment

Egyébként mint írtam, már sok esetben nem támogatom annyira a CD-t... Kezd kimenni a divatból... Ugye jönnel a Lossless állományok és azok, a memória alapú tárolóknál majd pótolni fogják, az MP3 hiányosságait és no lemez, no rázkódás, no vacakolás... Namost sajna más kérdés, hogy a fejegységek ezt még sehol sem támogatják....

Szívem szerint olyan fejegységre vágyom aminek legalább 7" es kijelzője van természetesen TV-tuner és DVD van benne, ilyet úgy 100 körül lehet is kapni, ellenben USB és memkártyaolvasó még sehol... Majd ha olyan lesz.

A Hifi többi része pedig megvalósítás alapú...

Nagyon sok barátommal beszélgettem már aki vhite fülü és aki nem...

Autóhifinél sokan feltették nekem a kérdést, hogy emlegetem hogy milyen jó a komponens set előre a műszerfalon a csipogó. És rendre azt kérdezik meg.... Hol van a füled? A műszerfalnál vagy a plafonhoz közelebb. Ez nyilván megmagyarázza, hogy az A oszlopnak nagyjából a közepébe kéne a csipogókat rakni....

A másik dolog az úgynevezett szépen kitalált szöveg a surronund. A surround ot emlegetjük mint térhangzás amihez azt mondják legalább 4 hangfal kell. Namost már itt hatalmas tévedések vannak. A 4 hangfal még baszottul nem surround... Az csak Quadrofonik azaz 4 esnek hívjuk.. Továbbá az autóban ezt lehetetlen megoldani, ugyanis a kb 200 alatti fejegységekben nincs 4 hangcsatornát leképező és a CD is csak Stereot tud.

Továbbá az igazi Audiophile Surronud hangzásnál elől van két hangfal és a hangtér torzítását végzendően a szobához alkalmazkodva, hang-tér processzorok számítják a hangküldést a hangszórók felé úgy, hogy a hátad mögött lévő falró olyan valósan pattanjon illetve verődjön vissza a hang, hogy azt te valósan hátulről jövőnek érezd.

Ezért van az, hogy egy komoly autófhifinél közel nem a sok hangszóró diktál. Mert ugye hangerőnél egy jó dolog a sok hangszóró... Jó benyomja egyformán az egész autót.

De ha megnézel egy Audiophile rendszer kijön az, hogy a Hifi általában álll egy fejegység, egy equalizer, egy 4 csatornás erősítő, hátul egy mélyláda és elől egy komoly komponens set. És mivel maga az elől lévő komponens set sugározza az legtöbb zenei információt ezért annak kell a lehető legjobbnak lennie a rendszerben!

Hiszen egy szar fejegység is jól szólal meg komoly hangszórókon mint egy bazijó fejegység két szaron...
konásandrás
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: konásandrás »

Layosh írta:Szívem szerint olyan fejegységre vágyom aminek legalább 7" es kijelzője van természetesen TV-tuner és DVD van benne, ilyet úgy 100 körül lehet is kapni, ellenben USB és memkártyaolvasó még sehol... Majd ha olyan lesz.
jah, hát ezekért a kívánalmakért 200 rongyot kell fizetni...
http://www.paradoxautohifi.hu/index.php ... uroertek=1
E11 facelift
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

konásandrás írta:
Layosh írta:Szívem szerint olyan fejegységre vágyom aminek legalább 7" es kijelzője van természetesen TV-tuner és DVD van benne, ilyet úgy 100 körül lehet is kapni, ellenben USB és memkártyaolvasó még sehol... Majd ha olyan lesz.
Vágom ám ne féjj...
Most az Audiovox -al kacsingatok :D
Ez már jöhetne is: http://www.paradoxautohifi.hu/index.php ... ategoria=2
konásandrás
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Kapcsolat:

Layosh írta:Most az Audiovox -al kacsingatok :D
nekem a legalapabb me412-es van.
szeretem :)
a paradox autohifit csak ajánlani tudom. szerdán délután 5 óra előtt hívtam őket, hogy kéne rádió, másnap elmentek érte a nagykerbe, péntek reggel nálam volt a rádió :wink:
E11 facelift
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Ja és a tulaj srácnak E9 GT-i je van :)
Nem utolsó szempont! :wink:

Megpróbálok majd valami kedvezményt ha gondoljátok!
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Ha ez tényleg jó hely, meg korrektül is szerelnek, ha van szerelés náluk akkor pls mindenképp valamit :)

Meglessük majd mit is tudnak.
Cucu
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: Cucu »

Layosh írta:
konásandrás írta:
Vágom ám ne féjj...
Most az Audiovox -al kacsingatok :D
Töki! 120-ért már kapsz panasonic-ot (7" touch screen, motorizált képernyő stb...), én ennek fényében nem adnék 80-at sem egy audiovox-ért, ráadásul 2 DIN méretű, nem tudom passzol-e egyáltalán a gépedbe. Amúgy ez a Paradox hifibolt itt van tőlem kb 4 sarokra, voltam is náluk nagyon korrket volt a bánásmód, jó kis cégnek tűnik.
---===[ Go! Baby Go! ]===---
meg HARDCORE ;)
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Nah ez már jól hangzik cucu :)

Ahamm vágom ám hogy más gyártóknál is van hasonló... De oké, de van rajta USB meg SD kártya meg DIVX támogatás :D

Szóval ha lód legyen már kövér alapon.. De most per pill a kocsi fontosabb.
Remélem összejön majd valami E10 es...
Aztán megnézzük ezt az autóhifis társaságot :)

De örülök, ha valaki már talizott velük...
konásandrás
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Kapcsolat:

ehh, megvannak a ground zero oválok a kalaptartóba :D
amint beszereltük, írok
Válasz küldése