Íratlan szabályok, tippek, trükkök az autózásban

CCH tagok, leendő klubtag jelöltek, érdekességek...
Zoo.HUN
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Zoo.HUN »

PiciPeti írta:Mit szívsz? :lol: :lol: :haha: :rizspekta:
beszóótáá?! :twisted: Kircsiréten leszek, vigyázz :wink:
Corollával járok, szívok én eleget azzal is...egyéb kérdés? :D
E8 1.8D liftback+ ---> Seca :jdm:
E8 1.6GT AE82 HB ---> FX
Kép + Kép
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: montoya »

Zoo.HUN írta: Corollával járok, szívok én eleget azzal is...
akkor valamit nem jol csinalsz :D
IS200 '01
:glcarina: Carina Coupe 1.8 XE - RIP :(
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Nem értek egyet az elõzõ hozzászólások több részével!

Jobbról soha ne elõzzünk. Félõ, hogy ránk rántja. Ha belül megy, lehet Anyázni, meg villogni, mert tényleg érthetetlen miért megy akár 130-al is a belsõben, de jobbról ne elõzzük ki! (Másik topic: Íratlan szabályok)
A balesetre visszatérve meg, ahogy írtátok is, senki nem tudja mennyivel mentek, de elég ha 130-al mindketten. A reakció idõ és az az alatt megtett út félelmetesen sok. És Murphy, hogy ugyanarra húzzák el a kormányt. Utána nincs másik lehetõség.
Feltéve, ha nem öngyilkos akart lenni a Renault-os. Szerintem inkább ez a sanszos
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2007
Autód típusa (és generációja): Verso
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: MPV

Hozzászólás Szerző: bepi81 »

Le ezzel nem egyet érteni, és sem értek vele egyet, pont azt teszem, amit írtam, és szerencsére az autós társadalom intelligensebb része is, hogy Semmilyen Körülmény Között Nem Elõzünk Jobbról. :wink:

Csak a meglepetések elkerülése érdekében írtam, hogy van olyan se..fej, aki pusztán "jogászilag" ezzel nem, hogy nem ért egyet, de még szemben is megy a széles körben elfogadott - számomra egyetemleges - szokás/szabályon, hogy számára a párhuzamos közlekedésre alkalmas úttesten a jobbról elhaladás nem minõsül elõzésnek, az pusztán csak a párhuzamos közlekedésre vonatkozó szabályok szerinti "egymás melletti elhaladás". Számomra jobbról történõ elhaladás csak városban van több sávos úton, ahol a sávok esetleg - egy idõ után - egymástól különbözõ irányokban folytatódnak. Amennyiben az egyik autó a belsõ sávból akar pl. balra kanyarodni, úgy a mellette jobbról, egyenesen továbbhaladó jármû "elhaladhat" mellette, az nem elõzés. De, amikor azonos irányba halad a két jármû két különbözõ sávban egymás mellett és a külsõben haladó gyorsabb, az Számomra már elõzésnek mondható, így a gyorsabbnak szerintem a belsõ sávba húzódva kellene megelõznie a lassabban haladót, aki közben kihúzódott a külsõ sávba, segítve ezzel az elõzõ, gyorsabban haladót.

Ezt azért írtam ide le, hogy mindig figyeljetek még autópályán közlekedve is, többek között a vezetõülésbõl srégen hátra a holttérbe is, mert kellemetlen lehet, ha egy ilyen önjelölt idiótával koccantok csak azért, mert Õ szerinte az nem elõzés. :ninja:
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
tibierdrol
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: tibierdrol »

Nekem azt tanították KRESZ oktatáson, hogy ha összefüggõ kocsisor van mindkét sávban azzal kialakul a párhuzamos közlekedés. Ilyenkor ha a szélsõ sáv gyorsabban halad mint a belsõ akkor az szabályos, nem számít jobbról elõzésnek. Ha nincs mindkét sávban folyamatos kocsisor akkor a jobbról elõzés szabálytalan.
'99-es lépcsõshátú E11, 4E-FE motorral
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

bepi81 írta:Le ezzel nem egyet érteni, és sem értek vele egyet, pont azt teszem, amit írtam, és szerencsére az autós társadalom intelligensebb része is, hogy Semmilyen Körülmény Között Nem Elõzünk Jobbról. :wink:

Csak a meglepetések elkerülése érdekében írtam, hogy van olyan se..fej, aki pusztán "jogászilag" ezzel nem, hogy nem ért egyet, de még szemben is megy a széles körben elfogadott - számomra egyetemleges - szokás/szabályon, hogy számára a párhuzamos közlekedésre alkalmas úttesten a jobbról elhaladás nem minõsül elõzésnek, az pusztán csak a párhuzamos közlekedésre vonatkozó szabályok szerinti "egymás melletti elhaladás". Számomra jobbról történõ elhaladás csak városban van több sávos úton, ahol a sávok esetleg - egy idõ után - egymástól különbözõ irányokban folytatódnak. Amennyiben az egyik autó a belsõ sávból akar pl. balra kanyarodni, úgy a mellette jobbról, egyenesen továbbhaladó jármû "elhaladhat" mellette, az nem elõzés. De, amikor azonos irányba halad a két jármû két különbözõ sávban egymás mellett és a külsõben haladó gyorsabb, az Számomra már elõzésnek mondható, így a gyorsabbnak szerintem a belsõ sávba húzódva kellene megelõznie a lassabban haladót, aki közben kihúzódott a külsõ sávba, segítve ezzel az elõzõ, gyorsabban haladót.

Ezt azért írtam ide le, hogy mindig figyeljetek még autópályán közlekedve is, többek között a vezetõülésbõl srégen hátra a holttérbe is, mert kellemetlen lehet, ha egy ilyen önjelölt idiótával koccantok csak azért, mert Õ szerinte az nem elõzés. :ninja:
Én ezt egy esetben meg szoktam szegni: ha autópályán, kapaszkodósávos esetben a delikvens lusta használni a jobbratartást, és 100-zal megy fel a középsõben. Ilyenkor nyugodtan elõzöm meg a kapaszkodóból, hátha észbe kap, hogy ottan lenne az helye, amennyiben ott a kilométeres körzetben nem halad lassabb jármû.
IS200 '01
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Slampixxx
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Slampixxx »

Tavaly volt szerencsém apumék Jeep Cherokee-ját vezetni Ausztriáig, meg vissza. A kocsijaim ugye addig mind max 130-at voltak képesek menni, hátszéllel mondjuk. Ez okból a belsõ(bb) sávot csak látásból ismertem.
A Cherokee-ban felújított motor volt, nem kellett nagy kunszt egy nagyobb tempó eléréséhez. Jól is esett, hogy végre haladhatok is. :)
Az M7-esen jöttünk haza, de a 3 sávos részén szó szerint szlalomozni kellett :!: Hol a középsõ sávban megy 90-el valaki, hol a külsõben 110-el. Elején nem akartam "köcsög" lenni, hogy jobbról elõzök, aztán balról, de egy idõ után komolyan mondom, nem tudtam mit csináljak...
Odamegyek mögé 3 méterre, villogok, dudálok, semmi. Volt, aki bele se nézett a tükörbe! Bemegyek balra, és még õ volt felháborodva, hogy 90-el b@ssza a rezet a középsõ sávban. Akit esetleg nagy nehezen kikényszerítettem a külsõbe, elõzésem után visszament a középsõbe.
Komolyan mondom, egyszerûen szánalmas.
Corolla KE50 Liftback_ 1977
Corolla TE51 Liftback
Corolla TE51 Liftback DeLuxe USA_ 1979
Model F_ 1986

·A komoly vasak hátul tekernek·
Kép
Slampixxx
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Slampixxx »

bepi81 írta:Számomra jobbról történõ elhaladás csak városban van több sávos úton, ahol a sávok esetleg - egy idõ után - egymástól különbözõ irányokban folytatódnak. Amennyiben az egyik autó a belsõ sávból akar pl. balra kanyarodni, úgy a mellette jobbról, egyenesen továbbhaladó jármû "elhaladhat" mellette, az nem elõzés. De, amikor azonos irányba halad a két jármû két különbözõ sávban egymás mellett és a külsõben haladó gyorsabb, az Számomra már elõzésnek mondható, így a gyorsabbnak szerintem a belsõ sávba húzódva kellene megelõznie a lassabban haladót, aki közben kihúzódott a külsõ sávba, segítve ezzel az elõzõ, gyorsabban haladót.
Ezt egy Hungária körúton megnézném. :wink:
Corolla KE50 Liftback_ 1977
Corolla TE51 Liftback
Corolla TE51 Liftback DeLuxe USA_ 1979
Model F_ 1986

·A komoly vasak hátul tekernek·
Kép
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Persze, amit leírtam, ahhoz az kellene, hogy tömegesen jelenjen meg az emberekben a "közlekedési intelligencia"... :wink: Addig marad idealizált elmélet.
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

montoya írta: Én ezt egy esetben meg szoktam szegni: ha autópályán, kapaszkodósávos esetben a delikvens lusta használni a jobbratartást, és 100-zal megy fel a középsõben. Ilyenkor nyugodtan elõzöm meg a kapaszkodóból, hátha észbe kap, hogy ottan lenne az helye, amennyiben ott a kilométeres körzetben nem halad lassabb jármû.
Jaja, velem is elõfordul ez. És épp rátapintottál a lényegre, mert ez is egy igen rugalmas szituáció. Nevezetesen, hogy pl. az M1 és M7 találkozásánál meddig számít csomópontnak a két autópálya keresztezése? Mert, ugye, amíg csomópont, addig lehet a külsõ sávban haladva "elõzni(?)" a belsõ sávban haladó forgalmat. De mikortól kötelességünk a belsõ sávot használva elõzni?

Ezek csak elmélkedések, nem akarok senkit provokálni.
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

bepi81 írta:
montoya írta: Én ezt egy esetben meg szoktam szegni: ha autópályán, kapaszkodósávos esetben a delikvens lusta használni a jobbratartást, és 100-zal megy fel a középsõben. Ilyenkor nyugodtan elõzöm meg a kapaszkodóból, hátha észbe kap, hogy ottan lenne az helye, amennyiben ott a kilométeres körzetben nem halad lassabb jármû.
Jaja, velem is elõfordul ez. És épp rátapintottál a lényegre, mert ez is egy igen rugalmas szituáció. Nevezetesen, hogy pl. az M1 és M7 találkozásánál meddig számít csomópontnak a két autópálya keresztezése? Mert, ugye, amíg csomópont, addig lehet a külsõ sávban haladva "elõzni(?)" a belsõ sávban haladó forgalmat. De mikortól kötelességünk a belsõ sávot használva elõzni?

Ezek csak elmélkedések, nem akarok senkit provokálni.
Persze, ez egy jogos kerdes, de a kapaszkodosav nem hasznalata szerintem nem ez a kategoria: aki lassu, igenis menjen oda... es igen, 100 mar lassu. Itt jegyeznem meg, hogy en sem szaguldok, de ha a domb aljan 120-szal megyek, akkor a tetejen is kozel annyival fogok, tehat aki az 1.2-es hajszaritoval visszalassul 100-ra, az ugyan huzodjon mar le a francba...
IS200 '01
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Ezt itthon is megtehetné valaki néha... volt humora a rendõrnek! :D
IS200 '01
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bubi »

Ez nagyon rendben volt! Klónozzák már azt a rendõrt!
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bubi »

http://www.origo.hu/auto/20110609-megny ... oknak.html

Szerintetek mûködhet? Értelmes hozzászólásokat várok. Ne savazzatok! :lol:
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.