beszóótáá?!PiciPeti írta:Mit szívsz?![]()
![]()
![]()
Corollával járok, szívok én eleget azzal is...egyéb kérdés?

KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)

Én ezt egy esetben meg szoktam szegni: ha autópályán, kapaszkodósávos esetben a delikvens lusta használni a jobbratartást, és 100-zal megy fel a középsõben. Ilyenkor nyugodtan elõzöm meg a kapaszkodóból, hátha észbe kap, hogy ottan lenne az helye, amennyiben ott a kilométeres körzetben nem halad lassabb jármû.bepi81 írta:Le ezzel nem egyet érteni, és sem értek vele egyet, pont azt teszem, amit írtam, és szerencsére az autós társadalom intelligensebb része is, hogy Semmilyen Körülmény Között Nem Elõzünk Jobbról.![]()
Csak a meglepetések elkerülése érdekében írtam, hogy van olyan se..fej, aki pusztán "jogászilag" ezzel nem, hogy nem ért egyet, de még szemben is megy a széles körben elfogadott - számomra egyetemleges - szokás/szabályon, hogy számára a párhuzamos közlekedésre alkalmas úttesten a jobbról elhaladás nem minõsül elõzésnek, az pusztán csak a párhuzamos közlekedésre vonatkozó szabályok szerinti "egymás melletti elhaladás". Számomra jobbról történõ elhaladás csak városban van több sávos úton, ahol a sávok esetleg - egy idõ után - egymástól különbözõ irányokban folytatódnak. Amennyiben az egyik autó a belsõ sávból akar pl. balra kanyarodni, úgy a mellette jobbról, egyenesen továbbhaladó jármû "elhaladhat" mellette, az nem elõzés. De, amikor azonos irányba halad a két jármû két különbözõ sávban egymás mellett és a külsõben haladó gyorsabb, az Számomra már elõzésnek mondható, így a gyorsabbnak szerintem a belsõ sávba húzódva kellene megelõznie a lassabban haladót, aki közben kihúzódott a külsõ sávba, segítve ezzel az elõzõ, gyorsabban haladót.
Ezt azért írtam ide le, hogy mindig figyeljetek még autópályán közlekedve is, többek között a vezetõülésbõl srégen hátra a holttérbe is, mert kellemetlen lehet, ha egy ilyen önjelölt idiótával koccantok csak azért, mert Õ szerinte az nem elõzés.
Carina Coupe 1.6 DX

Ezt egy Hungária körúton megnézném.bepi81 írta:Számomra jobbról történõ elhaladás csak városban van több sávos úton, ahol a sávok esetleg - egy idõ után - egymástól különbözõ irányokban folytatódnak. Amennyiben az egyik autó a belsõ sávból akar pl. balra kanyarodni, úgy a mellette jobbról, egyenesen továbbhaladó jármû "elhaladhat" mellette, az nem elõzés. De, amikor azonos irányba halad a két jármû két különbözõ sávban egymás mellett és a külsõben haladó gyorsabb, az Számomra már elõzésnek mondható, így a gyorsabbnak szerintem a belsõ sávba húzódva kellene megelõznie a lassabban haladót, aki közben kihúzódott a külsõ sávba, segítve ezzel az elõzõ, gyorsabban haladót.

Jaja, velem is elõfordul ez. És épp rátapintottál a lényegre, mert ez is egy igen rugalmas szituáció. Nevezetesen, hogy pl. az M1 és M7 találkozásánál meddig számít csomópontnak a két autópálya keresztezése? Mert, ugye, amíg csomópont, addig lehet a külsõ sávban haladva "elõzni(?)" a belsõ sávban haladó forgalmat. De mikortól kötelességünk a belsõ sávot használva elõzni?montoya írta: Én ezt egy esetben meg szoktam szegni: ha autópályán, kapaszkodósávos esetben a delikvens lusta használni a jobbratartást, és 100-zal megy fel a középsõben. Ilyenkor nyugodtan elõzöm meg a kapaszkodóból, hátha észbe kap, hogy ottan lenne az helye, amennyiben ott a kilométeres körzetben nem halad lassabb jármû.

Persze, ez egy jogos kerdes, de a kapaszkodosav nem hasznalata szerintem nem ez a kategoria: aki lassu, igenis menjen oda... es igen, 100 mar lassu. Itt jegyeznem meg, hogy en sem szaguldok, de ha a domb aljan 120-szal megyek, akkor a tetejen is kozel annyival fogok, tehat aki az 1.2-es hajszaritoval visszalassul 100-ra, az ugyan huzodjon mar le a francba...bepi81 írta:Jaja, velem is elõfordul ez. És épp rátapintottál a lényegre, mert ez is egy igen rugalmas szituáció. Nevezetesen, hogy pl. az M1 és M7 találkozásánál meddig számít csomópontnak a két autópálya keresztezése? Mert, ugye, amíg csomópont, addig lehet a külsõ sávban haladva "elõzni(?)" a belsõ sávban haladó forgalmat. De mikortól kötelességünk a belsõ sávot használva elõzni?montoya írta: Én ezt egy esetben meg szoktam szegni: ha autópályán, kapaszkodósávos esetben a delikvens lusta használni a jobbratartást, és 100-zal megy fel a középsõben. Ilyenkor nyugodtan elõzöm meg a kapaszkodóból, hátha észbe kap, hogy ottan lenne az helye, amennyiben ott a kilométeres körzetben nem halad lassabb jármû.
Ezek csak elmélkedések, nem akarok senkit provokálni.
Carina Coupe 1.6 DX
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)