Motor csörgés, kopogás szenzor, üzemanyagok

Technikai okfejtések, hasznos tippek, leírások. Önállóan megvalósítható kisebb-nagyobb szervizelések és átalakítások.
Zolee11
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Autód gyártási éve: 2019
Autód típusa (és generációja): Egyéb Toyota
Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
Autód karosszéria variánsa: Egyéb

Hozzászólás Szerző: Zolee11 »

tibierdrol írta:
Zolee11 írta:Na akkor vegyük elõ a fizikát is, szívómotorokról beszélünk, tehát ha kisebb az égéstér, mert csökkenti a lerakódás, akkor a beszívott levegõ is kevesebb, így kompresszió maximum az üzemanyag mennyiségétõl lenne több, de az elektronika a beszívott levegõ mennyiségéhez igazítja, ergo a lerakódás nem növelheti a végsõ kompresszió mértéket, csak csökkenti a motor teljesítményét. Szerintem. :roll:
Szerintem gondold át még egyszer :o)
Alsó holtpontnál a dugattyú teteje és a hengerfej között nagy a távolság, ehhez képest felsõ holtpontnál nagyon kicsi. Ha ebbõl lejön mondjuk fél mm akkor a beszívott levegõ mennyisége szinte elhanyagolható mértékben változik csak, de sûrítéskor már jóval kevesebb a hely.
Jah, wohl, igazad van, valóban. Én néztem el a dolgokat.
Zolee11
Gyakori látogató
Gyakori látogató

No akkor megosztom a tapasztalatokat:

A madaras tescos benzin után a MaxxMotion95-os benzin ég és föld. A 2-3 ezres közötti csörgés azzal teljesen eltûnt. 4-ezernél egy apróbb csörömpölés megmaradt, de csak egy nagyon szûk teljesítmény tartományban.
Nagyobb gázadásra megszûnik, ezt biztos, hogy a vezérlés (ECU) okozza.
Utána OMW-s super95-nel picit többet csörömpöl (néha 2-és 3 ezer között is hallani), de ez is sokkal jobb mint a madaras tescos benzin.
Tovább tesztelem a többi kút benzinjeit is, és figyelem a hangokat. :) Mindenképp megosztom a tapasztalatokat.
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: PiciPeti »

Lukoilt, vagy Shellt próbálnék ki a helyedben. Nekem ez a kettõ jött be eddig a legjobban... :)
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
Zolee11
Gyakori látogató
Gyakori látogató

PiciPeti írta:Lukoilt, vagy Shellt próbálnék ki a helyedben. Nekem ez a kettõ jött be eddig a legjobban... :)
Shellt már korábban is tankoltam, de akkor még nem figyeltem ennyire, az biztos, nem mindig csinálta az ilyen szintû kopogásos égést. A legközelebbi tankolás a Shell lesz.
Zolee11
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Zolee11 írta:
PiciPeti írta:Lukoilt, vagy Shellt próbálnék ki a helyedben. Nekem ez a kettõ jött be eddig a legjobban... :)
Shellt már korábban is tankoltam, de akkor még nem figyeltem ennyire, az biztos, nem mindig csinálta az ilyen szintû kopogásos égést. A legközelebbi tankolás a Shell lesz.
A Shell Fuelsave95-el is szépen megy, kb a OMW-s super95-el egyforma mértékben néha néha becsörren nagyobb terhelésnél, de alig hallható. Eddig a MaxxMotion95-ös volt a legjobb, találtam egy a többihez képest kb. 8/18 Ft-al olcsóbb OMW kutat a (1164 Bp.) Szabadföldi úton Gödöllõ irányába. Nekem jó párszor útba esik, így elég esélyes, hogy elég gyakran ott fogok tankolni.

Legalább megnyugodtam, hogy ez a durva járás nem állapotromlás miatt következett be, elsõként nem is gondoltam a benzinre, mert elég vegyesen tankoltam, de ez az utolsó tank nagyon gyenge eresztés volt, azt hittem, hogy a kopogás szenzor szállt el, vagy a motor egyre rosszabb állapotba kerül. Szerencsére nem. :)
autos
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: autos »

Próbára tettem a 2001 vvti 1.4 kocsimba 98-as Lukoil benzint. Szintén lényegesen csökkentette a motor csörgést. Már az elsõ 100km után ritkán alig halható volt. Azért tovább próbálgatom a legolcsóbb megoldást. A 99-es 1.3 corollámban a 95 és 85 kombináció is megszûntette a csörgést, lassan szoktattam hozzá, de a végén már felesbe tankoltam. Erõ kisebb lett de nem csörgött.
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Fõleg, amikor a tanulód 4.-ben 30km/h-ról próbál gyorsítani :D
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
[Walaki]D`Lair
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1985
Autód típusa (és generációja): Corolla E8
Autód felszereltségi jelölése: GT
Autód karosszéria variánsa: Hatchback (3 ajtós)

Hozzászólás Szerző: [Walaki]D`Lair »

Meg lennék lepve, ha becsörögne BÁRMELYIK motor, BÁRMELYIK kúton kapható 95-ös benzintõl...;)
1985 - Toyota Corolla AE86 GT - SR20DET BlackTop //// Trackday beater
2006 - KTM 640 LC4 Supermoto /// :twisted: :twisted: :twisted:
Zolee11
Gyakori látogató
Gyakori látogató

No akkor egy kis tapasztalat megosztás a legutolsó tankolások alapján:
A SHELL FuelSave 95-ös elég gyenge eresztés, épp csak kicsivel jobb mint a Auchan-os benya, de abból egy jobb eresztés semmivel sem rosszabb mint a SHELL cucca, ami ráadásul nem jobb, és nem fogyaszt belõle kevesebbet mint bármely más benzinbõl. Ilyet nem tankolok, csak ha muszáj.
Az OMW Super 95-ös érezhetõen jobb mint a SHELL üzemanyag. A MaxxMotion 95 pedig a legjobb amit eddig tankoltam bele, szinte soha nincs csörgés, sõt két tankolás alapján ebbõl tényleg kevesebbet fogyaszt, inkább a 6 felé közelít, a többivel inkább 6,8 -7,0 l. Vegyes használat mellett.

[Walaki]D`Lair
Meg lennék lepve, ha becsörögne BÁRMELYIK motor, BÁRMELYIK kúton kapható 95-ös benzintõl...Wink

Pedig, nem csak a 2001-es VVTi-k csörögnek ha olyan benzin kerül beléjük, amiben nincs kompresszió tûrést növelõ adalék, vagy eleve nem 98-as benzin. Ennél a Toyota motornál még plussz közrejátszik a hibás ECU vezérlés, azaz a túl korai elõgyújtás bizonyos terhelési értékek mellett.
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bubi »

Recsegve csörgött 3900-4100 között, bármilyen benyát is tankoltam. Tegnap ürült ki belõle egymás után második 100-as OMV + 200 km-t mentünk 110-140 között. Most érezhetõen jobb. Nincs értelme rosszabb benzint tankolni. Ráadásul most a 100-as 427 Ft-ért is volt. A fogyasztás 6,00 - 6,70 között alakult úgy, hogy 195/55 R15 van fent, 99%-ban utasokkal, kutyákkal, tele csomagtartóval.
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bubi »

http://tcomment.blog.hu/2013/10/31/sar_ ... esz_wankel

Nem a kommentek miatt másoltam be, csak a téma miatt. Valójában mi történik egy hosszú egyenletes terhelésû autópályás szakasz alatt amitõl halkabb lesz a motor, jobban fogyaszt és jobban húz? Ezek szerint a motorban nem sok minden, mert ami páncélként oda van gyógyulva az alkatrészekre az ott is marad.
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
hakki
Visszajáró
Visszajáró
Autód gyártási éve: 1991
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: XL
Autód karosszéria variánsa: Sedan (4 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: hakki »

üdv!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Van egy E9-es sedan corollám 1.3-as 12 szelepes motorral (olajcsere 3-4000 km-rel ezelõtt volt). Egy élesebb, annyira nem hangos hangra lettem figyelmes alapjáraton.
De nem igazán tudom, hogy honnan jöhet/ mitõl van ez a hang.
Elvittem ma szervizbe, két ember meg is hallgatta, de azt mondták semmi különöset nem hallanak a motor járásában. Szerintem nem hallottam ezt eddig, ezért itt is próbálkozom, hátha nem én tévedek.

Telefonnal levideóztam, zajszûrõje miatt elég jól hallatszik szerintem.

A video from YouTube usually appears here. Please contact an administrator.
A video from YouTube usually appears here. Please contact an administrator.
IceRocko
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Autód gyártási éve: 1992
Autód típusa (és generációja): Corolla E10
Autód felszereltségi jelölése: XLi
Autód karosszéria variánsa: Sedan (4 ajtós)

Hozzászólás Szerző: IceRocko »

Szelephézagok voltak állítva valamikor? Eléggé olyan hangja van, mintha már ráférne egy állítás.
EE101 Sedan, 7A-FE
K-Roy
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: K-Roy »

Sziasztok!

2000-es évjáratú e11 facelift tulaj vagyok, és érdekelne pár dolog ezzel a csörgéssel kapcsolatban.
Bár szinte mindent leírtak a többiek ebben a témában, egy-két dolog mégsem világos.
Több helyen olvastam, hogy a hibás ECU miatti csörgés az angol gyártású autóknál jelentkezik.
Az én autóm japán gyártású, ennek ellenére mégis hallok csörgést a motor felõl. Maga a csörgés azért érdekes, mert nem mindig jelentkezik. Pl: hideg idõben alig hallom, melegben pedig szinte mindig.
Azt is olvastam, hogy a japán gyártású autókban (elvileg) Denso ECU-nak kéne lennie, aminél nem jelentkezik a hiba (szintén csak elvileg). Még nem ellenõriztem le, hogy az én ECU-m milyen márkájú, ennek a legfõbb oka pedig az, hogy nem sûrûn szoktam szétszedni a kocsit és ezért nem tudom, hogy hol van / hogyan lehet hozzáférni.

Megköszönném, ha valaki felvilágosítana ezzel kapcsolatban. :D
'00 E11 4ZZ-FE, Harmony Sedan
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: PiciPeti »

Az ECU a klímapanel mögött van elvileg, nekem angol, facelift elõtti, és mégis Denso van benne...
Az egész E11 egy rejtély ilyen szempontból, nincs benne semmi logika. :D
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
Válasz küldése