Trafi

Szükség esetén nyissatok bátran új témát, de csak akkor, ha máshova tényleg nem illik.
[Walaki]D`Lair
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1985
Autód típusa (és generációja): Corolla E8
Autód felszereltségi jelölése: GT
Autód karosszéria variánsa: Hatchback (3 ajtós)

Hozzászólás Szerző: [Walaki]D`Lair »

Az senkinek sem jut eszébe, hogy NEM KÉNE GYORSHAJTANI? ejj hajj...én elbambultam azért mentem gyorsan, megláttam a trafit már nem is lassítottam hanem vártam a csekket, majd szépen kussban befizettem, MERT AZ ÉN HIBÁM, HOGY GYORSAN MENTEM. Nem a rendõré, nem a kormányé, nem az államé.
1985 - Toyota Corolla AE86 GT - SR20DET BlackTop //// Trackday beater
2006 - KTM 640 LC4 Supermoto /// :twisted: :twisted: :twisted:
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bubi »

Ezzel a véleménnyel azt hiszem egyedül maradsz. :lol:
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
toytomi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1989
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: toytomi »

[Walaki]D`Lair írta:Az senkinek sem jut eszébe, hogy NEM KÉNE GYORSHAJTANI? ejj hajj...én elbambultam azért mentem gyorsan, megláttam a trafit már nem is lassítottam hanem vártam a csekket, majd szépen kussban befizettem, MERT AZ ÉN HIBÁM, HOGY GYORSAN MENTEM. Nem a rendõré, nem a kormányé, nem az államé.

+1
:toytomi: AE92 Gt-i Liftback - Zenki, 4A-GE 16V Smallport - R.I.P.

:toytomi: AE92 Gt-i Liftback - Zenki, 4A-GE 16V Smallport

CE90 XL Liftback - Kouki, 1C
Frool
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Frool »

Bubi kérdésére nem tudok megnyugtató választ adni, így csak általánosságban: nem nagyon hallottam olyan esetekrõl amikor elengedik a büntit technikai (mérési) okokból.
Én nem vagyok a tötymörgés híve, nem közlekedek lassan. Általában mindenki a megengedett sebesség felsõ határán és felette halad. A megengedett legnagyobb sebességhez képest 20% -al vagy lassabban haladó jármû (ált. Suzuki nõi sofõrrel :) ) komoly veszély forrása lehet. Ezért én óra szerint 60 körülire lövöm a sebességem lakott területen (GPS szerint ez 55/56 km/h). Ha emelkedõ van akkor kevesebb. Ha lejtõ és elbambulok akkor lehet cumi... Lakott területen kívül már más a hozzá állásom 8) . De azt tudomásul kell venni: akár mennyivel megy az ember lakott területen kívül, a tábla elérése elõtt be kell állni a hozzávetõlegesen megfelelõ értékre mert többnyire a lakott területet jelzõ tábláknál mérnek manapság (nem Budapest). Néha a "kigyorsítást" de legtöbbször a "beesést" figyelik.
Egy szó mint száz: inkább érjünk oda öt perccel hamarabb mint soha. :lol: Viccet félre téve ha megfélemlítésre van szükség a közúti közlekedés kordában tartására, akkor magunkban kell keresni az okokat.
Én tisztában vagyok a hibáimmal uh. kussolok most már.
CCH vezetőségi tag

Ajtóüvegen át figyelni a menetirányt
finoman adagolva gázt,ellenkormányt.
Szélvédõn keresztül nézni a tájat,
nincs szebb ami rám várhat!
Kilinccsel elõre!!!
AE86GT. 4AGE
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bubi »

Szerintem korrekt amit leírtál. Én sem azt vitattam, hogy gyorsan mentem-e. És ha ti is járnátok arra akkor értenétek, hogy ha oda kiállnak akkor 10/10 minimum 30 ezer. 15 perc alatt 300.000. Ennyi...
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: montoya »

Nekem pont ez a problémám, amit leírtatok. Ez vegytiszta pénzbehajtás, nem a közlekedésbiztonság fokozása. Ha letraiznak egy zebránál, iskola elõtt, stb., azt rendben lenne, de ott nem száguldozik szinte senki, ezért nem is oda állnak mérni.

Hanem pontosan oda, ahonnan pénzt lehet szedni, mert indokolatlan a korlátozás, vagy csak annyira veszélytelen útszakasz, hogy mindenki gyorsabban halad. Tehát pontosan ott trafiznak, ahol ez nem növel semmit a biztonságon, és pont ott nem, ahol növelne. Aki driftelni akar, az menjen a helyi iskola elé, zebrára, ott tuti nem lesz rendõr. :)
IS200 '01
:glcarina: Carina Coupe 1.8 XE - RIP :(
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

murray írta:papirok nélkül mit akar érte ennyit? max a fekáknak azoknak meg nagy ez a típus
Mi lenne, ha nem mindig a túlárazottságot emlegetnétek páran? :) Amennyiben mi nem akarjuk megvenni, szerintem ez teljesen mellékes információ.
Azért raktam be, mert érdekes és ritka fogás.

Továbbá kit érdekel, hogy mi túlárazott és mi nem?
Ami jó ár/érték arányú, az elõbb-utóbb úgyis elkel, aki pedig irreálisan sokra tartja a portékáját, annak úgyis a nyakán marad és megbünteti ezzel magát.
A használt Toyota-ink, pedig szerintem erõsen alul vannak árazva az értékükhöz képest itt Magyarországon. Micsoda minõségrõl beszélünk a korabeli társaikkal szemben, mégis pár százezerért már hozzájutni 1-1 nagyon jó fogáshoz. E11 is már 3-400-tól?... :)
Számunkra szerintem igen kedvezõen, nagyon alacsonyan vannak az autók árai. Még a mi Európai viszonylathoz képest nulla fizetéseinkbõl sem lehetetlen kisebb spórolással egy megbízható használt autót vásárolnunk (jelen esetben Toyota-t).
Nem véletlen, hogy a Négerek akár alku nélkül is nevetve kifizetik a a kikiáltási árakat, mert kint tudják hogy ezek igazi céleszközök és még sok-sok évig valódi értéket képviselnek. Mert ott nem az egymás elõtti majomkodás, meg hitelre kukacméregetés számít, hanem az, hogy megbízhatóan, pokoli körülmények között is ellássa feladatát az adott jármû.
Természetesen itthon is látható, hogy a legjobb bíró a piac. A szar-fos konstrukciók - egy-két francia, olasz... - be nem vált típusok árai nevetségesen alacsonyak évjáratuk ellenére, de ettõl függetlenül azt mondom, Magyarországon, kellõ utánajárással és alapossággal érdemes ma használtautót venni, mert nyomott áron van több jó típus is.

A Magyar ember mindig sír. Ha valami jó, azt is rossznak látja. Úgy vagyok a fenti dologgal, mint a gyorshajtási kérdéssel. Jajj Anyám, egy nap az Országban van hogy 10-20 helyen is mérnek... :) ? Ha jogos, ha nem a tábla ki van rakva és nekünk az a feladatunk, hogy betartsuk a sebességet. A környezõ Országokban (Keleten is!!) milliószor, de milliószor ennyi trafi van, horror büntetésekkel, szigorúbb rendõrökkel. Nyugaton nincs kényelmes, zajszigetelt, biztonságos autó? Dehogynem, mégis ugyanazok a sebességhatárok ott is, mint 30 éve, SÕT sok helyen 130-al sem mehetünk a pályán.
Ajándéknak fogom fel mindegyik napot addig, amíg nálunk sem lesz szigorú 50-es fegyelem. A mai napig megtehetem azt, hogy a GT-immel elmegyek egy gyorsabb országutas kanyargázásra, vagy a belváros közepén ha elõjön belõlem a fiatal gyerek, gyorsuljak egyet a piros lámpától. És mindezt nagy eséllyel büntetés nélkül!!! Ébredjünk már fel... :)
50-es táblánál 69km/h-tól (óra szerint ~75-76-tól) küldik ki az elsõ csekket? Most komolyan problémázunk? Dinamikusan vezetek, persze nem állat módjára, de még soha nem kaptam gyorshajtási csekket. Szerencse és józan ész is kell hozzá persze, de a fent említett laza nadrágszíj erõsen közrejátszik ehhez. Õszintén!, ha kapna valamelyikünk egy 30 ezres csekket az nem lenne jogos? Vigyorogni kéne rajta és megköszönni, hogy az eddigi örömautózásainkat, B-pontba sietségeinket csak ennyi idõ után és így is csak töredék részben kell honorálnunk... Persze ha nem is örülünk a váratlan kiadásoknak, de befogott szájjal gyorsan ki kéne fizetnünk. Szerintem...
Meg hogy növelni kell az állami bevételt és ellehetetlenítik a közlekedést? Elõbbi lehet, hogy igaz, de lehetne úgy is, hogy 15x ennyi traffipaxxal és 53 km/h-tól küldik az 50 ezres csekket.
Magyarul még örüljünk, hogy boldogan autózhatunk, mert ahogy hallom sok száz trafit vásárol hamarosan az állam.

Egyébiránt, az elõzõ hozzászólásra reflektálva szerintem 100 ezer Ft ezért az autóért egyáltalán nem sok. Ha lenne egy ilyen Camrym, azonnal megvettem volna. Egy Camry nem a sportosságról szól. Aki ilyet vesz, szereti a kényeztetést.
Ebbõl pedig át tudja rak(at)ni a tempomatot, a klímát (adott esetben elektromos ablakot, tükröt, szervót...) És mindemellett van egy komplett autónyi alkatrésze, sõt ahogy nézem a kaszniból is sok elem használható.
Az utóbbi évek idõjárása alapján fontos a klíma? Úgy gondolom igen. Amennyiben csak egy ilyen utólagos, megbízhatatlan eszközt kendácsolnak a Camrydre, többe kerül, mint 100 ezer Ft.
Ne is beszéljünk az általam nem támogatott, illegális B varicióról, amikor megveszi ezt az autót a Camry tulaj, átrakja rá a saját rendszámát és használja...

Feltenném akkor a kérdést?
Úgy, hogy 1 hétvégi bevásárlás húszon x ezer Ft, sok pénz ez a Camryért 100 ezer Ft?
Tényleg ellehetetleníti a sok trafi és a nagy bírságok az autózást?

Elnézést a vélemény nyilvánításért :) Erõsen szubjektív volt.
Szerintem örüljünk, hogy még csodálatos, Japán összeszerelésû, lélekkel teli autókkal járhatunk, sõt akár örömautózhatunk úgy, hogy még tankolni is tudjuk õket.
És igen, szerintem nincsen még annyira szar helyzet. Vissza fogjuk még ezt sírni!!!

(bár halkan megjegyzem, várom már a villany / hibridautós, alternatív meghajtású gépjármûvekkel teli világot, csak nagyon fog hiányozni a hang és az illat :) De nekünk legalább volt benne részünk, tudunk mire emlékezni és mit mesélni az utókornak)
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2007
Autód típusa (és generációja): Verso
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: MPV

Hozzászólás Szerző: bepi81 »

Amíg az embernek semmilyen kötöttsége nincs, pusztán az, hogy az autóját szépítse, felújítsa, persze, hogy nem érdekli a trafipax bírság, hiszen, a pillanatnyilag megkeresett pénzének jó része megmarad neki, szinte szabadon költi arra, amire akarja (autózás).

A dolog azonban - sajnos rajtunk kívül álló okok miatt is - változhat és ezzel az értékrendünk is a mindennapi élet és ezzel együtt a sarcok felé is.

Manapság sajnos nagyon ritka az a fiatal pár, akinek nincs lakáshitele (ilyen, vagy olyan). Ez alsó hangon 60-70.000Ft havi fix kiadás.
Szerencsés esetben a pár mindkét tagja dolgozik, még szerencsésebbek, ha jó fizetésért, legalábbis, több a bevételük, mint a kiadásuk havi szinten mindent beleszámolva.
Csakhogy az utóbbi évek tökéletesen bizonyítják, hogy az aktuális életünk, munkafeltételeink NEM állandóak! Az egy pillanatnyi helyzet, legyen az jó éppen, vagy rossz.
Elég egy létszámleépítés, amibe csak az egyikük, netán mindketten beleesnek és akkor "szevasz pillanatnyi jólét!"
A családalapítást szándékosan nem említem, mert az egy részrõl természetes dolog, de anyagi oldalról pontosan azt a összeget viszi el (mindenkinél!), amit elõtte az autójára szánt.
Ha pedig eközben egy olyan helyen mérnek be, ahol nyilvánvalóan nem a forgalombiztonság fokozása a cél (pl. egy indokolatlanul kint "felejtett" 30-as tábla), akkor bizony nagy szarban lesz ez a pár. Nem szélsõséget említek, hanem sajnos, nagyon is életszerû esetet (szerencsére nem az enyém).

Az, hogy a környezõ országokban mi van ezügyben, pont nem érdekel, mert mi ITT élünk, ITT dolgozunk és ITTENI bírságokat kell befizetnünk adott esetben az ITTHONI keresetünkbõl.

Konklúzió? A helyzet kornánt sem olyan happy, ahogy írtad, szerintem, legfeljebb van olyan, akinek az. A forgalombiztonság növelés szép és követendõ cél, de e mögé bújtatni egy eleve rohadt és korrupciótól bûzlõ döntéshozatal rendszert, már messze nem etikus. Jobbára nekem errõl az emberek teljesen hülyének nézése jut inkább eszembe.
:roll: :idea:
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

bepi81 írta:Amíg az embernek semmilyen kötöttsége nincs, pusztán az, hogy az autóját szépítse, felújítsa, persze, hogy nem érdekli a trafipax bírság, hiszen, a pillanatnyilag megkeresett pénzének jó része megmarad neki, szinte szabadon költi arra, amire akarja (autózás).
Tiszteletben tartom a véleményed, ha még nem is értek vele egyet (a mondanivalómhoz sok köze nincs), de egymás zsebébe rohadtul ne turkáljunk, ha szépen kérhetlek.
Nem tudom mit gondolsz rólam... Hány munkahelyem van, hány munkát végzek, mennyit dolgozok, mennyit vonnak le tõlem 10 perc alatt csoportos beszedés gyanánt, milyen a családi helyzetem...

Remélem azért 1-2 emberhez eljutott, hogy valójában mire akartam célozni a mondókámmal.
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2007
Autód típusa (és generációja): Verso
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: MPV

Hozzászólás Szerző: bepi81 »

:shock: Rémeket látsz Te! Nem rólad van szó és még csak nem is idéztem egyetlen mondatodat sem. Csak leírtam a témában, amit gondolok. :roll:
Látod, már megint az elõítéleteid... :?
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: PiciPeti »

Nem lenne baj a trafizással, mert tényleg lazák a szabályok...
A gond az, hogy nem a biztonság növelése, gyorshajtás visszaszorítása a cél, hanem a pénzek beszedése. Ez látszik a mérési helyszínekbõl, meg pl ugye megtiltották hogy a szembejövõ jelezzen. Lassítanál így is, csak ugye akkor nem lehet lefotózni, ergo nem lehet pénzt beszedni...

És ez a szomorú, és dühítõ.

Szerintem egyikõnk se lenne felháborodva, ha egy óvoda elõtt fotóznák le 30 helyett 70-el... :roll:
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
[Walaki]D`Lair
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1985
Autód típusa (és generációja): Corolla E8
Autód felszereltségi jelölése: GT

Hozzászólás Szerző: [Walaki]D`Lair »

Lakásra is csak az vesz fel hitelt akinek nincs agya... :roll:
1985 - Toyota Corolla AE86 GT - SR20DET BlackTop //// Trackday beater
2006 - KTM 640 LC4 Supermoto /// :twisted: :twisted: :twisted:
TRD
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TRD »

[Walaki]D`Lair írta:Lakásra is csak az vesz fel hitelt akinek nincs agya... :roll:
Vagy akinek nem volt pénze és választása és nem gondolta,h szarházi módon átverik a népet a bankok!!!!
AE92 2.0 GT hatchback (3SGE) :TRD:
KE70 ??? Coupe
Gugyor
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Gugyor »

nem mindenki van ám tele mint pap gecivel.
Corolla AE92 GTI HB
Toyota carina e gli
Lackó
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2017
Autód típusa (és generációja): Egyéb Toyota
Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
Autód karosszéria variánsa: Crossover

Hozzászólás Szerző: Lackó »

Aki nem volt még olyan kényszerhelyzetben még soha, hogy hitelhez kellett folyamodnia, az ne ítélkezzen......nem mindenkit szponzorál apuka.
Válasz küldése