Most voltam hibakód olvasáson. Nincs semmi hibakód. Gondoltam én is, meg a villamosságis szerint is, hibakód csak akkor lesz kijelezve ha épp világítanak a visszajelzõk. Addig meg semmi gond. Marad a további használat, remélhetõleg üzemzavar nélkül.IcE írta:Tisztelt Tagok!
Tavaly november óta tulajdonosa vagyok egy 2002, e12, model:zze120l, Corolla sedannak.
Idáig semmi gond, minden remek, viszont tegnap, meg elõtte egy héttel, történt hogy Pesten dugó-araszolásnál az ABS és kézifék visszajelzõ egyszerre kigyulladt és nem volt hajlandó kialudni, plusz a km óra mûködése is leállt.
A fékpedál, érzésre enyhén keményebb volt. Ahogyan haladtam tovább és kikerültem a dugóból, olyan 60-80-as tempónál pár perc után kialudtak a visszajelzõk, a fékpedál mint újkorában és km óra is ismét mûködött. Tegnap olyan 30 fok volt Pesten, elõzõ alkalommal meg olyan 26. Mindkét esetben a klíma is üzemelt.
Meglehet hogy az araszolás miatt a fékfolyadék felforrósodása okozta a problémát? Elõzõ tulaj cserélt kuplungot és mivel hidraulikus, az is meg a fékrendszer is, tudtommal, ugyanazzal a folyadékkal üzemel, esetleg valami gyengébb minõségüt töltetett bele?
Télen semmi ilyen jellegû gondom nem volt és tanácstalan vagyok merre induljak a hiba orvosolása szempontjából![]()
Valakinek ötlet vagy javaslat?![]()
Elõre is köszönöm segítségetek!
Corolla elektronika probléma?
To infinity & beyond..
- IceRocko
- Aktív fóruméletet élõ

- Autód gyártási éve: 1992
- Autód típusa (és generációja): Corolla E10
- Autód felszereltségi jelölése: XLi
- Autód karosszéria variánsa: Sedan (4 ajtós)
Ez azért nem teljesen igaz. Ugyanis a Computer eltárolja a hibakódokat. Vissza kéne tudni nézni, hogy mi volt akkor. Bár ha régen volt, akkor felül íródhatott, vagy ha az aksi le volt kötve sokáig, akkor meg törlõdhetett, de ezt nem írtad.IcE írta:Most voltam hibakód olvasáson. Nincs semmi hibakód. Gondoltam én is, meg a villamosságis szerint is, hibakód csak akkor lesz kijelezve ha épp világítanak a visszajelzõk. Addig meg semmi gond. Marad a további használat, remélhetõleg üzemzavar nélkül.
EE101 Sedan, 7A-FE
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1998
- Autód típusa (és generációja): Corolla E11
- Autód felszereltségi jelölése: Terra
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Szerintem cserélj fékfolyadékot, nem egy nagy tétel.
Egy DOT4 folyadék újonnan áttetszõ sárgás színû. Ha a tiéd már sötét, akkor én cserélném a helyedben. Plusz lehet, hogy valamiért megszívta magát levegõvel, és ettõl romlott a minõsége.
Egy DOT4 folyadék újonnan áttetszõ sárgás színû. Ha a tiéd már sötét, akkor én cserélném a helyedben. Plusz lehet, hogy valamiért megszívta magát levegõvel, és ettõl romlott a minõsége.
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
Nem volt régen az eset. A héten, hétfõn történt. Áramtalanítva sem volt.
Viszont a fékfolyadék az tényleg elég sötét színû. Meglehet elfáradt. Én hajlok arra hogy a fáradás okozhat valami galibát. Most nem fog beleférni idõmbe, viszont jövõ héten szerintem lesz egy fékfolyadék csere. Hétvégén lesz egy Esztergom-Gyõr-Siófok utam, sasolni fogom a mûszerfalat.
Viszont a fékfolyadék az tényleg elég sötét színû. Meglehet elfáradt. Én hajlok arra hogy a fáradás okozhat valami galibát. Most nem fog beleférni idõmbe, viszont jövõ héten szerintem lesz egy fékfolyadék csere. Hétvégén lesz egy Esztergom-Gyõr-Siófok utam, sasolni fogom a mûszerfalat.
To infinity & beyond..
ABS+kézifék visszajelzõ bevillanása
Nos, Esztergom-Gyõr-Siófok-Esztergom távolság problémamentesen teljesítve. Továbba sem tiszta mi okozhatta és hogyan lenne orvosolható 
To infinity & beyond..
- IceRocko
- Aktív fóruméletet élõ

- Autód gyártási éve: 1992
- Autód típusa (és generációja): Corolla E10
- Autód felszereltségi jelölése: XLi
- Autód karosszéria variánsa: Sedan (4 ajtós)
Nem valószínû, hogy az akku lekötése miatt hibakódot generálna.
Viszont, gyanítom, hogy ha tápellátási hiba lenne, akkor nem az akkunál kéne keresni a hibát, hanem más, a mûszercsoport felõli irányban (sérült vezeték, eloxidálódott csatlakozó stb...). Ugyanis máshol nem jelentkezik ilyen hiba.
Viszont, gyanítom, hogy ha tápellátási hiba lenne, akkor nem az akkunál kéne keresni a hibát, hanem más, a mûszercsoport felõli irányban (sérült vezeték, eloxidálódott csatlakozó stb...). Ugyanis máshol nem jelentkezik ilyen hiba.
EE101 Sedan, 7A-FE
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

Éppen hogy törlõdhetnek a hibakódok, ha leveszed az akksit.IcE írta:Jut eszembe, a villamosságis azt mondta hogy lehet tápellátási gond is, mivel a sebességmérõ órát is lekapcsolja. Kérdés, ha a csatlakozót leveszem az aktuátorról hogy kontakspray-t kapjon, visszacsatolásnál mûködik minden rendben vagy van hibakód lehetõség?
Amikor visszarakod, akkor a következõk történhetnek (saját E11-es tapasztalatomból kiindulva)
- beindul a riasztó
- ha lopásgátló kóddal ellátott autórádiód van, akkor a kódot újra be kell ütni
- az egyik E11-emen ilyenkor az elektromos ablakot is újra kell programozni (mûködik, csak a kétfokozatú kapcsoló egyik állását felejti el), az autó kézikönyve is írja hogyan kell újratanítani... lehet nálad ilyen már nem lesz, nekem is csak ez egyik E11-nél van, a másik már nem felejtõs
nem az akku lecsatolására gondoltam. aktuátoron is van csatlakozó. gondoltam azt széthúzom és megnézem milyen állapotú. mûszercsoport irányban nem látom át mit és hogyanIceRocko írta:Nem valószínû, hogy az akku lekötése miatt hibakódot generálna.
ha jól tudom nem lopásgátlós a rádió. az ablakok kapcsán, nos ezt passzolom, habár csúnya lenne ha elfelejtené az automatikus funkciótÉppen hogy törlõdhetnek a hibakódok, ha leveszed az akksit.
Amikor visszarakod, akkor a következõk történhetnek (saját E11-es tapasztalatomból kiindulva)
- beindul a riasztó Smile szóval távvezérlõ legyen kéznél
- ha lopásgátló kóddal ellátott autórádiód van, akkor a kódot újra be kell ütni
- az egyik E11-emen ilyenkor az elektromos ablakot is újra kell programozni (mûködik, csak a kétfokozatú kapcsoló egyik állását felejti el), az autó kézikönyve is írja hogyan kell újratanítani... lehet nálad ilyen már nem lesz, nekem is csak ez egyik E11-nél van, a másik már nem felejtõs Smile
To infinity & beyond..
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

Sõt, nekem amikor a sedanra visszarakjuk az akksit, és beindul a riasztó, ha ilyenkor le vannak tekerve az elektromos ablakok, akkor felmennek az ablakok is.
Passz hogy a riasztó intézi-e vagy egyéb az ablakfelhúzást. A risztó az nem teljes üzemû. Egy távkapcsolóval vettem és mikor elvittem egy másik kapcsoló programozásra, kiderült hogy az ember nem tud semmit kezdeni a riasztóval. Nyitás-zárás és kocsikeresõ funkció oké, viszont programozni nem tudta. Nem is riaszt, no csipogás. Egy spal as80 van bele gányolva, a villamosságis szerint. Az ablak komfort funkcióra azt mondta hogy azt külön cucc csinálja, õ nem talált olyat. Viszont gyújtáson vagy járó motornál kapcsoló/k megnyom és kulcs kivétele után is simán fel illetve lehúzza az ablakokat. A riasztó dobozt is szét szedte és nem tudta programozásra bírni. Szerinte beragadt szervíz üzembe. Orvoslás egy másik riasztó bekötéssel. Még nem került bele. Viszont ha gyárilag nem, akkor mégis van valami komfort cucc az ablakmozgatáshoz?
To infinity & beyond..
- PiciPeti
- Fanatikus fórumozó

Van. Ha kiveszed a vetõoldali könyöklõnél a kapcsoló konzolt, valószínû alatta lesz egy relé, ami lényegében szimulálja, hogy te húzod a kapcsolót. Meg valahol eldugva egy nagyobb egység, ami leveszi a zárás jelet a riasztóról, és továbbítja a relének. Legalábbis nekem így van valahogy...
De lehet az a riasztó alapból ki tud vezérelni ablakfelhúzó jelet.
Az meg h gyújtás nélkül is van ablakemelõ, nem a legjobb ómen. Fõleg ha nincs beltéri mozgásérzékelõ. Benyúlnak egy dróttal, lenyomja a kapcsolót, és már be is tud jutni a kocsiba...
De lehet az a riasztó alapból ki tud vezérelni ablakfelhúzó jelet.
Az meg h gyújtás nélkül is van ablakemelõ, nem a legjobb ómen. Fõleg ha nincs beltéri mozgásérzékelõ. Benyúlnak egy dróttal, lenyomja a kapcsolót, és már be is tud jutni a kocsiba...
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
'07 E12 D-4D, Linea Luna