Gumi

Ha alkatrészre lenne szükséged, vagy meg szeretnél válni tőle nézz be ebbe a témakörbe!
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: montoya »

lasi írta:
montoya írta:Nyári gumit kellene vennem az IS-re. Jó occsó méret, 215/45 R17. 33-tól van rá kb. értelmes gumi, viszont 40 alatt van Advan AD08 is. A kérdés az, hogy van-e értelme, vagy szimpla utcai használatra (pályázni nem fogok az IS-sel) nettó önszopatás? Értem ez alatt, hogy lehet nagy víz, azért nyári gumis idõben is lehet 3-5 fok egy csípõs hajnalon, illetve 140-nél sem szeretnék megsüketülni.
toyotaclub forumon linkeltem a gumis topikba..... Toyo akicós gumikat :wink:
Az a srac, aki T1R-eket arul? Megneztem, irtam neki, eleg kellemes ajanlat.
IS200 '01
:glcarina: Carina Coupe 1.8 XE - RIP :(
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
lasi
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: lasi »

montoya írta: Az a srac, aki T1R-eket arul? Megneztem, irtam neki, eleg kellemes ajanlat.
igen, ha nem lennének már felgumizva a felnijeim lehet én is rákérdeztem volna a 205/45r17re :)
Ariadne
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: Ariadne »

1998-as Corollámhoz kell most vennem egy új széria nyári gumit, és dilemmában vagyok. Nézegettem az ADAC teszteket, magyar tesztet is, és most választanom kell. A gyári méret ha jól tudom, 175/65R14 81S, kérdés, hogy ettõl mennyire lehet/érdemes eltérni - tény, hogy sem a téli, sem a mostani kopott nyári nem pont ez a méret, de én már csak ilyen szabálykövetõ fajta vagyok, hajlanék a gyári méretre. Árban nem tudok sokat költeni rá, de mindenképpen legalább jó kategóriájút akarok venni, semmiképp nem az a fõ szempont, hogy a legolcsóbb legyen, pár ezer forintnál azért sokkal többet ér az életünk... Na és persze ott vannak a Németországból behozott, öt évnél régebbi gumik, háát, kicsit azért tartok ezektõl, bár kétségtelenül olcsók.

Ami árban és tesztek alapján újonnan jónak tûnik:
Semperit Comfort Life 2 (kb. 50k a szett)
CONTINENTAL ContiPremiumContact 2E (kb. 60k)
GOODYEAR Efficientgrip Compact (kb. 52k)

Kérlek, ha tudtok segíteni 1. méretben 2. márkában 3. használt németek "jóságával" kapcsolatban, ne kíméljetek, elõre is köszi.
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1998
Autód típusa (és generációja): Corolla E11
Autód felszereltségi jelölése: Terra
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: Jorn »

Ariadne írta:1998-as Corollámhoz kell most vennem egy új széria nyári gumit, és dilemmában vagyok. Nézegettem az ADAC teszteket, magyar tesztet is, és most választanom kell. A gyári méret ha jól tudom, 175/65R14 81S, kérdés, hogy ettõl mennyire lehet/érdemes eltérni - tény, hogy sem a téli, sem a mostani kopott nyári nem pont ez a méret, de én már csak ilyen szabálykövetõ fajta vagyok, hajlanék a gyári méretre. Árban nem tudok sokat költeni rá, de mindenképpen legalább jó kategóriájút akarok venni, semmiképp nem az a fõ szempont, hogy a legolcsóbb legyen, pár ezer forintnál azért sokkal többet ér az életünk... Na és persze ott vannak a Németországból behozott, öt évnél régebbi gumik, háát, kicsit azért tartok ezektõl, bár kétségtelenül olcsók.

Ami árban és tesztek alapján újonnan jónak tûnik:
Semperit Comfort Life 2 (kb. 50k a szett)
CONTINENTAL ContiPremiumContact 2E (kb. 60k)
GOODYEAR Efficientgrip Compact (kb. 52k)

Kérlek, ha tudtok segíteni 1. méretben 2. márkában 3. használt németek "jóságával" kapcsolatban, ne kíméljetek, elõre is köszi.
Szia,

nekem is 98-asok a Corik, és sokat filóztam a gumi kérdésen (is :)

A gyári méret 175/65R14 illetve 165/70R14, mindkettõ jó, mindkettõvel szerelték.
Nyáriból nekem csak 175/65R14 méretûek vannak.
Semperit Comfort Life 2-m volt egy off (nem Toyota) autón, semmi különös, mûködött...
A Continentalt nem használtam, de szimpatikus, a másodmárkáját a Barum-ot használtam már téliben (3 szettet is), ár/értékben korrekt márka.
Az egyik Corollánkon Pirelli Cinturato P4 nyárigumi van már 3. éve, és csak jókat tudok mondani róla. Elképzelhetõ, hogy a másik is ilyeneket kap majd, ha eljön az ideje (P4-et, nem P1-et, olyan is van...) ADAC tesztgyõztes volt annakidején a P4 egyébként.
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1998
Autód típusa (és generációja): Corolla E11
Autód felszereltségi jelölése: Terra
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: Jorn »

Használt gumi: használt autóval is azt kapsz... :)
Ha az a kérdés, hogy az 5 év sok-e: volt már 10 éves Michelin gumim. Addigra kopott és öregedett el. Viszont van olyan 5 éves gumi, ami már nem használható tovább, mert szét van repedezve, el van kopva.
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bubi »

Én 7 éves michelin 165/70 R14-en mentem elõször a ringen. :lol: Nedvesen és szárazon is. Szépen felmelegedett és "mûködött" is. Meg is lepõdtem. Attól még öreg volt és csereérett.
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: PiciPeti »

Nekünk Conti PremiumContact van az E11-en. Szerintem teljesen jó gumi. :wink:

Viszont ha nincs sok della rá, akkor én a helyedben benézelõdnék az útba esõ gumisokhoz. Én is így vettem, a 4db, 3 éves gumi, ~4-5 milis profilmélységgel, felszerelve, centírozva volt 25e. :roll:
Viszont így csak akkor vegyél, ha kipróbálási garit adnak rá, helyben felszerelik, kicentírozzák. Érdemes ott lenni centírozásál is, ha kijön 0-ra, akkor nagy baj nincs a gumival. Persze külsérelmi nyomokat is keresni kell...
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
Ariadne
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: Ariadne »

Köszönöm a sok infót :rizspekta: , jól megrágtam magamban a dolgot. A németet akkor azért inkább hanyagolom, pláne hogy újra átnézve a tesztekben is látványosan alulteljesítettek a 4-5 éves anno prémium gumik is, ez azért nyilván nem véletlen. A helyben vett használtat nem merem megkockáztatni, azt meg azért, nehogy hibás legyen. Végülis ha megveszem az újat, akkor 5+ évre le van tudva a dolog, évi max 20.000 km-rel csak kibírja sokáig. Pirellibõl P4-est nem találtam automaxnál, végül 175/65R14-es ContiPremiumContact lesz a nyerõ.

Mondjuk bringán nem szeretem a Contit, de nem diszkriminálok, a Schwalbe meg nem gyárt autógumit. :D (Egyébként Contiék montis külsõknek is mókásan hasonló neveket adnak, pl. Comfort Contact, EcoContact, másrészt viszont autóguminál is funny lenne mondjuk a Speed King vagy Der Baron, esetleg Mountain King elnevezés. :) )
Sancy
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Sancy »

4db Új 185/65 R14 (95-98% -os) Michelin Alpin A3 téligumi garnitúra eladó.
3 hónapja lett vásárolva, 85 ezer forintért, talán még a számla is megvan.
Klubtagoknak 40.000 Ft.
Ha egy hétig nem lesz rá jelentkezõ, hírdetem máshol is 50ért.

Csak hogy tisztában legyünk az árával:
http://www.gumidirekt.hu/product/szemel ... 4-86T.html
E11 G6 TTE Facelift 1.6 VVTI
E12 TS TTE Facelift 1.8 VVTL-i

E11 TS Facelift 1.8 VVTL-i pálya autó építes folyamatban
lasi
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: lasi »

Hali!
15" os félkemény sliket keresek....
valakinek esetleg?
duent, racinbazár-t már végig néztem
sprintike
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: sprintike »

Ha valakinek esetleg szüksége lenne egy Yokohama A Drive-ra 185/60 R14-es méretben szóljon.Akár pótnak is.
1Db van!!!!Kb 80-90%-os
Pepe
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Pepe »

175/65/14 vagy 185/60/14 4db nyári gumit keresek.
MR2 - 2001
uber
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: uber »

Szia, nekem van 4 db, 185/60 R14, 5 mm mintával. Darabja 4500 Ft, vagy 175/60R14, vagy 165/65R14re cserélném.
Lyani
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2012
Autód típusa (és generációja): Auris
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: Hatchback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: Lyani »

Nem tûnik aktuálisnak, pedig pont most az:
Falken - 185/60R14 T HS 439 Téligumit, vagy Falken gumit úgy általában használt valaki? Mik a tapasztalatok? :)
Auris MK1 HSD Sol 5 door Hatchback
OFF: 2003 Patrol Y61 LWB ZD30
lehella
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: lehella »

Lyani írta:Nem tûnik aktuálisnak, pedig pont most az:
Falken - 185/60R14 T HS 439 Téligumit, vagy Falken gumit úgy általában használt valaki? Mik a tapasztalatok? :)
Faternak az AVE-n 3-4 szezon után kõkemény lett a Falken nyári gumma futófelülete, pedig nem került bele sok kilométer, maximum 40ezer.
Toyota Corolla E11 4EFE
Lada 2104 1600 HMS296°
Kymco People 250
Válasz küldése