Autó Hi-Fi / Kihangosítók / Navigációk

Ha alkatrészre lenne szükséged, vagy meg szeretnél válni tőle nézz be ebbe a témakörbe!
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2007
Autód típusa (és generációja): Verso
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: MPV

Hozzászólás Szerző: bepi81 »

PiciPeti írta:Gyári cuccon valószínû nem jönne ki ez tény.

De Lackó írta, hogy valami végfok nélküli, Alpine fejegysége van. Az meg gondolom nem a papírhangszórókat hajtja... :D
Szóval ott kijönne sztem a bitráta különbség.

Amúgy van aki meghallja az Audio CD-bõl rippelt, és a FLAC-ból konvertált WAV-ban a különbséget... :agyadnalvagy: :D
Na, ezt nem hiszem el... :lol: Tudom, olvastam már hifi-kábel teszeteket, végig röhögtem... :lol:

Azért is írtam egyébként lackót, hogy Õ biztosan meghallaná az mp3 gyengébb minõségét, de a többiek, akik nem olyan zenét akarnak hallgatni?
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
Lackó
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2017
Autód típusa (és generációja): Egyéb Toyota
Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
Autód karosszéria variánsa: Crossover

Hozzászólás Szerző: Lackó »

montoya írta:
PiciPeti írta:Nem tartom valószínûnek hogy lesz, de egy próbát megér....

Valószínû Fm-transmitteres megoldást fogják javasolni, az meg... :roll:
Az a hangminoseg Matolcsyja. :)
:lol:

Ezt tolom az aranyköpésekbe...
Lackó
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

bepi81 írta::lol: :lol: :lol:

Normálisan tömörített (értsd: eredetirõl mondjuk 192kbit/s-ra) Mp3 teljesen hallgatható. A gond a többszörösen tömörített szemetekkel van.
Jó ideje pont emiatt töltök le .flac formátumú CD-ket, ezek elvileg wav minõségû, de kevesebb helyet foglaló szinte tömörítetlen formátumú file-ok.

A Dension vállalható minõséget ad korrekt áron, igaz, .flac-et nem tud lejátszani, de az említett egyszeresen tömörített mp3-akat gond nélkül. Sõt, Aux is van rajta, és ha a telefon, vagy külsõ lejátszó ismeri a .flac-et, akkor a minõség is meg van oldva.

Amúgy, meg, azért túlzásokba ne essünk, a Corolla sem egy Lexus, hogy érdemes legyen benne Zenét Hallgatni, mint egy Lexus LS-ben, szóval, nehogy már az mp3 ne legyen jó. :wink: :)
Amiket az elején említettél, azok megfontolandók, saját audio cd-t tömöríteni pl, azt meghallgatom hogy szól.

A záró gondolatoddal nem értek egyet.

Foglalkoztam a békeidõben autóhifivel elég sokat amatõr szinten, ládákat építettem, szereltem be jónéhány komplett rendszert......mindegy, egy szó mint száz, kurvára nem a kiszemelt autó tipusa határozza meg, hogy milyen minõségben lehet benne zenét megszólaltatni, az autó csak egy doboz, hogy mit tudsz kihozni belõle, az már más. Ha figyelemmel kísértél volna régebben autóhifi versenyeket (nem decibel derbyket), akkor most nem írtál volna ilyet....
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Lackó írta:

Normálisan tömörített (értsd: eredetirõl mondjuk 192kbit/s-ra) Mp3 teljesen hallgatható. A gond a többszörösen tömörített szemetekkel van.
Jó ideje pont emiatt töltök le .flac formátumú CD-ket, ezek elvileg wav minõségû, de kevesebb helyet foglaló szinte tömörítetlen formátumú file-ok.

A Dension vállalható minõséget ad korrekt áron, igaz, .flac-et nem tud lejátszani, de az említett egyszeresen tömörített mp3-akat gond nélkül. Sõt, Aux is van rajta, és ha a telefon, vagy külsõ lejátszó ismeri a .flac-et, akkor a minõség is meg van oldva.

Amúgy, meg, azért túlzásokba ne essünk, a Corolla sem egy Lexus, hogy érdemes legyen benne Zenét Hallgatni, mint egy Lexus LS-ben, szóval, nehogy már az mp3 ne legyen jó. :wink: :)
Amiket az elején említettél, azok megfontolandók, saját audio cd-t tömöríteni pl, azt meghallgatom hogy szól.

Foglalkoztam a békeidõben autóhifivel elég sokat amatõr szinten, ládákat építettem, szereltem be jónéhány komplett rendszert......mindegy, egy szó mint száz, kurvára nem a kiszemelt autó tipusa határozza meg, hogy milyen minõségben lehet benne zenét megszólaltatni, az autó csak egy doboz, hogy mit tudsz kihozni belõle, az már más. Ha figyelemmel kísértél volna régebben autóhifi versenyeket (nem decibel derbyket), akkor most nem írtál volna ilyet....
:rizspekta: Értem, amit írsz és rendben is van, de azért alapvetõen zenét nem autóban kell hallgatni... ideális esetben... :wink: :roll: ... nem is akarok vita indító/folytató lenni.

Az elejéhez visszakanyarodva, ha kipróbálod és valóban jót akarsz, akkor ne a 192-vel próbálkozz (illetve miért is ne?), hanem inkább a 320-as értékkel. Elektronikus zenére, értem ezalatt a dance, dubstep, hip-hop, d&b, stb., elég a 192 is, de rendes rock zenéhez inkább a 320-as. Kíváncsi vagyok, mit mondasz rá...
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: PiciPeti »

Hát ehhez a "dubstep"-hez még az 10xxkbps WAV is kevés... :roll:

A video from YouTube usually appears here. Please contact an administrator.

Amúgy szerintem bepi a menet közbeni zenehallgatásra gondolt, és ott tényleg nem mindegy, hogy miben van a cucc. Azért ha egy swift-be van értelmes zene, és átlag magyar úton mész, akkor be fog jönni a futómûzaj, a lemezek zörgése, a mûanyagok nyiszogása, stb...

Ugyanezt egy Lexus-ban nem biztos hogy átéled. Vagy akár Corollában sem... :roll:
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Így van, köszi a kiigazítást, nem írtam, hogy menet közbenre gondoltam. :wink:

Ha nagyon igényesek akarunk lenni, akkor minden zenét lehetõleg veszteségmentes formátumban hallgatunk, hiszen, az elektronikus zene is tud baromi jól hangzani legyen az a felsoroltak közül bármelyik.
Én alapból nem csípem a dubstepet, de van pár - szerintem - jó zene, pl. manapság a Don Diablo feat. Alex Clare - Give It Up zenéje jön be. Egészen nagyot szól... Otthon. Kocsiban értelem szerûen nem volt még lehetõségem meghallgatni.

Alex Clare saját zenéit is érdemes lehet meghallgatni, mert kellemes zenéje van, és szerintem baromi jó hangja.
Lackó
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

bepi81 írta:
Lackó írta:

:rizspekta: Értem, amit írsz és rendben is van, de azért alapvetõen zenét nem autóban kell hallgatni... ideális esetben... :wink: :roll: ... nem is akarok vita indító/folytató lenni.

Az elejéhez visszakanyarodva, ha kipróbálod és valóban jót akarsz, akkor ne a 192-vel próbálkozz (illetve miért is ne?), hanem inkább a 320-as értékkel. Elektronikus zenére, értem ezalatt a dance, dubstep, hip-hop, d&b, stb., elég a 192 is, de rendes rock zenéhez inkább a 320-as. Kíváncsi vagyok, mit mondasz rá...
Az autóban való zenehallgatásnak is van varázsa azért....persze azt gondolom, olyan zenét, amiben el kell mélyülni, talán valóban a "süket" szobában a helye ... :)

...viszont még mindig nem kaptam tuti tippet ! :D
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

duke86 írta:Sziasztok! Nagyon örülök, hogy profik Corollás fórumra találtam. Egy kis segítség kellene. 2002-es E12-es Corollámba volt beépítve egy 6 lemezes CD tár, amit szeretnék továbbadni egy másik srácnak akinek 2000-es E11-es Corollája van. Jól gondolom-e, hogy az én verdámban a multifunkciós kijelzõ váltotta a lemezeket, míg egy elõzõ típusban szükség lenne egy CD váltóra is, vagy lehet váltani a gyári magnós rádióval is? Utóbbi esetben szükség lenne egy csatira a kábelemhez? Ez a típus és a kábel: http://aprod.hu/hirdetes/toyota-gyari-6 ... 1cQqR.html
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
Lackó
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Van néhány gyári Toyota fejegységem (és más egyéb), melyek eladó sorba kerülnek.

Nyalánkság pl egy 10 lemezes cd-tár + a hozzá való, mûszerfalba építhetõ 1DIN-es vezérlõ óriás kijelzõvel (!!!). Sajnálatos módon azoban nem mûködik a tár. Egészen pontosan csak kattog ahogy tápot kap.

Másik kombó 2 db 1 DIN-es, szorosan összetartozó egység. Full logic magnós-rádió, RDS + egy CD deck. Ezek hibátlanok. Talám MR2-ben, Celicában voltak gyárilag. A CD nemrég rendbe lett téve korrekt módon, hozzáértõ által.

Harmadik kombó. 2X1 DIN szintén. Ez érdekes. :) Japán belpiacos tuner (90Mhz-ig megy ... Music FM fanoknak perfect), illetve egy hozzá tartozó full logic magnós EQ-s erõsítõ. Ez a cucc jó darabig mûködött az autómban. Megdöbbentõ dinamikát, és minõséget tud.

Természetesen az összes cucc made in japan, és Fujitsu Ten, illetve Matsushita (Panasonic) termék. Korban 90-es évek elejétõl a második feléig. Tehát leginkább E9, E10-be javasolnám õket. Esetleg még E8-ba is jól mutathat.

Ha bárkit bármelyik érdekelhet, szívesen küldök fotókat, bõvebb leírást.

Nem akarom elherdálni õket, azért gondolom, hogy klubon belül adnám olyannak, aki értékeli is ezeket.
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Klubelnök

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

Kép
kari
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: kari »

Lackó írta:Van néhány gyári Toyota fejegységem (és más egyéb), melyek eladó sorba kerülnek.
...
Írtam privátot.
'03 E12 1.4 VVT-i HB
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: PiciPeti »

Ha valaki kivágott kalaptartót akar foltozni: Vatera

Eléggé anti-hifista megoldás, de legalább korhû lehet. :)
(nem enyém)
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
kari
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: kari »

Jó állapotban lévõ 2DIN-es kazetta - cd kombót keresek 2000 környéki Celicába. Valakinek valami?
'03 E12 1.4 VVT-i HB
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Ez jó cucc és szükséges is lehet annak, aki Pioneer "hifizik"

http://auto-motor.vatera.hu/auto_hifi/k ... 05114.html
Klubelnök

Kép
yvsmad
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: yvsmad »

Eladom az év elején vásárolt fejegységemet, 2007-2012 évjáratú Corollákba és Aurisokba való.
8" érintõs kijelzõ, 800x480 pixel, CD/DVD lejátszó, MP3, GPS (IGO 3D szoftvert tudok adni hozzá), Bluetooth kihangosító, FM/AM rádió, tolatókamera bemenet, Windows CE 6.0 op.rendszer, DSP, változtatható hátérkép, iránytû, beépített játékok, stb., mini USB bemenet, micro SD bemenet a GPS szoftvernek.
Ára: 85.000 Ft (Új ára 330 EUR + szállítási ktg. volt)
KLIKK: Eredeti link
Kép Kép
Kép
Kép
Corolla E15 Sedan Luna 1.6 Valvematic
Válasz küldése