cd-ssel még nem volt dolgom, így csak azt linkeltem, amit találtam. A kazettás biztosan így van, mert ez alapján kötöttem be a mélyládát is.bozsibob írta:Most ahogy nézem, nem látok a kettõ között különbséget. Ugyan úgy van minden nem?
Autó Hi-Fi / Kihangosítók / Navigációk
- Lackó
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2017
- Autód típusa (és generációja): Egyéb Toyota
- Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
- Autód karosszéria variánsa: Crossover
AutóHiFi guruk !
Olyan eszközt keresek, ami az autórádió cd-tár vezérlésére köthetõ. Cd-tár emulátornak, vagy virtuális cd-tárnak szokták nevezni. Ezek rendelkeznek sd kártya foglalattal, usb aljzattal, auxxal, melyik milyen. Úgy vezérelhetõk a fejegységrõl, mint egy cd-tár. Yatour, Xcarlink, Dension. Van pár gyártó, de amiket találtam, mind csak gyári fejegységhez illeszthetõ. Tud valaki olyanról, amelyik egyebekhez csatolható ? Nekem konkrétan Alpine fejegységhez kellene. Vagy szerezzek be olyat, ami a gyári Toyota fejhez jó, és a lábkiosztásokat hozzam össze ?
Olyan eszközt keresek, ami az autórádió cd-tár vezérlésére köthetõ. Cd-tár emulátornak, vagy virtuális cd-tárnak szokták nevezni. Ezek rendelkeznek sd kártya foglalattal, usb aljzattal, auxxal, melyik milyen. Úgy vezérelhetõk a fejegységrõl, mint egy cd-tár. Yatour, Xcarlink, Dension. Van pár gyártó, de amiket találtam, mind csak gyári fejegységhez illeszthetõ. Tud valaki olyanról, amelyik egyebekhez csatolható ? Nekem konkrétan Alpine fejegységhez kellene. Vagy szerezzek be olyat, ami a gyári Toyota fejhez jó, és a lábkiosztásokat hozzam össze ?
- PiciPeti
- Fanatikus fórumozó

Miért nem cseréltek komplett fejegységet? Ha már úgysem a gyári van benne, akkor nem mindegy?
Egy ilyen kütyü (ami használható is, nem csak van) ~15-20e ft körül van. Annyiért meg vehettek USB-s fejegységet, akár újat, garisat...
De használtból akár még jó hangút is...
Egy ilyen kütyü (ami használható is, nem csak van) ~15-20e ft körül van. Annyiért meg vehettek USB-s fejegységet, akár újat, garisat...
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
'07 E12 D-4D, Linea Luna
- Lackó
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2017
- Autód típusa (és generációja): Egyéb Toyota
- Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
- Autód karosszéria variánsa: Crossover
Nemnem.PiciPeti írta:Miért nem cseréltek komplett fejegységet? Ha már úgysem a gyári van benne, akkor nem mindegy?
Az alap szitu Nálam az, hogy nem hiszek az mp3 minõségben. Ha csak tehetem. audio cd-t hallgatok, abból is eredetit. Még japán gyártású Alpine fejegységem van, amiben nincs erõsítõ, csak tuner, erõsítõkimenetek, és egy cd meghajtó. Minõségi darab. A maiakért nem adnék 5 Ft-ot, nem tartom õket minõségieknek(ebbe ne menjünk bele, magánvélemény, nem kell meggyõzni/vitatkozni)
Tehát az eredeti kérdésemhez visszatérve, tud valaki olyan eszközrõl, amirõl írtam fentebb ?
- montoya
- Fanatikus fórumozó

Densionhoz esetleg ballagj el / kerdezd meg oket emilben. XI-ben vannak, es mailre is valaszolnak, tehat ki tudod probalni a cuccukat barmilyen lejatszoval. Talan nekik van olyan (akar mas markahoz tervezett) csatijuk, amivel pont kompatibilis.
IS200 '01
Carina Coupe 1.8 XE - RIP 
Carina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Carina Coupe 1.6 DXDatsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2007
- Autód típusa (és generációja): Verso
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: MPV
Normálisan tömörített (értsd: eredetirõl mondjuk 192kbit/s-ra) Mp3 teljesen hallgatható. A gond a többszörösen tömörített szemetekkel van.
Jó ideje pont emiatt töltök le .flac formátumú CD-ket, ezek elvileg wav minõségû, de kevesebb helyet foglaló szinte tömörítetlen formátumú file-ok.
A Dension vállalható minõséget ad korrekt áron, igaz, .flac-et nem tud lejátszani, de az említett egyszeresen tömörített mp3-akat gond nélkül. Sõt, Aux is van rajta, és ha a telefon, vagy külsõ lejátszó ismeri a .flac-et, akkor a minõség is meg van oldva.
Amúgy, meg, azért túlzásokba ne essünk, a Corolla sem egy Lexus, hogy érdemes legyen benne Zenét Hallgatni, mint egy Lexus LS-ben, szóval, nehogy már az mp3 ne legyen jó.
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
- PiciPeti
- Fanatikus fórumozó

Wav is bõven vállalható. Egy 8 gigás penre felfér legalább 10 óra zene így is.... Úgysem tudsz annyit egyben hallgatni, keresni több szám között meg már büntetés. Ráadásul az ilyen CD-tár emulátorok általában csak olyan könyvtárszerkezetet szoktak kezelni mintha cd-k lennének. Tehát max 6 mappa....
'07 E12 D-4D, Linea Luna
'07 E12 D-4D, Linea Luna
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

Autóban ezt nemigen fogod észrevenni, Zenélni, meg otthon kell asszony nélkül...montoya írta:A 192k egy foskupac, a 320-as mar szol valahogy. Persze szokol radion hotmindegy, kocsiba is nagyjabol. A pendrive viszont kvazi ingyen van, szoval en maradok a 320k mp3-ra konvertalasnal.
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

Jó, Peti az esetedben ez nem állja meg a helyét, de Te viszonylag komoly cuccot és környezetet is építettél az E12-be, vajon miért?
Amit írok az gyári cuccra állja meg a helyét.
És abban is biztos vagyok, hogy ha lenne egy a tiedhez hasonló rendszerem az autómban, és az asszony reggel hallgatja a Class FM-et munkába menet és bekapcsolja inkább a CD-t, rohadtul nem tûnne fel neki, hogy 192, vagy 320... Erre rá kell állni a fülnek. A nõké nem erre van kitalálva.
Te, lackó, én és sokan mások valószínûleg kapásból észrevennénk...
Amit írok az gyári cuccra állja meg a helyét.
És abban is biztos vagyok, hogy ha lenne egy a tiedhez hasonló rendszerem az autómban, és az asszony reggel hallgatja a Class FM-et munkába menet és bekapcsolja inkább a CD-t, rohadtul nem tûnne fel neki, hogy 192, vagy 320... Erre rá kell állni a fülnek. A nõké nem erre van kitalálva.
Te, lackó, én és sokan mások valószínûleg kapásból észrevennénk...
- PiciPeti
- Fanatikus fórumozó

Gyári cuccon valószínû nem jönne ki ez tény.
De Lackó írta, hogy valami végfok nélküli, Alpine fejegysége van. Az meg gondolom nem a papírhangszórókat hajtja...
Szóval ott kijönne sztem a bitráta különbség.
Amúgy van aki meghallja az Audio CD-bõl rippelt, és a FLAC-ból konvertált WAV-ban a különbséget...

De Lackó írta, hogy valami végfok nélküli, Alpine fejegysége van. Az meg gondolom nem a papírhangszórókat hajtja...
Szóval ott kijönne sztem a bitráta különbség.
Amúgy van aki meghallja az Audio CD-bõl rippelt, és a FLAC-ból konvertált WAV-ban a különbséget...
'07 E12 D-4D, Linea Luna
'07 E12 D-4D, Linea Luna