A kinézet nem számít, nézz csak meg egy eredeti Nakamichi-t. Meg nem mondanád ránézére róla, hogy high-end minõség...PiciPeti írta:Köszi!
Igyekeztünk.![]()
Van 30-ért Alpine, de azért annál jobban szól a Pio 25-ért. Az Alpine egyszerûen túlárazott.Ráadásul nem is tetszenek...
Autó HiFi
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2007
- Autód típusa (és generációja): Verso
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: MPV
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
- PiciPeti
- Fanatikus fórumozó

Azért ha már költök valamire, azt szeretném, hogy az jól is nézzen ki. Ez azért nem olyan rendszer, ami nakamichi-t kíván.
Hangminõség/ár/tudás/kinézet alapján ez a Pio volt a befutó...
Ha nem érdekel a hangminõség, csak a kinézet, akkor veszek valami LG, Sony, vagy hasonló fejet, oszt kész....
Ha nem érdekel a hangminõség, csak a kinézet, akkor veszek valami LG, Sony, vagy hasonló fejet, oszt kész....
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
'07 E12 D-4D, Linea Luna
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Jól döntöttél a Pio-val. Jó ár-érték arányú. Mivel tömeggyártott tucat holmi, gondolom épp egy gyárilag hibásat fogtál ki. Gariba secpec kicserélik és utána remélhetõleg nem lesz baj.
Van egy talán P4700MP-s fejegységem. Több, mint 8 éve gyötröm. Ha az autóba ülök, szinte mindig szól. Egyetlen hibája, hogy a nagyon gagyi noname vastagabb CD-ket, van, hogy csak második, harmadikra adja ki.
Szép a hangja, erõteljes més a kis csirke saját végfokja is, nem ugrik, teszi a dolgát.
És nagyon is fontos a kinézet. Nem is értem hogy ne lehetne az...
Van egy talán P4700MP-s fejegységem. Több, mint 8 éve gyötröm. Ha az autóba ülök, szinte mindig szól. Egyetlen hibája, hogy a nagyon gagyi noname vastagabb CD-ket, van, hogy csak második, harmadikra adja ki.
Szép a hangja, erõteljes més a kis csirke saját végfokja is, nem ugrik, teszi a dolgát.
És nagyon is fontos a kinézet. Nem is értem hogy ne lehetne az...
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2007
- Autód típusa (és generációja): Verso
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: MPV
Világos, nem gondolom, hogy a hiba ellenére rosszul döntöttél volna. Nekem sincs ellenemre a Pio, de én inkább az Alpine felé húzok mindenben.PiciPeti írta:Azért ha már költök valamire, azt szeretném, hogy az jól is nézzen ki. Ez azért nem olyan rendszer, ami nakamichi-t kíván.Hangminõség/ár/tudás/kinézet alapján ez a Pio volt a befutó...
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
- PiciPeti
- Fanatikus fórumozó

Múlthéten már visszakaptam a fejegységet, sajnos az volt amire tippeltek (RCA testfolia átégett a fejben, mert onnan testelt az erõsítõ), így fizetõs volt a buli. Hálistennek 3 rongyból megoldották, szóval inkább nem balhéztam, tanulópénz.
Beszerelve így mutat:

Azóta megint volt egy kis upgrade. Beszereztem egy CarPower CDN-2X hangváltót:

Sok helyem nem volt már a kárpit alatt. Az ajtón belülre meg nem akartam tenni, nehogy megölje a pára/víz. Így egy lehetõségem maradt:

Kivágtam a könyöklõ alatti habból, és mûanyag ragasztóval beragasztottam.
Pont elfér, védett helyen is van, egyszóval fain.
Nagyon minõségi a cucc, már a mérete/súlya is tekintélyes. Baromi jól állítható. (Vágási meredekség, kiemelés: 0; -3; -6db, fázisfordítás 0-180°) Lesz 2-3 nap amíg beállítom.
Beszerelve így mutat:
Azóta megint volt egy kis upgrade. Beszereztem egy CarPower CDN-2X hangváltót:
Sok helyem nem volt már a kárpit alatt. Az ajtón belülre meg nem akartam tenni, nehogy megölje a pára/víz. Így egy lehetõségem maradt:
Kivágtam a könyöklõ alatti habból, és mûanyag ragasztóval beragasztottam.
Pont elfér, védett helyen is van, egyszóval fain.
Nagyon minõségi a cucc, már a mérete/súlya is tekintélyes. Baromi jól állítható. (Vágási meredekség, kiemelés: 0; -3; -6db, fázisfordítás 0-180°) Lesz 2-3 nap amíg beállítom.
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
'07 E12 D-4D, Linea Luna
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Kapcsolat:
Aranyos gesztus 
Én is fent vagyok az európain és az amcsin is. Jó oldal, sok hasznos info van fent.
Én is fent vagyok az európain és az amcsin is. Jó oldal, sok hasznos info van fent.
Klubelnök
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

- Jorn
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1998
- Autód típusa (és generációja): Corolla E11
- Autód felszereltségi jelölése: Terra
Eladó 1 pár 16cm-es, belépõ szintû Pioneer autóhangszóró (szélessávú, koax.) Irányár 5000Ft, vagy bármilyen, számomra hasznos E11 alkatrész...
Privát üzenetben megbeszéljük, akit érdekel írjon rám.
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
2010-es Corolla E15-ben szeretném kicserélni a hátsó, gyári 6x9"-os hangszórókat, de adapter kellene hozzá. Eddig csak amerikai oldalakon találtam adaptert (beépítõ keretet) ehhez a típushoz, itthon és német oldalakon semmi hasonlót. Tud valaki esetleg egy tutti címet itthon, ahol van ilyen ovális adapter?

Érdekes, ilyen elven a fém is zörögne fémen. Ha le van húzva és van közötte vékony, pl. miramat-szerû gyûrû, akkor nem zöröghet. A vékony MDF lap hamarabb szétmegy, mint a bonamid.PiciPeti írta:Inkább fából (MDF) vágj magadnak. A mûanyag zörögni, kopogni fog.
Na mindegy, rendeltem egy párat az USA-ból, 4.620 Ft szállítással együtt + az átutalási költség, ami késõbb derül ki.
Középen nincs keret. Vagy úgy érted, hogy körben a lefogatási pontok között? Ugyanaz, mint az fém chassis-nál (sasszinál). Eredetileg is egy csillapító gyûrû van alatta körben. Szerintem az 5 mm-es bonamid is van olyan merev, mint a 0,5-ös lágyacél peremmel együtt. De miramatot teszek az adapter alá és fölé is.PiciPeti írta:Teljesítmény kérdése...
Amúgy a 4 sarkában lehúzod, az odáig rendben van. De középen, ahol alig van "húsa"?
De ne legyen igazam...
Amúgy most is zörög valami a kalaptartó alatt, ha már szétszedem, akkor kicserélem a hangszórókat és kitöltöm a mûanyag dekli alatti teret szivaccsal.
Elõtte-utána képek a netrõl:

-
micila
- Visszajáró

Sajna, ennyivel nem úszod meg, mert az usa még/már nem a f@ken eu tagja. Lesz egy kis vám rajta.yvsmad írta:Érdekes, ilyen elven a fém is zörögne fémen. Ha le van húzva és van közötte vékony, pl. miramat-szerû gyûrû, akkor nem zöröghet. A vékony MDF lap hamarabb szétmegy, mint a bonamid.PiciPeti írta:Inkább fából (MDF) vágj magadnak. A mûanyag zörögni, kopogni fog.
Na mindegy, rendeltem egy párat az USA-ból, 4.620 Ft szállítással együtt + az átutalási költség, ami késõbb derül ki.