E11 - (1997-2002)

Karosszéria variánsok, motorfajták, egyéb típusok. Toyotainkról szakmai beszélgetések, tudnivalók, érdekességek...
corolla04
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: corolla04 »

Üdv!

Bár édasapám E12-esével járok, lassan szeretnék végre egy saját corollát vezetni. Az E11-es szériát nézegetem, 20 éves vagyok, és nagyjából ez az a kategória, amit enged a költségvetés. Kérlek Titeket lássatok el hasznos információkkal, tapasztalatokkal, véleményekkel! Nagy szükségem lenne az információkra, nem akarom elkapkodni a vételt. Dízel vagy benzin az szinte mindegy, viszont a 3 ajtós formát részesítem elõnyben. További szép napot!
Funkii
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: Funkii »

corolla04 írta:Üdv!

Bár édasapám E12-esével járok, lassan szeretnék végre egy saját corollát vezetni. Az E11-es szériát nézegetem, 20 éves vagyok, és nagyjából ez az a kategória, amit enged a költségvetés. Kérlek Titeket lássatok el hasznos információkkal, tapasztalatokkal, véleményekkel! Nagy szükségem lenne az információkra, nem akarom elkapkodni a vételt. Dízel vagy benzin az szinte mindegy, viszont a 3 ajtós formát részesítem elõnyben. További szép napot!
Szia,

ami legfontosabb kérdés talán E11-nél az az erõs olajfogyasztás problémája. Ezek az autók korai vvt-i-kkel (benzines motorok) vannak szerelve amikre jellemzõ ez a jelenség. Szóval erre figyelj oda vásárláskor, elvileg a toyota cserélt motorokat 7 évig és x kilométerig gariban, ha egy ilyet kifogsz akkor azzal elvileg nincs ilyen probléma. Bár én még nem láttam ilyen mocivel szerelt E11-t, de nem is vagyok régen toyota tulaj :) Dízellel kapcsolatban nincsen tapasztalatom.
Corolla E11 facelift 1.4-->1.8 4ZZFE
Kép
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2007
Autód típusa (és generációja): Verso
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: MPV

Hozzászólás Szerző: bepi81 »

Funkii írta:

Szia,

ami legfontosabb kérdés talán E11-nél az az erõs olajfogyasztás problémája. Ezek az autók korai vvt-i-kkel (benzines motorok) vannak szerelve amikre jellemzõ ez a jelenség. Szóval erre figyelj oda vásárláskor, elvileg a toyota cserélt motorokat 7 évig és x kilométerig gariban, ha egy ilyet kifogsz akkor azzal elvileg nincs ilyen probléma. Bár én még nem láttam ilyen mocivel szerelt E11-t, de nem is vagyok régen toyota tulaj :) Dízellel kapcsolatban nincsen tapasztalatom.
Nagyrészt jól írtad, de, ha megengeded, kiegészítelek:
A javított, ún. fûzött blokkot a szakszervizek 7 év /180.000km -ig cserélték, ha a tulaj kérte.
Az olajfogyasztás ezeknél a korai VVT-i -knél bár jellemzõ volt, de ez nem azt jelenti, hogy mindnél van, sõt, az olajfogyás mértéke is eltérõ. Hogy ez mitõl függ? Sok mindentõl: használat, szervizelés minõsége és idõbeli (km és dátum) eloszlása.
Az én autóm is ilyen vvt-i, kb 8000km-ként fogy belõle 1 Liter olaj. Én évente lecserélem, mert nem megyek vele sokat, az ezalatt megtett km is max 10.000km.
Hogy ajánlható-e ez a motor? Igen! Erõsebb, csendesebb, és takarékosabb, mint az 1,3-as 86LE-s volt. Igaz, utóbbiakra nem volt jellemzõ ez a fajta probléma, viszont a vvt-i-k, meg láncosak, ezáltal - elvileg - gondozásmentesek. Szóval, lehet sok pro és kontra dolgot melléjük állítani, én mégis azt mondom, hogy a kor miatt talán célszerûbb az újabbakat megvenni, figyelembevéve az állapotot.
Csodákat nem szabad várni 10 év felett a Toyotáknál sem, és sajnos rendkívül nagy türelem szükségeltetik a vásárlás elõtt kivárni a megfelelõ típust a ma használtpiacon lévõ kiglancolt lehajtott egyedek között. De, persze vannak jók is, csak azokat nemigen akarják eladni.

Egy jó tanács: folyamatosan nézni kell a hirdetéseket és ha van egy jónak tûnõ autó, azt azonnal meg kell nézni, és megvenni, ha tényleg jó, mert ezek néhány napon belül elkelnek...

Esetleg, van elképzelésed a karosszériát illetõen? Mert felénk (Békéscsaba) van (vagyis, talán még megvan) egy szép ezüst színû, nem hibátlan, de korrekt állapotú autó. Kb 1,5 éve figyelem helyben az utcán és mindig tiszta volt az autó kívül-belül. Egy fiatal család használta.
Pár kép róla
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bubi »

Szerintem keress és olvasgass tovább a fórumon. Nézd meg mennyid van a kocsira vonj le belõle legalábbn 150- 200.000Ft-ot (átvizsgálás, átírás, kötelezõ szervíz, váratlan kiadások) és várd ki a legmegfelelõbb darabot. Linkeld be amit találsz a hirdetési oldalakon, kérj segítséget a szakiktól! Szullosz, Lackó, Toytib, Pacsker és még sokan akik tényleg értenek a típushoz, fognak neked segíteni.
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

bubidisc írta:

Szerintem keress és olvasgass tovább a fórumon. Nézd meg mennyid van a kocsira vonj le belõle legalábbn 150- 200.000Ft-ot (átvizsgálás, átírás, kötelezõ szervíz, váratlan kiadások) és várd ki a legmegfelelõbb darabot. Linkeld be amit találsz a hirdetési oldalakon, kérj segítséget a szakiktól! Szullosz, Lackó, Toytib, Pacsker és még sokan akik tényleg értenek a típushoz, fognak neked segíteni.
:fel:
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: montoya »

Hat a 150-200 szerintem nagyon szukmarku.

Inkabb 300. Sorolnam:
-atiras also hangon 60e, ha az elado alja az eredetvizsgat, akkor picit kevesebb
-olaj, olajszuro, legszuro, szijcsere (klima/generatorszij vvti-n is van!).
-alapos atnezes szerelovel, majd a talalt (remelhetoleg apro) problemak kikuszobolese: akku csereje, valoszinuleg lesz par futomualkatresz, szilent, stb. Klimas autonal klimafertotlenites, feltoltes. Fekfolyadek(!), hutofolyadek minimum megnezendo.
-altalaban szar gumival adjak el az emberek a kocsikat, E11-re egy normalis szett gumi minimum 60e. Vagy ha epp van is hozza nyari, akkor epp telit kell venni, lehetoleg egy kulon szett felnire...

Ha ezek megvannak, akkor is maradjon annyi, hogy az elso tank benzin es egy esetlegesen cserelendo par langescsillapito utan is maradjon penz.

Jah, el ne felejtsem, a biztositast is egybol meg kell kotni, amit erdemes egy evre, mert az eves dijban 30% koruli kulonbseg is lehet, ha negyedeves helyett eves fizetest valasztunk, bankkartyaval.
IS200 '01
:glcarina: Carina Coupe 1.8 XE - RIP :(
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
lehella
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: lehella »

Sziasztok! Hozzánk vasárnap került egy 99-es évjáratú E11-es Corolla. A motorja 4e-fe kódú. Az ár igen kedvezõ volt (485 alkuval), így lecsaptunk rá :) Az biztos így az elsõdleges szerviz szerint a stabilizátort, a katalizátor elõtti kipubakot és az egyik féltengely gumiharangot cserélni kell. A hátsó lengéscsillapítók felújítva vannak, így futómûben elvileg más gond nem lehet. Az elsõ lámpákat cserélni kell majd idõvel, egyik lyukas egy kavics miatt, másiknak pedig a tartó fülei vannak eltörve és popszegeccsel javították, nem az igazi egyik sem... A vezetõ oldali zár viszont nem tudja bezárni a centrált, nem akar a zár elfordulni csak tízbõl egy alkalommal. Erre mi lehet a gyógyír? Távirányítós riasztót szeretnék belerakatni, de azzal csak kezelem a tünetet, nem oldom meg :) Sajnos még esélyes egy váltójavítás/felújítás a közeljövõben, harmadik-negyedik-ötödik fokozatban ha nyomom a gázt, traktor hangja a váltónak :( Ez egy eléggé nem várt kiadás, de ha olcsón megáll itt a felújítás, szerintem akkor is még áron belül vagyunk. Kérdés, hogy a motorban mennyi a kompresszió, mennyire csipegeti az olajat, mit fogyaszt (javarészt autópályán lesz használva), de ez úgyis csak hosszú távon derül ki.
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bubi »

montoya írta:Hat a 150-200 szerintem nagyon szukmarku.

Inkabb 300. Sorolnam:
-atiras also hangon 60e, ha az elado alja az eredetvizsgat, akkor picit kevesebb
-olaj, olajszuro, legszuro, szijcsere (klima/generatorszij vvti-n is van!).
-alapos atnezes szerelovel, majd a talalt (remelhetoleg apro) problemak kikuszobolese: akku csereje, valoszinuleg lesz par futomualkatresz, szilent, stb. Klimas autonal klimafertotlenites, feltoltes. Fekfolyadek(!), hutofolyadek minimum megnezendo.
-altalaban szar gumival adjak el az emberek a kocsikat, E11-re egy normalis szett gumi minimum 60e. Vagy ha epp van is hozza nyari, akkor epp telit kell venni, lehetoleg egy kulon szett felnire...

Ha ezek megvannak, akkor is maradjon annyi, hogy az elso tank benzin es egy esetlegesen cserelendo par langescsillapito utan is maradjon penz.

Jah, el ne felejtsem, a biztositast is egybol meg kell kotni, amit erdemes egy evre, mert az eves dijban 30% koruli kulonbseg is lehet, ha negyedeves helyett eves fizetest valasztunk, bankkartyaval.
Azt írtam, hogy legalább, de sokkal több azért nem lehet mert egy 500-600.000 értékû autóról beszélünk. Ebben az esetben a vételár majdnem több mint fele amit te tanácsolsz tartalékolni. Sok olyan dolgot írtál le ami egy tisztességes átvizsgáláskor kiszûrhetõ, tehát ha a járulékos költségek jóval meghaladnák (all in) a 200-at akkor nem nagyon érdemes megvenni.
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Nananana!

Srácok, azért azt érezni kellene, hogy, ha ennyi mindent cserélni kellene egy autón, azt nem szabad megvenni. Egyszer.
Másodszor: Mindezek közül nem kell mindent azonnal megvenni és lecserélni.
Úgy gondolom, hogy, ami fontos, az legyen rendben az autóval. Az igaz, hogy a gumikat, fékeket, motorolajat, szûrõket illik jó állapotban tartani, de, hogy vásárlás után 300.000Ft-ot rákölteni...? Ugyan, ilyen leendõ költségek már a vásárláskor látszanak, ennek fényében kell foglalkozni az autóval (alkudni).
Továbbá, ha az ember nem megy sokat évente, akkor bõven megfelelõ választás egy jó négyévszakos gumi, ami bizonyított már az ADAC teszteken, mint pl. a Good Year Vector3 gyári méretben. Ez egyszeri nagyobb költség, amit évekig nem kell majd megismételni.
A fékek nagyon fontosak, így azokat is jól át kell vizsgálni, de kétlem, hogy az összes eladó E11-nek vasig kopott lenne a féke, amit azonnal cserélni kell.
Az említett generátor szíj, másnéven, hosszbordásszíj 105.000km-ként cserélendõ, ára kedvezmény nélkül 6000Ft körül van (GATES), cseréje kb 5-10 perc.
Télire szükségtelen a klíma fertõtlenítés, hiszen, úgysem használod, de az legyen 4000Ft.
A fékfolyadék és hûtõfolyadék sem azonnali cserét igénylõ dolog, révén, hogy jó esetben még mindig megfelelõen zárt a rendszere.

Az is világos, hogy 10.000Ft-ért vásárlás elõtt egy jó szervizben, akár szakszervizben is tövirõl hegyire átvizsgálják az autót, így az esetleges kopogó, lötyögõ futómûalkatrészek is jórészt kiszûrhetõk, csakúgy, mint a kipufogó hibák, korrózió, olajfolyás, szíjak állapota, fékek kopottsága, stb.
Ha a szerviz szerint hosszú a lista, akkor az autót nem szabad megvenni. Mindez inkább kerüljön egy Szent Istvánba, minthogy aztán az ember beleugorjon egy vásárba és aztán kezdõdik a végeláthatatlan javítás sorozat.

Egyetlen dolgot nem lehet soha kellõ biztossággal kiszûrni: és ez a korábban leírt vvt-i -kre jellemzõ olajfogyasztás, illetve annak mértéke. És ez szélsõséges esetben lehet 250.000Ft körüli összeg is (gyári gyûrûszett cca. 50.000Ft, gyári dugók cca. 40.000Ft/db, szimeringek, tömítésszett, egyebek + munkadíj). De az is lehet, hogy csak annyi olaj fogy, mint az enyémben és ezzel nem foglalkozik az ember, amíg hirtelen nem következik be állapotromlás.
Aztán van arra is esély, hogy kifog egy olyan E11 vvt-i -t, mint akibor000 autója, ami aztán tényleg nem eszik olajat kimutatható mértékben 15.000km alatt sem. Pedig kezdetben abban is Shell 10W-40 olaj volt...
Szóval, a leginkább a motor állapota fontos ezeknél, nem a többi, ami fentebb leírtak szerint jó eséllyel kiszûrhetõ vásárlás elõtt.
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Srácok!!
viewtopic.php?t=1375

lehella, ha pedig további kérdésed van, kérlek itt tedd fel:
viewtopic.php?t=774
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1998
Autód típusa (és generációja): Corolla E11
Autód felszereltségi jelölése: Terra

Hozzászólás Szerző: Jorn »

Szia,

az aláírásomban látod, hogy két, majdnem egyforma E11-ünk van a feleségemmel. A másodiknál mi is gondoltuk, hogy legyen 3 ajtós, de igazából nem foglal kevesebb helyet, mint pl. a sedan (talán 10 centivel rövidebb csak...), a kisebb motor miatt viszont többet fogyasztott volna, így maradtunk a sedan-nál. Továbbá, miért is jó szerintem a 4A-FE motoros kivitel:
- a békaszem miatt kevésbé tetszetõs (már akinek :), ebbõl kifolyólag is jóval olcsóbb, mint a ráncfelvarrott vvti (nekünk mindkettõ béka, kijöttek 600-620 ezerbõl, ABS, légkondi, téli és nyári gumiszettel, jó állapotban, magánszemélytõl, és vezetett szervizkönyvesek...) vvti-bõl fapadosak voltak 700 ezer felett, tehát se ABS, se légkondi...
- 1.6 literes, kevesebbet fogyaszt, mint az 1.3 (1.4) literesek (3 ajtósak), nagypapásan 6 liter/100km is kijön.
- made in Japan (JT alvázszámú) példányok elég gyakoriak (1998 õsz elõttiek fõleg), a vvti már inkább angol (SB alvázszám)
- kevés típushiba, és azok is csak apróságok, pl. fényszóró körüli gumitömítés
Persze semmi bajom a vvti-vel, kérdés, hogy az olajfogyást hogyan lehet vásárláskor tutira megtudni.... És hát mindenkinek a maga gyereke a legszebb... :)
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: montoya »

Jorn: a sedanok japánok, a liftbackek angolok. Nem függ a motortól. :)
IS200 '01
:glcarina: Carina Coupe 1.8 XE - RIP :(
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: PiciPeti »

LB békából az elején volt egy kis sorozat JT-s, de az tényleg elenyészõ...
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1998
Autód típusa (és generációja): Corolla E11
Autód felszereltségi jelölése: Terra

Hozzászólás Szerző: Jorn »

montoya írta:Jorn: a sedanok japánok, a liftbackek angolok. Nem függ a motortól. :)
Igen, alapvetõen a sedant ajánlottam, csak ezt nem írtam le rendesen :)
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
corolla04
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: corolla04 »

Nagyon köszönöm hozzászólásaitokat! Sokat segítettetek!
Válasz küldése