helyes! a MOL EVO99-t próbáltad már? Véleményed?[Walaki]D`Lair írta:FocusBruce E9 írta:a Black Top-ba tetted? Akkor ne csodálkozz![Walaki]D`Lair írta:Én Auchan kúton tankoltam legutóbb "olcsó" 95-öst. Konkrétan félelmetesen nem megy az autó tõle, rohadt lomha lett a gázpedál, alul nem megy, felül nem megy...![]()
![]()
![]()
Hacsiba CSAK és kizárólag OMV 100 megy
Fogyasztás
- Bruce E9
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
----------------------------------
Forró Fecske
AE92 Corolla Liftback GT-i, Black Top G6
Forró Fecske
AE92 Corolla Liftback GT-i, Black Top G6
- [Walaki]D`Lair
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1985
- Autód típusa (és generációja): Corolla E8
- Autód felszereltségi jelölése: GT
- Autód karosszéria variánsa: Hatchback (3 ajtós)
Csak anno a Brabussal...semmi extra nem tûnt fel...Bruce E9 írta:helyes! a MOL EVO99-t próbáltad már? Véleményed?[Walaki]D`Lair írta:FocusBruce E9 írta: a Black Top-ba tetted? Akkor ne csodálkozz!![]()
![]()
Hacsiba CSAK és kizárólag OMV 100 megy
1985 - Toyota Corolla AE86 GT - SR20DET BlackTop //// Trackday beater
2006 - KTM 640 LC4 Supermoto ///

- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Kapcsolat:
Pár kép 

Hugi Carina II. Lean Burn
50 literes tank

E9 Gti-m. Ritkán látok ilyet
"45" literes tank
Elõbbi nagyon nagyon impozánsnak tûnik, de csalóka. Ezekbõl látszik mennyire nem linárisak a szintjelzõk. A mûszer alapján. ugye elmenne bõven ezer km felett, de sajnos nem így van. 20 litert tankoltam végül 315 km-re, ami 6,35 liter. Ugyan 3-4 személy és Húsvét Vasárnap hóba, brutál szembe szélbe mentem, de illene 1 lityóval kevesebbet ennie
Most cseréljek Lambdát? 
TE71 már más tészta.
Az is 310 km-nél jár 50 literes tankkal és már világít a szegénység jelzõ
... Ultragáz. Majd errõl bõvebben.
Azért pszichésen sem mindegy, hogy 300km-nél még majdnem, hogy tele van mutató szerint, vagy már nagyon lefele konyul...

Hugi Carina II. Lean Burn

E9 Gti-m. Ritkán látok ilyet
Elõbbi nagyon nagyon impozánsnak tûnik, de csalóka. Ezekbõl látszik mennyire nem linárisak a szintjelzõk. A mûszer alapján. ugye elmenne bõven ezer km felett, de sajnos nem így van. 20 litert tankoltam végül 315 km-re, ami 6,35 liter. Ugyan 3-4 személy és Húsvét Vasárnap hóba, brutál szembe szélbe mentem, de illene 1 lityóval kevesebbet ennie
TE71 már más tészta.
Az is 310 km-nél jár 50 literes tankkal és már világít a szegénység jelzõ
Azért pszichésen sem mindegy, hogy 300km-nél még majdnem, hogy tele van mutató szerint, vagy már nagyon lefele konyul...
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
- [Walaki]D`Lair
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1985
- Autód típusa (és generációja): Corolla E8
- Autód felszereltségi jelölése: GT
- Autód karosszéria variánsa: Hatchback (3 ajtós)
Bubinak: Fasság a HHO generátor
1985 - Toyota Corolla AE86 GT - SR20DET BlackTop //// Trackday beater

- montoya
- Fanatikus fórumozó

Most mondjam, hogy en megmondtam?[Walaki]D`Lair írta:Bubinak: Fasság a HHO generátor
IS200 '01
Carina Coupe 1.8 XE - RIP 
Carina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Carina Coupe 1.6 DXDatsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
- Bubi
- Fanatikus fórumozó

Köszi![Walaki]D`Lair írta:Bubinak: Fasság a HHO generátor
Én is erre a végeredményre jutottam (már rég) de más miatt.
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
ex bubidisc felhasználó
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2007
- Autód típusa (és generációja): Verso
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: MPV
Rekord közeli lett a legutolsó tanklásom eredménye:
5,94L/100km teljes tankra, 52km/h átlagsebesség mellett, 90%-ban klímával, 110km/h-nál nem gyorsabban óra szerint, Békéscsaba-Szentlélek(Miskolc)-Békéscsaba útvonalon, szinte teljesen telepakolt autóval.
Nem képeztünk forgalmi akadályt, sõt, odafelé egy autó sem akart megelõzni, mi viszont kb 7-8-at minden további nélkül. Visszafelé egy Octavia kakaskodott, de elengedtem. Talán, ha gyerek nem lett volna mögöttem, lealázom, de így ...
Szentlélek felé, aki ismeri az utat Miskolctól, tudja, hogy vannak igen meredek szakaszok, megpakolt autóval bizony 60-nál 3.-ban csak tartani tudta a tempót fölfelé, gyorsulni már nem. Így volt, hogy vissza 2.-ba és hadd szóljon...
Szóval részemrõl teljes az elégedettség ezzel az 5,94-gyel. A fed. comp. sem tévedett sokat, 6,0-át mutatott a több, mint 670km végén...
Az igazság az, hogy ez a 30 fok körüli hõmérséklet nagyon fekszik a vvt-i-nek.
5,94L/100km teljes tankra, 52km/h átlagsebesség mellett, 90%-ban klímával, 110km/h-nál nem gyorsabban óra szerint, Békéscsaba-Szentlélek(Miskolc)-Békéscsaba útvonalon, szinte teljesen telepakolt autóval.
Nem képeztünk forgalmi akadályt, sõt, odafelé egy autó sem akart megelõzni, mi viszont kb 7-8-at minden további nélkül. Visszafelé egy Octavia kakaskodott, de elengedtem. Talán, ha gyerek nem lett volna mögöttem, lealázom, de így ...
Szentlélek felé, aki ismeri az utat Miskolctól, tudja, hogy vannak igen meredek szakaszok, megpakolt autóval bizony 60-nál 3.-ban csak tartani tudta a tempót fölfelé, gyorsulni már nem. Így volt, hogy vissza 2.-ba és hadd szóljon...
Szóval részemrõl teljes az elégedettség ezzel az 5,94-gyel. A fed. comp. sem tévedett sokat, 6,0-át mutatott a több, mint 670km végén...
Az igazság az, hogy ez a 30 fok körüli hõmérséklet nagyon fekszik a vvt-i-nek.
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
- Bubi
- Fanatikus fórumozó

Kiderült valami arról, hogy a E85 rosszat tenne a motornak? Most, hogy gyakran rövid távon, 2000-es fordulatszámon prüntyögök, a korábban tapasztalt tartós E85, és magas fordulaton való használat esetén tapasztalt olajfogyasztás nem hiszem, hogy újra jelentkezne. Gondolom az csak azon feltételek mellett jelentett gondot, vagy tök mindegy, alapjáraton is káros ha káros? Van a klubban tartós használó? Tudtok tönkrement AC-ról?
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
ex bubidisc felhasználó
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2007
- Autód típusa (és generációja): Verso
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: MPV
Konkrétan nem tudok ilyenrõl.
Viszont, az olajfogyasztással kapcsolatban én azt tapasztaltam (kb 6 tanknyi 20-30%-os E85 arány mellett), hogy normál használat (értsd: 1500-3500 f/perc) mellett is megugrott az olajfogyasztásom, pedig az olajban 5000km használat volt akkoriban, tehát, biztos, hogy nem az olaj fáradt el ennyi idõ alatt.
Érzésre könnyebben ment, jobban húzott a motor valamivel, a fogyasztásban bõ 0,5 liter többlet keletkezett mindenféle átalakító nélkül, pusztán csak a benzinbe keverve.
Az E85 helyett rendszeresen a Spurit (100ml) töltöm a benzin mellé (95-ös Lukoil).
Viszont, az olajfogyasztással kapcsolatban én azt tapasztaltam (kb 6 tanknyi 20-30%-os E85 arány mellett), hogy normál használat (értsd: 1500-3500 f/perc) mellett is megugrott az olajfogyasztásom, pedig az olajban 5000km használat volt akkoriban, tehát, biztos, hogy nem az olaj fáradt el ennyi idõ alatt.
Érzésre könnyebben ment, jobban húzott a motor valamivel, a fogyasztásban bõ 0,5 liter többlet keletkezett mindenféle átalakító nélkül, pusztán csak a benzinbe keverve.
Az E85 helyett rendszeresen a Spurit (100ml) töltöm a benzin mellé (95-ös Lukoil).
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1998
- Autód típusa (és generációja): Corolla E11
- Autód felszereltségi jelölése: Terra
Kb. 40000km-t mentem 50-50%-os E85-benzin keverékkel. Az olajfogyasztás nálam is megnõtt (pedig nem nyomom neki egyáltalán...bubidisc írta:Kiderült valami arról, hogy a E85 rosszat tenne a motornak? Most, hogy gyakran rövid távon, 2000-es fordulatszámon prüntyögök, a korábban tapasztalt tartós E85, és magas fordulaton való használat esetén tapasztalt olajfogyasztás nem hiszem, hogy újra jelentkezne. Gondolom az csak azon feltételek mellett jelentett gondot, vagy tök mindegy, alapjáraton is káros ha káros? Van a klubban tartós használó? Tudtok tönkrement AC-ról?
Nem árt megbízható kúton tankolni E85-öt, ahol nem vizes stb.
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1998
- Autód típusa (és generációja): Corolla E11
- Autód felszereltségi jelölése: Terra
Ja, átalakítás nélküli az autó, természetesen, különben 100%-ban azt tankolnám.
A benzinfogyasztás kb. 1L-el nõtt, 6-ról 7-re.
Amúgy ma már csak alkalmanként tankolok E85-öt (tisztítás jelleggel), a mai árak mellett már nem jelent szinte semmilyen spórolást. Ami érdekes, hogy a fogyasztásban nem azonnal érezteti a hatását, hanem kb. 1 tanknyi késéssel. Elõször mindig örülök, mert úgy tûnik, nem fogyaszt belõle többet, de aztán mégis...
A benzinfogyasztás kb. 1L-el nõtt, 6-ról 7-re.
Amúgy ma már csak alkalmanként tankolok E85-öt (tisztítás jelleggel), a mai árak mellett már nem jelent szinte semmilyen spórolást. Ami érdekes, hogy a fogyasztásban nem azonnal érezteti a hatását, hanem kb. 1 tanknyi késéssel. Elõször mindig örülök, mert úgy tûnik, nem fogyaszt belõle többet, de aztán mégis...
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F