kori írta:
Bocsi hogy bele szólók,de az 5w-30 és az5w-40 teljesen ugyanaz higságra,csak a 40-es jobban birj a hõt,ugy hogy attól biztos nem fog kevesebbet enni a motorod.
Küld bele 10w-40-et,ott sem akkora a különbség mint amennyire felfújod.
Feltételezem, hogy ennek, amit leírtál, nem néztél utána...
Hadd segítsek:
Rád bízom, hogy megkeresed-e a relatív sûrûség pontot, vagy sem, de az nyilvánvaló, hogy nincs igazad.
Az, hogy más gyártók termékeinél hogy van ez a dolog, nem tudom, a Mobilt azért linkeltem be, mert nekem ez van a motoromban (5W-40).
Mellesleg, nem felfújom fel ezt a dolgot, csak sancy szavaival élve, elmondom a véleményemet, tapasztalatomat. Ezt vagy megfogadja az olvasó, vagy nem... nem kötelezõ, de én ezt így gondolom, és vállalom is.
Kíváncsiságból megnéztem a Castrol Edge hasonló viszkozitású termékeit is, ott úgy tûnik, igazad van, valóban elhanyagolható az 30-as és 40-es melegoldalú 5W-s olajok sûrûsége közötti különbség...
Ja a castrolnál igazam van a mobilnál meg nem.
Érdekes.
kori írta:
http://totalcar.hu/tanacsok/olajdoktor/061130b/
Itt a link amit te olvass el légy szíves! 1. Az elsõ számozás a w az mindig a sûrûséget jelenti,a második pedig a hõterhelést. 2. Tehát az 5w-30 vagy 5w-40,5w-60 ugyanolyan sûrûségû. 3. Csak nyilván az5w-30 már megadja magát x fokon amikor még az5w.60 nem.
1. Ezt senki sem vitatta.
2. Erre az elõzõ postomban van a válasz, miszerint ezt így kerek perec kijelenteni nem lehet.
3. ez viszont helyes megállapítás (feltételezve, hogy azonos gyártó olajait vizsgáljuk)
+1: A Castrolnál igazad volt, a Mobilnál nem. Érdekes? Ezt hogy érted? Mi az érdekes ebben? (két különbözõ gyártó, két különbözõ cégcsoport, valószínûsíthetõen merõben eltérõ adalékolás...
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
Jut eszembe, Lackó, ha még megvan a számom, rám csöröghetnél valamikor napközben (én telefont cseréltem, így hiányos az adatbázis ), mert a bérelt tárolós garázst eladják, így már nem tudom tárolni a cuccokat, sorry; még a saját cumókkal is gondban leszek.
1993 1,3 Corolla xli 16V hatchback volt, E11 Corolla kombi '98 volt
Xado revitalizáló adalékokkal van valakinek tapasztalata ?
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
Gyerekek! Én ezeket a hozzászólásokat nagyon szomorúan olvasom! Alapjában véve szövegértelmezési problémák léptek fel, és ennek tetejébe még az ártatlan és sokadik váltó olajjal kapcsolatos kérdésre is csak a levau. Néhányan talán észre vettétek már, hogy vannak olyan emberek az életben akik nem tudják elviselni ha nem az övék az utolsó szó. Hát meg kell hagyni nekik a lehetõséget. Bepinél az az általános, hogy bár bevallása szerint csak a véleményét mondja el (ezt elegendõ egyszer) de mégis mindig az igazáról való gyõzködésnek tûnik a többszörös ismétlés miatt. Olvasom az õ postjait is és a többiekét is. Ha felbosszant akkor sem fogok ráförmedni, és más fórumozóra se. Javaslatom olvassunk, írjunk de ne kezdjünk személyes hadjáratokba.
CCH vezetőségi tag
Ajtóüvegen át figyelni a menetirányt
finoman adagolva gázt,ellenkormányt.
Szélvédõn keresztül nézni a tájat,
nincs szebb ami rám várhat!
Kilinccsel elõre!!!
AE86GT. 4AGE
kori írta:Nekem diesel e10-em van,abban kell olajat cserélni a váltóban?
Ártani biztosan nem fogsz vele, ha a megfelelõ olajat kapja a kocsi. Esetenként pedig szinte csodát mûvel egy váltó olaj csere.
CCH vezetőségi tag
Ajtóüvegen át figyelni a menetirányt
finoman adagolva gázt,ellenkormányt.
Szélvédõn keresztül nézni a tájat,
nincs szebb ami rám várhat!
Kilinccsel elõre!!!
AE86GT. 4AGE
Nem b..meg, nem, örökké elmegy vele, 1M km. után a fogaskerekek kopásánál keletkezõ izzadtság keni. Igaz, ilyenkor egy picit büdös.
Csak azért kérdeztem,mert vannak olyan autok aminek a váltójában soha nem kell olajat cserélni.
De bocsi hogy megkérdeztem.
Amúgy jelenleg a váltóm nagyon jó,csupán csak kérdezni szerettem volna,erre egy bunkótól bunkó választ kaptam.
Nem b..meg, nem, örökké elmegy vele, 1M km. után a fogaskerekek kopásánál keletkezõ izzadtság keni. Igaz, ilyenkor egy picit büdös.
Csak azért kérdeztem,mert vannak olyan autok aminek a váltójában soha nem kell olajat cserélni.
De bocsi hogy megkérdeztem.
Amúgy jelenleg a váltóm nagyon jó,csupán csak kérdezni szerettem volna,erre egy bunkótól bunkó választ kaptam.
Ez van, bunkó vagyok. Tibcsi, ha ezt olvasod, kérlek, próbáld meg nem felvágni az ereidet! Szóval a "soha nem kell cserélni" egyrészt olyan, mint a 30.000-es motorolajcsere periódus: be lehet tartani, csak nem érdemes... Másrészt: a teve akár élete végéig is kibírja víz nélkül, továbbá hasonló logikával minden váltó kibírja élete végéig friss olaj nélkül.
IS200 '01 Carina Coupe 1.8 XE - RIP Carina Coupe 1.6 DX Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd