Dehogy reális...
Fogyasztás
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Reális egy 4AGE-tõl? 
Dehogy reális...
Dehogy reális...
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2007
- Autód típusa (és generációja): Verso
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: MPV
Gecsa, biztos, Te is tudod, hogy ez ennél jóval bonyolultabb.gecsa írta:ez még nem is szomorú,de az autó lassan nem mindennapi használati eszköz lesz,hanem luxuscikk..[Walaki]D`Lair írta:mer' minekünk köllött ez a kapitólium...
a sok adóért cserébe meg megtanulhatsz szlalomozni a kátyúk között..a legolcsóbb útjavítási módszer a sebességkorlátozás,ami szerintem több balesetet okoz a mai magyar közlekedési morál miatt,mintha megjavítanák az utat..
Figyu, én a Közútnál dolgozom Békés Megyében. 2 hete voltunk továbbképzésen, ahol elmondták, hogy ahhoz, hogy idehaza egy tök átlagos európai ország burkolatminõsége legyen (figyelj!) 100-120.000 Mrd forintra lenne szükségünk évente, 8 (!) éven keresztül. Jelenleg, a 3 testvérvállalatra (Magyar Közút, Állami Autópálya Kezelõ, Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztõ Zrt.) összesen adnak 60-70Mrd-ot 2012-ben. Ezt gondold át, hogy mire elég...
ehhez képest savanyú szájízzel ugyan, de azt kell mondanom, az a csoda, hogy egyáltalán ilyen minõségûek az útjaink, tényleg. szomorú, de így van.
A sebességkorlátozás, pedig, sajnos egy kényszerû "megoldás" azokon a helyeken, ahol már tényleg balesetveszélyes a burkolat állapota, viszont a szakasz felújítása még csak tervben sincs. (most azokat a helyeket, ahol nem indokolt a sebességkorlátozás, ne vegyük ide) Nem gondolom, hogy bárki vállalná csak úgy a felelõsséget, ha egy ilyen korlátozatlan szakaszon személyi sérüléssel járó baleset történne, így kényszerûen bizony ki kell helyezni a táblát. Még egyszer mondom, most csak a valóban indokolt szakaszokról beszélek, nem a frissen felújított úton kint hagyott 40-es táblákról. Utóbbiaknál már a közeljövõben lesz szabályváltoztatás, mert a probléma a szakma elõtt is ismert, nem sokáig fog így maradni (hogy valami pozitívat is említsek)
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
- montoya
- Fanatikus fórumozó

Ez jo, hogy ezeket a szamokat leirtad, mert itt latszik jol, hogy az autosok az orszag eltartasahoz milyen mertekben jarulnak hozza. Eloszedtem ezt a cikket: katt! Csokkeno fogyasztast feltetelezve idenre az ott lathato adatokbol szamoljunk 1200 millio liter benzinnel es 1500 millio liter gazolajjal. Ebben a cikkben pedig reszletesen benne van, hogy mennyi ado van a benzinarban. A benzin aranak 29, a gazolaj aranak 26%-a a jovedeki ado es a KKKSZ dij. Szamoljunk mindkettore 440ft-os arat: ez kb 325 Milliard forint egy evre. Ujabb 250 az afa, de attol tekintsunk el, az nyilvan megy a "kozosbe". Az viszont azert gaz, hogy az uzemanyagokra kivetett kulonadoknak a bo harmada kellene az utak rendbentartasara, de ennyi sem "jut". Siralmas...bepi81 írta:Gecsa, biztos, Te is tudod, hogy ez ennél jóval bonyolultabb.gecsa írta:ez még nem is szomorú,de az autó lassan nem mindennapi használati eszköz lesz,hanem luxuscikk..[Walaki]D`Lair írta:mer' minekünk köllött ez a kapitólium...
a sok adóért cserébe meg megtanulhatsz szlalomozni a kátyúk között..a legolcsóbb útjavítási módszer a sebességkorlátozás,ami szerintem több balesetet okoz a mai magyar közlekedési morál miatt,mintha megjavítanák az utat..
Figyu, én a Közútnál dolgozom Békés Megyében. 2 hete voltunk továbbképzésen, ahol elmondták, hogy ahhoz, hogy idehaza egy tök átlagos európai ország burkolatminõsége legyen (figyelj!) 100-120.000 Mrd forintra lenne szükségünk évente, 8 (!) éven keresztül. Jelenleg, a 3 testvérvállalatra (Magyar Közút, Állami Autópálya Kezelõ, Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztõ Zrt.) összesen adnak 60-70Mrd-ot 2012-ben. Ezt gondold át, hogy mire elég...![]()
ehhez képest savanyú szájízzel ugyan, de azt kell mondanom, az a csoda, hogy egyáltalán ilyen minõségûek az útjaink, tényleg. szomorú, de így van.![]()
Jah, utolag jutott eszembe: ha az Allami Autopalyakezelot is bevesszuk a korbe, akkor meg a matricak dijat is hozza lehetne csapni az elozo szamhoz... Valoszinuleg az is 10 milliardos nagysagrend egy evre. Tovabba ott van a teljesitmenyado valamint most mar a baleseti ado is.
IS200 '01
Carina Coupe 1.8 XE - RIP 
Carina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Carina Coupe 1.6 DXDatsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
becslésed nem óvatos...
Gépjármûadó 2012 mértéke a motorteljesítmény után a gépjármû
gyártási évében és az azt követõ 3 naptári évben 345 Ft/kilowatt,
gyártási évet követõ 4-7. naptári évben 300 Ft/kilowatt,
gyártási évet követõ 8-11. naptári évben 230 Ft/kilowatt,
gyártási évet követõ 12-15. naptári évben 185 Ft/kilowatt,
gyártási évet követõ 16. naptári évben és az azt követõ naptári években 140 Ft/kilowatt.
hogy a kamionokat,utánfutókat,motorokat ne is számoljuk...
Gépjármûadó 2012 mértéke a motorteljesítmény után a gépjármû
gyártási évében és az azt követõ 3 naptári évben 345 Ft/kilowatt,
gyártási évet követõ 4-7. naptári évben 300 Ft/kilowatt,
gyártási évet követõ 8-11. naptári évben 230 Ft/kilowatt,
gyártási évet követõ 12-15. naptári évben 185 Ft/kilowatt,
gyártási évet követõ 16. naptári évben és az azt követõ naptári években 140 Ft/kilowatt.
hogy a kamionokat,utánfutókat,motorokat ne is számoljuk...
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

Tegnap tankoltam, 580km-re 35 litert. 6,19-re jött ki az átlag, a kijelzõ 6,0-át mutatott. Az átlagsebességem 49km/h volt az egész tankra nézve.
Bakker, nyilván most kell kipróbáljam a 98-as benzint, amikor a lehetõ legdrágább, mindegy, 450,9Ft-ért tankoltam literjét (Lukoil 98-as). Kíváncsi vagyok, lesz-e érezhetõ különbség a Lukoil 95-ös + piros Spuri kombóhoz képest...
Bakker, nyilván most kell kipróbáljam a 98-as benzint, amikor a lehetõ legdrágább, mindegy, 450,9Ft-ért tankoltam literjét (Lukoil 98-as). Kíváncsi vagyok, lesz-e érezhetõ különbség a Lukoil 95-ös + piros Spuri kombóhoz képest...
- [Walaki]D`Lair
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1985
- Autód típusa (és generációja): Corolla E8
- Autód felszereltségi jelölése: GT
- Autód karosszéria variánsa: Hatchback (3 ajtós)
8.78 Focus, CSAK Budapesten belül...ez már nem is olyan rossz...és még a télik vannak fent. Lehet, hogy egy 185-ös 14-es nyárival le lehetne menni 8 körülig így tavasszal, amíg nem kell klímázni...mennyi plusszt tehet rá a 205/45 R17?
1985 - Toyota Corolla AE86 GT - SR20DET BlackTop //// Trackday beater
2006 - KTM 640 LC4 Supermoto ///

- bepi81
- Fanatikus fórumozó

1 litert. Nekem pont ennyit jelentett.[Walaki]D`Lair írta:8.78 Focus, CSAK Budapesten belül...ez már nem is olyan rossz...és még a télik vannak fent. Lehet, hogy egy 185-ös 14-es nyárival le lehetne menni 8 körülig így tavasszal, amíg nem kell klímázni...mennyi plusszt tehet rá a 205/45 R17?
Máshogy mondva, amennyit 110-nél most eszik az autóm (185/60R14), azt a mennyiséget a nagy kerekekkel (205/45R16) 90-nél ette anno.
- [Walaki]D`Lair
- Fanatikus fórumozó

Az úgy emészthetõ kb...mondjuk a téli 14-es meg a nyári 17-es között akkor lehet 8 deci...eeeelmegy...legalább megáll, ha fékezekbepi81 írta:1 litert. Nekem pont ennyit jelentett.[Walaki]D`Lair írta:8.78 Focus, CSAK Budapesten belül...ez már nem is olyan rossz...és még a télik vannak fent. Lehet, hogy egy 185-ös 14-es nyárival le lehetne menni 8 körülig így tavasszal, amíg nem kell klímázni...mennyi plusszt tehet rá a 205/45 R17?
Máshogy mondva, amennyit 110-nél most eszik az autóm (185/60R14), azt a mennyiséget a nagy kerekekkel (205/45R16) 90-nél ette anno.
1985 - Toyota Corolla AE86 GT - SR20DET BlackTop //// Trackday beater

- [Walaki]D`Lair
- Fanatikus fórumozó

- kleingy
- Aktív fóruméletet élõ

- Kapcsolat:
Én a Lukoilost szeretem, mert kevesebbet eszik vele a Cori mint a Mol-ossal. Az olcsó alatt csak a Lukoil akcióját értettem. Összességét tekintve meg inkább azt is csak ironikusan.
Auchannál még sosem tankoltam, de van több ismerõsöm, akik évek óta igen, nem panaszkodtak még rá (ez a Savoya-parki konkrétan).
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

A Lukoil szerintem bátran ajánlható, mert kiválóan megy tõle az autó, és nekem is kevesebbet eszik belõle, mint a Shell, vagy a MOL benzinnel. A legideálisabb számomra az OMV, de az annyival drágább itt, nálunk a Lukoilnál, arra már nem vagyok hajlandó (pusztán a márka miatt) költeni.
Mióta tankoltam kedden, mondjuk, az udvaron áll az autó, szóval baromi jó a fogyasztásom...
Mióta tankoltam kedden, mondjuk, az udvaron áll az autó, szóval baromi jó a fogyasztásom...
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

Igazad van, mint, ahogy más kutak esetén is ingadozó a szolgáltatás minõsége.kleingy írta:Bepi, ne felejtsd el, hogy vannak csúnyán lehúzós LukOilok is.
Javítok: Itt, Békéscsabán hülye lennék más kúton tankolni, mert az itteni a Lukoil magasan a legjobb.
- kleingy
- Aktív fóruméletet élõ

- Kapcsolat:
Bocs a kötekedésért Tesó!bepi81 írta:gazad van, mint, ahogy más kutak esetén is ingadozó a szolgáltatás minõsége.
Javítok: Itt, Békéscsabán hülye lennék más kúton tankolni, mert az itteni a Lukoil magasan a legjobb.